דיון האם אף פעם לא יהיה לי ריבועים?

• פותח/ת השרשור e1e1e1
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
עדיף להתאמן על כל שריר פעמיים בשבוע. הייתי הולך על ספליט של ABC שהוא 5 פעמים בשבוע כאשר
A - גב + קדמית
B - חזה + אחורית
C - רגליים
X - מנוחה
A
B
X

אין לי אפשרות ליותר מ4 אימונים בשבוע בגלל נסיעות..
אגב שאלה לגבי הערה שקראתי. את החזה העוף\תפוחי אדמה\אורז וכו'..שוקלים לפני בישול או אחרי בישול?

את החזה העוף\תפוחי אדמה\אורז וכו'..שוקלים לפני בישול או אחרי בישול?

אתה יכול לשקול לפני או אחרי, מה שיותר נוח. בכל מקרה, יש אפשרות בתוכנה להכניס ערכים בהתאם, מבושל או לא מבושל. אני שוקל אחרי בישול ומחשב בהתאם.

• פותח/ת השרשור
לדעתי, התוכנית הזו לא עונה על הצרכים והרצונות שלך. אין סיבה ללכת לחדר כושר 4 פעמים בשבוע בשביל תוכנית כזו. להקדיש אימון שלם לידיים זה מצחיק במקרה הטוב. תבחר תוכנית מבין AB, ABC, FBW לשלושה ימים בלבד. לא ציינת משקלי עבודה אז קשה מאוד להעריך את רמת הכושר שלך.

תוכנית שתקדם אותך לאינשהו תראה ככה:

A
Squat variation 3x5
Overhead Press 3x5
Pull up 3x5
Dips 3x5
Calves 3x15
Lateral Raises 3x10-12
Biceps 3x10-12
Abs- Hanging leg raises 3x15, hanging obliques side to side 3x30, back bridge 3x1m

B
Deadlift variation 2x5
Incline Bench Press 3x5
Flat Bench Press 3x5
Row 3x5
Reverse Fly 3x10-12
Triceps 3x10-12
Abs- Hanging leg raises 3x15, hanging obliques side to side 3x30, back bridge 3x1m

אתה יכול לפרק את זה לשלושה ימים כשהרגליים באמצע השבוע. כל עוד אתה מפנה 80% מהתוכנית להתקדם כל שבוע בתרגילים המורכבים (מתח, חתירה, בנץ', פרס, סקווט, דדליפט), אתה תראה תוצאות.

אני ממליץ בחום לעבוד במתכונת Reverse Pyramid Training, לבקר באתר של Martin Berkhan תחילה ואז גם אצל Kinobody. כמו כן לקרוא היטב את הספר .Beyond Brawn- Stuart McRobert

קראתי את הספר kinobody בנושא ירידה באחוזי שומן

פחות נוח לי 3 ארוחות גדולות ביום ואני מעדיף לפזר. כנראה שבתזונה שלי היה פחות מדיי באופן יחסי חלבון ויותר פחמימות ובכל מקרה זה התוכנית תזונה ואימונים לפי הספר שלו:

7:30

כוס קפה ללא סוכר מעט חלב

10:00

כוס קפה כפית סוכר מעט חלב

12:00

220 גרם חזה עוף/הודו/דג/בקר (לפי הרשימה)

150 גרם אורז בסמטי/קטניות (עדשים/אפונה/חומוס/קינואה/כוסמת)/בטטה/תפו"א

14:00

עדשים ירוקות 130 גרם

קופסת טונה במים

17:00

פרוסת לחם שיפון אחת

כף קטנה של חומוס

15 גרם אגוזי מלך

18:30 תחילת אימון

19:30 סיום אימון

50 גרם אבקת חלבון

בננה

100 גרם אורז בסמטי/קטניות (עדשים/אפונה/חומוס/קינואה/כוסמת)/בטטה/תפו"א

50 גרם חזה עוף/הודו/דג/בקר (לפי הרשימה)

22:30

250 גרם גביע קוטג' 5%

פרוסת לחם שיפון/כוסמין

פרוסת גבינה צהובה 5%

תוכנית ABC

A- גב כתפיים

מתח ידיים לפנים X2 RPT
לחיצת כתף עם מוט X2 RPT
חתירה במכונה X2 RPT
הרחקת כתף עם משקולת X4 SS
הנפת רגליים בתלייה X2

B- רגלים ויד קדמית

סקווט על רגל אחת X2
דד ליפט X2
תאומים X2
כפיפת מרפקים כנגד מוט X2
פטישים X2

C- חזה יד אחורית

לחיצת חזה שיפוע חיובי X2
לחיצת חזה ללא שיפוע X2
לחיצה צרפתית עם מוט W X2
הרחקת משקולות בשכיבה X4
לבטן- התרגיל הזה עם הגלגל לא יודע איך קוראים לזה X2

לגבי התזונה נראה לי הגיוני אבל הנפח של האימון מאוד מאוד קטן. אני מבין שאני צריך להרים משקלים כבדים בעיקר בסט ראשון מתוך ה-2 אבל זה לא מעט מדיי?

אם אתה מסוגל לאכול מסודר 7 פעמים ביום, כל יום, לאורך תקופה ארוכה-- אשרייך.
כל עוד אתה בגירעון קלורי, אתה תרד באחוזי שומן. תוכנית האימונים מסייעת בשימור/ הגדלת מסר השריר הקיימת. אין לי מושג מה משקלי העבודה שלך בכל תרגיל: כמה משקל אתה מוסיף במתח? כמה הפרס שלך? כמה הבנץ' וכו וכו. הנפח אולי נראה נמוך אבל האינטנסיביות גבוהה. כן, העיקרון בפירמידה הפוכה הוא שאתה נותן סט ראשון חזק וסט שני (ושלישי בתוכניות אחרות) מוריד 10% ומעלה 2 חזרות. מנטלית זה הרבה יותר קל לגשת לסט כבד אחד מאוד בלבד ואז לשני עם המון ביטחון במקום לעשות 3x5 או 5x5 עם 80%. תתקדם כל אימון במשקלי עבודה או חזרות ותראה תוצאות. שוב, עיקר העניין זה התזונה, תתמיד בגירעון ותשתדל להעלות את משקלי העבודה בעקביות ב0.5-1%, או ב0.5-2.5 קילו, תלוי בתרגיל.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מסוגל לאכול מסודר 7 פעמים ביום, כל יום, לאורך תקופה ארוכה-- אשרייך.
כל עוד אתה בגירעון קלורי, אתה תרד באחוזי שומן. תוכנית האימונים מסייעת בשימור/ הגדלת מסר השריר הקיימת. אין לי מושג מה משקלי העבודה שלך בכל תרגיל: כמה משקל אתה מוסיף במתח? כמה הפרס שלך? כמה הבנץ' וכו וכו. הנפח אולי נראה נמוך אבל האינטנסיביות גבוהה. כן, העיקרון בפירמידה הפוכה הוא שאתה נותן סט ראשון חזק וסט שני (ושלישי בתוכניות אחרות) מוריד 10% ומעלה 2 חזרות. מנטלית זה הרבה יותר קל לגשת לסט כבד אחד מאוד בלבד ואז לשני עם המון ביטחון במקום לעשות 3x5 או 5x5 עם 80%. תתקדם כל אימון במשקלי עבודה או חזרות ותראה תוצאות. שוב, עיקר העניין זה התזונה, תתמיד בגירעון ותשתדל להעלות את משקלי העבודה בעקביות ב0.5-1%, או ב0.5-2.5 קילו, תלוי בתרגיל.

התחלתי איתה היום ואני עדין לא ממש יודע מה קצה היכולת שלי. אבל כנראה שפעם הבאה למתח למשל אוסיף 10 או אפילו יותר. בחתירה במכונה אני על 90 בסט הראשון ו80 בשני. הבנצ' הוא 20 בשיפוע כל צד ו30 בלי שיפוע אבל אם זה 2 סטים אז אעלה ל32 בראשון אבל השאלה אם נפח כה נמוך ו3 אימונים בשבוע באמת יביאו לתוצאות? אני כן מתכנן להוריד באחוזי שומן ואז לעשות מסה

התחלתי איתה היום ואני עדין לא ממש יודע מה קצה היכולת שלי. אבל כנראה שפעם הבאה למתח למשל אוסיף 10 או אפילו יותר. בחתירה במכונה אני על 90 בסט הראשון ו80 בשני. הבנצ' הוא 20 בשיפוע כל צד ו30 בלי שיפוע אבל אם זה 2 סטים אז אעלה ל32 בראשון אבל השאלה אם נפח כה נמוך ו3 אימונים בשבוע באמת יביאו לתוצאות? אני כן מתכנן להוריד באחוזי שומן ואז לעשות מסה

כן, זה יביא לתוצאות. אני ממליץ לא להעלות במשקלים יותר מדי מהר מדי, על מנת לא להיתקע בצוואר בקבוק. עדיף לך להתקדם קילו אחד בשבוע במתח, אין לך מה למהר. ככל שתעלה יותר מדי מוקדם מדי, ככה גם תיתקע. אם הכוונה היא 60 בשיפוע, יש לך הרבה להתקדם בבנץ', 26 קילו עד שתגיע למשקל גוף לפחות ואז תשאף להגיע ליחס של 1.4-1.5. בקשה קטנה, אם אתה יכול, תתייחס בבקשה למשקל הכולל על מוט ולא כמה אתה שם בכל צד.

קראתי את הספר kinobody בנושא ירידה באחוזי שומן

פחות נוח לי 3 ארוחות גדולות ביום ואני מעדיף לפזר. כנראה שבתזונה שלי היה פחות מדיי באופן יחסי חלבון ויותר פחמימות ובכל מקרה זה התוכנית תזונה ואימונים לפי הספר שלו:

7:30

כוס קפה ללא סוכר מעט חלב

10:00

כוס קפה כפית סוכר מעט חלב

12:00

220 גרם חזה עוף/הודו/דג/בקר (לפי הרשימה)

150 גרם אורז בסמטי/קטניות (עדשים/אפונה/חומוס/קינואה/כוסמת)/בטטה/תפו"א

14:00

עדשים ירוקות 130 גרם

קופסת טונה במים

17:00

פרוסת לחם שיפון אחת

כף קטנה של חומוס

15 גרם אגוזי מלך

18:30 תחילת אימון

19:30 סיום אימון

50 גרם אבקת חלבון

בננה

100 גרם אורז בסמטי/קטניות (עדשים/אפונה/חומוס/קינואה/כוסמת)/בטטה/תפו"א

50 גרם חזה עוף/הודו/דג/בקר (לפי הרשימה)

22:30

250 גרם גביע קוטג' 5%

פרוסת לחם שיפון/כוסמין

פרוסת גבינה צהובה 5%

תוכנית ABC

A- גב כתפיים

מתח ידיים לפנים X2 RPT
לחיצת כתף עם מוט X2 RPT
חתירה במכונה X2 RPT
הרחקת כתף עם משקולת X4 SS
הנפת רגליים בתלייה X2

B- רגלים ויד קדמית

סקווט על רגל אחת X2
דד ליפט X2
תאומים X2
כפיפת מרפקים כנגד מוט X2
פטישים X2

C- חזה יד אחורית

לחיצת חזה שיפוע חיובי X2
לחיצת חזה ללא שיפוע X2
לחיצה צרפתית עם מוט W X2
הרחקת משקולות בשכיבה X4
לבטן- התרגיל הזה עם הגלגל לא יודע איך קוראים לזה X2

לגבי התזונה נראה לי הגיוני אבל הנפח של האימון מאוד מאוד קטן. אני מבין שאני צריך להרים משקלים כבדים בעיקר בסט ראשון מתוך ה-2 אבל זה לא מעט מדיי?
אם במטרה שלך היא לעלות במשקלי עבודה(לבנות בסיס טוב) הייתי הולך על fbw עם כול התרגילים הבסיסיים של מפתחי גוף(סקוואט, בנץ פרס, סטיף לג דדליפט, בנץ בשיפוע, בנט אובר רואו...)
ועוד כמה תרגילים מבודדים( כפיפות/פשיטות מרפק,פלייס,הרחקות כתפיים..)
אחרי זה אפשר כבר לעבור לפיצולים. ושוב, לפי התמונה שהעלית אתה לא צריך חיטוב. תעשה מסה נקייה כמו שצריך, ואתה תראה הרבה יותר טוב

• פותח/ת השרשור
אם במטרה שלך היא לעלות במשקלי עבודה(לבנות בסיס טוב) הייתי הולך על fbw עם כול התרגילים הבסיסיים של מפתחי גוף(סקוואט, בנץ פרס, סטיף לג דדליפט, בנץ בשיפוע, בנט אובר רואו...)
ועוד כמה תרגילים מבודדים( כפיפות/פשיטות מרפק,פלייס,הרחקות כתפיים..)
אחרי זה אפשר כבר לעבור לפיצולים. ושוב, לפי התמונה שהעלית אתה לא צריך חיטוב. תעשה מסה נקייה כמו שצריך, ואתה תראה הרבה יותר טוב

זה לא פעם ראשונה שאני מנסה... כשהתחלתי לבד לא הצלחתי. שהלכתי לליווי צמוד הוא ניסה את המקסימום למזער נזקים של הגנטיקה וזה גם לא ממש הצליח. ברור לי שחיטוב זה לא אידיאלי כי אין לי מסה רזה יותר מדיי. עכשיו אבל קיץ וזה מבאס. אני עולה מעט מאוד במסה הרזה ועולה במהירות בשומן שמתרכז בעיקר בבטן התחתונה וזה מבאס להראות ככה בקיץ אני אנסה עוד כמה שבועות כשאחזור למסה להשתמש בספר שלו בנושא או לקחת ליווי מאיש מקצוע מחו"ל או משו אבל שוב כל פעם שאני מפלוס קלורי הכל מתרכז בבטן התחתונה וב"צימגים" ולא נראה לי שאפשר להמנע מזה

זה לא פעם ראשונה שאני מנסה... כשהתחלתי לבד לא הצלחתי. שהלכתי לליווי צמוד הוא ניסה את המקסימום למזער נזקים של הגנטיקה וזה גם לא ממש הצליח. ברור לי שחיטוב זה לא אידיאלי כי אין לי מסה רזה יותר מדיי. עכשיו אבל קיץ וזה מבאס. אני עולה מעט מאוד במסה הרזה ועולה במהירות בשומן שמתרכז בעיקר בבטן התחתונה וזה מבאס להראות ככה בקיץ אני אנסה עוד כמה שבועות כשאחזור למסה להשתמש בספר שלו בנושא או לקחת ליווי מאיש מקצוע מחו"ל או משו אבל שוב כל פעם שאני מפלוס קלורי הכל מתרכז בבטן התחתונה וב"צימגים" ולא נראה לי שאפשר להמנע מזה
אתה לא צריך שום מאמן אישי(ואם כבר אז לך למישהו נורמלי). תאכל נכון, בלי זבל

• פותח/ת השרשור
אתה לא צריך שום מאמן אישי(ואם כבר אז לך למישהו נורמלי). תאכל נכון, בלי זבל
אפפעם לא אכלתי זבל זה הקטע..הזבל הכי גרוע שלי זה כפית וחצי סוכר עם הנס קפה אבל זה גנטיקה מחורבנת=\

אני אנסה עוד כמה שבועות כשאחזור למסה להשתמש בספר שלו בנושא או לקחת ליווי מאיש מקצוע מחו"ל או משו אבל שוב כל פעם שאני מפלוס קלורי הכל מתרכז בבטן התחתונה וב"צימגים" ולא נראה לי שאפשר להמנע מזה

אני מציע שתשנה קצת את ה Mindset של שבועות, שומן בבטן תחתונה וגנטיקה. תתחיל לחשוב במושגים של חודשים ושנים, כל הגוף, ומה היתרונות שלך. אלא אם עשית בדיקה גנטית מקיפה על ידי אנשים מקצועיים, זה חסר פואנטה להתעסק בזה. אתה יודע מה, גם אם הגנטיקה שלך קצת פחות טובה מ Joe Sixpack, מה אז? האנרגיה שאתה משקיע בהתעסקות בגנטיקה שלך יכלה הייתה להיות מושקעת באפיקים ריווחיים הרבה יותר. אתה סבור שאין לך גנטיקה משמיים? מעולה! תאמץ את זה ולך על גישת האנדרדוג בכל הכוח. תעבוד חכם, תתחבר לאנרגיה הזו בבטן ותתעל אותה למקומות הנכונים.

אם אתה מתכנן חיטוב של כמה שבועות, אתה מכין את עצמך לאכזבה נוספת. מה עוד, שאתה לא מתכוון לאמץ 80% מהגישה התזונתית של Kinobody ומרטין, שהיא עצם העניין. אני יכול לספר לך שאני אימצתי את העקרונות הפשוטים האלה והצלחתי להוריד 10+ קילו בתקופה של 4-5 חודשים וגם להעלות מסת שריר. נכון, המשקלים שלי לא היו כאלה מרשימים לא בתחילת התהליך (80 קילו מ.ג., 55 בנץ', 3x10 מתח מ.ג.) אבל זה לא עניין אותי. נמאס מכל הדברים האחרים ורציתי משהו פשוט, יציב ובעל אופק התפתחותי. אחר כך שהתחלתי להעלות קצת קלוריות, הגעתי למספרים יפים במתח ומקבילים ושאר הדברים. מבחינתי, זה שיטה שעובדת. אבל לכל אחד יש גוף שונה וזה מצריך כיוונונים מיוחדים.

• פותח/ת השרשור
אני מציע שתשנה קצת את ה Mindset של שבועות, שומן בבטן תחתונה וגנטיקה. תתחיל לחשוב במושגים של חודשים ושנים, כל הגוף, ומה היתרונות שלך. אלא אם עשית בדיקה גנטית מקיפה על ידי אנשים מקצועיים, זה חסר פואנטה להתעסק בזה. אתה יודע מה, גם אם הגנטיקה שלך קצת פחות טובה מ Joe Sixpack, מה אז? האנרגיה שאתה משקיע בהתעסקות בגנטיקה שלך יכלה הייתה להיות מושקעת באפיקים ריווחיים הרבה יותר. אתה סבור שאין לך גנטיקה משמיים? מעולה! תאמץ את זה ולך על גישת האנדרדוג בכל הכוח. תעבוד חכם, תתחבר לאנרגיה הזו בבטן ותתעל אותה למקומות הנכונים.

אם אתה מתכנן חיטוב של כמה שבועות, אתה מכין את עצמך לאכזבה נוספת. מה עוד, שאתה לא מתכוון לאמץ 80% מהגישה התזונתית של Kinobody ומרטין, שהיא עצם העניין. אני יכול לספר לך שאני אימצתי את העקרונות הפשוטים האלה והצלחתי להוריד 10+ קילו בתקופה של 4-5 חודשים וגם להעלות מסת שריר. נכון, המשקלים שלי לא היו כאלה מרשימים לא בתחילת התהליך (80 קילו מ.ג., 55 בנץ', 3x10 מתח מ.ג.) אבל זה לא עניין אותי. נמאס מכל הדברים האחרים ורציתי משהו פשוט, יציב ובעל אופק התפתחותי. אחר כך שהתחלתי להעלות קצת קלוריות, הגעתי למספרים יפים במתח ומקבילים ושאר הדברים. מבחינתי, זה שיטה שעובדת. אבל לכל אחד יש גוף שונה וזה מצריך כיוונונים מיוחדים.

"אם אתה מתכנן חיטוב של כמה שבועות, אתה מכין את עצמך לאכזבה נוספת. מה עוד, שאתה לא מתכוון לאמץ 80% מהגישה התזונתית של Kinobody ומרטין, שהיא עצם העניין"

אני לא מבין ככ למה התכוונת למשפט הזה? הרי פתחתי את הפוסט לאחר שהתעלמתי מהנושא של הגנטיקה והלכתי ליועץ תזונתי והתאכזבתי. מעבר לזה, הוא בעצמו אמר לי לא לצפות יותר מדיי בגלל הנושא הזה. הוא לא הצליח עם התוכניות שלו לגרום להיקף היד לעלות אפילו ובטח שלא נדבר על בטן וכן עשיתי לפי מה שהוא אמר.

זה שבכל זאת ניסיתי לשאול פה וכן קראתי את הספר שלו, שמכוון להורדת אחוזי השומן זה סוג של מטרה. כשאתה הלכת לפי העקרונות בספר שלו, עבדת לפי התוכנית שלו? 3 אימונים בשבוע? לפי התפריט בshredding program ?

אגב הוא מדבר שם הרבה על רעב בגלל התוכנית. לא רק שתקופת הצום ביום מ7 וחצי עד 12 וחצי עוברת לי בקלילות ואפילו אין לי בעיה גם עד 3, בתפריט שכתבתי פה אני מרגיש אפילו מלא. זה תקין?

"אם אתה מתכנן חיטוב של כמה שבועות, אתה מכין את עצמך לאכזבה נוספת. מה עוד, שאתה לא מתכוון לאמץ 80% מהגישה התזונתית של Kinobody ומרטין, שהיא עצם העניין"

אני לא מבין ככ למה התכוונת למשפט הזה? הרי פתחתי את הפוסט לאחר שהתעלמתי מהנושא של הגנטיקה והלכתי ליועץ תזונתי והתאכזבתי. מעבר לזה, הוא בעצמו אמר לי לא לצפות יותר מדיי בגלל הנושא הזה. הוא לא הצליח עם התוכניות שלו לגרום להיקף היד לעלות אפילו ובטח שלא נדבר על בטן וכן עשיתי לפי מה שהוא אמר.
--
אני מתכוון שחיטוב רציני כמו שאתה מדבר עליו לוקח יותר ממספר שבועות. יש שני עקרונות בתוכנית- intermittent fasting, reverse pyramid training. אתה מתכנן לאמץ אחד מהם שזה מעולה. אני כיוונתי לכך שהמרכיב התזונתי חשוב הרבה יותר. אני מרגיש שאתה מעלה את עניין הגנטיקה כמעט בכל הודעה.
-
זה שבכל זאת ניסיתי לשאול פה וכן קראתי את הספר שלו, שמכוון להורדת אחוזי השומן זה סוג של מטרה. כשאתה הלכת לפי העקרונות בספר שלו, עבדת לפי התוכנית שלו? 3 אימונים בשבוע? לפי התפריט בshredding program ?
-
אני גם חושב שאתה רציני מאוד ומוכן לעבוד ולהשקיע הרבה בשביל מה שאתה רוצה. כן, אני עשיתי ועדיין עושה 3 אימונים בשבוע, 3-4 שעות הליכה מהירה בשבוע, עובד עם אותם התרגילים שהוא ממליץ, 2-3 סטים. כמו כן, אני עובד על פי התזונה שלו: תה שחור בבוקר, צום של 16 שעות בערך עד לארוחת צהריים גדולה (דג, תפוחי אדמה, סלט), אימון בערב וארוחת ערב גדולה (עוף, אורז/בטטה/תפוחי אדמה, ברוקולי/קייל/כרובית/אספרגוס/בוק צ'וי). אני הייתי בגירעון של 500 קלוריות באותה תקופה.
-
אגב הוא מדבר שם הרבה על רעב בגלל התוכנית. לא רק שתקופת הצום ביום מ7 וחצי עד 12 וחצי עוברת לי בקלילות ואפילו אין לי בעיה גם עד 3, בתפריט שכתבתי פה אני מרגיש אפילו מלא. זה תקין?
-
שוב, כל אחד מגיב אחרת להרגל הזה. יש כאלה שזה לא מזיז להם, יש כאלה שמתרגלים עם הזמן ויש כאלה שפשוט לא בנויים לזה ולא צריכים לעשות את זה. אין לי מושג לאיזה קבוצה אתה משתייך. ההרגשה שלך זה משהו סובייקטיבי. אם אתה מרגיש טוב, אז אחלה. אם אין לך קושי להתמיד בתפריט, מעולה. אם תדירות גבוהה של ארוחות, מתאימה לך יותר מפעמיים- שלוש של ארוחות גדולות, יופי. השיטה של מרטין וגרג נועדה למנוע מצבים בעייתיים. כל עוד הערכים מסתדרים לך, אתה אוכל מספיק חלבון ונמצא בגירעון מתמשך, אתה תרד בשומן.

• פותח/ת השרשור
[QUOTE="Yukio Mishima, post: 1297396, member: 27066

אני מתכוון שחיטוב רציני כמו שאתה מדבר עליו לוקח יותר ממספר שבועות. יש שני עקרונות בתוכנית- intermittent fasting, reverse pyramid training. אתה מתכנן לאמץ אחד מהם שזה מעולה. אני כיוונתי לכך שהמרכיב התזונתי חשוב הרבה יותר. אני מרגיש שאתה מעלה את עניין הגנטיקה כמעט בכל הודעה.
-QUOTE]

אבל זה שציינתם פה שאין לי מספיק מסת שריר לא סותרת את זה ? אני מסכים עם הטענה אגב שהמסה הרזה שלי לא מספיקה. פשוט רשמתי פה, שאני מתבאס מהקיץ ובגלל זה רשמתי כמה שבועות. באמת אפשרי להעלות מסת שריר תוך ירידה באחוזי שומן? עם התכנית הזו ובאופן כללי? כי אני קצת סקפטי

אבל זה שציינתם פה שאין לי מספיק מסת שריר לא סותרת את זה ? אני מסכים עם הטענה אגב שהמסה הרזה שלי לא מספיקה. פשוט רשמתי פה, שאני מתבאס מהקיץ ובגלל זה רשמתי כמה שבועות. באמת אפשרי להעלות מסת שריר תוך ירידה באחוזי שומן? עם התכנית הזו ובאופן כללי? כי אני קצת סקפטי

אתה יכול להעלות במסת שריר ולרדת באחוזי שומן בו זמנית, במיוחד כשאתה ברמת בהמתחיל-בינוני. תפריד בין מסת שומן לאחוזי שומן. אם אני לוקח את הדוגמא של עצמי, אני הייתי מ.ג. 80 קילו, 3x10 משקל גוף מתח. אחרי 4-5 חודשים, הייתי 70 קילו, ועשיתי 5xbw+20. נפח ירד, אינטנסיביות עלתה. אני מעדיף אינטנסיביות על נפח כל יום. עוד יותר מזה, היום אני 77 ועושה מתח 5xbw+40. אני לא צריך יותר הוכחות מזה.

אני לא יכול לעזור לך עם הסקפטיות 😃

לכולם יש "ריבועים" זה עניין של כמות מסת השריר שיש לך באותו האזור ובאיזה אחוז שומן אתה. אם לא ראית עד כה ריבועים בבטן, זה פקטור של:
1. הורדה באחוזי שומן
2. העלאה במסת השריר

אם אתה "רזה" אז תעלה במסת השריר ותמשיך עם זה עד שתגיע למצב שאתה יכול לחטב מבחינה ויזואלית ושלא תשאר "שחיף". ההגדרה שלי למתי כדאי לחטב זה לפי היקפי ידיים. לא הייתי מחטב לפני שהגעת להיקף יד לפחות 35 ס"מ.

שמע היה לי הרבה כבוד אליך, התגובה הזאת פשוט מחקה הכל.
מאיפה הבאת את השטות של היקף 35? ואם הבחור 1.60? עם מסה יפה ומפריע לו השומן הבטני? ואם בכללי יש לו מסה יפה אך לא בהיקף הידיים?
בתור אחד שעשה חיטוב רציני וירדתי יפה מאוד עם תוכנית מאוזנת ואימונים מפרכים לא הגעתי לריבועים בבטן. הכי קל זה להגיד הורדת אחוזי שומן והוספת מסה אך מה לעשות שרבים הם האנשים עם גנטיקה לא "משובחת" בנוסף אני חושב שלא צריך להילחם בגוף ולהרעיב אותו או לבצע אימון אירובי מואמץ משום שחילוף החומרים עלול להיפגע והכי חשוב תהליכים שונים בגוף שלא מקבלים את כמות המזון הנדרשת.
לכן אני אומר שמומלץ לבצע פעילות אירובי ולשמור על תזונה אך חשוב לשמור על איזון ובקרה. הכל בחיים זה מידה.

שמע היה לי הרבה כבוד אליך, התגובה הזאת פשוט מחקה הכל.
מאיפה הבאת את השטות של היקף 35? ואם הבחור 1.60? עם מסה יפה ומפריע לו השומן הבטני? ואם בכללי יש לו מסה יפה אך לא בהיקף הידיים?
בתור אחד שעשה חיטוב רציני וירדתי יפה מאוד עם תוכנית מאוזנת ואימונים מפרכים לא הגעתי לריבועים בבטן. הכי קל זה להגיד הורדת אחוזי שומן והוספת מסה אך מה לעשות שרבים הם האנשים עם גנטיקה לא "משובחת" בנוסף אני חושב שלא צריך להילחם בגוף ולהרעיב אותו או לבצע אימון אירובי מואמץ משום שחילוף החומרים עלול להיפגע והכי חשוב תהליכים שונים בגוף שלא מקבלים את כמות המזון הנדרשת.
לכן אני אומר שמומלץ לבצע פעילות אירובי ולשמור על תזונה אך חשוב לשמור על איזון ובקרה. הכל בחיים זה מידה.
אני לא מחפש כבוד, אז אתה יכול לשמור אותו אצלך. גנטיקה זה תרוץ עלוב של אנשים שלא יודעים מה הם עושים כי או שהם מחפש מידע חינמי כל היום ומתקמצנים על ללכת לאיש מקצוע או שהם פשוט לא עושים תהליכים יעלים וכל שני וחמישי עוברים בין מסה וחיטוב. ההיקף 35 ס״מ. מניסיון אישי עם מעל לכמה אלפי לקוחות שרואים אחד אחרי השני מה קורה להם ברגע שהם מתחטבים ונשארים שחיפים. הסיכוי שהוא 1.60 זה כמו הסיכוי שאני אהיה ראש ממשלה, לכן אני לא מתייחס למקרי אקסטרים כי אי אפשר לכסות את כולם בהודעה רנדומלית בפורום.

Back
למעלה תחתית