הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מתיחות סטטיות בסוף אימון, כן או לא?

למה לא עכשיו

משתמש מתחיל
43
0
נק' מוניטין:
1
43
0
אהלן,
ברור לי שהשאלה עלתה הרבה, פשוט לא הצלחתי להבין את התשובה
אני כבר 3 שבועות בSS. לא כל כך רלוונטי עכשיו משקלים ודברים. שאלה כללית.
דבר אחד לא ברור לי,
מתיחות סטטיות בסוף אימון, חשוב או להפך, האם זה יכול להאט את ההתקדמות?

תודה רבה,
אשמח לפירוט כי תשובה פשוטה כמו כן או לא פשוט לא תקדם אותי ואף אחד אחר.
תודה רבה!

אהלן,
ברור לי שהשאלה עלתה הרבה, פשוט לא הצלחתי להבין את התשובה
אני כבר 3 שבועות בSS. לא כל כך רלוונטי עכשיו משקלים ודברים. שאלה כללית.
דבר אחד לא ברור לי,
מתיחות סטטיות בסוף אימון, חשוב או להפך, האם זה יכול להאט את ההתקדמות?

תודה רבה,
אשמח לפירוט כי תשובה פשוטה כמו כן או לא פשוט לא תקדם אותי ואף אחד אחר.
תודה רבה!
יכול לעזור מאוד לטכניקה שלך. למה שזה יפגע?

מבחינת מניעת כאבים: לא יעיל.

מבחינת שיפור טווחי תנועה: אין לך סיבה להיות 'מובילי' יותר ממה שהפעילויות שאתה עוסק בהן דורשות.

מבחינת מניעת כאבים: לא יעיל.

מבחינת שיפור טווחי תנועה: אין לך סיבה להיות 'מובילי' יותר ממה שהפעילויות שאתה עוסק בהן דורשות.
ואם אתה רוצה לעשות פעילות שאתה צריך יותר גמישות בשבילה? אין סיבה לעבוד על זה כי זה לא דרוש למה שאתה עושה עכשיו?

ואם אתה רוצה לעשות פעילות שאתה צריך יותר גמישות בשבילה? אין סיבה לעבוד על זה כי זה לא דרוש למה שאתה עושה עכשיו?
אז אתה תהפוך למישהו שהפעילות שהוא עוסק בה דורשת יותר, ואז ויהיה טעם לעבוד על זה.

תלוי בזמן שאתה מקדיש לכל מתיחה וכמה אתה באמת משקיע בה
אם זה בעמידה ליד הלוקר ככה על הדרך זה בהחלט בזבוז זמן

אני עכשיו בפיזו, ודיברתי שם עם מישהו מהפיזטרופיסטים .. והוא הסביר לי דבר כזה, כל מתיחה שתעשה עושה צריכה להיות בין עשרים לשלושים שניות
המתיחות פשוט יגדילו לך את הטווח תנועה, במתיחות דינמיות אני חושב שזה יותר בריא לחמם את המקום לפני שאתה מתחיל את התנועה של התרגיל, אולי ואני אומר מדעתי האישית זה יותר רלוונטי לריצות

עד כמה שידוע לי: הנוהל במתיחות סטאטיות זה שתי מתיחות* של של 20-30 שניות:

-הראשונה - "מסמנת לך לשחרר".
-השניה - "על אמת".

*כאשר המתיחה בסך הכל צריכה להרגיש *טיפה* לא-נוחה (ולא - מאתגרת מדי, או כואבת).

---

-אבל שוב עולה השאלה: בשביל מה?

זה תלוי במטרה... אם אתה פשוט רוצה להתחזק אז זה לא ממש חשוב. דעתי האישית? לטווח הארוך זה כדאי, אתה לא מפסיד שום דבר (או לפחות לא משהו משמעותי) בשיפור הגמישות שלך.

לחבר'ה חזקים יש נטיה להיות נוקשים יותר ובטווח הארוך זה עלול לבוא לידי ביטוי בפציעות, כאבי מפרקים, טווח תנועה מצומצם בפעילויות אחרות. אם המטרה היא להביא את הגוף לביצועים אופטימליים בכמה שיותר פעילויות ובריאות מיטבית אז כן, זה מומלץ מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית