הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אבחון תזונתי

מתאמנת100

משתמש מתחיל
226
23
נק' מוניטין:
23
226
23
שלום,

אני רוצה ללכת לאבחון תזונתי הכולל בדיקת חילוף חומרים במנוחה+הרכב גוף+הוצאה קלורית יומית+תפריט

בררתי אצל צחי כנען ןד"ר נסטור ליפובצקי ואני מתלבטת בין שניהם.

יש למישהו המלצות?

תודה.

אני לא בטוח מה המטרה שלך אבל לדעתי אין צורך בבדיקת חילוף חומרים במנוחה והרכב גוף(אלא אם את צריכה לדעת את זה למשהו ספציצי ואז אין בעיה), לעשות תפריט אצל מייק עם שינויים שהוא יעשה לפי התגובה שלך לתפריט תהיה יותר ממספיק לתפריט לרמה חובבנית.

• פותח/ת השרשור
קודם, תודה על המענה
מי זה מייק?

לא חובבנית-עושה כל יום אימונים אנטנסיבים

קודם, תודה על המענה
מי זה מייק?

לא חובבנית-עושה כל יום אימונים אנטנסיבים

מייק הוא בעלי הפורום ופורטל קילוגרם.

חוץ מהידע שאפשר לקבל בפורום בחינם, מייק נותן אופציה של ייעוץ אישי בתשלום שבו הוא בונה למתאמן/ת תוכנית אימונים ותוכנית תזונה לפי השגרה והאלתורים שלו. מניח שאצלו את מקבלת את כל מה שרשמת למעלה וגם תכנית אימונים בנוסף.

אלא אם את לא אתלטית שזה המקצוע שלה אני לא רואה צורך להתאמן כ"כ אינטנסיבי כמו שאת מתארת, ומעל 4 פעמים בשבוע(ולפעמים אפילו גם זה לא)

• פותח/ת השרשור
מדובר על בדיקת חילוף+בדיקת הרכב גוף+ייעוץ תזונתי?

אין לי מושג, תצטרכי לשאול אותו

חוץ ממייק מהפורום אני לא הייתי סומך על מישהו אחר (כי לא הכרתי כאלו עם ידע מספק הרוב סקאמרים במודע או שלא במודע, בטוח שיש אבל לא נפוץ) פשוט קראתי המון פוסטים שלו עם פירוט עד אין סוף, הבן אדם הזה הוא מכונת ידע ומחקרים.

שאת הולכת למישהו, תוודאי שהוא באמת אוהב להתעמק בנושא - כי אם לא, סביר להניח שהידע שלו דל ביותר.
מה שכן את יכולה ללמוד לעשות תפריט בעצמך, אבל אם אין לך כוח ''לשבור את הראש'' אז יש מעט מאוד אנשים לפנות אליהם שגם יהיה אכפת להם ממך, ולא רק מהכסף.

אני לא עושה בדיקות כאלו, כך גם לא חלק מהאנשים שציינת בפוסט המקורי (למרות שהם טוענים שכיבכול כן, אין להם את המיכשור המדוייק והאיכותי לביצוע בדיקות שכאלו).
יש 2 מקומות שאמליץ עליהם לבצע בדיקות חילוף חומרים במנוחה:
1. וינגייט (נתניה):
קצב חילוף חומרים במנוחה RMR - מכון וינגייט

2. שערי צדק ירושלים:
בדיקת קצב חילוף החומרים במנוחה - המרכז לרפואת ספורט

הייתי הולך על וינגייט מאחר והמכשור שלהם חדיש יותר.
הרכב גוף אין לך כל כך למה למדוד אלא אם את הולכת לבצע מדידה כל חודש מאחר והמעקב הוא החשוב כי אין מדידה שהיא מדוייקת לכן לא כדאי להשקיע על כך כסף. הוצאה קלורית יומית זה בדיקה של חילוף חומרים...
קחי בחשבון שאת צריכה להיות מאוד מאוזנת מבחינת המשקל גוף שלך (פלוס-מינוס 100 גרם/שבוע) כדי לקבל מדידה מדוייקת של חילוף חומרים. אם את בעלייה או ירידה במשקל, המספרים שתקבלי לא יהיו רלוונטים. את צריכה להיות במאזן קלורי נטרלי לפחות 2-3 שבועות לפני ביצוע הבדיקה. שקילה יומית וממוצע שבועי יתנו לך את התשובה אם את מאוזנת או לא מבחינת משקל הגוף (בין הימים יהיה שינוי מין הסתם).

מייק הוא בעלי הפורום ופורטל קילוגרם.

חוץ מהידע שאפשר לקבל בפורום בחינם, מייק נותן אופציה של ייעוץ אישי בתשלום שבו הוא בונה למתאמן/ת תוכנית אימונים ותוכנית תזונה לפי השגרה והאלתורים שלו. מניח שאצלו את מקבלת את כל מה שרשמת למעלה וגם תכנית אימונים בנוסף.

אלא אם את לא אתלטית שזה המקצוע שלה אני לא רואה צורך להתאמן כ"כ אינטנסיבי כמו שאת מתארת, ומעל 4 פעמים בשבוע(ולפעמים אפילו גם זה לא)

חחח ''כל מה שרשמת למעלה'' מה יש לו מעבדה?

• פותח/ת השרשור
אז קודם לא ציינתי אבל הייתי לפני שנתיים לערך אצל יאיר להב. עשיתי אצלו בדיקת חילוף חומרים ובדיקת הרכב גוף, מעבר לזה לא יצאתי עם תכנית מסודרת.
הפעם אני רוצה לעבוד מסודר, כי מאז הבדיקה אצל יאיר אפשר לומר שאני עובדת קשה במכון, וכבר היו צריכים להיות לי שרירים מטורפים, אבל כנראה(ואפילו בטוח) שמשהו לא תקין, כי זה לא מצבי, אני אמנם שרירית אבל לא באופן המתאים למה שאני עושה כל יום במכון.
הבדיקות שבררתי עליהן גם אצל צחי וגם אצל דר נסטור כוללות בדיקת חילוף חומרים במנוחה, בדיקה של שריפת קלוריות יומית כולל פעילות שגרתית (צריך להסתובב במשך שבוע עם מוניטור ששמים על היד), בדיקת הרכב גוף וייעוץ תזונתי וספורטיבי. אח"כ יש מעקב שבסופו עורכים שוב בדיקת הרכב גוף.
ההתלבטות שלי היא אצל מי לעשות, אם יד המלצות או הערות עליהם.

תודה!

אולי זה השתנה אבל שניהם משתמשים במכשיר שנקרא BodyGem למדידה של חילוף החומרים. זו לא מדידה אמינה ולכן לא ממליץ עליה:
BodyGem RMR Metabolic Testing For Weight Loss

חילוף חומרים מדודים עם הציוד/תוכנה של CoseMed שנראה כך (אוהל חמצן):
upload_2018-2-16_0-20-5.png

כמו שאת רואה, שני דברים שונים לגמרי.
לצחי יש BODPOD שהאמינות שלו לא הכי טובה. DXA הרבה יותר מדוייק (מה שיש ליאיר להב/וינגייט ויש גם בתל השומר).

בכל מקרה הסיכוי שיש לך בעיה בחילוף החומרים שואף ל-0. זה כנראה בעיה של תזונה/אימונים והבדיקות הללו בד"כ מיותרות ולא יקדמו אותך טוב או יעיל יותר לעבר המטרה. ניתן לחזות חילוף חומרים דיי בקלות ע"י שקילות יומיות וממוצעים שבועיים. הבעיה היא גם לא בקצב חילוף החומרים הבסיסי אלא כמה קלוריות את שורפת ביום. זה לא אותו הדבר, כאשר את השני לא כזה קל למצוא (כי זה תלוי בפעילות גופנית יזומה ולא יזומה, כולל פעילות תרמית של עיכול).

• פותח/ת השרשור
דווקא הסיכוי שפגעתי בחילוף החומרים שלי די גבוה, כי אני למודת דיאטות הרעבה.

לכן, כן חשובה לי הבדיקה הזו.

אברר בווינגייט מה החבילה שלהם כוללת.

תודה!

דווקא הסיכוי שפגעתי בחילוף החומרים שלי די גבוה, כי אני למודת דיאטות הרעבה.

לכן, כן חשובה לי הבדיקה הזו.

אברר בווינגייט מה החבילה שלהם כוללת.

תודה!
דיאטת הרעבה אינה מאיטה את חילוף החומרים. כתבתי על זה כמה פעמים כאן:
מטבוליזם - חילוף חומרים מהיר ונטייה להשמנה

ודיברנו על זה כאן:
מטבוליזם - ביו-אנרגטיקה ואדפטציות לירידה במשקל

Back
למעלה תחתית