הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מהי רמת האינסולין בדם שמעבירה את הגוף למצב קטבולי?

• פותח/ת השרשור rypz79
  • פורסם בתאריך

rypz79

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום,
שמח להיות פה.

לא ביצעתי עדיין "מחקר" בנושא אבל חשבתי לשאול קודם בפורום ולהמשיך משם.
המטרה שלי היא להוריד באחוזי השומן בגוף מבערך 20% ל-10% בעיקר ע"י תזונה מאוזנת, שתיית מים והמנעות מפחמימות מעובדות (בורקסים, לחמים, פסטה, מאפים וכו...) (ספורט יגיע בהמשך)

ידוע לי שהגוף עובר ממצב אנאבולי (בנייה של רקמות שריר ושומן) לקטבולי (פירוק של רקמות שריר ושומן) כאשר ריכוז האינסולין בדם נמוך (כתוצאה מרמות סוכר נמוכות בדם) השאלות הן:
  1. מהו (כמותית) אותו ריכוז אינסולין? האם מדובר במספר גלובלי או אינדיבידואלי ? אם אינדיבידואלי, כיצד ניתן למדוד או לחשב אותו ?
  2. האם כדאי להצטייד בגליקומטר (מד סוכר בדם) ? אם כן כל כמה זמן למדוד ?
  3. מהו טווה רמות הסוכר (והאינסולין) שבהן הגוף לא במצב של רעב ולא במצב אנאבולי (מפחמימה לשומן) ?
מקווה שלא טעיתי במינוחים.

תודה מראש
רועי

@Daniel Barack
@kotzer
אין לי תשובה ספציפית לשאלות שלך
אני כן יכול להגיד שאתה רוצה וצריך לשלב את האימונים מההתחלה, ושחיטוב טוב מבוסס על מאזן קלורי שלילי ולא רק על הימנעות ממזונות מסוימים (זה יכול לעבוד, אבל לרוב זה לא יקרה).

ממש מיותר ואין שום צורך להתעסק בזוטות כאלה, אפילו באדיבילדרים ברמה עולמית לא נכנסים לזה.
מצב קטבולי ואנאבולי זה לא רק שאלה של רמות סוכר ואינסולין, אלא איזון בין הורמונים אנאבוליים וקטבוליים, ככה שזה אף פעם לא מדיד באמת.
זה גם משהו בלי שום השפעה בעולם האמיתי, כי גם אם תדע מתי אתה אנאבולי ומתי קטבולי, איך תדע כמה אתה צריך מכל אחד מהם?
בקיצור, אל תתעסק בשטויות ותתמקד באימונים עם התקדמות פרוגרסיבית ודיאטה דלת קלוריות.

• פותח/ת השרשור
היי,

אני לא חושב שזה זוטות.ראיתי את זה בסרטון של "האחים גיל" בטלוויזיה (אחרת הייתי משתף)
הם תארו מצב שבו אם הגוף במצב אנאבולי לא משנה כמה קלוריות תצרוך ביום (אפילו 15, אני זוכר את המספר שהם אמרו) הגוף לא ילך למאגרי השומן. אתה תרד במשקל תאבד מסת שריר, צפיפות עצם אבל לא תרד אחוז באחוזי השומן.
הם דיברו על הורמון אינסולין שמופרש ברגע שרמת הסוכר עובר רף מסוים ואז לא ניתן "לשרוף" רקמות שומן.

אני לקחתי את זה הלאה , מכיוון שיש לי הפרעת אכילה (אוכל המון במכה אחת ואז לא אוכל המון זמן , ישלי "תירוצים" כרגע זה לא המקום לשתף)
אם הייתי יודע שרמת הסוכר גבוהה או נמוכה מדי הייתי מפסיק לאכול או אוכל במיידי מכיוון שהדברים לא מדידים בעת האכילה אלא רק בהערכות (אלא אם כן תגיד לי שאתה שוקל כל גרם וגרם בצלחת או בפיתה שלך בארוחות מלאות תפו"א, ירקות, בשר, אורז או סתם אוכל רחוב) וישלי הרבה נפילות אנרגיה (רעב) ואני כן מחפש דרך מדויקת לעצור או להתחיל לאכול לפני שהעסק יוצא מאיזון.

מסתבר שהם עשו סרטון נוסף ובו הם מסבירים על הנפילות האלו ואיך למנוע אותם (מן הסתם בלי גליקומטר)
זה די עונה לי על השאלה מה גורם לריכוז הסוכר (והאינסולין) בדם לעלות או לרדת ואיך למנוע את זה, וגם מזכיר לי משפט שאמרתי "הדרך הכי טובה לנקות זה לא ללכלך".

לא רק שהם טועים, גם המידע שהם הביאו לא שימושי בעליל בעולם האמיתי, בגוף שבו פועלים הרבה מאוד הורמונים מטבוליים ולא אך ורק אינסולין.
רוב כתבות ותוכניות הבריאות בטלוויזיה הן חרטא מוחלט, והאחים גיל אני לא יודע מי הם, אבל הם לא נשמעים בידיוק סמכות רצינית בתחום התזונה שהם יכולים פשוט לבוא ולסתור לחלוטין את המיינסטרים של המדע היום, שטוען שכל מה שהם אמרו פשוט לא נכון.
זה נכון שאינסולין אחראי לאגירה, אבל במצב של גירעון קלורי, שזה דיאטה רגילה לחלוטין, פשוט אין מצב שיהיה כל כך הרבה אינסולין בגוף שלא תוכל לפרק מאגרי שומן, בגלל שרוב הזמן הגוף שלך יהיה רעב לאנרגיה, ככה שגם העליה הכי גבוהה באינסולין תרד בסוף, ורוב הזמן יהיו הורמונים קטבוליים.

• פותח/ת השרשור
תראה אין ספק שהם השתמשו ב-15 קלוריות כמטאפורה לצריכה מינימלית או גירעון קלורי להמחיש את המצב שבו גם במצב של גירעון קלורי (לא קיצוני) ורמה מסוימת של ריכוז אינסולין בדם (ואני בסה"כ רציתי לדעת מה ריכוזו בגוף...) ילך קודם לרקמות שריר ורק אח"כ לרקמות שומן.
בשלב מסוים ברור שגירעון קלורי מתמשך ברור שלא יופרש אינסולין והגוף יכלה גם את מאגרי השומן רקמות השלד וכל מה שהוא יכול בכדי להשאיר את הבנאדם בחיים.

לגבי האינסולין לא נאמר שהוא ההורמון המטבולי היחיד אלא שהוא ההורמון שעל פי הריכוז שלו נקבע מצב אגירת השומן. עובדית ברמת אינסולין גבוהה אין מצב של פירוק רקמות שומן.

לגבי האחים גיל , אומרים ש"הפוסל, במומו פוסל" , לא נראה לי שיש להם שם מפוצץ או גישה שיווקית מרעישה אבל משניים-שלושה סרטונים ראיתי ומן האתר שלהם עמוד הבית - האחים גיל התרשמתי שמדובר בשני בחורים עם ידע נרחב והבנה כוללת ועמוקה של עניין התזונה על כל ההיבטים הפסיכואבולוציוניים שלה.

תראה אין ספק שהם השתמשו ב-15 קלוריות כמטאפורה לצריכה מינימלית או גירעון קלורי להמחיש את המצב שבו גם במצב של גירעון קלורי (לא קיצוני) ורמה מסוימת של ריכוז אינסולין בדם (ואני בסה"כ רציתי לדעת מה ריכוזו בגוף...) ילך קודם לרקמות שריר ורק אח"כ לרקמות שומן.
זה הקטע, שאין ריכוז מסויים כי זה תלוי בהרכב ההורמונלי המלא.

בשלב מסוים ברור שגירעון קלורי מתמשך ברור שלא יופרש אינסולין והגוף יכלה גם את מאגרי השומן רקמות השלד וכל מה שהוא יכול בכדי להשאיר את הבנאדם בחיים.
זה גם לא ממש נכון, כי גם בגירעון עצום הגוף יפריש אינסולין והרבה, אבל זה יהיה טיפה בים ההורמונלי.

לגבי האחים גיל , אומרים ש"הפוסל, במומו פוסל" , לא נראה לי שיש להם שם מפוצץ או גישה שיווקית מרעישה אבל משניים-שלושה סרטונים ראיתי ומן האתר שלהם עמוד הבית - האחים גיל התרשמתי שמדובר בשני בחורים עם ידע נרחב והבנה כוללת ועמוקה של עניין התזונה על כל ההיבטים הפסיכואבולוציוניים שלה.
נראה שהם לא טיפשים, אבל הם מלאים בטריקים שיווקיים ובין הרבה מידע טוב, גם הרבה מידע שגוי, לכן הייתי לוקח בעירבון מוגבל מה שהם אומרים.
בכללי נזהר מכל מי שמשתמש במונח "טבעי".

Back
למעלה תחתית