הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בשר, באמת לא בריא?

• פותח/ת השרשור Arcade
  • פורסם בתאריך
אל תתבלבל בין פחמימות איכותיות עם ערך גלוקימי נמוך ומה שרוב האנשים צורכים,
רוב האנשים צורכים פחמימות ריקות בשילוב סוכרים פשוטים כמו חטיפים או קורנפלקס זבל שבוודאי לא נותנות כלום לגוף, אבל המחקרים בנושא קטניות ודגנים הראו כמה הם בריאים וכל איגודי הבריאות ממליצים לבסס עליהם את התזונה בשילוב לירקות ופירות

פחמימות ריקות
🤦‍♂️

בגלל זה חולי סוכרת שאכלו כמעט 400 גרם פחמימה ביום שיפרו באופן ניכר את רמות הסוכר שלהם בדם עד כדי הפיכה כמעט מוחלטת של הסוכרת סוג 2 שהייתה להם?

42446

42447

https://www.lbs.co.il/data/attachment-files/2018/01/40211_mr_119.pdf
תודה, אקרא

אני אומנם רק בשליש של המחקר הראשון אבל ברור לך שמחקרית כל מה שהמחקר הראשון הולך להוכיח הוא שניתן ב*תפריט מסויימת* הכוללת בין היתר 400 פחמימה גרם + מאזן קלורי שלילי (2200?) לשפר/לרפא את מצבם של הסובלים מסכרת סוג 2, אך מקצועית ומחקרית זה לא סותר בשום צורה את הטענה בה אנשים שלא אוכלים את התפריט הספציפית הזו וכן צורכים כמות גבוה מאד של פחמימה בחיים המערבים שלהם עם מאזן קלורי חיובי (99.9% מהאנשים) אכן מפתחים סכרת סוג 2?

אני אומנם לא הוכחתי את טענתי אבל אתה בטח שלא סתרת אותה עם המחקר הזה ואני מאמין שזה ברור לך

בה אנשים שלא אוכלים את התפריט הספציפית הזו וכן צורכים כמות גבוה מאד של פחמימה בחיים המערבים שלהם עם מאזן קלורי חיובי (99.9% מהאנשים) אכן מפתחים סכרת סוג 2?
99.9% זה קצת גבוה הייתי אומר. יש הרבה אנשים שמשמינים עשרות שנים ולא מפתחים כלום וגם אוכלים הרבה פחמימה. יש פה מניעים גנטים + פקטור של פעילות גופנית. גם אם תהיה חיובי ותאכל הרבה פחמימה ותשמין ותשלב פעילות גופנית סביר להניח שסוכרת לא תקבל.

מה לגבי כמו שהוא ציין בין פחמימה גבוהה כולסטרול לבין פלאק בעורקים?גם מיתוס?
לפחמימה יש נטייה להעלות את ה LDL והטרגלצרידים. אבל זה לא אומר כלום במיוחד לא אם ה HDL גבוה כי היחס בין HDL ל-LDL הוא זה שחשוב ולא רק כמה LDL יש בדם

99.9% זה קצת גבוה הייתי אומר. יש הרבה אנשים שמשמינים עשרות שנים ולא מפתחים כלום וגם אוכלים הרבה פחמימה. יש פה מניעים גנטים + פקטור של פעילות גופנית. גם אם תהיה חיובי ותאכל הרבה פחמימה ותשמין ותשלב פעילות גופנית סביר להניח שסוכרת לא תקבל.

"יש הרבה אנשים שמשמינים עשרות שנים ולא מפתחים כלום וגם אוכלים הרבה פחמימה"
אני לא צריך להגיד לך שלמשפט הזה אין באמת קרקע או משמעות בדיון, יש גם אנשים שמעשנים מגיל 10 וחיו עד גיל 100

"אם......סביר להניח שסוכרת לא תקבל"
עם סביר להניח לא הולכים לסופר 😃
לפחמימה יש נטייה להעלות את ה LDL והטרגלצרידים. אבל זה לא אומר כלום במיוחד לא אם ה HDL גבוה כי היחס בין HDL ל-LDL הוא זה שחשוב ולא רק כמה LDL יש בדם

הLDL כשלעצמו אינו מזיק, החימצון שלו במצב דלקתי מוגבר הוא שמוביל להתפחות הפלאק,

סלח לי ידידי
אבל הHDL לא מוריד שום פלאק, הוא אכן אוסף residues של כולסטרול שה LDL הניח, אבל לצערינו אין לו שום השפעה על פלאק קיים
צודק, אחדד את עצמי: HDL יוצר reverse cholestrol transport והחזרה של כולסטרול חזרה לכבד כך שיש פחות **פוטנציאל** לפלאק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית