הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחרי ירידה של 45 ק"ג

• פותח/ת השרשור RUJI
  • פורסם בתאריך

RUJI

משתמש מתחיל
132
6
נק' מוניטין:
30
132
6
היי חברים מה שלומכם,
אני ניר בן 30 - אחרי ניתוח שרוול מאוגוסט 2017 וכבר מינוס 45 ק"ג.

אחרי הניתוח התחלתי לעשות הליכה שאחר כך עברה לריצה (4 פעמים בשבוע) של 10 ק"מ (בחוץ).

כעת, אני כבר חודש במכון כושר ועושה את הדברים הג'נריים: שזה ריצה + אימוני AB בסיסיים.

מבחינת אוכל, אני לא אוכל הרבה אך דואג לכמות חלבון בין 40-60 כל יום. (ע"י אכילת דנונה PRO ודומיו...)

אז למה אני מספר את כל זה? הבעיה היא שאני מרגיש תשוש אחרי האימונים, יש לי סחרחורות באופן קבוע כשאני קם מהר מדיי למשל.... (בדיקות דם מצויינות ולוקח ויטמינים כולל ברזל באופן קבוע).

אני לא מחפש המלצות לרופא / תזונאי (כי אני במעקב קבוע).
אני כן מחפש המלצות לתוספים שיסייעו לגוף שלי להתאושש. ולמנוע פירוק שריר. ולסייע בבניית שריר.
היום אני משתמש בכדורי קפאין שבלעדיהם הייתי גוסס באימונים.

אני מעדיף איכות, משהו שהוכח במחקרים / מעבדות צד ג' . וכמובן משהו שיתאים למצבי. (קיבה מוגבלת בנפח - כמו למשל, תשלובת חלבונים אולי היא יותר תתאים לי בגלל שאני בקושי אוכל, אז זה ייתן מענה בכך שיש חלבונים עם פירוק אטי בגוף).

תודה מראש 😃

לא הבנתי...
אתה צורך רק 40-60 גרם חלבון ביום? ויש לך תזונאי שעובד איתך?

אני לא מהמנוסים ביותר שפה, ואומנם חסרים עוד נתונים שמעולה אם תוכל לשתף אותם - גובה, משקל נוכחי וגם את תוכנית האימונים שלך ומשקלי העבודה. אבל גם בלי כל אלו אני יכול להבטיח לך ש-40-60 גרם חלבון לאדם שמתאמן זה לא מספיק. (ואולי אפילו אדם בכלל למרות שיש כאלו שממליצים עדיין משום מה על 0.8 ג' למשקל גוף...)

כלל אצבע לאדם שמתאמן זה לכוון ל-2 גרם חלבון לכל קילוגרם. אם אתה שוקל היום 80, משמע 160 גרם חלבון.
שוב, אם אתה במעקב קבוע אצל רופא/תזונאי - שמכיר את ההיסטוריה שלך - הכי טוב להתייעץ איתו. מצד שני, אם הבנתי באמת נכון וזה רק 40-60 גרם חלבון ביום, תחליף את הבעל מקצוע הזה ומהר.

• פותח/ת השרשור
צודק להלן מידע משלים.
בן 30
גובה 170
משקל 80

קשה לי להגיע לרמת חלבון כי לא מצליח לאכול.... (לכן ביקשתי סיוע בתוסף טוב שיתאים)

רמת האימונים בסיסי אמרתי זה AB. כאדר המשקלים נעים בין 12 קילו לכתפיים . ועד 100 קילו רגליים. יד קדמית 15 קילו. יד אחורית 20 קילו. חזה 35 קילו. גב (חתירה) 15 קילו.

מבחינת ייעוץ אני אצל דיאטנית בריאטרית. עם דגש על בריאטרית. לא ספורט או פיתוח גוף. מבחינת הדיאטנים האלה החלבון מן הסתם מאוד חשוב. אבל יש להם כללים אחרים (יותר חשובים) בנוגע לתזונה....

התוסף הכי יעיל שאני יכל להמליץ עבורך הואאבקת חלבון הידרולז, זה הסוג היקר יותר, אבל הוא מגיע כבר מפורק כמעט לחלוטין ולכן נספג בקלות מאוד ויקל מאוד על מצבך, וככה תוכל להכניס כמות גדולה יותר משמעותית של חלבון

אם יש בעיה רפואית כזו או אחרת שמונעת ממך לאכול חלבון - קטונתי. אחרי הניתוח כמובן ומאמין שהתפריט אכן מושפע מכך.
אבל חלבון זה חלבון - אם אתה מוגבל בכמות הכללית בגלל דברים בריאותיים שקשורים בניתוח, זה לא משנה איך תגיע אליו.
במידה והבעיה היא לא בחלבון, אלא בהגבלות קלוריות כאלו ואחרות פשוט תדחוף לעצמך יותר חלבון על חשבון הפחמימה. אגב, הוא גם תורם לתחושת השובע. גרם חלבון וגרם פחמימה מבחינה אנרגטית זה הינו כך, 4 קל' לגרם.
אין לי פה את כל התפריט שלך כדי להכנס לזה יותר לעומק, וגם שוב - אני לא דיאטן מוסמך או רופא. אבל עם 60 גרם חלבון על 80 קילו לא תגיע רחוק ואולי זה הסיבה לכאבים שלך וחוסר ההתאוששות.

מבחינת "תוספים" לאדם שלא עכשיו רוצה להתחרות בפיתוח או בכוח, אין מה לקחת מעבר לקפאין (בקפה/טבליות).
לחלבון אני לא קורא כ"כ תוסף, זה אב מזון. אם קשה לך לאכול מספיק מוזמן לקחת אבקות חלבון, סקופ זה באזור ה-25גרם חלבון. מבחינה כלכלית גם זה הכי משתלם (חלבון פר שקל). אגב, 300 גרם חזה עוף מבושל זה כבר באזור ה80-90 גרם חלבון. קופסת קוטג' גם תתן לך כמות יפה. אפשר בקלות לדעתי לעבור את ה-150 ביום בלי אבקות.

ולגבי האימון:
מה הכוונה ברגליים? כתפיים? איזה תרגיל? AB 4 פעמים שבוע זה פחות משנה, אפשר להתאמן גם 3 פעמים אם התוכנית טובה והתרגילים איכותיים.
יד קדמית ואחורית פחות מעניין. תתמקד בתרגילי הבסיס: סקאווט, דדליפט, בנצ' פרס, אובהרד פרס ותרגיל לגב: מתח לסוגיו או חתירה למשל.
מומלץ כן ללמוד, לקרוא מאמרים ובעיקר לקחת מאמן אישי טוב שייתן את הבסיס בתרגילים האלו.

• פותח/ת השרשור
התוסף הכי יעיל שאני יכל להמליץ עבורך הואאבקת חלבון הידרולז, זה הסוג היקר יותר, אבל הוא מגיע כבר מפורק כמעט לחלוטין ולכן נספג בקלות מאוד ויקל מאוד על מצבך, וככה תוכל להכניס כמות גדולה יותר משמעותית של חלבון

הידרולז = Isolate whey?
ואשמח לקבל מותג מוביל שמוכח מחקרית / מעבדה וכו'.
(נשים כסף בצד כרגע)

אם יש בעיה רפואית כזו או אחרת שמונעת ממך לאכול חלבון - קטונתי. אחרי הניתוח כמובן ומאמין שהתפריט אכן מושפע מכך.
אבל חלבון זה חלבון - אם אתה מוגבל בכמות הכללית בגלל דברים בריאותיים שקשורים בניתוח, זה לא משנה איך תגיע אליו.
במידה והבעיה היא לא בחלבון, אלא בהגבלות קלוריות כאלו ואחרות פשוט תדחוף לעצמך יותר חלבון על חשבון הפחמימה. אגב, הוא גם תורם לתחושת השובע. גרם חלבון וגרם פחמימה מבחינה אנרגטית זה הינו כך, 4 קל' לגרם.
אין לי פה את כל התפריט שלך כדי להכנס לזה יותר לעומק, וגם שוב - אני לא דיאטן מוסמך או רופא. אבל עם 60 גרם חלבון על 80 קילו לא תגיע רחוק ואולי זה הסיבה לכאבים שלך וחוסר ההתאוששות.

מבחינת "תוספים" לאדם שלא עכשיו רוצה להתחרות בפיתוח או בכוח, אין מה לקחת מעבר לקפאין (בקפה/טבליות).
לחלבון אני לא קורא כ"כ תוסף, זה אב מזון. אם קשה לך לאכול מספיק מוזמן לקחת אבקות חלבון, סקופ זה באזור ה-25גרם חלבון. מבחינה כלכלית גם זה הכי משתלם (חלבון פר שקל). אגב, 300 גרם חזה עוף מבושל זה כבר באזור ה80-90 גרם חלבון. קופסת קוטג' גם תתן לך כמות יפה. אפשר בקלות לדעתי לעבור את ה-150 ביום בלי אבקות.

ולגבי האימון:
מה הכוונה ברגליים? כתפיים? איזה תרגיל? AB 4 פעמים שבוע זה פחות משנה, אפשר להתאמן גם 3 פעמים אם התוכנית טובה והתרגילים איכותיים.
יד קדמית ואחורית פחות מעניין. תתמקד בתרגילי הבסיס: סקאווט, דדליפט, בנצ' פרס, אובהרד פרס ותרגיל לגב: מתח לסוגיו או חתירה למשל.
מומלץ כן ללמוד, לקרוא מאמרים ובעיקר לקחת מאמן אישי טוב שייתן את הבסיס בתרגילים האלו.

1. תודה רבה על המענה.
2. לא יכול פיזית (בשנתיים הקרובות לפחות...) לדחוף יותר חלבון, עוף / טונה / קוטג' = אני אוכל אולי 2-3 כפות.

הידרולז = Isolate whey?
ואשמח לקבל מותג מוביל שמוכח מחקרית / מעבדה וכו'.
(נשים כסף בצד כרגע)
whey hydrolysed

למשל לחברות כמו optimum nutrition, כנראה חברת התוספים הכי מוכרת שיש, יש להם מוצר שנקרא hydrowhey שהוא חלבון מהסוג הזה

• פותח/ת השרשור
whey hydrolysed

למשל לחברות כמו optimum nutrition, כנראה חברת התוספים הכי מוכרת שיש, יש להם מוצר שנקרא hydrowhey שהוא חלבון מהסוג הזה

לא מוצא חנות בארץ עם המוצר. אשמח לקבל קישור בפרטי. תודה רבה לך.

לא מוצא חנות בארץ עם המוצר. אשמח לקבל קישור בפרטי. תודה רבה לך.
לרוע המזל זה נגד חוקי הפורום לשלוח קישורים לאתרים מתחרים, אבל אתה יכול לחפש בלות בעצמך, זה ממש לא קשה.
יש עוד הרבה חברות, כמו למשל myprotein שבוודאות שולחים לארץ.
אם תרצה אתה יכול להיוועץ לגבי ההזמנה עצמה כאן:
ייעוץ - דיון - מידע - אחר - אשכול הזמנות תוספי תזונה הגדול (מהארץ ומחו"ל)

• פותח/ת השרשור
לרוע המזל זה נגד חוקי הפורום לשלוח קישורים לאתרים מתחרים, אבל אתה יכול לחפש בלות בעצמך, זה ממש לא קשה.
יש עוד הרבה חברות, כמו למשל myprotein שבוודאות שולחים לארץ.
אם תרצה אתה יכול להיוועץ לגבי ההזמנה עצמה כאן:
ייעוץ - דיון - מידע - אחר - אשכול הזמנות תוספי תזונה הגדול (מהארץ ומחו"ל)

תודה רבה 😃

• פותח/ת השרשור
טוב לאחר מסע טעימות נועז (במיטב החנויות בארץ....)
הלכתי על המותג הישראלי התשלובת חלבונים של Pure.

טעם שוקולד וטעם קפה.
פשוט מדהים טעים ומתעכל בצורה נהדרת!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית