הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אירובי - סקי / סטפר - הבדלים?

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
שלום חברים, יש לי שאלה שאני לא יודע את תשובתה ולכן לא יכול להסביר באמת לאנשים את ההבדל.

השאלה היא מה ההבדל בין לעשות אירובי על הסקי(קרוס-טריינר)

לבין אירובי על הסטפר

השאלה - מה ההבדל מבחינת השרירים הפועלים? ואם אפשר סקירה כללית קטנטנה לגבי מה בעצם מטרתו של כל מכשיר ומה ההבדלים הכלליים ביניהם

תודה

מבחינת אירובי אתה לא תראה הבדל גדול..
המטרה של אירובי היא להגדיל את הגרעון הקלורי, ואת זה אתה תשיג משניהם (או ריצה \ הליכה \ שחייה וכו') מה שישתנה הוא מספר הדקות \ עצימות שתצרך כדי להגיע לקלוריות הנדרשות

מבחינת השרירים שפועלים, לדעתי כתוב על כל אחד מהמכשירים איזה משהו כזה, אבל למה זה משנה לך?

• פותח/ת השרשור
מבחינת אירובי אתה לא תראה הבדל גדול..
המטרה של אירובי היא להגדיל את הגרעון הקלורי, ואת זה אתה תשיג משניהם (או ריצה \ הליכה \ שחייה וכו') מה שישתנה הוא מספר הדקות \ עצימות שתצרך כדי להגיע לקלוריות הנדרשות

מבחינת השרירים שפועלים, לדעתי כתוב על כל אחד מהמכשירים איזה משהו כזה, אבל למה זה משנה לך?

כן, ברור לי שהמטרה באירובי היא הגדלת הגרעון הקלורי ושיפור סיבולת הלב.
אני שואל כי אני מדריך ובחורות לרוב שואלות אותי - מה ההבדל ביניהם ואין לי תשובה טובה כ"כ
השאלה אם אחד נותן יותר דגש על ישבן/ארבע ראשי/האמסטרינג/תאומים ואם אחד יותר יעיל מבחינת גרעון קלורי(בהנחה שעושים בעצימות וזמן דומה)

מה ההבדל ביניהם ואין לי תשובה טובה
כי אין באמת אחת כזאת

השאלה אם אחד נותן יותר דגש על ישבן/ארבע ראשי/האמסטרינג/תאומים ואם אחד יותר יעיל מבחינת גרעון קלורי(בהנחה שעושים בעצימות וזמן דומה)
מבחינת דגש, קשה לי לראות איך מכשיר אחד לעומת אחר יעשה הבדל כל שהוא.
מי שרוצה ישבן שתעבוד על הישבן ועל התזונה שלה (סקוואט, דדליפט רומני וכו' + תזונה מתאימה)

לגבי יעילות של גרעון קלורי הכל שאלה של כמה קל להתקדם במכשיר.
לדוגמא בהליכון מאוד קל להגיע למצב שבו רצים 10 ק"מ לעומת סטפר שמרחק כזה יקח לך המון זמן.

אפשר לבדוק על המכשיר לפי הייצרן כמה קלוריות הוא מעריך לכל ק"מ במכשיר לדוגמא ואז לגלות. אבל בין שניהם אני מניח שההבדל הוא זניח ביותר

לא יודע , למרות שזה נושא מעניין כי משום מה בודיבילדרים משתמשים בצורה גורפת בסטפר ולא בסקי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית