הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Strengthlifting

קראתי את המאמר עכשיו. אני מקבל את מה שנאמר שם. לא התעמקתי בחשיבה שלי בנושאים שנראו לי איזוטריים כמו גיוס ATP וזמן ביצוע ההרמה. אני רואה שבכל זאת המאמר תומך בכך שקיצור טווח תנועה כן יעזור לביצוע דד ליפט לטווח חזרות גבוה אז זה אומר שההגיון שלי לא כשל לגמרי. תודה שהערת את עיני.

מסכים לגמרי, כשעובדים בטווח חזרות גבוה הסומו מקבל יתרון(אולי בגלל זה בסטרונגמן אסור סומו?)

אני טוען שאדם שהמבנה הפיזיולוגי שלו מותאם יותר למשיכת סומו יכול לנצל את טווח התנועה המקוצר של התרגיל לעומת מושך קונבנציונלי שאין לו את האופציה הזאת.
No shit sherlock
גם מה שאתה כתבת לא סותר את הטענה שקיצור טווח תנועה מוסיף משקל עבודה.
וכדי להסביר שוב את מה שכתבתי, טווח תנועה מקוצר "מוסיף" משקל למוט בהנחה שהטווח המקוצר הוא חלק מדויק מהטווח תנועה המלא, כלומר: אם תשווה בלוק פול מול דדליפט קלאסי, ברור שתרים יותר בבלוק פול, כי זהו טווח התנועה המקורי, רק שקוצר מנקודה מסוימת.
אבל לאף אחד אין פרונט סקוואט ובאק סקוואט במשקל עבודה זהה, למרות שלכאורה המוט עובר פחות או יותר אותו מרחק, וזה בגלל שיש מכניקה שונה, מנופים שונים וטכניקה שונה.
לכן אי אפשר להשוות בין קלאסי וסומו ולטעון שבגלל טווח התנועה השונה, אחד מהם יותר קל.

דיון בהחלט מעניין, אני חושב שיהיה אפשר להתווכח עד מחר אם סומו / בנץ׳ רחב זה ״רמאות״ או לא, ככה או ככה זה במסגרת החוקים של פאוורליפטינג.

אין לי שום בעיה עם החוקים של האיגוד החדש (או יותר נכון של הספורט החדש) חוץ מ:
- שקילה לאחר התחרות זה אומנם הוגן וריאלי לגבי המשקל האמיתי של המתחרה, הבעייתיות היא בריאות. ברגע שאתה מגביל את עצמך למשקל מסויים לכל אורך התחרות, אתה מגביל את צריכה הנוזלים והאוכל, במיוחד מלחים וזה מאוד מאוד מאוד מסוכן לפציעות, במיוחד קרע בשריר שיחסית נפוץ בתחום. שקילה של שעה-חצי שעה לפני תהיה גם הוגנת וגם יותר בטיחותית.
- גם בפרס יהיה אפשר ״לרמות״ ולהשתמש במומנט של קשת בגב (אני עושה את זה לצערי לפעמים) כמו שהעלו בסרטון. גם שם יתנהל דיון על ״רמאות״ וכו׳..
- הבעיה הכי גדולה: הספורט גם ככה מפוצל למליון איגודים קטגוריות וחוקים שונים, כל חודש קם מישהו עם חוק חדש או אבנט חדש (לדוגמא לחיצה עם סלינגשוט). הענף רחוק ממושלם אבל צריך להתמקד בתחרותיות גבוהה, תחרויות וקטגוריות מפוצצות, שינוי החוקים / מקצים לא יביא לזה. בנאדם מבחוץ לא ישים לב להבדל.

שאלה בהקשר למשהו שעלה כאן - מה החוקים אצל אדטו (ספציפית אצלו או בWRPF או GPA) לגבי הקשתה? לא מוכר לי הדבר.

אתה מדבר שטויות לגביי המשקל.
כל הקטע של התחרות זה שתהיה אמיתי עם עצמך. פשוט תיראה במשקל היום יום שלך ולא תעשה מוניפולציות והכל יהיה בסדר.

מצד שני, קצת מבאס הפרס שמחליף את הבנצ'....הטוטאל יורד בצורה דרסטית. מן הסתם המשקלים שמרימים בשני ההרמות הללו הם רחוקים שנות אור אחד מהשני....

מצד שני, קצת מבאס הפרס שמחליף את הבנצ'....הטוטאל יורד בצורה דרסטית. מן הסתם המשקלים שמרימים בשני ההרמות הללו הם רחוקים שנות אור אחד מהשני....
אולי החלפה הזאת תתן פוש במציאת דרכים לעשות פרס גבוה יותר מנהוג היום.

דיון בהחלט מעניין, אני חושב שיהיה אפשר להתווכח עד מחר אם סומו / בנץ׳ רחב זה ״רמאות״ או לא, ככה או ככה זה במסגרת החוקים של פאוורליפטינג.

אין לי שום בעיה עם החוקים של האיגוד החדש (או יותר נכון של הספורט החדש) חוץ מ:
- שקילה לאחר התחרות זה אומנם הוגן וריאלי לגבי המשקל האמיתי של המתחרה, הבעייתיות היא בריאות. ברגע שאתה מגביל את עצמך למשקל מסויים לכל אורך התחרות, אתה מגביל את צריכה הנוזלים והאוכל, במיוחד מלחים וזה מאוד מאוד מאוד מסוכן לפציעות, במיוחד קרע בשריר שיחסית נפוץ בתחום. שקילה של שעה-חצי שעה לפני תהיה גם הוגנת וגם יותר בטיחותית.
- גם בפרס יהיה אפשר ״לרמות״ ולהשתמש במומנט של קשת בגב (אני עושה את זה לצערי לפעמים) כמו שהעלו בסרטון. גם שם יתנהל דיון על ״רמאות״ וכו׳..
- הבעיה הכי גדולה: הספורט גם ככה מפוצל למליון איגודים קטגוריות וחוקים שונים, כל חודש קם מישהו עם חוק חדש או אבנט חדש (לדוגמא לחיצה עם סלינגשוט). הענף רחוק ממושלם אבל צריך להתמקד בתחרותיות גבוהה, תחרויות וקטגוריות מפוצצות, שינוי החוקים / מקצים לא יביא לזה. בנאדם מבחוץ לא ישים לב להבדל.

שאלה בהקשר למשהו שעלה כאן - מה החוקים אצל אדטו (ספציפית אצלו או בWRPF או GPA) לגבי הקשתה? לא מוכר לי הדבר.
אין בעיה עם קשת אבל אתה חייב ללחוץ לסטרנום ומעלה

אתה מדבר שטויות לגביי המשקל.
כל הקטע של התחרות זה שתהיה אמיתי עם עצמך. פשוט תיראה במשקל היום יום שלך ולא תעשה מוניפולציות והכל יהיה בסדר.
אני מסכים איתך שרצוי למזער מניפולציות על המשקל גוף, זה לא קשור לספורט ולא בודק כוח. בנוסף זה תהליך שפוגע בכוח, מסוכן לבריאות והרבה מתחרים מסתבכים עם זה ומגיעים מאוד קרוב לעלפון / בי״ח (בשקילה של 24 שעות).

מה שאני אומר ששקילה אחרי תחרות תוסיף מימד אחד של דאגה למתחרה, שבמקום לשתות נוזלים ולהכניס מלחים לאורך כל התחרות כמו שאמורים על מנת למזער סיכוי לפציעות, אתה תראה ספורטאים נשקלים בין חימום לחימום כדי לחשוב אם לשתות כוס מים. גם לזה אין ערך ספורטיבי. להזכירך תחרויות PL לוקחות לרוב 6+ שעות.

לא רואה בעיה עם שקילה חצי שעה / שעה לפני תחילת תחרות (ככה עושים IPF אוסטרליה בתחרויות מקומיות) שאר IPF עושים שעתיים לפני שגם שם עושים מניפולציות לעיתים יחסית קיצוניות בהתחשב בפרק זמן הקצר הזה.

אני מסכים איתך שרצוי למזער מניפולציות על המשקל גוף, זה לא קשור לספורט ולא בודק כוח. בנוסף זה תהליך שפוגע בכוח, מסוכן לבריאות והרבה מתחרים מסתבכים עם זה ומגיעים מאוד קרוב לעלפון / בי״ח (בשקילה של 24 שעות).

מה שאני אומר ששקילה אחרי תחרות תוסיף מימד אחד של דאגה למתחרה, שבמקום לשתות נוזלים ולהכניס מלחים לאורך כל התחרות כמו שאמורים על מנת למזער סיכוי לפציעות, אתה תראה ספורטאים נשקלים בין חימום לחימום כדי לחשוב אם לשתות כוס מים. גם לזה אין ערך ספורטיבי. להזכירך תחרויות PL לוקחות לרוב 6+ שעות.

לא רואה בעיה עם שקילה חצי שעה / שעה לפני תחילת תחרות (ככה עושים IPF אוסטרליה בתחרויות מקומיות) שאר IPF עושים שעתיים לפני שגם שם עושים מניפולציות לעיתים יחסית קיצוניות בהתחשב בפרק זמן הקצר הזה.

אני בטוח שמי ששוקל לאחר התחרות יקח זאת בחשבון...
אל תשכח שהמאמץ וההתרגשות והאדרינלין והחימום גם שורף כמות נכבדת של קלוריות, אתה לא אמור לעלות 3 קילו ממלחים ושטויות במיוחד לא שאתה מזיע באותו הזמן ושורף את אותו דבר.

חייבים הפרש זמן מסויים, הרי תמיד יש עניינים של חסר 100 גר׳ וכו כדי להכנס קטגוריה, מורידים ביגוד, זה לא ריאלי מבחינה לוגיסטית לשקול ממש לפני הכניסה שלא נדבר שלפני הכניסה אתה עם ציוד עליך (נעליים, סינגלט, חגורה, רצועות וכו׳).

אני לא חושב שחצי שעה - שעה תאפשר מניפולציות שיכולות להשפיע על מאזן הכוחות בין מי שיודע לחתוך למי שלא יודע לחתוך. מנסיון של ושל חברים רבים גם בשקילה שעתיים לפני מי שמבצע חיתוך גדול מדי מאבד הרבה מההרמות שלו. הרבה חושבים שהם גיבורים ומסיימים עם טוטאל מאוד נמוך ביחס לציפיות.

גם אם כבר להישקל ברצף לכניסה למה לא להישקל פשוט לפני הכניסה הראשונה?
אפשר גם לתחום את אזור החימום (בדכ זה גם ככה בתוך חדר נפרד), ובשביל להכנס אל האזור אתה צריך להירשם בשקילה.
אני לא חושב שחצי שעה - שעה תאפשר מניפולציות שיכולות להשפיע על מאזן הכוחות בין מי שיודע לחתוך למי שלא יודע לחתוך. מנסיון של ושל חברים רבים גם בשקילה שעתיים לפני מי שמבצע חיתוך גדול מדי מאבד הרבה מההרמות שלו. הרבה חושבים שהם גיבורים ומסיימים עם טוטאל מאוד נמוך ביחס לציפיות.
אז זהו, שכל הקטע זה הם לא רוצים שתהיה מניפולציה של משקל, כלומר עשית מניפולציה, זה כבר עליך.

אולי החלפה הזאת תתן פוש במציאת דרכים לעשות פרס גבוה יותר מנהוג היום.

בהחלט, גם בקושי יש מתאמנים שמבצעים את ההרמה הזאת אם בכלל, העניין הוא שזה לעולם לא התקרב למה שאתה מסוגל לבצע בבנצ'.
מסכים עם מה שאמרת.

נערך לאחרונה:
המטרה (לדעתי) היא לבטל יתרון לא ספורטיבי לטובת ספורטאים שיודעים לנצל כמו שצריך חיתוך נוזלים. שבפועל מתחרים הרבה יותר כבדים לעומת מתחרים שלא חותכים. כלומר מתחרים ששוקלים 95-100 מתחרים מול 89-90. זה הפרש גדול ויבוא לביטוי בתור יתרון למתחרים שחותכים כמו שצריך (משהו שלדעתי אינו קשור לספורט).

בשקילה של שעתיים לפני, אתה מצמצם משמעותית את טווח החיתוך ומי שחותך ״נענש״ יותר בסיכון לפגוע בביצועים שלו כי אין זמן להחזיר את הנוזלים. לרוב מי שחותך ״מקצועי״ בשקילה של שעתיים זה יהיה סביב 2-4 קילו. כאשר הרבה פעמים יש תחרויות לא טובות מי שנוטה לטווח הגבוה.

לא משנה מתי עיתוי השקילה יהיה, ספורטאים יבצעו מניפולציות. אם תבצע בסוף, מתחרים יקיאו, יקחו משלשלים ומה לא, במיוחד אם סיימת עם טוטאל זהה למתחרה שלך, ימצאו שיטות קיצוניות לחתוך במשקל ברגע. לצערי זה חלק מלהיות ספורטאי, לדאוג לחלקים הלא ספורטיביים של הספורט ולמקסם את היתרון שלך בהם.

ברגע שאתה מבצע את השקילה ממש קרוב לתחילת המקצה, זה יהיה כנראה במהלך החימום (נגיד חצי שעה - שעה לפני) מה שמקשה על העניין מבחינה לוגיסטית כי המתחרים עסוקים בלהתחמם, עם ציוד וכד׳. להפסיק ולעמוד בתור להשקל זה מאוד לא אידיאלי מבחינת זרימה של תחרות ויגרום לעיכובים.

בנוסף מי שגבולי עם המשקל ככל הנראה יתחמם על בטן ריקה ומעט מיובש, מה שמגביר מאוד את הסיכויים לפציעה.

יצא לי להתחרות שקילה של שעתיים לפני, לרוב מי שחותך הרבה, מפקשש ונשבע לא לעשות את זה שוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית