הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Strengthlifting

אז למה לא למשוך בטווח תנועה נורמלי אם הקיצור של הטווח תנועה לא נותן שום יתרון?
זאת שאלה מעולה שגם אני שואל. לא רואה יתרון בלעשות טווח תנועה לא מלא אלה אם אתה מתחרה באיגוד שמאשר לקצר טווח תנועה.

כי זה לא הטווח תנועה שנותן לך יתרון, זו שאלה של מנופים של אינדיבידואל והיכולת להפיק כוח בפוזיציה כזאת או אחרת.
בקצרה כל אחד חזק בפוזיציה אחרת, כמו אנשים שעושים סקוואט רחב מאוד או צר מאוד, ואני לא וראה ששם מתלוננים על טווח התנועה הקצר יותר שמי שעושה סקוואט רחב עושה.
כדי לקצר טווח תנועה יש הרבה דרכים, כמו למשל @PowerLifting שעושה קונבנציונלי עם גב עליון מכופף, ולו זה עובד מעולה.
גם אם 2 אנשים חלשים מהרצפה, אחד עושה סומו והשני קונבנציונלי, זה שעושה סומו לא מרוויח פה כלום, כי ברגע ששניהם עברו את הס"מ הראשונים אז הדדליפט מובטח

• פותח/ת השרשור
כי זה לא הטווח תנועה שנותן לך יתרון, זו שאלה של מנופים של אינדיבידואל והיכולת להפיק כוח בפוזיציה כזאת או אחרת.
בקצרה כל אחד חזק בפוזיציה אחרת, כמו אנשים שעושים סקוואט רחב מאוד או צר מאוד, ואני לא וראה ששם מתלוננים על טווח התנועה הקצר יותר שמי שעושה סקוואט רחב עושה.
כדי לקצר טווח תנועה יש הרבה דרכים, כמו למשל @PowerLifting שעושה קונבנציונלי עם גב עליון מכופף, ולו זה עובד מעולה.
גם אם 2 אנשים חלשים מהרצפה, אחד עושה סומו והשני קונבנציונלי, זה שעושה סומו לא מרוויח פה כלום, כי ברגע ששניהם עברו את הס"מ הראשונים אז הדדליפט מובטח
מזל שכולם כאלה מיוחדים רק בפאוורליפטינג ובהנפות אתה לא רואה פתאום שכל אחד עושה משהו אחר כי הוא "בנוי שונה".

תקרא שוב את מה שכתבתי. זה תלוי במבנה של המרים והפרופורציות שלו. יש אנשים שמבנה השלד שלהם מיצר בסומו יתרון שגובר על החיסרון שהמצב ההתחלה.
מזל שכולם כאלה מיוחדים רק בפאוורליפטינג ובהנפות אתה לא רואה פתאום שכל אחד עושה משהו אחר כי הוא "בנוי שונה".
אין הרבה דרכים לתפוס מוט מעל הראש. למרות שאתה רואה אנשים עושים סנאץ' עם עמידה מאוד רחבה וטכניקה שונה מעט אצל מרימים שונים, אז לא לגמרי מסכים איתך.

גם בהנפות יש הרבה מאוד דברים שונים: רוחב אחיזה בקלין, ג'רק וסנאצ', רוחב עמידה וזווית של פתיחת הרגליים, ספליט ג'רק או סקוואט ג'רק.
רק בפאוורליפטינג אנשים מתלוננים על איך נראתה הטכניקה של ההישג ולא מברכים על ההישג עצמו

שמושכי סומו עם טווח תנועה קצר לרוב ימשכו יותר ממושכי קונבנציונלי.
דווקא הדדליפטרים החזקים בעולם מושכים קונבנציונלי. אם מה שאתה אומר היה נכון כל הליפטרים התחרותיים היו מושכים סומו כי מה שחשוב להם זה התוצאה ולא שמישהו כמוני וכמוך יגיד באינטרנט שהם תותחים

אני לא הכי מסכים עם הרעיון.
יש פה יתרון לאנשים עם מבנה גוף שמתאים לדדליפט קלאסי, הכי הוגן פשוט לתת לאנשים לבחור איך הם רוצים להרים.
ופרס לדעתי לא תרגיל תחרותי טוב, אם פרס היה מחליף את הבנץי בטח כל השיאים היו כאלה

זה סוג של צ'יטינג, ואין שום דרך לאכוף את זה, בבנץ' החוקים קצת יותר ברורים.

יש פה יתרון לאנשים עם מבנה גוף שמתאים לדדליפט קלאסי, הכי הוגן פשוט לתת לאנשים לבחור איך הם רוצים להרים.
ופרס לדעתי לא תרגיל תחרותי טוב, אם פרס היה מחליף את הבנץי בטח כל השיאים היו כאלה

אם כולם עושים ציטינג, זה כבר לא נחשב ציטינג...
בסופו של דבר מי שמרים הכי הרבה הוא הכי חזק, הרי גם לשמור על זוית גב כזאת דורש כוח מכובד מאוד

דווקא הדדליפטרים החזקים בעולם מושכים קונבנציונלי. אם מה שאתה אומר היה נכון כל הליפטרים התחרותיים היו מושכים סומו כי מה שחשוב להם זה התוצאה ולא שמישהו כמוני וכמוך יגיד באינטרנט שהם תותחים
מצד שני אולי הם גם פיזית לא מסוגלים לעשות סומו בצורה שתועיל להם בגודל שלהם

מזעזע

אני לא חושב שזה שהמושכים החזקים ביותר בעולם מושכים קונבנציונלי זאת טענה לגיטימית שסותרת את זה שקיצור טווח תנועה מוסיף משקל עבודה.

אני לא חושב שזה שהמושכים החזקים ביותר בעולם מושכים קונבנציונלי זאת טענה לגיטימית שסותרת את זה שקיצור טווח תנועה מוסיף משקל עבודה.
תן לי להסביר לך דבר אחד, ההבדל בין סומו לקלאסי הוא בהחלט לא רק טווח התנועה.
זה ממש לא כמו דדליפט קלאסי מול ראק פול, בחייאת.
תן לבנצ׳רים הכי טובים בעולם ללחוץ באחיזה רחבה יותר, כנראה שרובם, אם לא כולם לא יצליחו להרים את השיא שלהם, ובטח שלא להרים יותר.
יש שיקול של מנופים מול טווח תנועה, ואי אפשר לאמר "בסומו המוט עובר פחות טווח תנועה, לכן זה יותר קל".

תן לי להסביר לך דבר אחד, ההבדל בין סומו לקלאסי הוא בהחלט לא רק טווח התנועה.
זה ממש לא כמו דדליפט קלאסי מול ראק פול, בחייאת.
תן לבנצ׳רים הכי טובים בעולם ללחוץ באחיזה רחבה יותר, כנראה שרובם, אם לא כולם לא יצליחו להרים את השיא שלהם, ובטח שלא להרים יותר.
יש שיקול של מנופים מול טווח תנועה, ואי אפשר לאמר "בסומו המוט עובר פחות טווח תנועה, לכן זה יותר קל".
גם מה שאתה כתבת לא סותר את הטענה שקיצור טווח תנועה מוסיף משקל עבודה. אני בהחלט מודע לעניין שיש הרבה הבדלים בין המשיכות ולא מנסה להתווכח לגבי זה. אני טוען שאדם שהמבנה הפיזיולוגי שלו מותאם יותר למשיכת סומו יכול לנצל את טווח התנועה המקוצר של התרגיל לעומת מושך קונבנציונלי שאין לו את האופציה הזאת.

תכלס כל עניין טווח התנועה המקוצר הוא קצת דבילי, לרוב אלה יהיו הבדלים שאפשר להשיג גם בהרבה דרכים בדדליפט קונבנציונלי או בבנצ' (כמובן חוץ ממקרים מוגזמים ביותר), שכנראה גנטיקה זו הדרך העיקרית. מה שמשנה באמת זה המנופים והנקודות החזקות של האינדיבידואל. טווח התנועה הקצר יותר זה כמעט תמיד די חרטא

Tank אתה ממשיך לעלות את הנקודה של הטווח תנועה וגם אמרת שהציטוט שהבאתי מגרג נאקל לא סותר את זה.
אני לא יודע אם בכלל נכנסת לקרוא את המאמר, הוא מפריח את זה לגמרי, אתה חזק על פי הנקודה הקשה בהרמה, זהו. פה זה נגמר.
אם הדדליפט שלי יהיה 20 סנטימטר או 25 סנטימטר לא ישנה לRM1, מה שמשנה זה האם אני יכול לעבור את הstickig point של ההרמה או לא.

חלק מהאנשים יהיו חזקים בנקודה החלשה של הסומו וחלק יהיו חזקים בנקודה החלשה של הקונבנציונלי, על פי מנופים, שרירים חזקים ומבנה אגן.

דיון בהחלט מעניין, אני חושב שיהיה אפשר להתווכח עד מחר אם סומו / בנץ׳ רחב זה ״רמאות״ או לא, ככה או ככה זה במסגרת החוקים של פאוורליפטינג.

אין לי שום בעיה עם החוקים של האיגוד החדש (או יותר נכון של הספורט החדש) חוץ מ:
- שקילה לאחר התחרות זה אומנם הוגן וריאלי לגבי המשקל האמיתי של המתחרה, הבעייתיות היא בריאות. ברגע שאתה מגביל את עצמך למשקל מסויים לכל אורך התחרות, אתה מגביל את צריכה הנוזלים והאוכל, במיוחד מלחים וזה מאוד מאוד מאוד מסוכן לפציעות, במיוחד קרע בשריר שיחסית נפוץ בתחום. שקילה של שעה-חצי שעה לפני תהיה גם הוגנת וגם יותר בטיחותית.
- גם בפרס יהיה אפשר ״לרמות״ ולהשתמש במומנט של קשת בגב (אני עושה את זה לצערי לפעמים) כמו שהעלו בסרטון. גם שם יתנהל דיון על ״רמאות״ וכו׳..
- הבעיה הכי גדולה: הספורט גם ככה מפוצל למליון איגודים קטגוריות וחוקים שונים, כל חודש קם מישהו עם חוק חדש או אבנט חדש (לדוגמא לחיצה עם סלינגשוט). הענף רחוק ממושלם אבל צריך להתמקד בתחרותיות גבוהה, תחרויות וקטגוריות מפוצצות, שינוי החוקים / מקצים לא יביא לזה. בנאדם מבחוץ לא ישים לב להבדל.

שאלה בהקשר למשהו שעלה כאן - מה החוקים אצל אדטו (ספציפית אצלו או בWRPF או GPA) לגבי הקשתה? לא מוכר לי הדבר.

Tank אתה ממשיך לעלות את הנקודה של הטווח תנועה וגם אמרת שהציטוט שהבאתי מגרג נאקל לא סותר את זה.
אני לא יודע אם בכלל נכנסת לקרוא את המאמר, הוא מפריח את זה לגמרי, אתה חזק על פי הנקודה הקשה בהרמה, זהו. פה זה נגמר.
אם הדדליפט שלי יהיה 20 סנטימטר או 25 סנטימטר לא ישנה לRM1, מה שמשנה זה האם אני יכול לעבור את הstickig point של ההרמה או לא.

חלק מהאנשים יהיו חזקים בנקודה החלשה של הסומו וחלק יהיו חזקים בנקודה החלשה של הקונבנציונלי, על פי מנופים, שרירים חזקים ומבנה אגן.
קראתי את המאמר עכשיו. אני מקבל את מה שנאמר שם. לא התעמקתי בחשיבה שלי בנושאים שנראו לי איזוטריים כמו גיוס ATP וזמן ביצוע ההרמה. אני רואה שבכל זאת המאמר תומך בכך שקיצור טווח תנועה כן יעזור לביצוע דד ליפט לטווח חזרות גבוה אז זה אומר שההגיון שלי לא כשל לגמרי. תודה שהערת את עיני.

הטענה הייתה בתגובה למשפט שלך שציטטתי "מושכי סומו עם טווח תנועה קצר ימשכו יותר ממושכי קונבנציונלי לרוב", שזה לא נכון.
ואתה ממשיך להגיד על קיצור טווח תנועה כש 1) סומו זה תרגיל שונה שלא מסתכם בקיצור טווח תנועה בלבד.
2) אם תיקח למשל מישהו שהניתוק זה הנקודה החלשה שלו בדדליפט ותתן לו למשוך רק עד הברך ולא עד הנעילה, הוא עדיין לא ירים יותר מה rm1 שלו בדדליפט כי הוא לא יצליח , כלומר קיצור טווח התנועה לא בהכרח מוסיף משקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית