הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה דדלפיט (מתחיל)

המילה דדליפט מגיעה מדד-עצירה מוחלטת+ ליפט- הרמה.
כל הרמה המשקל חייב לעצור על הרצפה לפחות 1-2 שניות לפני שמרימים.
כאשר מתחילים מלמעלה זה הרבה יותר קל- אתה מוסיף שלב אקצנטרי, בו השרירים נמתחים ומקלים על ההרמה- סטרץ' רפלקס, שיש בסקווט ובבנץ'.
אתה הוספת והקפצת את המשקולת על הרצפה, מה שמקל אפילו יותר על ההרמה.
ההורדה של המשקל חייבת להיות מהירה, ממש כמעט לזרוק את המשקל כשהוא נשאר בידיים שלך, כדי שלא יהיה סטרץ' רפלקס, או בזבוז כוח מיותר.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
המילה דדליפט מגיעה מדד-עצירה מוחלטת+ ליפט- הרמה.
כל הרמה המשקל חייב לעצור על הרצפה לפחות 1-2 שניות לפני שמרימים.
כאשר מתחילים מלמעלה זה הרבה יותר קל- אתה מוסיף שלב אקצנטרי, בו השרירים נמתחים ומקלים על ההרמה- סטרץ' רפלקס, שיש בסקווט ובבנץ'.
אתה הוספת והקפצת את המשקולת על הרצפה, מה שמקל אפילו יותר על ההרמה.
ההורדה של המשקל חייבת להיות מהירה, ממש כמעט לזרוק את המשקל כשהוא נשאר בידיים שלך, כדי שלא יהיה סטרץ' רפלקס, או בזבוז כוח מיותר.
בהצלחה

אוקיי ממש מובן
תודה!

• פותח/ת השרשור
מעדכן:
(אשמח לעזרה)

* 2 זוויות שונות
משום מה אני עדיין מרגיש שהגב שלי לא הכי ישר ואני לא יודע אם זה בגלל שהכתפיים שלי נופלות למטה יותר מדי או שהמוט נמוך מדי באמת שאין לי מושג בגלל זה אני פונה לעזרה)

מיקמת את המוט במרכז כף הרגל, אז הורדת אגן כמעט כאילו שובר מקביל בסקווט. כשהורדת את האגן, המוט הלך קדימה וכבר לא נמצא במרכז כף הרגל- נקודה מאוד לא יעילה.
כשהאגן כל כך נמוך אין מתח על ההאמסטרינג וזה יכול להקשות על הגב- אולי בגלל זה הרגשת את הגב.
יש 5 שלבים לדדליפט
1. מיקום רגליים- שנראה סבבה
2 לתפוס את המוט עם ברכיים נעולות.
3. כיפוף ברכיים עד שהמוט נוגע בשוקיים- לא יותר
4. להרים חזה למעלה בלי להוריד אגן.
4.5. אם המשקל על האצבעות לקחת אותו אחורה
5. ולסלווה ולהרים

את כוח השלבים עשית לא טוב
ואל תסתכל על המראה כל כך קרוב. עדיף להסתכל 3-4 מטר קדימה

• פותח/ת השרשור
זה פשוט לא דדליפט.

החזרה מתחילה ונגמרת בקרקע, לא למעלה.

זה יותר כמו רומני TOUCH AND GO.
ממליץ לך לראות את הסרטון הזה

מעדכן:
איך עכשיו?
יש שיפור מהקודמים?

הרבה הרבה יותר טוב! עוד דגש, שים לב כשאתה מנתק את המוט מהרצפה קודם כל מתחיל מהכתפיים ולא מושל ישר מהגב, בשביל שמנח הגב לא יתעקם

שים לב אתה מתחיל עם אגן נמוך מדי ואז מנסה להרים. לפני שהמשקל עוזב את הרצפה, האגן עולה למעלה- לגובה בו הוא אמור להיות, אבל אז המוט מתרחק מהרגליים. במשקל כבד הגב לא יצליח להיות ישר.

• פותח/ת השרשור
הרבה הרבה יותר טוב! עוד דגש, שים לב כשאתה מנתק את המוט מהרצפה קודם כל מתחיל מהכתפיים ולא מושל ישר מהגב, בשביל שמנח הגב לא יתעקם

אתה מתכוון לנסות להפעיל יותר כוח מהכתפיים בתחילת המשיכה?

שים לב אתה מתחיל עם אגן נמוך מדי ואז מנסה להרים. לפני שהמשקל עוזב את הרצפה, האגן עולה למעלה- לגובה בו הוא אמור להיות, אבל אז המוט מתרחק מהרגליים. במשקל כבד הגב לא יצליח להיות ישר.

אז לנסות להתחיל עם אגן גבוה יותר? לא הבנתי כל כך איך אתה ממליץ לי להשתפר בזה

זה לא נראה טוב, אבל בהתחשב בכך שזה הדדליפט הראשון שלך אז זה לא כזה נורא.
הישבן שלך מצביע למטה, שאתה נכנס לסטאפ פתח זווית בכפות רגליים על מנת שתוכל ״להכניס את הבטן בין הירכיים״ שאתה אוחז במוט.
אחרי שהבטן בפנים, נסה להצביע עם הישבן למעלה ושמור על כיווץ חזק.
עוד דבר שראיתי אצלך הוא שהמוט רחוק מהגוף.. גרד את הרגליים שלך עם המוט. במשך כל התנועה.
בנוסף, נראה שהמוט נמוך.. עד שתגיע ל60 קילו רצוי להגביה אותו, שים פלטות שוכבות בצדדים ועליהם הפלטות שעל המוט שאתה מושך.

במחשבה שנייה למה להתאמץ ,
מידע - הדדליפט - גרסת המאמנים
פשוט תקרא בעצמך.

נערך לאחרונה:
הכניסה לדדליפט מאוד לא נוחה. אם זה מרדיש נוח- אתה עושה משהו לא בסדר. האגן צריך לרדת רק עד שהשוקיים נוגעות במוט. מרגע זה תתרכז בלהקים את החזה ליישר את הגב ולנעול שכמות. ירגיש כאילו אתה עושה מתיחה להאמסטרינגס.

תראה כמה האגן שלו גבוה. ככה צריך להיות דדליפט

הכניסה לדדליפט מאוד לא נוחה. אם זה מרדיש נוח- אתה עושה משהו לא בסדר. האגן צריך לרדת רק עד שהשוקיים נוגעות במוט. מרגע זה תתרכז בלהקים את החזה ליישר את הגב ולנעול שכמות. ירגיש כאילו אתה עושה מתיחה להאמסטרינגס.

תראה כמה האגן שלו גבוה. ככה צריך להיות דדליפט

גובה האגן משתנה בין אדם לאדם ובהתאם ליחס הטורסו ורגליים. אני לדוגמה עם אגן די נמוך ביחס לסרטון של ריפטו.

עריכה: הוספתי סרטון קשור.

כל עוד אתה מוריד את האגן עד לנקודה שבה השוקיים פוגשות את המוט זה טוב וזה יכול להשתנות. אבל לא חושב שזה יעיל להוריד את האגן מעבר לכך. בסרטון אוהד פרסם הוא מעלה את האגן לפני שהמשקל מתנתק. זה גורם למוט לזוז קדימה ובהמשך לכיפוף בגב.

ארוך אבל מעניין

כל עוד אתה מוריד את האגן עד לנקודה שבה השוקיים פוגשות את המוט זה טוב וזה יכול להשתנות. אבל לא חושב שזה יעיל להוריד את האגן מעבר לכך.
נכון, על זה דיברתי. זה יכול להשתנות, לאחד זה יהיה עם אדן מאוד נמוך כמו סקוואט ולאחר זה יהיה מאונך לרצפה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית