הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם אף פעם לא יהיה לי ריבועים?

• פותח/ת השרשור e1e1e1
  • פורסם בתאריך

e1e1e1

משתמש מתחיל
142
4
נק' מוניטין:
7
142
4
היית בייעוץ אצל תזונאי דיי מוכר במשך כמה מפגשים. חשבתי שאולי אני מפספס משהו כשהתחלתי לבד והוא יוכל לכוון אותי נכון יותר.
בכל מקרה באחד המפגשים של סיום המסה הוא אמר לי "אתה תהיה יותר מחוטב אבל לא יהיו לך ריבועים למשל". שאמרתי את זה לתזונאית אחרת (שפעם גם היתה אצלו) היא אמרה שאין דבר כזה..

עכשיו שמתי לב שכל אלה שממש חטובים, נכון שהם עבדו קשה, אבל בבסיס שלהם לפני שהתחילו להתאמן היו רזים עם אחוז שומן נמוך כבר מההתחלה. כאילו נולדו עם זה. והם פשוט גדלו לפי הצורה שהגנטיקה נתנה להם.
מי מהם צודק? אצלי למשל אפפעם לא היו ריבועים, יש לי נטייה לידיים רזות וקשה לי להעלות במסת שריר. גם עם התזונאי וגם לבד בתקופת המסה עליתי דווקא הרבה באחוזי שומן וכשהיו רואים אותי במקום להגיד "גדלת" היו אומרים "השמנת". כלומר לא רואים הפרדות והשומן הבטני שלי מתרכז בעיקר מעל קו החגורה ובחיטוב אני לא מצליח להפטר מזה (להבדיל מאלה עם בטן שטוחה).

אז זה באמת תלוי גנטיקה?

במידה מסוימת ברור. אבל אני אישית לא שמעתי או נתקלתי מישהו שבשייפ טוב מספיק (שריר + אחוז שומן נמוך) אין לו ריבועים. צורה מדויקת, מספר ריבועים, אסתטיקה - משתנה

לכולם יש "ריבועים" זה עניין של כמות מסת השריר שיש לך באותו האזור ובאיזה אחוז שומן אתה. אם לא ראית עד כה ריבועים בבטן, זה פקטור של:
1. הורדה באחוזי שומן
2. העלאה במסת השריר

אם אתה "רזה" אז תעלה במסת השריר ותמשיך עם זה עד שתגיע למצב שאתה יכול לחטב מבחינה ויזואלית ושלא תשאר "שחיף". ההגדרה שלי למתי כדאי לחטב זה לפי היקפי ידיים. לא הייתי מחטב לפני שהגעת להיקף יד לפחות 35 ס"מ.

היית בייעוץ אצל תזונאי דיי מוכר במשך כמה מפגשים. חשבתי שאולי אני מפספס משהו כשהתחלתי לבד והוא יוכל לכוון אותי נכון יותר.
בכל מקרה באחד המפגשים של סיום המסה הוא אמר לי "אתה תהיה יותר מחוטב אבל לא יהיו לך ריבועים למשל". שאמרתי את זה לתזונאית אחרת (שפעם גם היתה אצלו) היא אמרה שאין דבר כזה..

עכשיו שמתי לב שכל אלה שממש חטובים, נכון שהם עבדו קשה, אבל בבסיס שלהם לפני שהתחילו להתאמן היו רזים עם אחוז שומן נמוך כבר מההתחלה. כאילו נולדו עם זה. והם פשוט גדלו לפי הצורה שהגנטיקה נתנה להם.
מי מהם צודק? אצלי למשל אפפעם לא היו ריבועים, יש לי נטייה לידיים רזות וקשה לי להעלות במסת שריר. גם עם התזונאי וגם לבד בתקופת המסה עליתי דווקא הרבה באחוזי שומן וכשהיו רואים אותי במקום להגיד "גדלת" היו אומרים "השמנת". כלומר לא רואים הפרדות והשומן הבטני שלי מתרכז בעיקר מעל קו החגורה ובחיטוב אני לא מצליח להפטר מזה (להבדיל מאלה עם בטן שטוחה).

אז זה באמת תלוי גנטיקה?
בשביל שרירי בטן בולטים(קוביות) אתה צריך מסת שריר בסיסית בבטן(מה שנקרא שרירי הליבה) וגם אחוז שומן נמוך מספיק.

• פותח/ת השרשור
לכולם יש "ריבועים" זה עניין של כמות מסת השריר שיש לך באותו האזור ובאיזה אחוז שומן אתה. אם לא ראית עד כה ריבועים בבטן, זה פקטור של:
1. הורדה באחוזי שומן
2. העלאה במסת השריר

אם אתה "רזה" אז תעלה במסת השריר ותמשיך עם זה עד שתגיע למצב שאתה יכול לחטב מבחינה ויזואלית ושלא תשאר "שחיף". ההגדרה שלי למתי כדאי לחטב זה לפי היקפי ידיים. לא הייתי מחטב לפני שהגעת להיקף יד לפחות 35 ס"מ.

ההיקף הזה מודדים כשהוא במצב "מנוחה" או "לא חם" או כשלוחצים?

• פותח/ת השרשור

קבצים מצורפים

• 20180407_150016.jpg
    20180407_150016.jpg
    KB 45.4 · צפיות: 334
תוך כדי כיוון זה 37 ועדין לא נראה שזה מתקדם לאנשהו..מרגיש שעולה בעיקר בשומן
ממה שאני רואה אתה סך הכל לא באחוז שומן גבוה, ואםילו שיש לך היקף 37 לדעתי כדאי לך להמשיך לגדול קודם כל. שוב - בחירה שלך. אני ועוד הרבה אחרים פה יכולים לייעץ אבל אם באמת מפריע לך השומן אז ללא ספק תחטב. מה שכן, כל אחד יכול לייעץ לך ולהסביר יתרונות. במקרה שלך נראה שאין לך יותר מדי שומן וגם לא יותר מדי מסה (אם כי לא הייתי מגדיר ״שחיף), נראה שנאגר אצלך שומן בבטן התחתונה. בסופו של דבר תעשה מה שטוב לרצונות שלך

• פותח/ת השרשור
ממה שאני רואה אתה סך הכל לא באחוז שומן גבוה, ואםילו שיש לך היקף 37 לדעתי כדאי לך להמשיך לגדול קודם כל. שוב - בחירה שלך. אני ועוד הרבה אחרים פה יכולים לייעץ אבל אם באמת מפריע לך השומן אז ללא ספק תחטב. מה שכן, כל אחד יכול לייעץ לך ולהסביר יתרונות. במקרה שלך נראה שאין לך יותר מדי שומן וגם לא יותר מדי מסה (אם כי לא הייתי מגדיר ״שחיף), נראה שנאגר אצלך שומן בבטן התחתונה. בסופו של דבר תעשה מה שטוב לרצונות שלך

זה בדיוק מה שמפריע לי שבמהלך ה"גדילה" אני צובר בעיקר שומן בבטן התחתונה וזה מבאס אותי. אני פשוט הופך לשמן במהלך המסה. כמו סתם אחד שכל היום טוחן בורקסים ופיצות מול הספה רק שאני כן עובד ואוכל נכון

זה בדיוק מה שמפריע לי שבמהלך ה"גדילה" אני צובר בעיקר שומן בבטן התחתונה וזה מבאס אותי. אני פשוט הופך לשמן במהלך המסה. כמו סתם אחד שכל היום טוחן בורקסים ופיצות מול הספה רק שאני כן עובד ואוכל נכון

תראה, זה אולי נראה לך ככה, אבל כל עוד אתה מתאמן ובמהלך המסה מקפיד על רמות גבוהות של חלבון בתפריט, זה לא באמת ככה. ואחרי חיטוב דברים יראו אחרת. נראה לי כבר שאתה מבין את הרעיון, מפה תחליט אם להמשיך מסה או לחטב. נטו החלטה שלך וכל מה שתחליט יהיה נכון. זה הגוף שלך אחרי הכל.

• פותח/ת השרשור
תראה, זה אולי נראה לך ככה, אבל כל עוד אתה מתאמן ובמהלך המסה מקפיד על רמות גבוהות של חלבון בתפריט, זה לא באמת ככה. ואחרי חיטוב דברים יראו אחרת. נראה לי כבר שאתה מבין את הרעיון, מפה תחליט אם להמשיך מסה או לחטב. נטו החלטה שלך וכל מה שתחליט יהיה נכון. זה הגוף שלך אחרי הכל.

אני כבר התחלתי להפחית פחמימות. יש דרך טובה להתמודד עם הבטן התחתונה בזמן חיטוב?

אתה לא צריך לחטב. לדעתי הבעיה היא שאין לך מספיק מסת שריר בבטן. אם אתה רוצה יש לי בשבילך אתגר: תנסה בחודשיים הקרובים להגיע ל2
דקות sit-L. זה תרגיל מעולה לבטן ושם דגש על הסיבים התחתונים.

• פותח/ת השרשור
אתה לא צריך לחטב. לדעתי הבעיה היא שאין לך מספיק מסת שריר בבטן. אם אתה רוצה יש לי בשבילך אתגר: תנסה בחודשיים הקרובים להגיע ל2
דקות sit-L. זה תרגיל מעולה לבטן ושם דגש על הסיבים התחתונים.

ונגיד והגעתי למה שזה ישנה משהו? יש לכל אחד גנטיקה מסויימת בגוף שלפיה הוא מתעצב וגדל. אני כבר ממאי במסה והיו תנודות קיצוניות על המשקל אבל לא ראו את זה בפועל..לפעמים אני לא מבין לאן לך כל המשקל הזה

ונגיד והגעתי למה שזה ישנה משהו? יש לכל אחד גנטיקה מסויימת בגוף שלפיה הוא מתעצב וגדל. אני כבר ממאי במסה והיו תנודות קיצוניות על המשקל אבל לא ראו את זה בפועל..לפעמים אני לא מבין לאן לך כל המשקל הזה
אם תגיע לרמה הזאת תאמין לי שאמור להיות לך שרירי בטן מברזל. כמה קג עלית?

• פותח/ת השרשור
אם תגיע לרמה הזאת תאמין לי שאמור להיות לך שרירי בטן מברזל. כמה קג עלית?

מאי 17 - 79.05
יוני 81.05
יולי 81.650
אוגוסט 81.1
ספט' 83.750
אוק 84.650
נוב 86.5
דצמ 87
ינואר 88.450
בפרואר 88.550
מרץ 89.2

במרץ התחלתי לחתוך בפחמימה בהדרגה

משקל לפני שבוע - 86.8

עליתי 10 קילו בשנה וירדתי כמעט 2 וחצי קילו בחודש..זה הגיוני?
מה שהכי עצוב זה שהיקף היד עלה רק בסמ אחד. אחרי שבפברואר היה בשיא עם עליה של 1.5 סמ בהיקף
כלומר במשך כמעט שנה אני צובר כמעט כלום ומאבד את זה תוך חודש.
ואני עם תוכנית אימונים ותזונה של יועץ אישי שדחף לי קראטין וHMB וזה גם לא עוזר

מאי 17 - 79.05
יוני 81.05
יולי 81.650
אוגוסט 81.1
ספט' 83.750
אוק 84.650
נוב 86.5
דצמ 87
ינואר 88.450
בפרואר 88.550
מרץ 89.2

במרץ התחלתי לחתוך בפחמימה בהדרגה

משקל לפני שבוע - 86.8

עליתי 10 קילו בשנה וירדתי כמעט 2 וחצי קילו בחודש..זה הגיוני?
מה שהכי עצוב זה שהיקף היד עלה רק בסמ אחד. אחרי שבפברואר היה בשיא עם עליה של 1.5 סמ בהיקף
כלומר במשך כמעט שנה אני צובר כמעט כלום ומאבד את זה תוך חודש.
ואני עם תוכנית אימונים ותזונה של יועץ אישי שדחף לי קראטין וHMB וזה גם לא עוזר
כנראה האימונים היו לא טובים. אכלת מספיק חלבון?

זה מורכב. כל אחד אוגר את השומן במקומות אחרים בגוף ואי אפשר לשלוט על מאיפה להוריד. וכן, מה לעשות, יש כאלה עם גנטיקה מעולה שקל להם להעלות מסת שריר וגם לשמור על אחוז שומן נמוך. האם לא תוכל להגיע לאחוז שומן נמוך? לפי התמונות שלך כנראה כן תוכל. אולי תצטרך לעבוד הרבה יותר קשה מאנשים אחרים בשביל זה, זה לא אומר שזה בלתי אפשרי. במיוחד מבחינה תזונתית, זה 80% מהסיפור בכל מקרה. חשוב שהמספרים שלך בתרגילים המורכבים (מתח, פרס, בנץ', חתירה, סקווט, דדליפט) יהיו ביחס טוב למשקל שלך (וגם בהתאם לגובה).

Back
למעלה תחתית