הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אפשר להתקדם בתוכנית בסיסית?

mightyraz

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
0
50
0
אני עובד וממש קשה לי להגיע רצוף 4 פעמים בשבוע בשביל AB או כל תוכנית אחרת..
אני עושה תוכנית די בסיסית:

לחיצת רגליים 4 סטים של 8-10
בנץ פרס 3 של 8
יד קדמית משקלים חופשיים 3 של 8
יד אחורית מוט 3 של 8
כתפיים הרמת משקולות (אבל במכונה) 3 של 8 גם
וגב 3 של 8

(יש לציין שאני עושה הרוב 3 סטים של 8 חזרות, אבל אני עושה משקל די גבוה יחסית ואני ממשיך להשתפר שמה)

עכשיו! השאלה שלי היא האם אני יכול לפתח שרירים ולהתקדם אם אני אמשיך בתרגילים שכתבתי למעלה? (וכמובן מעלה משקל בתרגילים כשאני אוכל)

עקרונות העלה במסה בקצרה (ממליץ בחום לקרוא את המאמר מאמר בקילוגרם - מתחילים במסה)
דברים שחייבים - סטרס מכני פרוגרסיבי בתדירות מספקת (לפחות פעם בשבוע, עדיף 2-3) על השרירים (תרגילים בהם אתה מתחזק לאורך התוכנית, למתחיל הדרך הכי טובה היא העלת משקלים), פלוס קלורי ומספיק חלבון (1.8-2 לקילו זה די בטוח) בכדאי לבנות את רקמות השריר, ושינה כדי ששום דבר לא יתקלקל בדרך חח
דברים נוספים שיעזרו, תוכנית בנויה היטב (יש מבחר תוכניות למתחילים), הרגשת השירים בתנועה, ביצוע נכון, שמירת זמן האימון למתחת ל90 דקות, שימוש בתרגילים עם משקל חופשי וכאלו שמערבים מספר מפרקים (מורכבים) ועוד כל מיני דברים קטנים אבל שים לב למה שעיקרי ^^

אני עובד וממש קשה לי להגיע רצוף 4 פעמים בשבוע בשביל AB או כל תוכנית אחרת..
אני עושה תוכנית די בסיסית:

לחיצת רגליים 4 סטים של 8-10
בנץ פרס 3 של 8
יד קדמית משקלים חופשיים 3 של 8
יד אחורית מוט 3 של 8
כתפיים הרמת משקולות (אבל במכונה) 3 של 8 גם
וגב 3 של 8

(יש לציין שאני עושה הרוב 3 סטים של 8 חזרות, אבל אני עושה משקל די גבוה יחסית ואני ממשיך להשתפר שמה)

עכשיו! השאלה שלי היא האם אני יכול לפתח שרירים ולהתקדם אם אני אמשיך בתרגילים שכתבתי למעלה? (וכמובן מעלה משקל בתרגילים כשאני אוכל)
אל תבנה תוכנית לעצמך. קח משהו מוכן מהפורטל

• פותח/ת השרשור
עקרונות העלה במסה בקצרה (ממליץ בחום לקרוא את המאמר מאמר בקילוגרם - מתחילים במסה)
דברים שחייבים - סטרס מכני פרוגרסיבי בתדירות מספקת (לפחות פעם בשבוע, עדיף 2-3) על השרירים (תרגילים בהם אתה מתחזק לאורך התוכנית, למתחיל הדרך הכי טובה היא העלת משקלים), פלוס קלורי ומספיק חלבון (1.8-2 לקילו זה די בטוח) בכדאי לבנות את רקמות השריר, ושינה כדי ששום דבר לא יתקלקל בדרך חח
דברים נוספים שיעזרו, תוכנית בנויה היטב (יש מבחר תוכניות למתחילים), הרגשת השירים בתנועה, ביצוע נכון, שמירת זמן האימון למתחת ל90 דקות, שימוש בתרגילים עם משקל חופשי וכאלו שמערבים מספר מפרקים (מורכבים) ועוד כל מיני דברים קטנים אבל שים לב למה שעיקרי ^^
אז רגע לא הבנתי, מה שאני עושה זה נכון? חחח
אל תבנה תוכנית לעצמך. קח משהו מוכן מהפורטל
בסדר עזוב טת זה שניה, האם מה שאני עושה זב נכון?

קודם כל, איפה הסקוואט והדדליפט?

דבר שני, ככל הנראה שאתה תתקדם. כי בתור מתחיל כל דבר יקדם אותך.

אבל, תכנית אימונים זה משהו שאמור להביא אותך מנקודה A לנקודה B בזמן מסוים.

לעשות חמישה תרגילים רנדומליים ל3X8 ולעלות משקלים כשאפשר זה נחמד אבל קצת מפספס את המטרה של אימונים.

תסתכל למשל על תכנית כמו Starting Strength. היא לוקחת אותך מנקודה A (מתאמן מתחיל) לנקודה B (מתאמן בינוני) באמצעות כללים מאוד ברורים.

אל תראה את זה כהמלצה לעשות Starting Strength. הבאתי אותה כדוגמא כי זו תכנית מאוד ידועה.

אני לא יודע באיזה מצב אתה נמצא ומהן המטרות שלך ולכן אני לא יכול להביא לך טיפים. יתרה מזאת, אני גם בטוח שהטיפים שלי לא יהיו טובים כמו של מאמן מנוסה.

לפי דעתי, כדאי לך למצוא מאמן טוב שיסביר לך את התיאוריה של האימונים ויבנה תכנית שמתאימה לך ולמטרות שלך.

לסיכום החפירה, זה לא נורא מה שאתה עושה אבל ישנם דברים הרבה יותר יעילים שיקדמו אותך בצורה הרבה יותר טובה. ותשקיע באיש מקצוע טוב שיבנה לך בסיס ידע ובסיס גופני
כי כמו בכל תחום, הבסיס זה הדבר הכי חשוב.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, איפה הסקוואט והדדליפט?

דבר שני, ככל הנראה שאתה תתקדם. כי בתור מתחיל כל דבר יקדם אותך.

אבל, תכנית אימונים זה משהו שאמור להביא אותך מנקודה A לנקודה B בזמן מסוים.

לעשות חמישה תרגילים רנדומליים ל3X8 ולעלות משקלים כשאפשר זה נחמד אבל קצת מפספס את המטרה של אימונים.

תסתכל למשל על תכנית כמו Starting Strength. היא לוקחת אותך מנקודה A (מתאמן מתחיל) לנקודה B (מתאמן בינוני) באמצעות כללים מאוד ברורים.

אל תראה את זה כהמלצה לעשות Starting Strength. הבאתי אותה כדוגמא כי זו תכנית מאוד ידועה.

אני לא יודע באיזה מצב אתה נמצא ומהן המטרות שלך ולכן אני לא יכול להביא לך טיפים. יתרה מזאת, אני גם בטוח שהטיפים שלי לא יהיו טובים כמו של מאמן מנוסה.

לפי דעתי, כדאי לך למצוא מאמן טוב שיסביר לך את התיאוריה של האימונים ויבנה תכנית שמתאימה לך ולמטרות שלך.

לסיכום החפירה, זה לא נורא מה שאתה עושה אבל ישנם דברים הרבה יותר יעילים שיקדמו אותך בצורה הרבה יותר טובה. ותשקיע באיש מקצוע טוב שיבנה לך בסיס ידע ובסיס גופני
כי כמו בכל תחום, הבסיס זה הדבר הכי חשוב.

אני לא כזה מתחיל, יש לי יד קדמית ויד אחורית, וחזה טיפה מנופח, וברכיים קדמיות.. מעריך טת התגובה שלך אח יקר!

אני לא כזה מתחיל, יש לי יד קדמית ויד אחורית, וחזה טיפה מנופח, וברכיים קדמיות.. מעריך טת התגובה שלך אח יקר!
זה לכולם יש. הוא התכוון למשקלי עבודה שלך
דרך אגב מה זה ברכיים קדמיות? אתה מתכוון לקוואדס?

לטעמי קח fbw בנויה מראש ( יכול למצוא פה באתר או בפורומים) תתמיד איתה תקופה ושיהיה בהצלחה ..
לא צריך יותר מזה כרגע

**בהנחה ואין לך משאבים להשקיע במאמן אישי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית