אני לא ממש בטוח שזה הפורום המתאים. אם לא מתאים אז אפשר להעביר.
אני מצטט קודם מפה:
מה שקורה זה שאני מרגיש שהגוף שלי פשוט דפוק. כאילו נולדתי עם הרבה מגבלות...
בגדול, ברגע שאני מרים את המשקולות (בין אם זה בנץ' פרס, דאמבלים או אפילו פולי עליון), הרבה פעמים אני מרגיש שהצוואר שלי והסנטר נתפסים/נמתחים. שכאילו אני נעזר בשריר של הצוואר גם מקדימה וגם מאחורה כדי להצליח להרים את המשקל. ואז במשך כמה ימים אחרי כל אימון אני סובל מסנטר ומצוואר תפוסים. אני מפחד שאני פוגע בעצמי.
ובמיוחד הבעיה היא עם הבנץ' פרס. אני לא יודע איך למקם את הראש שלי ותמיד זה גורם לכך שהסנטר שלי מקבל כיווץ, וגם במהלך התרגיל עצמו אני לא מרגיש את החזה אלא רק את הכתפיים והצוואר.
מה, יכול להיות שאני מרים משקלים כבדים מדי? אני עד כדי כך חלש? בבנץ' זה כולה 40 קילו (מוט + 20), ביד אחורית/קדמית זה 15 קילו, ובלחיצת כתפיים עם דאמבלים 12 ק"ג.
בנוסף - אני מתוסכל מזה שאני לא מצליח עדיין לעשות מתח... לא משנה כמה פעמים אני מתאמן עם חזרות שליליות, אני בחיים לא מצליח לעשות מתח רגיל.
מי יכול לעזור לי עם הטכניקות? ואולי כדאי לי להחליף תוכנית?
תודה רבה.
אני מצטט קודם מפה:
היי, אני אחרי הפסקה של כמה חודשים... התאמנתי בקרוספיט ועקב פציעה + ברונכיטיס בחורף לא יכולתי להתאמן מלא זמן.
בגלל כל מיני סיבות כולל בעיות תקציב אני עכשיו עברתי למכון כושר רגיל. אני כרגע לא מנסה לעלות או לרדת במשקל אלא רק להתחזק ולחזור לעצמי. אני לא עובד עם תפריט ואני לא מתעסק עם קלוריות (אני משתקם מהפרעות אכילה וזה מכה בשבילי להתעסק עם תפריט) אבל אני יודע פחות או יותר מה אני אוכל ומקפיד על חלבונים בכל יום (טונה, שוקיים, שעועית, קוטג' וכד').
יש לציין שאני בחור די חלש (בן 22, גובה 167, משקל 67-68). הייתי בכל הילדות שלי שמן מאד ובשיא שלי הייתי 108 ק"ג. כרגע עושה תכנית שמשה נתן לי פעם בייעוץ אישי, יוצא לי רק פעמיים בשבוע:
לג פרס 3X8
לחיצת חזה 3X6
מתח 3X6 (אם אתה יכול לעשות 6 חזרות, תוסיף על עצמך משקל. המתח אמור להיות באחיזה צרה, כאשר כפות הידיים מופנות כלפיך). אם אתה לא יכול לעשות מתח כלל או לא יכול להשלים את כל החזרות, תעשה חזרות שליליות - אתה קופץ לסוף התנועה תוך כדי נעזר בקופסה או כל דבר אחר להעלות אותך למעלה לסוף התנועה ויורד לאט לאט למטה עם הידיים עד למצב שהמרפקים שלך ישרים או כמעט ישרים ואז עושה את זה שוב להשלים את כל החזרות שיש לך בסט.
בפולי עליון, פשיטת מרפקים עם מוט 2X10
כפיפת מרפקים בעמידה עם מוט 2X10
בטן 2X10
אימון A2:
פשיטת ברכיים במכונה - 2X8
כפיפת ברכיים במכונה - 2X8
לחיצת כתפיים עם דאמבלים בישיבה 3X6
לחיצת חזה בשיפוע עליון - 2X6
פשיטת כתף בפולי תחתון - 3X8
אימון A3:
אותו דבר כמו A1
ורציתי להתייעץ לגבי כמה דברים.
1. הידיים שלי ממש חלשות... לא מצליח מתח ובחיים לא הצלחתי. עדיף מתח שלילי או מתח במכונה?
2. שוב ידיים - בתרגילים יד קדמית ויד אחורית אני משתמש במשקלים הכי נמוכים שיש כי מעבר לזה אני פשוט לא מצליח חחח. אני אצליח לעלות מתישהו?
3. אני שם לב שאני מותש לגמרי מהאימונים ואני צריך לישון בכמויות... מה הסיבה?
4. סתם שאלה: על הנייר, אין הבדל בין 200 קל' שבאות מפיתה מקמח מלא לבין 200 קל' שבאות מחטיף שוקולד - נכון? כלומר זה אותו מספר והגוף לא ישמין אם (על הנייר) הוא יאכל 200 קלוריות שוקולד במקום 200 קלוריות דגנים מלאים?
5. למי שישאל, אני לוקח תוספים הבאים: ויטמין D כי אני אשכנזי ויש לי מחסור (וזה גם מעביר לי חולשה וכאבים במפרקים), מגנזיום בימי אימון, אומגה 3.
6. יש למישהו עצות לתרגילי מתיחות ופיזיותרפיה לגב תחתון ולגב עליון? שם נפצעתי בעצם ויש לי המון בליטות דיסק (ראיתי בתוצאות MRI). זו גם הסיבה שכרגע אני עם התכנית של משה כי אני לא יכול ממש לעשות דדליפט וסקוואט.
תודה רבה!!!
מה שקורה זה שאני מרגיש שהגוף שלי פשוט דפוק. כאילו נולדתי עם הרבה מגבלות...
בגדול, ברגע שאני מרים את המשקולות (בין אם זה בנץ' פרס, דאמבלים או אפילו פולי עליון), הרבה פעמים אני מרגיש שהצוואר שלי והסנטר נתפסים/נמתחים. שכאילו אני נעזר בשריר של הצוואר גם מקדימה וגם מאחורה כדי להצליח להרים את המשקל. ואז במשך כמה ימים אחרי כל אימון אני סובל מסנטר ומצוואר תפוסים. אני מפחד שאני פוגע בעצמי.
ובמיוחד הבעיה היא עם הבנץ' פרס. אני לא יודע איך למקם את הראש שלי ותמיד זה גורם לכך שהסנטר שלי מקבל כיווץ, וגם במהלך התרגיל עצמו אני לא מרגיש את החזה אלא רק את הכתפיים והצוואר.
מה, יכול להיות שאני מרים משקלים כבדים מדי? אני עד כדי כך חלש? בבנץ' זה כולה 40 קילו (מוט + 20), ביד אחורית/קדמית זה 15 קילו, ובלחיצת כתפיים עם דאמבלים 12 ק"ג.
בנוסף - אני מתוסכל מזה שאני לא מצליח עדיין לעשות מתח... לא משנה כמה פעמים אני מתאמן עם חזרות שליליות, אני בחיים לא מצליח לעשות מתח רגיל.
מי יכול לעזור לי עם הטכניקות? ואולי כדאי לי להחליף תוכנית?
תודה רבה.