הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ המשך חיטוב

yoanshimoni

משתמש מתחיל
124
12
נק' מוניטין:
12
124
12
שלום,

כמה פרטים עליי:

גיל- 25

משקל- 77 קילו

גובה- 172 סנטימטר

אני בחיטוב כבר 5 חודשים והתחלתי במשקל 82 קילו ובטווח הזמן הזה יצאתי לנייטרלי לשבועיים.

עברתי כבר כמה סבבים של מסה חיטוב אך עוד לא יצא לי לרדת מ-13% שומן לדעתי (״נמאס לי״ בכל פעם שהגעתי לאחוזי שומן האלו ונהיה קשה)

אני מעריך את הנייטרלי בערך כ2100 קלוריות אבל זו רק הערכה, ואני אוכל בסביבות 1600 קלוריות כל יום (מעל 1.5 חלבון פר קילו משקל גוף, ופחמימות בערך 80 גרם), אני משתדל לבדוק כל מזון אך יכול להיות שיש לי אי דיוקים קלים עד 100 קלוריות +-

בנוסף אני עושה שעתיים וחצי אירובי בינוני בשבוע בנוסף לאימוני כח שאני מעריך ששורף עוד 1500 קלוריות בשבוע.

והעמסת פחמימות אני מבצע אחת לשבוע.

בקיצור מעריך שאני בגירעון יומי ממוצע של 700 קלוריות (כולל חישוב אירובי).

התכנון שלי היה לרדת בצורה איטית מאוד כדי לא לאבד מסת שרירומשקלים על המוט, וכביכול הגירעון המקסימלי עבורי הוא 700 קלוריות לפי המחשבונים.

אך קצב הירידה כבר איטי מדי באופן לא סביר ובעצם ההתלבטות שלי האם לקצץ עוד בקלוריות ולעבור את הגירעון המקסימלי בלי לפחד על איבוד מסת שריר, או לחילופין לעבור לאיזה תבנית קיצונית מוכנה בסגנון ad או ud2. משקל המטרה שלי הוא להגיע ל73 קילו שזה יעמיד אותי בערך על 10% אחוז שומן.

אציין שנחשפתי כבר להמון מאמרים ולכל הבסיס של תחום האימונים והתזונה, אך אני מרגיש צורך להתייעץ כי לפעמים מקרה פרטי לא תואם בדיוק לקווים המנחים לאוכלוסייה הכללית.

אשמח מאוד למענה ותודה מראש.

לקחתי 160 גרם חלבון ו-60 גרם שומן ונשאר 80 גרם פחמימה, האם זה בעייתי?
זה תפריט דל פחמימה קשוח. לא חושב שכדאי להתחיל עימו מראש. חיטוב יכול להתבצע יפה מאוד גם עם כמות פחמימה סבירה יותר, ועם הזמן והצורך להפחית ממנה. תנסה להעלות בהדרגה ל-130-150 גרם פחמימה ומשם תתקדם

• פותח/ת השרשור
זה תפריט דל פחמימה קשוח. לא חושב שכדאי להתחיל עימו מראש. חיטוב יכול להתבצע יפה מאוד גם עם כמות פחמימה סבירה יותר, ועם הזמן והצורך להפחית ממנה. תנסה להעלות בהדרגה ל-130-150 גרם פחמימה ומשם תתקדם
התחלתי את החיטוב עם 140 גרם פחמימה לפני 5 חודשים והורדתי בהדרגה.

זה בסדר, לא תמיד חייב להוריד את כמות הפחמימה, אלא לעקוב אחר הירידה במשקל ואיכותה. אם הורדת פחמימה כתגובה להפחתה האיכות הירידה, זה בסדר. אפשרות אחרת להעלאת הצריכה הקלורית היומית היא הוספת פעילות אירובית יזומה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית