הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך ממשיכים מכאן?

• פותח/ת השרשור Tesa
  • פורסם בתאריך

Tesa

משתמש מתחיל
210
45
נק' מוניטין:
77
210
45
ערב טוב אנשים,

טוב אז לפני בערך חודשיים חזרתי להתאמן לאחר הפסקה ארוכה מאד.
התוכנית שעבדתי איתה במהלך החודשיים האלה הייתה FBW שכוללת תרגיל מרכזי סקוואט\בנץ'\מתח\אוברהד פרס ל3 סטים של 5-7 חזרות ועוד תרגילי עזר משתנים בהתאם לתחושת המסוגלות בהיקף של 2 סטים לשריר ל8-15 חזרות.

התוכנית החזירה אותי מאד יפה למסלול ואני לגמרי רואה תוצאות למרות שלצערי לא הצלחתי להקפיד על תזונה\שינה\ 3 אימונים כל שבוע. (סטודנט עמוס ומתבכיין)

נכון לעכשיו הגעתי לסקוואט 90 ק"ג, בנץ' 75 ק"ג ו6 חזרות במתח ( מחזק בתרגילי עזר) אבל אני כבר מרגיש שאני לא מצליח להתקדם במשקלים (כשבעבר הגעתי ל50% יותר בסקוואט ועוד איזה 20% בבנץ').

התחושה היא שהורדת תרגילי העזר תפגע במטרה העיקרית, שהיא היפרטרופיה, כי נהייתי קצת רופס (פחות נפח) והעלאת העצימות מרגישה לא אפשרית בטווח הקרוב (מתאמן בסוף היום, חוסר בשינה וכו')

אם הגעתם עד פה אני חייב לכם התנצלות, אני לא מחפש פתרון קסם אלא פשוט שואל
האם כדאי לפצל לתוכנית AB של 3 פעמים בשבוע, בסגנון SS וכך להגדיל את הנפח בכל אימון בעזרת תרגילי עזר\ יותר סטים\חזרות (העלאת עצימות בתרגילים מרכזיים בכל אימון שלישי למשל)
או לעבור לAB קלאסית של רגלים חזה ונספחים וגב כתפיים עם נספחים. (aba bab וכך הלאה)

לא יתאפשר לי להגיע יותר מ3 פעמים, גם זה נס.
אני לא רוצה להגדיל משמעותית את כמות הקלוריות, מאד סביר שאשמין.

# שאלה אחרונה ולא קשורה, נכון לגוון בתרגילי העזר מידי כמה אימונים כי המטרה היא פשוט להוסיף נפח או שגם בזה מומלץ ליצור התקדמות לינארית ומעקב ע"י תרגילים קבועים?
# קריאטין, זה הזמן להתחיל?

שוב סליחה אם חפרתי, הרגיש לי שמאד רלוונטיים הפרטים שנתתי,

תודה ענקית מראש לכל מי שיעזור אפילו קצת ויביע את דעתו.

סך הכל חשוב בעיקרו הנפח השבועי וההתקדמות בו
לאחר מכן חשובה החלוקה ותכנון האימון ספציפית - תרגילים, סדר תרגילים, חזרות, סטים
אם אתה יכול להתאמן 3 פעמים בשבוע אתה יכול כן לבצע FBW או AB רוטציה כלשהי

• פותח/ת השרשור
סך הכל חשוב בעיקרו הנפח השבועי וההתקדמות בו
לאחר מכן חשובה החלוקה ותכנון האימון ספציפית - תרגילים, סדר תרגילים, חזרות, סטים
אם אתה יכול להתאמן 3 פעמים בשבוע אתה יכול כן לבצע FBW או AB רוטציה כלשהי

הכוונה שאם אעשה את אותו הנפח בפחות אימונים פר שבוע (פעם\פעמיים במקום שלוש) אבל יותר סטים לכל שריר התוצאה כנראה תהיה זהה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית