הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע הגוף יכול להתרגל לסך קלוריות מסוימת?

Shlomi3489

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
כותרת..
לדגמא אני יאכל 1800 קלוריות, הגוף יכול להתרגל ולעשות שזה הסך הקוריות היומית שלו? נגיד RMR
ואז הוא לא ירד במשקל כאילו.. מכוונה שהבנתם אותי ותענו לי על השאלה 😃 תודה

כותרת..
לדגמא אני יאכל 1800 קלוריות, הגוף יכול להתרגל ולעשות שזה הסך הקוריות היומית שלו? נגיד RMR
ואז הוא לא ירד במשקל כאילו.. מכוונה שהבנתם אותי ותענו לי על השאלה 😃 תודה
לא. זה rmr משתנה ביחס לגובה, מסת שריר, גיל גנטיקה וכו׳..
מה שכן יכול להיות, זה שאתה תרד במשקל ובמסת שריר וככה גם הRmr ישתנה

• פותח/ת השרשור
לא. זה rmr משתנה ביחס לגובה, מסת שריר, גיל גנטיקה וכו׳..
מה שכן יכול להיות, זה שאתה תרד במשקל ובמסת שריר וככה גם הRmr ישתנה
אה הבנתי
מה שאתה אומר שככול שיש פחות מסת שריר ככה יורד הRMR?

יש מה שנקרא NEAT (non exercise activity thermogenesis), כלומר כל פעילות שצורכת קלוריות שהיא לא שינה, אכילה, או ספורט.
כחלק מהמנגנונים של הגוף לירידה בצריכה הקלורית, היא צמצום של אותו ה-NEAT, וככה אתה נהיה "עצלן" יותר, הגוף נהיה יותר חסכוני באנרגיה.
כמובן שיש הגבלה לכל זה וכל אדם שונה בכמה אנרגיה הוא מוציא בצורה הזאת ברגיל, ולכן כמה יש לו גם לצמצם, אבל בגדול זו אחת הדרכים שהגוף מתרגל לכמות הקלוריות הנמוכה, בנוסף לחיסול מאגרי אנרגיה כמו שומן ושריר בהתאם לצרכים

• פותח/ת השרשור
יש מה שנקרא NEAT (non exercise activity thermogenesis), כלומר כל פעילות שצורכת קלוריות שהיא לא שינה, אכילה, או ספורט.
כחלק מהמנגנונים של הגוף לירידה בצריכה הקלורית, היא צמצום של אותו ה-NEAT, וככה אתה נהיה "עצלן" יותר, הגוף נהיה יותר חסכוני באנרגיה.
כמובן שיש הגבלה לכל זה וכל אדם שונה בכמה אנרגיה הוא מוציא בצורה הזאת ברגיל, ולכן כמה יש לו גם לצמצם, אבל בגדול זו אחת הדרכים שהגוף מתרגל לכמות הקלוריות הנמוכה, בנוסף לחיסול מאגרי אנרגיה כמו שומן ושריר בהתאם לצרכים
אה, מה שאתה אומר שהגוף מתעצל לשרוף ומה שצריך שלא יתעלץ להוסיף ספורט או להוריד קלוריות?
מה צריך לעשות שהגוף מתחיל להתעצל? מה ההמלצה שלך? לחזור לנטרלי?

אה, מה שאתה אומר שהגוף מתעצל לשרוף ומה שצריך שלא יתעלץ להוסיף ספורט או להוריד קלוריות?
מה צריך לעשות שהגוף מתחיל להתעצל? מה ההמלצה שלך? לחזור לנטרלי?
העצלות האת היא העייפות והחוסר כוח לעשות דברים שאתה מרגיש בזמן החיטוב, זה משהו שמתחיל מהר מאוד, אבל זה לא אומר שהגוף יתקע על המשקל ושאתה לא צריך להמשיך עם הגירעון והאימונים.
זה פשוט המנגנון של הגוף לנסות לנצח את הגירעון, אבל כל עוד תמשיך עם הגירעון אתה תרד במשקל, ובמידה ונתקעת אז כנראה הגעת למצב שבו יש לך גוף שצורך את כמות הקלוריות שאתה אוכל, ואז פשוט צריך להתאים מחדש את הקלוריות

• פותח/ת השרשור
העצלות האת היא העייפות והחוסר כוח לעשות דברים שאתה מרגיש בזמן החיטוב, זה משהו שמתחיל מהר מאוד, אבל זה לא אומר שהגוף יתקע על המשקל ושאתה לא צריך להמשיך עם הגירעון והאימונים.
זה פשוט המנגנון של הגוף לנסות לנצח את הגירעון, אבל כל עוד תמשיך עם הגירעון אתה תרד במשקל, ובמידה ונתקעת אז כנראה הגעת למצב שבו יש לך גוף שצורך את כמות הקלוריות שאתה אוכל, ואז פשוט צריך להתאים מחדש את הקלוריות
אוקיי, הבנתי אותך..
וזה למה אומרים להתחיל ב-200 וכו? וב-600 ויותר, הגוף כבר מתחיל לפרק מסת שריר מוגברת בגלל שהגוף נכנס לחוסר קלוריות גדול..
אבל במידה והגוף מתרגל כמו שאתה אומר ל-500 לדוגמא אז תכנית אפשר לרדת ל-700 מבלי שירד יותר מדי מסת שריר כמובן עם אימונים, בגלל שכבר הגוף התרגל.. ככה זה? או שזה לא עובד ככה

Back
למעלה תחתית