הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Strengthlifting

• פותח/ת השרשור
אהבתי 2 דברים:
1. נשקלים מיד עם סיום ההרמה האחרונה, אין תיחמונים של להשקל 100 ולהתחרות 100++.
2. ידיים חייבות להיות מחוץ לרגליים בדדליפט, אין סומו.
הרבה יותר טוב ככה. כל אחד מתחרה בקטגוריה האמיתית שלו ואין יתרונות בעזרת גמישות וקיצור טווחי תנועה.

נערך לאחרונה:
גם אני ראיתי לא מזמן.
שקלתי לפרסם אבל לא היה לי כוח לתגובות שכנראה יהיו פה.
בגדול הגבתי בשביל לעקוב אחרי ההייטינג לריפטו, נראה מה יהיה 🍿

ראיתי כמה תחרויות כאלו לא מזמן, תקנו אותי אם אני טועה אבל מארק ריפטו היגה את הרעיון של לבצע תחרויות מסוג שכזה לא?
ואכן, דבר מבורך....אין בנצ' 🤩😁😛

ראיתי כמה תחרויות כאלו לא מזמן, תקנו אותי אם אני טועה אבל מארק ריפטו היגה את הרעיון של לבצע תחרויות מסוג שכזה לא?
ואכן, דבר מבורך....אין בנצ' 🤩😁😛
כן

מסכים לחלוטין, כוח טהור מה שנקרא.
שטויות, מי שחושב שסומו זה לא "כוח טהור" (מה שזה לא יהיה), יתכבד וימשוך סומו. אני מהמר שהמספרים שלו יהיו נמוכים יותר.
כשכתבתי שאהבתי שבחוקי התחרות אין סומו, כוונתי היתה שיש סגנון אחד לכולם. באותה מידה אפשר לאסור ידיים מחוץ לרגליים.

• פותח/ת השרשור
שטויות, מי שחושב שסומו זה לא "כוח טהור" (מה שזה לא יהיה), יתכבד וימשוך סומו. אני מהמר שהמספרים שלו יהיו נמוכים יותר.
כשכתבתי שאהבתי שבחוקי התחרות אין סומו, כוונתי היתה שיש סגנון אחד לכולם. באותה מידה אפשר לאסור ידיים מחוץ לרגליים.
סומו זה שילוב של כוח עם עוד כמה דברים ולא אתווכח שאנשים שמושכים הרבה בסומו הם חזקים. אבל כשאין אפשרות לעמוד רחב, ללחוץ רחב וכדומה אין פה שיפור הרמות בזכות דברים שהם לא כוח כמו למשל גמישות. כולם עושים את אותה התנועה בדיוק ומי שיותר חזק לוקח.
אם למשל בתחרות אחרת בנאדם אחד מושך 250 ובסומו יכול 270 בזכות טווח תנועה קצר יותר וגמישות אז פה אין את זה.

סומו זה שילוב של כוח עם עוד כמה דברים ולא אתווכח שאנשים שמושכים הרבה בסומו הם חזקים. אבל כשאין אפשרות לעמוד רחב, ללחוץ רחב וכדומה אין פה שיפור הרמות בזכות דברים שהם לא כוח כמו למשל גמישות. כולם עושים את אותה התנועה בדיוק ומי שיותר חזק לוקח.
אם למשל בתחרות אחרת בנאדם אחד מושך 250 ובסומו יכול 270 בזכות טווח תנועה קצר יותר וגמישות אז פה אין את זה.
הכוונה בלאסור סומו הייתה בשביל השוואה של תפוחים לתפוחים, ואני משתמש במילים שלו. שתי התנועות דורשות כוח, אין פה מגיה שחורה. אבל התנועות שונות, ובשביל התחרותיות צריך להשוות תנועות לא שונות.

צודק במאה אחוזים

• פותח/ת השרשור
הכוונה בלאסור סומו הייתה בשביל השוואה של תפוחים לתפוחים, ואני משתמש במילים שלו. שתי התנועות דורשות כוח, אין פה מגיה שחורה. אבל התנועות שונות, ובשביל התחרותיות צריך להשוות תנועות לא שונות.

צודק במאה אחוזים
צודק לחלוטין! לא גורע מההשגים של מי שמושך סומו

מה שהכי טוב לדעתי פה זה שהדחיקה היא פרס ולא בנצ', שלדעתי זה מדד יותר טוב לכוח של כל הגוף

לא רק זה. ככה גם אנשים שמנים או עם גמישות בגב שבזכותה יש להם קשת מוגזמת, אינם יכולים "לנצל" זאת על מנת לבצע טווח תנועה קצר יותר. בפרס או שאתה יכול או שלא..

תכלס כל מי שמתלונן שסומו זה רמאות אין לו מושג על מה הוא מדבר, זה לא שכל מי שעושה סומו עושה יותר משקל בגלל טווח התנועה הקצר יותר, וכולם פה נשארים על דדליפט קונבנציונלי כי הם "נאמנים לעצמם" ולא רוצים לרמות, זה לא עובד ככה.
סומו הוא טכניקה אחרת לחלוטין, ודורשת כוח שונה, יש כאלה שירוויחו מזה ויש כאלה שלא, זה ממש לא תוספת אוטומטית במשקל

תכלס כל מי שמתלונן שסומו זה רמאות אין לו מושג על מה הוא מדבר, זה לא שכל מי שעושה סומו עושה יותר משקל בגלל טווח התנועה הקצר יותר, וכולם פה נשארים על דדליפט קונבנציונלי כי הם "נאמנים לעצמם" ולא רוצים לרמות, זה לא עובד ככה.
סומו הוא טכניקה אחרת לחלוטין, ודורשת כוח שונה, יש כאלה שירוויחו מזה ויש כאלה שלא, זה ממש לא תוספת אוטומטית במשקל

סומו הוא תרגיל אחר. הוא שם דגש על שרירים אחרים ולכן לדעתי האישית זה לא מיקצועי לתת לחלק מהמתחרים לעשות סומו ולחלק קלאסי. צריך להיות או זה או זה.

זה בדיוק כמו להשוות בין מתח לצ'ין אפ. התנועה אולי אותה תנועה אבל יש דגש שונה על שרירים שונים

סומו הוא תרגיל אחר. הוא שם דגש על שרירים אחרים ולכן לדעתי האישית זה לא מיקצועי לתת לחלק מהמתחרים לעשות סומו ולחלק קלאסי. צריך להיות או זה או זה.

זה בדיוק כמו להשוות בין מתח לצ'ין אפ. התנועה אולי אותה תנועה אבל יש דגש שונה על שרירים שונים
אבל למשל אין הבדל משמעותי בשרירים שעובדים בין סומו לבין דדליפט עם נעליים גבוהות, הדגש על השרירים קרוב מאוד, אז למה שזה יהיה מותר?
בסופו של דבר אני מסכים שזו תנועה שונה, אבל המטרה בדדליפט בתחרות פאוורליפטינג היא לראות מי מרים הכי הרבה מהרצפה, תעשה איך שבא לך

• פותח/ת השרשור
סומו זה לא רמאות אבל צריך להיות גבול כמה רחב אתה יכול לעמוד. זה לא הגיוני שאנשים קובעים שיאים בהרמה של המוט ל5 סנטימטר מהרצפה או שיאים בלחיצה למרחק של 5 סנטימטר, פשוט לא.

סומו זה לא רמאות אבל צריך להיות גבול כמה רחב אתה יכול לעמוד. זה לא הגיוני שאנשים קובעים שיאים בהרמה של המוט ל5 סנטימטר מהרצפה או שיאים בלחיצה למרחק של 5 סנטימטר, פשוט לא.
זה קצת בעיה בגלל הפרשי גובה ופרופורציות של אנשים, אבל כן אפשר להשתמש רק במוט קשיח כמו שמשתמשים ב-IPF, ולא במוט דדליפט שמתעקם ואתה לא מרים בפועל את המשקל עד הברכיים בערך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית