הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע Why you should not be running | Mark Rippetoe

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
Why You Should Not Be Running | Mark Rippetoe

בתור אחד שרץ קבוע יצא לי לשמוע את המאמר שלו כאן ונשמע שיש לו כמה נקודות חשובות:
1) השרירים מתחרים זה בזה בתהליך הגדילה בגלל צורת העבודה השונה באימוני כוח לאומת אימוני ריצה
2) תופעת הזקנה הטבעית גורמת לכך שעם השנים אנחנו מבצעים פחות ופחות דברים שדורשים כוח, מה שמשפיע לרעה על הגוף שלנו בתהליך ההתבגרות
3) הדעה הרווחת של "קארדיו משפר את תפקוד הלב" היא לא בדיוק נכונה כי תזונה נכונה הרבה יותר יעילה לתפקוד הלב מאשר שילוב אימונים להעלאת דופק
4) מוות בקרב אצנים מאוד גבוה באחוזים לעומת מוות בקרב מתאמני כוח אפילו לא ניתן למדידה
5) אימונים בעצימות נמוכה ונפח גבוה הם קטאבוליים
6) ריצה למרחקים ארוכים משמידה מסת שריר
7) תנועה שחוזרת על עצמה עלולה לגרום לפציעות בסגנון Tendinitus

יש עוד כמה נקודות שיותר התייחסו ליתרונות של כוח מאשר לחסרונות של ריצה. בגדול הוא די ניפץ לי את הבועה ואני חושב בכובד ראש להפסיק את הריצות שלי לגמרי או לצמצם אותן לחד שבועי. מאוד מדאיג אותי בעיקר העניין שעם הגיל זה יהיה בעייתי יותר ואני עכשיו מסתדר עם זה רק כי אני צעיר בן 25. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין. @hanan
סה"כ המטרה שלי היא להיות חזק אבל בו זמנית לא להיות מוזנח מבחינת סיבולת לב ריאה ושבכל שלב בחיים אני אהיה מסוגל לרוץ 2000 בפחות מ9 דקות ולרוץ 5000 בפחות מ30 דקות.

ראיתי את זה ממש לפני שעה וחשבתי לפרסם.
לפני שאני אומר את דעתי קצת על ריפטו מהפודקאסטים שלו שראיתי. הוא אנטי אירובי באופן מובהק (בדומה אגב לחולי סיבולת ששונאים חד"כים ואימוני כח) וקצת עושה דמגוגיה לכל סוגי האירובי כדי להחמיא לאימוני הכח.
זה לא אומר שכל מה שהוא אמר שם טעות.
1) נקודה לגמרי נכונה, ריצה תדפוק לך את הכח והפוך, מה יידפק יותר וכמה תלוי בך מבנה גוף וכו.
4) זה קצת שטויות כמה מתאמני כח יש מול כמה רצים למרחקים ארוכים?
5) אם התזונה שלך נכונה אני לא חושב שזה נכון, זו בדיוק האמרה "ריצה שורפת שריר"
6) עיין ערך , לא נכון אם התזונה שלך כמו שצריך.

עוד שטויות שהוא אמר כל רצי העילית רזים מאוד ונראים על סף חולי (שזה נכון) אבל הסיבה הם לא האימונים אלא שזה המשקל האידאלי עבורם
כדי להשיג את הביצועים המיטביים בתחום שלהם.

אין לי מחקרים לגבות את העובדה שריצה תורמת, אני מודה כאן שרוב מה שעשיתי עשיתי לשם הכיף והאתגר ולאו דווקא בשביל הבריאות.
אבל לא הייתי ממהר לזרוק את כל האירובי מהחלון כי הוא קצת דמגוג והמניעים שלו לא טהורים.

המסקנה שלי וגם מה שאני מיישם, היא לעשות את שניהם במינון שמתאים לך בחיים או באתגרים בכח או סיבולת שאתה רוצה להציב לעצמך.

עם כל הכבוד לריפטו, על סמך מה הוא אומר את הדברים הללו?
בכל מקרה, אני חושב שיש משהו במה שרשמת לגבי ריצה בפרט, אבל לא לגבי קרדיו כגון - אלפיטקל, אופניים וכו'

מה הוא רוצה כאלה שמרימים משקלים מטורפים אבל 5 דקות על הליכון לא יכולים לרוץ? אם הוא מדבר כבר על תפקוד יום יומי בטוח שעדיף לאזן את זה עם סיבולת לב ריאה מאשר התחזקות יתר שלא תעזור לך בכלום ביום יום

יש המון שטויות. אם ניקח לדוגמא שחיינים שגם עושים באימון הרגיל אימון אירובי, הם ממש לא שחיפים.... יש להם גב וכתפיים שהרבה מתאמני חד"כ היו מתאים להשיג.
אני מניח שריפטו מתייחס בעיקר לשרירי הירך ושם באמת לליפטרים יש שרירי ירך הרבה הרבה יותר גדולים אבל פה זה נגמר

מאמר די ישן. רלוונטי לרצים תחרותיים. לצורך שמירה על הבריאות, במיוחד עם ההזדקנות, שילוב של אירובי כלשהו הוא חובה (יש לזה טונות של גיבוי מדעי), וריצה לטווחים סבירים במינון סביר (סביר = לא תחרותי + אל תתעלם ממה שהגוף שלך משדר) היא בחירה לא רעה, למי שאוהב ובנוי לזה.

3) הדעה הרווחת של "קארדיו משפר את תפקוד הלב" היא לא בדיוק נכונה כי תזונה נכונה הרבה יותר יעילה לתפקוד הלב מאשר שילוב אימונים להעלאת דופק
מה התזונה הנכונה לשמירה על הלב?

4) מוות בקרב אצנים מאוד גבוה באחוזים לעומת מוות בקרב מתאמני כוח אפילו לא ניתן למדידה
שמעתי בעבר על מקרי מוות של אצנים, שלפתע קיבלו דום לב.
מה הגורם לזה?
טרם שמעתי את המיני-פודקאסט, אז תודה על התמצות.
ריפטו העלה נקודות מעניינות, אבל לכמה מהן יש גיבוי מדעי?

2) תופעת הזקנה הטבעית גורמת לכך שעם השנים אנחנו מבצעים פחות ופחות דברים שדורשים כוח, מה שמשפיע לרעה על הגוף שלנו בתהליך ההתבגרות
אתה גם תעשה פחות ופחות דברים שדורשים סיבולת לב ריאה עם השנים, נראה לי זה לא פחות משפיע לרעה על הגוף.
יש לו איזה הוכחה/סימוכין לזה? ומה היא בדיוק אותה "תזונה נכונה" לדעתו?
אצנים כלומר אצנים תחרותיים? אין מה להשוות מתאמן מן המניין שרוצה לרוץ איזה 15-20 ק"מ בשבוע לספורטאי מקצועי.
5) אימונים בעצימות נמוכה ונפח גבוה הם קטאבוליים
כשאיזה משתמש מתחיל שואל כאן משהו כזה אז צוחקים עליו (ריצה מפרקת שריר)
6) ריצה למרחקים ארוכים משמידה מסת שריר
כמו 5.

כאילו סבבה שזה ריפטו והכל אבל הוא עף על עצמו יותר מדי

• פותח/ת השרשור
ריפטו העלה נקודות מעניינות, אבל לכמה מהן יש גיבוי מדעי?
הוא לא נתן גיבויים מדעיים בלינק שפרסמתי. אז לא שידוע לי. לגבי 3, הוא לא אמר איזו. אני גם לא יודע ואף פעם לא התעמקתי בזה כל כך. לגבי 4, לצערי אני גם לא יודע ואני האמת גם לא מבין למה ריפ הזכיר את זה.
אתה גם תעשה פחות ופחות דברים שדורשים סיבולת לב ריאה עם השנים, נראה לי זה לא פחות משפיע לרעה על הגוף.

יש לו איזה הוכחה/סימוכין לזה? ומה היא בדיוק אותה "תזונה נכונה" לדעתו?

אצנים כלומר אצנים תחרותיים? אין מה להשוות מתאמן מן המניין שרוצה לרוץ איזה 15-20 ק"מ בשבוע לספורטאי מקצועי.

כשאיזה משתמש מתחיל שואל כאן משהו כזה אז צוחקים עליו (ריצה מפרקת שריר)

כמו 5.

כאילו סבבה שזה ריפטו והכל אבל הוא עף על עצמו יותר מדי
רק רוצה להגיד שאין לי אישית צד בעניין ורק באתי לתת תמצות למה שריפטו העביר בפודקאסט. אני בעצמי מבין בצורה מאוד שטחית את כל נושא הקארדיו וממש לא יצא לי ללמוד הרבה על שילוב קארדיו עם אימוני כוח משהו שרק לאחרונה החלטתי שאני צריך לעשות. אני שמח לקרוא כאן תגובות שחולקות על דעתו של ריפטו כי אישית הוא לא שכנע אותי גם במידה ניכרת למרות שחלק מהנקודות כן גרמו לי להתעורר קצת ולהבין שאיך שאני מתאמן עכשיו זה ממש לא אידיאלי לטווח הרחוק.

כמה הערות:
1. לפעילות אירובית מתונה כולל ריצה אין השלכות שליליות ולא מעט השפעות חיוביות. מתונה = 3 פעמים בשבוע, חצי שעה ריצה בקצב בינוני.
2. כוח הוא לא "הכול" כדי לשחק כדורגל עם חברים, לטייל בטבע או לרדוף אחרי הילדים שלך צריך רמת כושר מסוימת
3. צריך להבחין בין אימונים תחרותיים/הישגיים לבין אימוני ''תחביב'. אימונים תחרותיים אפילו לספורטאים חובבים כמעט אף פעם לא יחשבו בריאים.
4. בני אדם שונים מאוד זה מזה, אין דין אקטומורף בגובה 180 במשקל 60, למישהו בגובה 170 במשקל 100 או למי שבגובה 175 ששוקל 85 עם 10% שומן, כל אחד מהם צריך יהיה לעבוד על יכולות שונות

מסכים עם חנן, צריך להבדיל בין פעילות מתונה לבין 5-10 ק״מ ביום בקצב מהיר.

בגדול - אירובי וכוח הם לא חברים טובים.

מנגד, ניתן לשלב, בהנחה והאירובי מתון עד קל מאוד. תלוי בעדיפויות.

ג'ים וונדלר בהחלט אינו קוטל קנים בתחום אימוני הכח, נותן הרבה מקום לפעילות אירובית כחלק מתוכניות האימונים.

ג'ים וונדלר בהחלט אינו קוטל קנים בתחום אימוני הכח, נותן הרבה מקום לפעילות אירובית כחלק מתוכניות האימונים.
למרות שגם הוא לא שולח אנשים לעשות ריצות, אלא יותר conditioning, שזה עם שילוב של אלמנטים של כוח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית