הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ייעוץ בקשר לחיטוב.

• פותח/ת השרשור Yoni1o
  • פורסם בתאריך

Yoni1o

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
0
50
0
אני שומר 1800 קלוריות ביום מאוזן בחיטוב עם כל אבות המזון, עכשיו רציתי לשאול אם נניח ביום שיש על האש אני יכול לעשות דיאטת אטקינס עם 50 גרם פחמימה יומית, ואני עדיין ארד במשקל, ויום אחרי העל האש אחזור לשמור לפי קלוריות או שזה יפגום, כי אני מפחד שזה ישבש לי בסוף את כל הדיאטה המאוזנת שלי.
תודה לעונים..

תוריד מהתפריט ארוחה אחת גדולה ותכניס במקום את העל האש ולגבי השאלה השניה זה לא יפגע בכלום

אם אתה עדיין תהיה במאזן קלורי שלילי באותם הימים שאתה עושה על האש, אז כן אתה תמשיך לרדת בשומן

• פותח/ת השרשור
תוריד מהתפריט ארוחה אחת גדולה ותכניס במקום את העל האש ולגבי השאלה השניה זה לא יפגע בכלום
לא הבנתי אותך ככ.. אני אוכל 5 ארוחות ביום קטנות, ולערב אני מגיע עם קצת קלוריות וירגיש לי באסה בעל האש.. עכשיו השאלה שלי אם אני יכול פשוט באותו יום לאכול חלבונים כל היום ו50 גרם פחמימה, ויום אחרי זה לחזור לשמור לפי הקלוריות , וזה לא יפגע לי אלא אני אמשיך לרדת..?
כי אם נניח זה יפגע לי בדיאטה ואני אעלה סתם איזה קילו אז אני מעדיף שלא לאכול בעל האש חופשי ולשמור לפי קלוריות.
אני שואל ברמה הכללית, כי נניח בשבת גם יהיה לי קשה כל פעם לשמור אחרי בחיטוב, וסתם חשוב לי לדעת אם אפילו בשבת לצורך העניין אני אוכל רק בשר דגים וכו'.. ומקפיד 50 גרם פחמימה ביום, ובשאר ימי השבוע חוזר לשמור לפי קלוריות אז זה לא מעלה אותי במשקל, אלא אני ממשיך לרדת?
לא הבנתי אותך ככ.. אני אוכל 5 ארוחות ביום קטנות, ולערב אני מגיע עם קצת קלוריות וירגיש לי באסה בעל האש.. עכשיו השאלה שלי אם אני יכול פשוט באותו יום לאכול חלבונים כל היום ו50 גרם פחמימה, ויום אחרי זה לחזור לשמור לפי הקלוריות , וזה לא יפגע לי אלא אני אמשיך לרדת..?
כי אם נניח זה יפגע לי בדיאטה ואני אעלה סתם איזה קילו אז אני מעדיף שלא לאכול בעל האש חופשי ולשמור לפי קלוריות.
אני שואל ברמה הכללית, כי נניח בשבת גם יהיה לי קשה כל פעם לשמור אחרי בחיטוב, וסתם חשוב לי לדעת אם אפילו בשבת לצורך העניין אני אוכל רק בשר דגים וכו'.. ומקפיד 50 גרם פחמימה ביום, ובשאר ימי השבוע חוזר לשמור לפי קלוריות אז זה לא מעלה אותי במשקל, אלא אני ממשיך לרדת?
אם הבנתם אותי נכון, אז חשוב לי פשוט לדעת אם אני באותו יום יאכל 50 גרם פחמימה וכל השאר חלבונים בעל האש (בשרים חופשי ), אז האם זה יעלה אותי במשקל או שבמקרה הכי גרוע מצב סטטי ואני לא אעלה במשקל , ויום אחרי זה פשוט אחזור לשמור לפי קלוריות..?
??

עליה וירידה במשקל מושפעים מסך קלורי ולא מסוג האוכל.

• פותח/ת השרשור
אז בעצם מה שאתה אומר שעליי לעבור את העל האש בגבורה חח, ולטעום ממש בקטנה ..

אז בעצם מה שאתה אומר שעליי לעבור את העל האש בגבורה חח, ולטעום ממש בקטנה ..
לא אמרתי דבר כזה... רשמתי לך למעלה סוג של פתרון שאתה כן יכול לאכול על האש ולא לוותר עליו.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה אומר פה בעצם סותר את דיאטת אטקינס של 50 גרם פחמימה ביום, ושאר היום חלבונים שומנים ויורדים במשקל..
ואני בחיטוב אוכל ממש ארוחות קטנות של 400 קלוריות כל כמה שעות ובערב נשאר עם קצת קלוריות ממש... אז לאכול איזה 2 קבבים זה לא ייתן לי כלום, ובגלל זה שאלתי אם באותו יום ספציפי אני אוכל 50 גרם פחמימה ושאר היום חופשי חלבונים (כמובן בלי הגזמה) ובעל האש סטייקים, ובשרים, אז האם זה יעלה אותי במשקל היום הזה ספציפי בדיאטת אטקינס הזאת?
או שיום אחרי אני לא אעלה בכלל במשקל ואוכל פשוט לחזור לשמור לפי מאזן קלוריות שלילי ??

מה שאתה אומר פה בעצם סותר את דיאטת אטקינס של 50 גרם פחמימה ביום, ושאר היום חלבונים שומנים ויורדים במשקל..
דיאטת אטקינס פועלת עדיין לפי אותו הפקוטר: ערכים קלוריים. פשוט כשאתה אוכל רק חלבון ושומן אתה כנראה תצרוך פחות קלוריות באופן כללי כי חלבון ושומן הרבה יותר משביע מפחמימה. אין קשר בין אם תאכל פחמימה או לא בתפריט לבין ירידה באחוז השומן.

• פותח/ת השרשור
דיאטת אטקינס פועלת עדיין לפי אותו הפקוטר: ערכים קלוריים. פשוט כשאתה אוכל רק חלבון ושומן אתה כנראה תצרוך פחות קלוריות באופן כללי כי חלבון ושומן הרבה יותר משביע מפחמימה. אין קשר בין אם תאכל פחמימה או לא בתפריט לבין ירידה באחוז השומן.
הבנתי, תודה..
עכשיו בסטייק יש לפחות 800 קלוריות, ועוד בשרים וכו', ובשנייה אני עוקף את ה1800 קלוריות. עכשיו השאלה שלי אם לצורך העניין אמרת שבאותו יום אני לא ארד באחוזי שומן אם אני במאזן קלוריות חיובי, עכשיו השאלה שלי אם באותו יום אוכל 50 גרם פחמימה וכל היום חלבונים ואעקוף את את ה2500 קלוריות, אז אני אעלה במשקל, או שלפחות אשאר במצב סטטי ולא אעלה באחוזי שומן ואחזור לשמור לפי קלוריות יום אחרי ?
הבנתי, תודה..
עכשיו בסטייק יש לפחות 800 קלוריות, ועוד בשרים וכו', ובשנייה אני עוקף את ה1800 קלוריות. עכשיו השאלה שלי אם לצורך העניין אמרת שבאותו יום אני לא ארד באחוזי שומן אם אני במאזן קלוריות חיובי, עכשיו השאלה שלי אם באותו יום אוכל 50 גרם פחמימה וכל היום חלבונים ואעקוף את את ה2500 קלוריות, אז אני גם אעלה במשקל ?
הבנתי, תודה..
עכשיו בסטייק יש לפחות 800 קלוריות, ועוד בשרים וכו', ובשנייה אני עוקף את ה1800 קלוריות. עכשיו השאלה שלי אם לצורך העניין אמרת שבאותו יום אני לא ארד באחוזי שומן אם אני במאזן קלוריות חיובי, עכשיו השאלה שלי אם באותו יום אוכל 50 גרם פחמימה וכל היום חלבונים ואעקוף את את ה2500 קלוריות, אז אני אעלה במשקל, או שלפחות אשאר במצב סטטי ולא אעלה באחוזי שומן ואחזור לשמור לפי קלוריות יום אחרי ?
?

זה תלוי מה המאזן הנטרלי שלך בתלות לפעילות הגופנית שאתה עושה. אם אתה רוצה להעלות את המאזן הנטרלי/קלורי שאתה נמצא בו ביום נתון, אימון אירובי יכול להועיל לכך. לדוגמה, אם אתה שורף עצם קיומך בעולם 2300 קל' מבלי לעשות פעילות גופנית מיוחדת ובאותו היום עשית שעה אירובי ששרפה לך 600 קלוריות, אז ההוצאה הקלורית היומית שלך כבר עומדת על 2900 קל'. אם תאכל 2900 קל', אתה לא תעלה ולא תרד במשקל. זה כמובן הרבה יותר מסובך מכך וסביר להניח שאם תאכל מעט יותר מ-2900 גם לא תעלה במשקל ואולי גם תמשיך לרדת. זה תחום אפור ותלוי במשתנים רבים..

• פותח/ת השרשור
זה תלוי מה המאזן הנטרלי שלך בתלות לפעילות הגופנית שאתה עושה. אם אתה רוצה להעלות את המאזן הנטרלי/קלורי שאתה נמצא בו ביום נתון, אימון אירובי יכול להועיל לכך. לדוגמה, אם אתה שורף עצם קיומך בעולם 2300 קל' מבלי לעשות פעילות גופנית מיוחדת ובאותו היום עשית שעה אירובי ששרפה לך 600 קלוריות, אז ההוצאה הקלורית היומית שלך כבר עומדת על 2900 קל'. אם תאכל 2900 קל', אתה לא תעלה ולא תרד במשקל. זה כמובן הרבה יותר מסובך מכך וסביר להניח שאם תאכל מעט יותר מ-2900 גם לא תעלה במשקל ואולי גם תמשיך לרדת. זה תחום אפור ותלוי במשתנים רבים..
אז בעצם מה שאתה אומר זה שגם אם בסופו של דבר באותו יום מקפיד על 50 גרם פחמימה אבל אכלתי סטייק וקבבים שווארמה בעל האש ועברתי את ה3000 קלוריות, אז אני אעלה באחוזי שומן בסופו של דבר(במידה והנייטרלי שלי 2500)
?

אז בעצם מה שאתה אומר זה שגם אם בסופו של דבר באותו יום מקפיד על 50 גרם פחמימה אבל אכלתי סטייק וקבבים שווארמה בעל האש ועברתי את ה3000 קלוריות, אז אני אעלה באחוזי שומן בסופו של דבר(במידה והנייטרלי שלי 2500)
?
סביר להניח

?
אתה מחפש תשובה שחור ולבן. אין תשובה לתת לך בנושא. מבחינת המספרים, כן אתה תעלה באחוזי שומן. מבחינה פיזיולוגית מה שיקרה בשטח לא בהכרח כי לדוגמה אם תאכל יותר אולי תזוז יותר ותשרוף את האקסטרה קלוריות הללו. דוגמה נוספת לא תספוג את כל המזון כי אתה לא רגיל לאכול מזונות כאלו/כמויות שכאלו. עוד דוגמה זה כמה מאגרי הגליקוגן שלך ריקים וכמה פחמימה אתה הולך לאכול באותו היום. ופקטור אחרון, גם אם תעלה שומן, 500 קלוריות עודפות (שזה לא באמת 500) לא תראה את זה לעולם ויזואלית משמעותית על הגוף מבחינת כמות השומן שתעלה, אם בכלל.
בכל מקרה אני בספק שתעלה שומן מעודף של 500 קלוריות ביום אחד

Back
למעלה תחתית