הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבקש התייחסות בבקשה לשאלות בנוגע לאימונים שלי

יוסי ג

משתמש מתחיל
45
3
נק' מוניטין:
3
45
3
  • שאלתי לא מזמן לגבי פיצול אימון (במקום שעה לעשות שעתיים בהפרש של 7 שעות ביניהם. אבל שהתרגילים יהיו שונים ולא יעבדו על אותם שרירים כי אסור להעמיס יותר מדי). נעניתי שלא כדאי.
  • שאלתי גם לגבי כפפות ולא קיבלתי בכלל תשובה. מישהו יכול לומר לי למה הכפפות נועדו? להקלה על האחיזה או מסיבות הגייניות? אודה לתשובה על השאלה וגם קצת יותר פירוט בנוגע לשאלה הראשונה ששאלתי פה.
  • בנוסף יש לי שאלה נוספת - אני עושה סקוואט עם מוט ויש לנו אפשרות לשים ספוג בנקודת מגע שבין העורף למוט. הבעיה שהספוג ישן ואין כוונה להחליפו. מה אתם מציעים לעשות? כי זה מ-א-ו-ד לא נוח ככה.
  • שאלה רביעית - יש מדריך שמראה איך לבצע נכון תרגילים כגון סקווט, מכרעיים, ברכיים, חתירה... כי אומרים לי שאני לא עושה טוב. והבעיה שבגלל עודף המידע שיש באינטרנט אי אפשר לדעת על מי להסתמך. לכן אני מאמין שאתם מקצועיים ותוכלו להפנות אותי לאתר או יוטיובר שאפשר לסמוך עליו. זה הגיע לרמה שאחד המתאמנים לא עושה תרגילים בכלל כי הוא אומר שכל מה שקשור לברכיים יפגע בטווח הארוך ואני ממש אובד עצות ולא יודע מה נכון ומה לא. אודה מאוד לתשובות

שאלתי לא מזמן לגבי פיצול אימון (במקום שעה לעשות שעתיים בהפרש של 7 שעות ביניהם. אבל שהתרגילים יהיו שונים ולא יעבדו על אותם שרירים כי אסור להעמיס יותר מדי). נעניתי שלא כדאי.
מה השאלה פה?

שאלתי גם לגבי כפפות ולא קיבלתי בכלל תשובה. מישהו יכול לומר לי למה הכפפות נועדו? להקלה על האחיזה או מסיבות הגייניות? אודה לתשובה על השאלה וגם קצת יותר פירוט בנוגע לשאלה הראשונה ששאלתי פה.
כפפות נועדו להגן על כפות הידיים משפשופים של המוט, בפועל לא עוזר באמת ולא מומלץ במיוחד.

בנוסף יש לי שאלה נוספת - אני עושה סקוואט עם מוט ויש לנו אפשרות לשים ספוג בנקודת מגע שבין העורף למוט. הבעיה שהספוג ישן ואין כוונה להחליפו. מה אתם מציעים לעשות? כי זה מ-א-ו-ד לא נוח ככה.
עדיף בלי ספוג, מתרגלים מהר מאוד לחוסר נוחות של המוט.
הספוג גורם לחוסר איזון של המוט על הגוף, וזה הדבר האחרון שאתה רוצה שיש לך משקל על הגב.

שאלה רביעית - יש מדריך שמראה איך לבצע נכון תרגילים כגון סקווט, מכרעיים, ברכיים, חתירה... כי אומרים לי שאני לא עושה טוב. והבעיה שבגלל עודף המידע שיש באינטרנט אי אפשר לדעת על מי להסתמך. לכן אני מאמין שאתם מקצועיים ותוכלו להפנות אותי לאתר או יוטיובר שאפשר לסמוך עליו. זה הגיע לרמה שאחד המתאמנים לא עושה תרגילים בכלל כי הוא אומר שכל מה שקשור לברכיים יפגע בטווח הארוך ואני ממש אובד עצות ולא יודע מה נכון ומה לא. אודה מאוד לתשובות
מי שאומר שהברכיים נפגעות בטווח הארוך אין לא מושג מה הוא אומר.
לגבי איך לעשות סקוואט:

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על התשובה.
עכשיו ככה: בקשר למוט אני באמת לא מבין איך אפשר להתרגל. חשבתי שהמוט החשוף רק מפריע וגם מזיק אבל אתה אומר שלא אז כנראה אתה צודק.

מה לגבי Hand Grip? יש בזה תועלת או שזה מיותר? בנוסף אודה לרעיונות שאתם מכירים לתרגילים בזמן םנוי או כשיושבים בחוסר מעש במשרד ועדיף לעשות משהו מועיל גם אם קטן

ודבר אחרון - כדי להגיע ל-10% שומן אפשר לבד ע"י תזונה ואימון או שחייבים תרופות?

בקשר למוט אני באמת לא מבין איך אפשר להתרגל
אולי זה נראה קשה עכשיו, אבל מתרגלים.
כשיהיה לך יותר מסת שריר אז בכלל זה יהיה קל

מה לגבי Hand Grip?
מה זה?

בנוסף אודה לרעיונות שאתם מכירים לתרגילים בזמן םנוי או כשיושבים בחוסר מעש במשרד ועדיף לעשות משהו מועיל גם אם קטן
הדבר הכי טוב שאני יכול להמליץ זה מתיחות כל כמה זמן, לא לתת לגוף להתגבש בתנוחה של ישיבה משרדית.

ודבר אחרון - כדי להגיע ל-10% שומן אפשר לבד ע"י תזונה ואימון או שחייבים תרופות?
אפשר, אבל זה דורש עבודה כמובן.
להגיע לגוף חטוב טוב זה עניין של תזונה ואימונים ואפשר להגיע לזה ללא בעיות אמיתיות, פשוט עבודה וסבלנות

בקשר למוט אני באמת לא מבין איך אפשר להתרגל. חשבתי שהמוט החשוף רק מפריע וגם מזיק אבל אתה אומר שלא אז כנראה אתה צודק.

יש דרך שבה ממקמים את המוט על הגוף כך שהוא לא יכאיב לך ולא יגביל אותך, תסתכל בסרטונים שצורפו כאן או שתחפש ביוטיוב.

והאביזרים היחידים שאתה צריך בתור התחלה זה נטו נעליים שיתאימו להרמות שבמקרה שלך בתור התחלה יכולים להסתכם בנעלי קונברס או למען האמת כל נעל עם סוליה שטוחה.

• פותח/ת השרשור
Hand Grip צירפתי בתמונה מה זה. ותודה לשניכם על התשובות.

עכשיו יש לי משהו לחדד בקשר לתרגילים: האם יש תרגילים שצריך תמיד לעשות למשל כפיפות בטן, לחיצת חזה? אני ממש צריך מדריך שיראה לי איזה תרגילים לעשות וכל כמה זמן להחליף. וגם כמה חזרות וסטים.

ובקשר לאחוזי שומן - זה קשור גם לתרגילים שאני עושה או נטו תזונה? למשל אם אמשיך להיות בגרעון קלורי שלילי (למרות שאני קרוב מאוד לרף התחתון של BMI) אני אמשיך גם לרדת בשומנים? זה שאלה כבדה כי אני ממש רוצה להגיע למצב שהבטן שטוחה ואז להעלות מסה. אבל אני לא יודע אם זה בכלל אפשרי בלי תוספים ותרופות. להגיע למצב של תת תזונה (אבל עם אכילת ירקות ופירות) יוביל לתוצאה הרצויה?

קבצים מצורפים

• 39002_image.jpg
    39002_image.jpg
    KB 9.6 · צפיות: 119
Hand Grip צירפתי בתמונה מה זה.
אין שום צורך בזה אלא אם יש לך בעיה של אחיזה

עכשיו יש לי משהו לחדד בקשר לתרגילים: האם יש תרגילים שצריך תמיד לעשות למשל כפיפות בטן, לחיצת חזה?
לא

אני ממש צריך מדריך שיראה לי איזה תרגילים לעשות וכל כמה זמן להחליף. וגם כמה חזרות וסטים.
זה נקרא מאמן פרטי, ואני ממליץ לך לחשוב על לקחת אחד, זה בהחלט יכול לעזור.
יש פה את משה בייעוץ האישי שהוא מומלץ ביותר, דבר איתו אם אתה רוצה.

ובקשר לאחוזי שומן - זה קשור גם לתרגילים שאני עושה או נטו תזונה? למשל אם אמשיך להיות בגרעון קלורי שלילי (למרות שאני קרוב מאוד לרף התחתון של BMI) אני אמשיך גם לרדת בשומנים? זה שאלה כבדה כי אני ממש רוצה להגיע למצב שהבטן שטוחה ואז להעלות מסה. אבל אני לא יודע אם זה בכלל אפשרי בלי תוספים ותרופות. להגיע למצב של תת תזונה (אבל עם אכילת ירקות ופירות) יוביל לתוצאה הרצויה?
זה נטו תזונה.
אבל אחוז שומן ולהיראות טוב באותו אחוז שומן הם 2 דברים שונים.
כדי להיראות חטוב טוב אתה גם צריך מסת שריר מכובדת מתחת לשומן, לכן לרדת עד לרמה נמוכה מאוד עם מעט שריר, ואז לזרוק הכל לפח בזמן שאתה מנסה להעלות מסת שריר זה קצת חסר תועלת ובזבוז זמן מיותר. אם אין לך כרס או עודף שומן נראה לעין אז זה הזמן להעלות במסת השריר, ואז לחטב כמה שצריך

• פותח/ת השרשור
מודה לך על כל התשובות. זה באמת עוזר ומכוון אותי.
אני רוצה להתמקד בעניין אחוזי השומן. האם גרעון שלילי בהכרח יוביל להורדה באחוזי השומן? מדבריך אני מבין שאפשר לשלב בין הורדה בשומן והעלאה במסה. לא יודע איך נתקע לי בראש שזה מאוד מאוד קשה ועדיף להעלות מסה לאחר שהגענו לאחוז שומן הרצוי.
עוד בנוגע לזה - האם יש אפשרויות שמפתחי גוף משתמשים כדי להוריד שומן?

האם גרעון שלילי בהכרח יוביל להורדה באחוזי השומן?
כן ולא. גירעון קלורי יוביל להורדה במסת השומן, אבל האם אחוז השומן ירד זה כבר תלוי בגירעון עצמו ובשמירה על מסת השריר בעזרת אימונים מתאימים.
אם לא תשמור על מסת השריר אז אתה תרד גם בשריר וגם בשומן, ככה שהאחוז היחסי של השומן לא בהכרח ירד, או ירד בצורה איטית ביחס לירידה במשקל.

מדבריך אני מבין שאפשר לשלב בין הורדה בשומן והעלאה במסה.
בשלב ההתחלתי אפשר לצבור הרבה מסת שריר עם מעט מאוד מסת שומן, ככה שאחוז השומן היחסי ירד בגלל שפיתחת הרבה יותר מסת שריר, אבל בהמשך זה נהיה קשה יותר, ולרוב יהיה צורך להתמקד באספקט אחד על פני אחר.

עדיף להעלות מסה לאחר שהגענו לאחוז שומן הרצוי.
במידה ואין לך כמות שומן גבוהה אז עדיף לעשות הפוך.

עוד בנוגע לזה - האם יש אפשרויות שמפתחי גוף משתמשים כדי להוריד שומן?
אין שום דבר מיוחד שהם עושים, לוץ מהמקצוענים שכמובן נעזרים בתרופות כאלה ואחרות

Back
למעלה תחתית