הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון דדליפט

• פותח/ת השרשור nuton
  • פורסם בתאריך

nuton

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום,
שמעתי מכמה אנשים שדדליפט דופק את הגב בעיקר את הגב תחתון.
לא מצאתי שום הוכחות לזה באינטרנט אבל זה נשמע לי הגיוני.
עכשיו השאלה האם זה באמת את הגב? (רצוי להגיב עם הוכחה)
תודה לעונים.

זה שקר מוחלט שאני באמת לא יודע מאיפה הוא נולד.
אם תעבוד לא נכון אז מן הסתם יש לך סיכוי טוב לפציעה, אבל בטכניקה טובה הוא לא מזיק בכלל ואפילו מועיל

שלום,
שמעתי מכמה אנשים שדדליפט דופק את הגב בעיקר את הגב תחתון.
לא מצאתי שום הוכחות לזה באינטרנט אבל זה נשמע לי הגיוני.
עכשיו השאלה האם זה באמת את הגב? (רצוי להגיב עם הוכחה)
תודה לעונים.
שקר עתיק. מכל תרגיל אפשר להפצע אם מבצעים אותו לא נכון.

תשמע דדליפט עובד על גב תחתון רצח
אבל צריך לשמור על טכניקה
כן יהיו לך כאבים והרגשה במשקלים גבוהים זה בטוח
אבל לשבור משהו לדעתי הסיכויים כמו סיכויים במורכבים אחרים

0519e720b1b3ad209837c0772580ffdebbb143-wm.jpg

מבין
אבל מחפש הוכחה לכך

מה זה הוכחה? יש לך הוכחה שבנצ לא שובר תידיים? יש לך הוכחות שממכונות אי אפשר להפצע ושסקוואט לא דופק תברכיים? למה נדבקת דווקא לדדליפט?! אף אחד פה לא יחפש לך מחקרים רק כי אתה רוצה הוכחה. תחשוב בהגיון. תעבוד נכון=לא תפצע. תעבוד לא נכון=תפצע. טיפה הגיון.

האמת שבדדליפט אין יותר מדי אפשרויות להיפצע(אלא אם הטכניקה שלך ממש גרועה).
מה שמצחיק בכול הסיפור הזה הוא שהבנץ׳ פרס לדוגמא, הרבה יותר פוצע מהדדליפט. ואני כמעט ולא רואה אנשים שלא עושים בנץ׳

דד ליפט זה תרגיל כמו כל תרגיל מורכב אחר, מפעיל עומס על הגוף ויכול "לדפוק את הגב".
עומס יכול להיות חיובי ויכול להיות שלילי.
עומס יהיה חיובי כאשר יבוצע לפי תכנית אימונים מסודרת (הכוללת חימום טוב), שמירה על טכניקה ומבוצע בהדרגתיות ובקרה על משקלי העבודה.
עומס יהיה שלילי כאשר יבוצע ללא תכנית מסודרת, ללא חימום, ללא התאוששות, וכמובן כשלא שמים דגש על טכניקה טובה.
דדליפט זה ה-תרגיל לחיזוק הגב התחתון אבל בשל מורכבותו הטכנית, הייתי ממליצה לך ללמוד ולהבין כיצד לבצע אותו.

ברור שדדליפט יכול לפצוע לך את הגב.
אבל זה נכון גם לגבי כפיפת מרפקים. או בנץ'. או הרחקת כתף. או כל פאקינג תרגיל אחר כי הכל יכול לפצוע אותך אם אתה עושה אותו בטכניקה לא נכונה או בניהול עומסים לא נכון.
אגב אם להאשים את אחת הרמות הPOWERLIFTS בלפצוע אנשים הייתי מאשים את הבנץ'. הרבה יותר פוטנציאל להיפצע ממנו מאשר מדדליפט

לדדליפט נוצר שם רע בגלל המורכבות בטכניקה של התרגיל .
יש יותר פציעות בדדליפט מאשר תרגילים אחרים כי רובם לא מצריכים טכניקה ברמה גבוהה, הרבה אנשים עושים דדליפט בטכניקה לא טובה ונפצעים.
אם אתה עושה דדליפט עם פורם טוב לא יהיה לך שום בעיות.

ברור שדדליפט יכול לפצוע לך את הגב.
אבל זה נכון גם לגבי כפיפת מרפקים. או בנץ'. או הרחקת כתף. או כל פאקינג תרגיל אחר כי הכל יכול לפצוע אותך אם אתה עושה אותו בטכניקה לא נכונה או בניהול עומסים לא נכון.
אגב אם להאשים את אחת הרמות הPOWERLIFTS בלפצוע אנשים הייתי מאשים את הבנץ'. הרבה יותר פוטנציאל להיפצע ממנו מאשר מדדליפט
גם סקוואט פוצע אנשים הרבה יותר מדדליפט ממה שראיתי וחוויתי...
לדדליפט נוצר שם רע בגלל המורכבות בטכניקה של התרגיל .
.
דדליפט הרבה יותר פשוט טכנית מבנצ או מסקוואט לפי דעתי ...

כל עוד הטכניקה טובה כמו בכל תרגיל מורכב אחר לא צריך להיות שום פחד לעשות את התרגיל להפך!!
טכניקה גרועה יכולה לגרום לפציעה לא רק בדדליפט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית