הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות משקלים לחיטוב

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,
כבר זמן מה שאני בחיטוב. שמתי לב שקשה/ אין לי אפשרות להתקדם במשקלי עבודה- בעיקר בבנץ ובפרס. אני יודע שזה כתוצאה מזה שהגוף מרזה/ נחלש ושזה לגיטימי בחיטוב, אך רציתי לדעת כיצד צריך להתאמן? אני יודע שבדרך כלל מומלץ לשמור על המשקל הכי גבוה בכל תרגיל, אך מה היא צורת האימון? כל אימון סטים עם המשקל הכי כבד שנתקעתי עליו?גם אם זה אומר שיש סיכוי שאכשל בו ? (הרבה פעמים קורה לי שאת המשקל הכבד מאימון הקודם אני פשוט לא מצליח להרים).
האם כדאי לעשות ריסט מידי פעם במצב של תקיעה?
איך אני מתקדם במשקלים במצב כזה?
מה לעשות עם ירידה במשקלים?
חשוב לי לציין שאני מתאמן מתחיל ולכן אני מצפה לראות התקדמות גם בחיטוב...

יכול להיות שיעלו לי עוד שאלות, אבל זה כרגע מה שעלה לי...
תודה לעוזרים מראש.

הצורה המומלצת היא עבודה במשקלים עולים. אם הסט הכבד של הוא 60 קילו לחמש חזרות.
אז תעשה 10 חזרות עם מוט ריק, 8 עם 30, 5 עם 40, 5 עם 50, 5 עם 55, 5 עם 60.
אם הצלחת 5 עם 60 תתקדם במשקל בקילו עד 2.5
אם הצלחת 4 חזרות, תנסה שוב באימון הבא 60.
אחרי פעמיים שלא הצלחתי, אתה מקטין את המשקל ל 55

• פותח/ת השרשור
הצורה המומלצת היא עבודה במשקלים עולים. אם הסט הכבד של הוא 60 קילו לחמש חזרות.
אז תעשה 10 חזרות עם מוט ריק, 8 עם 30, 5 עם 40, 5 עם 50, 5 עם 55, 5 עם 60.
אם הצלחת 5 עם 60 תתקדם במשקל בקילו עד 2.5
אם הצלחת 4 חזרות, תנסה שוב באימון הבא 60.
אחרי פעמיים שלא הצלחתי, אתה מקטין את המשקל ל 55

מה שתיארת לי כרגע זה צורת עבודה רגילה, כאשר המשקלים הנמוכים זה חימום, את זה אני מכיר....
השאלה היא מה אני עושה כאשר הגעתי למשקל מסויים ואני תקוע עליו כבר הרבה זמן, אחרי שכבר כמה פעמים הורדתי קצת במשקל וניסתי להעלות בחזרה. איך אני יוצר עלייה במשקל? ואם אין אפשרות כי הגעתי לסף משקל שהחיטוב מאפשר לי, איך אני ממשיך את האימון על מנת לשמור על הכוח? מגדיל את נפח העבודה?

תודה מראש.

דרך אגב, כמות הסטים שתיארת לחימום היא לא גדולה מידי? אני עושה בדרך כלל: מוט ריק 10 חזרות, משקל x ל5 חזרות, משקל y ל3 חזרות, משקל z ל 2חזרות, משקל עבודה כבד....

הכוח שלך ישמר אם אתה עושה את המשקל שאתה עושה כרגע, אין לך סיבה להגיד את הנפח כי אתה בחיטוב ויותר מדי נפח יפגע לך בתהאוששות.

אתה יכול להוריד משקלים ולעשות דילאוד ואז לנסות שוב לעלות למעלה, בגלל שאתה בחיטוב יכול להיות שלא תצליח אך זה בעיקרון מה שתעשה כשאתה תקוע(או לשנות את צורת הסטים והחזרות שלך, כלומר במקום 3X5 לעשות 5X3)

כמו שכתבתי אם פעמיים לא הצלחת את המשקל אתה יורד ב 10%, אחרי פעמיים כאלה, מקסימום 3 כדאי לעצור את החיטוב

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה רבה.

כמו שכתבתי אם פעמיים לא הצלחת את המשקל אתה יורד ב 10%, אחרי פעמיים כאלה, מקסימום 3 כדאי לעצור את החיטוב

הורדתי כבר פעמיים בעשר אחוז, אני אוריד עוד פעם אחת ואנסה לעלות חזרה, אך האם כדאי לי לעצור את החיטוב במידה ולא אצליח למרות שכנראה עדיין אהיה על אחוז שומן גבוה או לפחות לא במטרה שלי? (התחלתי 130 קג על גובה 1.83 מ', כרגע על 96 קג, רוצה להגיע ל87- 90)

כל הכבוד על הירידה המרשימה.
מה המצב שלך ביתר התרגילים? עדיין מתקדם, הולך אחורה?

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד על הירידה המרשימה.
מה המצב שלך ביתר התרגילים? עדיין מתקדם, הולך אחורה?

דבר ראשון, תודה רבה.
בסקוואט ובדדליפט, נאלצתי להוריד הרבה במשקלים בגלל ממתיחה חזקה במפשעה שגרמה לי לכאבים כתוצאה ממותן כסל מקוצר. עבדתי על הגמישות ושיפרתי את הטכניקה שלי, וכרגע אני מתחיל להעלות משקלים לאט לאט בחזרה, ככה שיש לי יחסית עוד הרבה לאן להתקדם איתם.
במתח, התחלתי מ0 חזרות, כרגע יכול לעשות 4 חזרות, אני עושה x חזרות באימון במינימום סטים ומעלה ב2 חזרות כל אימון, כרגע מתקדם יפה בזה.
זהו מבחינת תרגילים מורכבים, חוץ מבנץ ומפרס שכרגע אני תקוע בהם...

על סמך הנתונים קשה לומר, תנסה עוד חודש ותראה אם אתה מתקדם בסקווט והדדליפט

• פותח/ת השרשור
על סמך הנתונים קשה לומר, תנסה עוד חודש ותראה אם אתה מתקדם בסקווט והדדליפט

אוקיי, אני אעשה אתה זה.
אבל במקרה ועוד כחודש אני לא מצליח להתקדם עדיין בבנץ ובפרס, אבל בסקוואט ובדדליפט עדיין כן, מה לדעתך כדאי שאעשה? כי לפי דעתי ייקח לי המון זמן עד שאתקע בסקוואט ובדדליפט, כי נאלצתי להוריד את המשקלים בחצי, ככה שיש לי לאן להתקדם.
האם כדאי שבמקרה כזה שוט אתאמן כל אימון עם המשקל מקסימום שלי ופעם בכמה אימונים אעשה מן אימון דילואוד מתוכנן?

מה המשקלים שלך בבנץ׳ והפרס?

• פותח/ת השרשור
בנץ 90 קג
פרס 60 קג

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה רבה.

Back
למעלה תחתית