ייעוץ אימון fbw אחרי חודש

• פותח/ת השרשור Max342
  • פורסם בתאריך

Max342

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אהלן, אני מתאמן כחודש אחרי שלא התאמנתי שנתיים+.
מרגיש התקדמות מסויימת, והייתי רוצה לקבל חוות דעת:

גב - מתח רחב 3 סטים של 12,10,6 (זה המקסימום שלי כרגע)

חזה - הייתי עושה בנץ' פרס, כרגע שיניתי ללחיצות עם משקולות יד 3 סטים של 10,10,10.
בנוסף התחלתי לעשות מקבילים לחזה, כרגע הולך לי קשה אז לא סופר חזרות, פשוט עושה מקסימום.

רגליים -סקוואט (התחלתי לא מזמן, כרגע עומד על 55 קילו) 3 סטים של 10, משתדל לעלות כל אימון או שניים 5 קילו.

כתפיים - לחיצות כתפיים בישיבה עם משקולות יד 3 סטים של 10 חזרות. חשבתי לשנות להרחקת כתפיים בעמידה, מה כדאי יותר?

יד אחורית - triceps kickback שלוש סטים של 10.

יש קידמית - פטישים 3 סטים על 10 חזרות
וbiceps curls עם מוט w באחיזה רחבה (יש לי בעיה במפרקים איפה שהאמות לכן אני עושה 2 תרגילים מקלים יחסית על האזור הזה במקום תרגיל שמפרק את היד הקידמית).

טרפזים - 3 סטים על 12 חזרות.

ובטן כמובן.

*יש לציין שכרגע אני לא עושה דדליפט כי הרגליים שלי לא חזקות מספיק, מעדיף להתחזק כזה ועוד חודש כזה להתחיל לעשות את התרגיל.

*יש לי כאבי ברכיים, הטכניקה שלי בסקוואט סבבה (הייתי עושה עם כפות רגליים ישרות לגמרי, אתמול ראיתי ביוטיוב שאפשר טיפה להטות אותן לצדדים וזה מקל על הברכיים, אז מהיום אני אעשה ככה), בנוסף אני רוצה לקנות סליב לברכיים כדי להשאיר אותן חמות, כמה עולה דבר דבר ואיפה אפשר לקנות?

תודה רבה.

התוכנית בסדר גמור לדעתי, מה שכן אני הייתי בכתפיים מציע לעשות OHP והרחקות לצדדים משום שהשרירים שאתה עובד בלחיצת כתפיים והרחקות שונים ולכן להתקדמות כתף טובה הייתי שם את שניהם, בנוסף הנפח הכולל יחסית קטן אז יכול להיות שתרצה לעלות אותו טיפה לאורך הזמן שתרגיש שאתה יכול לעמוד ביותר נפח ולהוסיף תרגיל לגב(T BAR זה רעיון טוב) וחזה(INCLINE או FLY בכבלים יכול להיות אחלה תרגיל 2)
לדעתי אתה יכול לעשות דדליפט כבר אם אתה עושה 55 קילו סקווט, מה שכן תשים בעיקר דגש על טכניקה ולא על משקל בהתחלה.
לגבי עצה לKNEE SLEEVES אין לי הרבה ידע בנשוא לכן אשאיר למישהו אחר לענות לך.

• פותח/ת השרשור
התוכנית בסדר גמור לדעתי, מה שכן אני הייתי בכתפיים מציע לעשות OHP והרחקות לצדדים משום שהשרירים שאתה עובד בלחיצת כתפיים והרחקות שונים ולכן להתקדמות כתף טובה הייתי שם את שניהם, בנוסף הנפח הכולל יחסית קטן אז יכול להיות שתרצה לעלות אותו טיפה לאורך הזמן שתרגיש שאתה יכול לעמוד ביותר נפח ולהוסיף תרגיל לגב(T BAR זה רעיון טוב) וחזה(INCLINE או FLY בכבלים יכול להיות אחלה תרגיל 2)
לדעתי אתה יכול לעשות דדליפט כבר אם אתה עושה 55 קילו סקווט, מה שכן תשים בעיקר דגש על טכניקה ולא על משקל בהתחלה.
לגבי עצה לKNEE SLEEVES אין לי הרבה ידע בנשוא לכן אשאיר למישהו אחר לענות לך.

בסדק גמור, מעריך את התגובה.
Ohp אני אנסה להתחיל כי הבנתי שהטכניקה שם גם לא ממש פשוטה אז צריך להתחיל בזהירות.

הייתי ממליץ לך לשאול מאמן לגבי הטכניקה בסקוואט אם כואב לך הברכיים כשאתה עושה אותו. השרוולים לברכיים הם פתרון זמני, לא הייתי ממליץ להסתמך עליהם (כאלה אורתופדיות אמורות לעלות יחסית הרבה ממה שאני זוכר, קניתי את שלי ממזמן). התפקיד של השרוולים האלה הם להוריד לחץ מהברכיים ולא לחמם את המקום. תנסה להוריד את המשקל טיפה בסקוואט ולבצע לאט את החזרות שתוכל לראות מתי כואבות הברכיים כשאתה מבצע אותו (שלא יחמיר, עדיף לך להוריד את הנפח בתרגיל). אם המדריך אומר שאתה מצבע טוב את הסקוואט ועם טכניקה טובה אז כנראה הכאבים זה ממשהו אחר ואז הייתי ממליץ לך להפסיק עם דברים שגורמים לך לכאב עד שתתייעץ עם אורתופד. עדיף מאשר לבזבז כסף ולקנות את השרוולים לברכיים (שיכול להיות שלא יעזרו, אני לא יודע ממה הכאב שלך).

בכתפיים הייתי אומר להחליף את הלחיצת כתפיים להרחקה כמו שכתבת, כי בלחיצת חזה אתה עובד על הראש הקדמי של הכתף. במקום מתח לגב תעשה barbell rows וככה תעבוד על הראש האחורי של הכתף. יהיה חסר רק האמצעי, ועליו תעבוד בהרחקת כתפיים.

הייתי מעביר את המקבילים לעשות עם היד אחורית, כי אתה בכל מקרה עושה 2 תרגילים ליד קדמית (בגלל בעיה שיש לך) וכדי שלא יהיה לך חוסר איזון ביחס של היד אחורית לקדמית עדיף להוסיף עוד תרגיל ליד אחורית.

לרגליים הייתי מוסיף לחיצת רגליים במאונך (לעבודה לאמסטרינג) או דדליפט רומני עם משקל קל ועם dummbells כי בסקוואט עובדים חזק על ה4 ראשי ופחות על האמסטרינג לכן לדעתי צריך להוסיף עוד תרגיל לרגליים
להוסיף תרגיל לתאומים

ומיותר הטרפזים אם אתה עושה barbell rows.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
הייתי ממליץ לך לשאול מאמן לגבי הטכניקה בסקוואט אם כואב לך הברכיים כשאתה עושה אותו. השרוולים לברכיים הם פתרון זמני, לא הייתי ממליץ להסתמך עליהם (כאלה אורתופדיות אמורות לעלות יחסית הרבה ממה שאני זוכר, קניתי את שלי ממזמן). התפקיד של השרוולים האלה הם להוריד לחץ מהברכיים ולא לחמם את המקום. תנסה להוריד את המשקל טיפה בסקוואט ולבצע לאט את החזרות שתוכל לראות מתי כואבות הברכיים כשאתה מבצע אותו (שלא יחמיר, עדיף לך להוריד את הנפח בתרגיל). אם המדריך אומר שאתה מצבע טוב את הסקוואט ועם טכניקה טובה אז כנראה הכאבים זה ממשהו אחר ואז הייתי ממליץ לך להפסיק עם דברים שגורמים לך לכאב עד שתתייעץ עם אורתופד. עדיף מאשר לבזבז כסף ולקנות את השרוולים לברכיים (שיכול להיות שלא יעזרו, אני לא יודע ממה הכאב שלך).

בכתפיים הייתי אומר להחליף את הלחיצת כתפיים להרחקה כמו שכתבת, כי בלחיצת חזה אתה עובד על הראש הקדמי של הכתף. במקום מתח לגב תעשה barbell rows וככה תעבוד על הראש האחורי של הכתף. יהיה חסר רק האמצעי, ועליו תעבוד בהרחקת כתפיים.

הייתי מעביר את המקבילים לעשות עם היד אחורית, כי אתה בכל מקרה עושה 2 תרגילים ליד קדמית (בגלל בעיה שיש לך) וכדי שלא יהיה לך חוסר איזון ביחס של היד אחורית לקדמית עדיף להוסיף עוד תרגיל ליד אחורית.

לרגליים הייתי מוסיף לחיצת רגליים במאונך (לעבודה לאמסטרינג) או דדליפט רומני עם משקל קל ועם dummbells כי בסקוואט עובדים חזק על ה4 ראשי ופחות על האמסטרינג לכן לדעתי צריך להוסיף עוד תרגיל לרגליים
להוסיף תרגיל לתאומים

ומיותר הטרפזים אם אתה עושה barbell rows.

בהצלחה!

טוב אז עידכון קטן לגבי הסקוואט,
מסתבר שכל הזמן הזה הייתי עושה את זה לא בצורה שנוחה לי, הייתי עושה עם כפות רגליים ישרות לגמרי ולי אישית זה לא היה נוח למבנה גוף שלי, כנראה שזה מה שדפק לי את הברכיים.
נפגשתי עם איזה חבר אתמול שבשיא שלו הרים 180 סקוואט והוא עזר לי קצת לשנות את צורת הסקוואט ככה שיהיה לי נוח, בנוסף הוא נתן לי סליבים ואני אנסה אותם.
אני אקח עכשיו הפסקה של 2 אימונים בתקווה שהכאב יעבור לי עד אז ואחזור להרים 50 קילו ל6 חזרות (שילוב של כוח והיפרטרופיה).

מה עוד שלא הייתי שובר בכלל מקביל, הייתי יורד ועוצר מומנטום באמצע מה שקראתי שדופק את הברכיים (אפשר להקביל את זה לשילוב הילוך drive כשאתה נוסע ברוורס).
בקיצור הקשבתי לאנשים שם שכנראה בעצמם לא הכי מבינים, אבל טוב שהבנתי את זה בשלב מוקדם יחסית.. לכן כרגע אתן לרגליים לנוח אפילו למשך שבוע ואחזור לזה.

לגבי מקבילים, ויתרתי על התרגיל, פשוט תרגיל נוראי לכתפיים אני מרגיש שהן נקרעות שלי, יוצאים לי מליון קליקים משם אז ויתרתי על התרגיל.

לכתפיים אני עושה ohp כמו שהמליצו לי פה, דווקא לא גזה קשה מבחינה טכנית ואחלה תרגיל, לכן אין לי צורך לעשות לחיצות כתפיים כי ohp הרבה יותר משמעותי וחזק.

לגב התחלתי לעשות בנוסף למתח רחב גם barbell rows אבל בכיסא כזה קצת מוטה בזווית.

לגבי היד קידמית, העפתי את הפטישיך והשארתי רק biceps curls כי הגעתי למסקנה שמטומטם להשקיע 2 תרגילים על יד קידמית כי זה ממילא שריר קטן ולא הגיוני לתת לו יותר השקעה מחזה לצורך העיניין או יש אחורית (מה גם שאני עושה לחיצות חזה עם דאמבליך ככה שהידייך שלי עובדות שם לא רע).

מה אומר?

נשמע טוב, כמו שכתבתי עדיף לך להוריד את המתח ולהישאר עם rows וכך תוכל לעשות בכתפיים במקום עוד לחיצה הרחקה לצדדים ותעבוד על כל הכתפיים מתרגילים שונים...
בעיקרון נשמע אחלה תוכנית
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
נשמע טוב, כמו שכתבתי עדיף לך להוריד את המתח ולהישאר עם rows וכך תוכל לעשות בכתפיים במקום עוד לחיצה הרחקה לצדדים ותעבוד על כל הכתפיים מתרגילים שונים...
בעיקרון נשמע אחלה תוכנית
בהצלחה
אבל מתח זה תרגיל ליבה כזה, תרגיל מאוד חשוב, לא חבל להעיף אותו?

אתה אומר בנוסף לohp לעשות הרחקות גם?

גם rows זה תרגיל ליבה, לדעתי הוא יהיה פשוט תרגיל הפוך ללחיצת חזה.. תבחר אחד מהם ותעשה
אני אומר במקום הohp לעשות הרחקת כתפיים, ככה התכנית תהיה יותר מאוזנת פר קבוצת שריר

• פותח/ת השרשור
גם rows זה תרגיל ליבה, לדעתי הוא יהיה פשוט תרגיל הפוך ללחיצת חזה.. תבחר אחד מהם ותעשה
אני אומר במקום הohp לעשות הרחקת כתפיים, ככה התכנית תהיה יותר מאוזנת פר קבוצת שריר
אתה אומר לעשות rows בלי הכיסא הזה?

Back
למעלה תחתית