הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קיבלתי פרופיל 24 חודשיים אחרי שהתגייסתי,צריך את עזרתכם.

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
שלום לכולם.
אני כבר חודשיים בצבא,ורציתי לצאת מהמערך הטכני כי היה לי פרופיל 45 על משקל.
אין לי שום בעיות רפואיות חוץ מהמשקל שלי(136 קילו),ואני אמור לשקול עד ל134.5 .
שני הרופאים אמרו לי במילים האלו:''חתמת על החוזה עם השטן(חיל האוויר) והיית שוחר 4 שנים,אתה תשרת במערך הטכני בכל מקרה לא משנה מה תעשה".
אני פשוט לא רוצה לצאת לרמ ד,למרות שהפז''ם שלי דופק(כלומר כשאני אסיים ר''מ ד אני אצטרך להשלים עוד שנתיים בלבד) אבל אני לא רוצה.
אני כרגע נמצא בבית עד יום ראשון,וביום ראשון אני אמור להתחיל את התהליך הזה שאני לא רוצה להתחיל אותו ואני מסרב בכל תוקף לצאת מהצבא למשך 6 חודשים.
-קודם כל שקלו אותי עם הנעליים הצבאיות שזה מוסיף הרבה מאוד משקל.
-לא מדדו לי את הגובה והסתכלו על הגובה שלי לפני שנתיים וחצי.
-עברתי טירונות 02 בקלילות שזה החלק הכי קשה כביכול לחייל עורפי,אז מה אני לא אעבור את השירות?
מה אני יכול לעשות? אני רוצה לשרת שירות מלא וזו זכותי,אין לי שום בעיות רפואיות חוץ מהמשקל עצמו.
אני יכול לעשות כל דבר שיבקשו ממני.
תודה רבה לעוזרים!

לא הבנתי, אם תשקול 134.5 זה יהיה בסדר? זה בסך הכל קילו וחצי, אתה יכול להוריד את זה יום לפני השקילה אפילו.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי, אם תשקול 134.5 זה יהיה בסדר? זה בסך הכל קילו וחצי, אתה יכול להוריד את זה יום לפני השקילה אפילו.
כן זה מה שאני אעשה,לא הבנתי למה הרופאים של צה''ל שוקלים אותי עם הנעליים הצבאיות..
הסעיף הוא משקל בסכ''ה,אבל אני לא יודע למי לערער על הפרופיל הזה לפני שאני עושה את התהליך הזה.

תלך לשירותים לפני ואתה כבר בטווח הנורמה. ואם ברצינות אז מספיק שכמה ימים לפני תאכל קצת ואתה תהיה במשקל שצריך.

אתה צריך להתחיל לעשות ספורט כושר ולהתחיל לשמור על תזונה נכונה ולרדת במשקל בלי שום קשר לבעיה עם הצבא כרגע. קודם כל זה משקל לא בריא שיגרום לך לבעיות בריאות בעתיד תתחיל להוריד משקל לאזור ה-110-100 קילו. גם עם תרד עכשיו ל 134 קילו עם האוכל בצבא אתה תשמין גם ל-170 קילו. בגלל זה אתה צריך להתחיל להוריד משקל ולהכיר מה זה תזונה נכונה ואימונים.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להתחיל לעשות ספורט כושר ולהתחיל לשמור על תזונה נכונה ולרדת במשקל בלי שום קשר לבעיה עם הצבא כרגע. קודם כל זה משקל לא בריא שיגרום לך לבעיות בריאות בעתיד תתחיל להוריד משקל לאזור ה-110-100 קילו. גם עם תרד עכשיו ל 134 קילו עם האוכל בצבא אתה תשמין גם ל-170 קילו. בגלל זה אתה צריך להתחיל להוריד משקל ולהכיר מה זה תזונה נכונה ואימונים.
ירדתי כבר ל82 אבל לצערי העליתי..
אני נמצא בתהליך כרגע.

כן זה מה שאני אעשה,לא הבנתי למה הרופאים של צה''ל שוקלים אותי עם הנעליים הצבאיות..
הסעיף הוא משקל בסכ''ה,אבל אני לא יודע למי לערער על הפרופיל הזה לפני שאני עושה את התהליך הזה.
פשוט אל תשאל, כשאומרים לך לעלות על המשקל תוריד נעליים וזהו.

איזה צבא מטומטם בחיי. גם כשרוצים להתגייס עושים על זה בעיות ועוד על שטויות כאלה. בכל מקרה, לך תעשה איזה אירובי כמה ימים ותעיף אפילו כמה קילו מכובדים של נוזלים מה הבעיה.

• פותח/ת השרשור
איזה צבא מטומטם בחיי. גם כשרוצים להתגייס עושים על זה בעיות ועוד על שטויות כאלה. בכל מקרה, לך תעשה איזה אירובי כמה ימים ותעיף אפילו כמה קילו מכובדים של נוזלים מה הבעיה.
אני כבר חודשיים בצבא,רציתי פשוט לצאת מהמערך הטכני והלכתי לרופא ובמקום לצאת מהמערך הטכני נתנו לי פרופיל 24 שלדעתי הוא לא מוצדק אפילו:
-נשקלתי עם נעליים
-עם מדים גדולים(שמוסיפים הרבה משקל)
-נשקלתי אחרי אוכל
-לא מדדו לי את הגובה והתייחסו לגובה לפני שנתיים וחצי.

לפני השקילה תסתפר, תתגלח, תגזוז ציפורניים, תוציא כל מיני שאריות מזון מהשיניים עם חוט דנטלי, תקנח את האף, תעשה גבות, תוציא שחורים וככה תרד במשקל אח שלי
אחי מה אתה מתעסק בקטנות "נשקלתי עם בגדים", "נשקלתי אחרי אוכל" מישהו אמר לך לאכול לפני השקילה ?
עזוב חארטות, אתה בעודף משקל!
תעשה חיטוב ואתה תרד תוך שבוע 3 קילו בכיף בשביל הצבא, אבל אתה חייב לקחת את עצמך בידיים בלי קשר בכלל למה שצבא יחליט, הבריאות שלך יותר חשובה מ-"אם יקבלו אותי לשירות" או לא
תתחיל לעבוד על עצמך אחי אתה תצליח אם תשים לעצמך את זה כמטרה
אל תחפש איפה הצבא לא בסדר, אתה ברף המקסימלי והגיוני שהצבא יחשוש לגייס אותך, תעשה את המקסימום שלך ואל תחפש תירוצים

נערך לאחרונה:
לדעתי אנשים מפספסים את הבעייתיות.
אתה רוצה לצאת מהטכני אבל לא מהצבא. אני מאמין שעם 45 עדיין תוכל לשרת שם, ככה שהעודף משקל לא יקדם אותך לשום מקום.

או שתשאר שם או שתחשוב על אפיק אחר לעבור (נפשי למשל).

אני בעבר גם הייתי בבעייה דומה, הורדתי פרופיל ל45 רפואי ולא קיבלו את ההמלצות של הרופא, נשארתי ביחידה והייתי חייב ללכת על פרופיל נפשי כדי שלמישהו יהיה אכפת ויזיזו משהו.

• פותח/ת השרשור
לדעתי אנשים מפספסים את הבעייתיות.
אתה רוצה לצאת מהטכני אבל לא מהצבא. אני מאמין שעם 45 עדיין תוכל לשרת שם, ככה שהעודף משקל לא יקדם אותך לשום מקום.

או שתשאר שם או שתחשוב על אפיק אחר לעבור (נפשי למשל).

אני בעבר גם הייתי בבעייה דומה, הורדתי פרופיל ל45 רפואי ולא קיבלו את ההמלצות של הרופא, נשארתי ביחידה והייתי חייב ללכת על פרופיל נפשי כדי שלמישהו יהיה אכפת ויזיזו משהו.
זה בדיוק מה שקרה.
אף אחד לא חושש לגייס אותי,ואם כן היו חוששים כבר מזמן הייתי מקבל 21.
הבעיה היא שאני חשבתי שאפשר לצאת מהטכני עם הפרופיל הזה,אז הלכתי לרופא ואמרתי לו שיש לי פרופיל 45 ואני לא כשיר לשרת פה מבחינה רפואית.
הוא קבע לי וועדת שבצר,שם ישבו 2 רופאים והמע.
שאלו אותי ישר כשנכנסתי אם הייתי שוחר אז עניתי כן ואז הוא אמר שחתמתי חוזה עם השטן וזה כמעט בלתי אפשרי לצאת מהטכני.
הוא הציע לי פרופיל 24 או וועדה רפואית בעוד חודש.
לא יודע למה אבל הסכמתי לקחת את הפרופיל 24 אבל לא חתמתי על שום דבר.
כלומר לא יכולים לשחרר אותי מהצבא אם אני לא חותם נכון?
כל הדברים עם הרופא אני יזמתי,רציתי ממש לצאת מהטכני אבל הבנתי שזה לא אפשרי ובמקום זה סוג של דפקתי את עצמי.
כשאני מגיע לבסיס יום ראשון אם אומרים לי לנסוע לבקום אז להגיד שאני מסרב לנסוע לשם ושאני רוצה שיעלו לי את הפרופיל חזרה ל45?
לפני השקילה תסתפר, תתגלח, תגזוז ציפורניים, תוציא כל מיני שאריות מזון מהשיניים עם חוט דנטלי, תקנח את האף, תעשה גבות, תוציא שחורים וככה תרד במשקל אח שלי
אחי מה אתה מתעסק בקטנות "נשקלתי עם בגדים", "נשקלתי אחרי אוכל" מישהו אמר לך לאכול לפני השקילה ?
עזוב חארטות, אתה בעודף משקל!
תעשה חיטוב ואתה תרד תוך שבוע 3 קילו בכיף בשביל הצבא, אבל אתה חייב לקחת את עצמך בידיים בלי קשר בכלל למה שצבא יחליט, הבריאות שלך יותר חשובה מ-"אם יקבלו אותי לשירות" או לא
תתחיל לעבוד על עצמך אחי אתה תצליח אם תשים לעצמך את זה כמטרה
אל תחפש איפה הצבא לא בסדר, אתה ברף המקסימלי והגיוני שהצבא יחשוש לגייס אותך, תעשה את המקסימום שלך ואל תחפש תירוצים

גבר אתה מפספס את הנקודה.
אני ניסיתי לצאת מהטכני ואף אחד לא קבע לי שום וועדה או פגישה עם הרופא.
אם היה חשש לגייס אותי פשוט לא היו מגייסים,נקודה.
הבנתי שפשוט החוזה הזה שחתמתי בגיל 14 עם חיל האוויר הוא חרא ואי אפשר כבר לבטל אותו.

אחי אין לך באמת תוכנית מה אתה רוצה לעשות עם עצמך
אם אתה רוצה לצאת מהטכני זה דבר א'
להתגייס זה ב'
אבל תוצאה של השני תוביל אותך לתוצאה של א'
ואז מה? לא רצית את זה ולצאת מהטכני זה סיוט
אם לא תתגייס לא תגיע לטכני ואם תתגייס תגיע ואז מלחמות עולם בשביל לצאת וכו'

תגדיר מטרה
אתה רוצה להתגייס 100%??
אתה רוצה לא להתגייס לטכני? זה כבר ממש לא 100% אם אתה מתגייס

• פותח/ת השרשור
אחי אין לך באמת תוכנית מה אתה רוצה לעשות עם עצמך
אם אתה רוצה לצאת מהטכני זה דבר א'
להתגייס זה ב'
אבל תוצאה של השני תוביל אותך לתוצאה של א'
ואז מה? לא רצית את זה ולצאת מהטכני זה סיוט
אם לא תתגייס לא תגיע לטכני ואם תתגייס תגיע ואז מלחמות עולם בשביל לצאת וכו'

תגדיר מטרה
אתה רוצה להתגייס 100%??
אתה רוצה לא להתגייס לטכני? זה כבר ממש לא 100% אם אתה מתגייס
גבר אתה קראת את הכותרת לפני שאתה מגיב?
קיבלתי פרופיל 24 חודשיים אחרי שהתגייסתי,צריך את עזרתכם.
אני עדיין בצבא,פשוט הוא אמר שיש לי פרופיל 24 וזהו ביום ראשון להתחיל את התהליך הזה של יציאה לפרופיל 24(ר''מ ד),אבל אני לא רוצה לצאת לר''מ ד.

אני נמצא עכשיו בקורס מכ''ם כיפת ברזל.

תקשיב אחי , תחליט מה אתה רוצה
אתה רוצה להישאר שם ? תשקל בלי הנעליים ותוריד נוזלים
אתה רוצה לצאת לגוב יומיות קלב ? לך לקבן ותקרא באינטרנט איך לדבר איתו וכו ותקווה לטוב (יש מצב שבסוף תצא מהצבא)
רוצה לצאת מהצבא ? בדיוק כמו לצאת ליומיות רק לבקש לצאת מהצבא (זה מה שלדעתי תמיד צריך לבקש מהקבן גם אם רוצים יומיות)
ומניסיון שלי וממי שאני מכיר , מי שבאמת סובל ורוצה לצאת ממקום מסוים - ייצא ממנו בסוף עם מספיק רצון

• פותח/ת השרשור
תקשיב אחי , תחליט מה אתה רוצה
אתה רוצה להישאר שם ? תשקל בלי הנעליים ותוריד נוזלים
אתה רוצה לצאת לגוב יומיות קלב ? לך לקבן ותקרא באינטרנט איך לדבר איתו וכו ותקווה לטוב (יש מצב שבסוף תצא מהצבא)
רוצה לצאת מהצבא ? בדיוק כמו לצאת ליומיות רק לבקש לצאת מהצבא (זה מה שלדעתי תמיד צריך לבקש מהקבן גם אם רוצים יומיות)
ומניסיון שלי וממי שאני מכיר , מי שבאמת סובל ורוצה לצאת ממקום מסוים - ייצא ממנו בסוף עם מספיק רצון
כן אני רוצה להישאר שם,אני פשוט צריך להעלות את הפרופיל בחזרה.

אז ענו לך
תעשה חיטוב עד לרגע השקילה
ז"א תרד לגירעון קלורי, תעשה ארובי, אנ-ארובי, תישקל לפני אוכל ואחרי שרותים, תוריד נעליים..

אתה לא צריך לעשות שום אירובי, שום אנרובי ושום חיטוב.
אם אתה אוכל יומיים 0 פחמימה, גם אם תיהיה במאזן חיובי אתה תרד בסביבות ה1-2 קילו ביום של נוזלים.

אם תשמור על מאזן שלילי אז אפילו יותר

• פותח/ת השרשור
אתה לא צריך לעשות שום אירובי, שום אנרובי ושום חיטוב.
אם אתה אוכל יומיים 0 פחמימה, גם אם תיהיה במאזן חיובי אתה תרד בסביבות ה1-2 קילו ביום של נוזלים.

אם תשמור על מאזן שלילי אז אפילו יותר
הנה ההמשך:
אתמול הייתי אצל הרופא הזה וכבר ניסו לשלוח אותי לבית להביא את הדברים ולצאת ל6 חודשים אסל סירבתי.
בסוף הגעתי אל הרופא והתחלתי לריב איתו, לבסוף הוא העלה את הפרופיל חזרה ל45 , אבל הוא קבע לי אק"ג, בדיקת דם בדיקת לחץ דם. הוא אמר לי שאם משהו מאלה לא יהיה תקין, הוא יוציא אותי אותי מהצבא ( פרופיל 21 ).
בנוסף לכך הוא אמר לי שעם המשקל שלי כבר הייתי אמור כבר להיות מחוץ לצבא, שאלתי אותו למה? הוא אמר לי בגלל שיש לי bmi 40.
ביקשתי לעיין בספר פרופילים וכתוב בפירוש Bmi 40+מחלות נלוות.
אבל הקטע שאין לי מחלות נלוות, וכל הבדיקות שהוא קבע הן בכוונה לבדוק אם יש לי משהו כדי לעשות לי בכוונה ולהוציא אותי מהצבא.
למה להוציא מהצבא? כי הוא התעצבן על זה שהייתי עם פרופיל 45 וניסיתי לצאת מהטכני( והפרופיל עצמו פוסל ).
אבל הוא בשלו ולא מעניין אותו שום דבר.
באמת שאין לי מחלות נלוות( נבדקתי לפני הצבא ) וכבר נשבר לי הז*ן מהרופא הזה ומהטכני בפרט.
עברתי אק"ג ויצא תקין, צריך לחכות רק לבדיקות דם.
רמת הרצון לשרת בצבא הייתה גבוהה מאוד, אבל כשאתם נתקלים ברופא כזה המוטיבציה פשוט מתרסקת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית