הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות כלליות וחשובות!

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
שלום!

קודם כל אני מבקש שמי שעונה זה רק מי שבאמת יודע ושיענה תשובות מסבירות.

אני עד עכשיו עבדתי על מסה ואני מתכוון להתחיל חיטוב.

רציתי לברר את מה שהבנתי מהקריאה במאמרים:
1. ההבדל בין תוכנית חיטוב לתוכנית מסה היא שמסה אדם צריך לשמור על מאזן קלורי חיובי , ואילו בחיטוב, האדם צריך להיות במאזן שלילי. ואין הבדל משמעותי בין התוכנית בשני התקופות, שז"א ניתן להישאר על אותה תוכנית(כמובן, להתקדם במשקלים)? או שיש הבדל בתוכניות בשני התקופות? מה ההבדלים?

2. יש תקופת מסה, ותקופת חיטוב. אז מה זה תוכנית ל"כוח"? מתי עושים אותה?

3. ברגע שכתוב לי בתוכניות ל 4 שבועות לעשות תרגיל כלשהו, לדוגמא סקוואט כל יום ראשון 3 סטים ו 8 חזרות. הכוונה היא שצריך לעלות במשקל המוט משבוע לשבוע או שיש לעשות את אותו המשקל למשך 4 שבועות? השאלה שלי היא לגבי כל התוכניות (ז"א, תמיד צריך להוסיף משקל מאימון לאימון?)

תודה רבה! מקווה לתשובות ענייניות ורציניות. תודה!

שלום!

1. ההבדל בין תוכנית חיטוב לתוכנית מסה היא שמסה אדם צריך לשמור על מאזן קלורי חיובי , ואילו בחיטוב, האדם צריך להיות במאזן שלילי. ואין הבדל משמעותי בין התוכנית בשני התקופות, שז"א ניתן להישאר על אותה תוכנית(כמובן, להתקדם במשקלים)? או שיש הבדל בתוכניות בשני התקופות? מה ההבדלים?

3. ברגע שכתוב לי בתוכניות ל 4 שבועות לעשות תרגיל כלשהו, לדוגמא סקוואט כל יום ראשון 3 סטים ו 8 חזרות. הכוונה היא שצריך לעלות במשקל המוט משבוע לשבוע או שיש לעשות את אותו המשקל למשך 4 שבועות? השאלה שלי היא לגבי כל התוכניות (ז"א, תמיד צריך להוסיף משקל מאימון לאימון?)

1. בחיטוב אתה לא תתקדם במשקלים, לפחות לא לאורך זמן ויש סיכוי מוגבר לפציעה לכן זה לא מומלץ (כי אתה אוכל יחסית מעט והגוף לא מספיק להתאושש כמו שצריך).
בגדול בתוכנית של חיטוב מעלים עצימות ומורידים נפח.

2. אין דבר כזה תוכנית לכוח, יש דבר כזה ליצנים שמבלבלים את המוח כי כבד להם אז הם קוראים לזה תוכנית כוח ומפחדים לעשות אותה/ם.

3. העלאת משקל תלוייה במבנה התוכנית וברמת המתאמן, קשה לי להאמין שמ3 סטים 8 חזרות 3 פעמים בשבוע תצליח לעלות משקל.

שלום!

אוקיי,

1. ההבדל בין תוכניות האימונים בחיטוב ובמסה הוא שבמסה התוכניות הן בעלות נפח גבוה יותר ולכן מעמיסות יותר על הגוף, בחיטוב משתדלים לשמור על משקלי העבודה ולכן העצימות נשארת והנפח יורד בדרך כלל, או שפשוט מתקדמים לאט יותר.

2. תוכניות כוח הן תוכניות שמטרתן העיקרית היא לגרום לך להתחזק שזה בעצם להוסיף משקל למוט, כדי להתחזק בצורה משמעותית חייבים לעלות במסת השריר ולכן תוכניות כוח ואכילה בלי הגבלה הן שילוב מנצח לעליה במסה, לדוגמא התוכנית שמאוד מומלצת כאן SS בה אנשים עולים במסה בקצב מטורף ומעט מאוד שומן ביחס לקצב העליה, תוכנית כוח מתקדמת יותר כמו 5x5 תוכל להתאים למתאמן מתחיל בתקופת החיטוב וגם למתאמן בינוני משום שקצב ההתאוששות שלהם דומה. לסיכום תוכניות כוח יכולות להתאים גם לחיטוב וגם למסה, פשוט צריך לדעת לבחור את התוכנית הנכונה.

3. זאת בדיוק הבעיה בתוכניות שהן לא באמת תוכניות אלא יותר כמו רשימות תרגילים, אין למתאמן שמץ של מושג מתי להוסיף משקל ואיך להתקדם. השאיפה שלך צריכה להיות להתקדם מהר ככל האפשר תוך כדי שמירה על טכניקה טובה, שזה אומר להעמיס על המוט לעיתים קרובות, באשר לתוכנית שלך באופן ספציפי, אני מציע להעלות אותה לביקורת בפורום, אבל במקרה הזה אני מציע שתתכונן לספוג ביקורת קשה ולהבין שהביקורת לא אישית נגדך ובסה"כ אנשים מנסים לעזור, מקווה שעזרתי במידה מסוימת, בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי,

1. ההבדל בין תוכניות האימונים בחיטוב ובמסה הוא שבמסה התוכניות הן בעלות נפח גבוה יותר ולכן מעמיסות יותר על הגוף, בחיטוב משתדלים לשמור על משקלי העבודה ולכן העצימות נשארת והנפח יורד בדרך כלל, או שפשוט מתקדמים לאט יותר.

2. תוכניות כוח הן תוכניות שמטרתן העיקרית היא לגרום לך להתחזק שזה בעצם להוסיף משקל למוט, כדי להתחזק בצורה משמעותית חייבים לעלות במסת השריר ולכן תוכניות כוח ואכילה בלי הגבלה הן שילוב מנצח לעליה במסה, לדוגמא התוכנית שמאוד מומלצת כאן SS בה אנשים עולים במסה בקצב מטורף ומעט מאוד שומן ביחס לקצב העליה, תוכנית כוח מתקדמת יותר כמו 5x5 תוכל להתאים למתאמן מתחיל בתקופת החיטוב וגם למתאמן בינוני משום שקצב ההתאוששות שלהם דומה. לסיכום תוכניות כוח יכולות להתאים גם לחיטוב וגם למסה, פשוט צריך לדעת לבחור את התוכנית הנכונה.

3. זאת בדיוק הבעיה בתוכניות שהן לא באמת תוכניות אלא יותר כמו רשימות תרגילים, אין למתאמן שמץ של מושג מתי להוסיף משקל ואיך להתקדם. השאיפה שלך צריכה להיות להתקדם מהר ככל האפשר תוך כדי שמירה על טכניקה טובה, שזה אומר להעמיס על המוט לעיתים קרובות, באשר לתוכנית שלך באופן ספציפי, אני מציע להעלות אותה לביקורת בפורום, אבל במקרה הזה אני מציע שתתכונן לספוג ביקורת קשה ולהבין שהביקורת לא אישית נגדך ובסה"כ אנשים מנסים לעזור, מקווה שעזרתי במידה מסוימת, בהצלחה.

דבר ראשון:
תודה רבה ע-נ-ק-י-ת לך!!! החכמת אותי מאוד עם התשובות העניניות והמסבירות שלך!!!

דבר שני:
שאמרת שבחיטוב מקפידים על העצימות. אז מה זה אומר לגבי מספר החזרות והסטים בתקופת החיטוב?

ושאמרת שהתוכנית ss ‎‏ מומלצת למתחילים, לתקופת המסה שהיא מעלה במסת השריר וגם לא מעלה כ"כ הרבה אחוזי שומן בגוף. לא הבנתי איך זה קשור האחוזי שומן לתוכנית. הרי במסה אוכלים בלי חשבון והעליה באחוזי השומן נובעת מהתזונה. אני צודק?!

לגבי התוכנית שאני עשיתי אני אעלה אותה בעזרת ה.. שוב תודה רבה רבה!

תכנית כוח זה תכנית שלא מוכרת בארץ מחוץ לקהילות של פיתוח גוף..
והיא תכנית שבאמת עובדת ובאמת גדלים איתה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית