הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שתי שאלות לגבי תכנית FBW

ווילשר

משתמש מתחיל
124
15
נק' מוניטין:
18
124
15
אני בונה לי תכנית FBW והמטרה שלי היא בעיקר באדיבילדינג

בתרגיל מסויים, כדאי לעבוד עם אותו משקל בכל סט, או לעבוד באופן ליניארי (כלומר להעלות משקלים בהדרגה בין סט לסט)?

ומבחינת התאוששות, האם זה בסדר לעבוד בתכנית FBW 4 ימים בשבוע? או שעדיף 3?

כך התכנית נראית בינתיים:
8Akd0ve.png

אגב, כרגע בתרגילים המורכבים יש 4 סטים כי חזרתי להתאמן אחרי חודש ואני עובד עם משקלים יחסית נמוכים.
בהמשך אוריד ל-3 סטים.

אתה מבין שזה לא מסתדר fbw ארבע פעמים בשבוע? אתה עובד על כל הגוף כל אימון ובמידה ויש 4 אימונים בשבוע, איך שלא תסדר את זה, יצאו לך אימונים יום אחרי יום

תחשב נפח עבודה ואיפה שאתה מקבל נפח עבודה גבוה יותר שם כדאי לעבוד (נפח עבודה מוגדר כסטים כפול חזרות כפול משקל עבודה). בנוסף איפה שתוכל להגיע לנפח עבודה גבוה יותר בטווח זמן נתון. גם אם יצא לך לדוגמה באופן לינארי להגיע לנפח עבודה גבוה יותר מאשר השיטה השנייה, זה לא אומר שזה יהיה אידאלי למשך זמן ואם הייתה עובד עם משקל זהה כבר לאחר 4-5 שבועות הייתה עובר את הנפח העבודה של השיטה הקודמת. אני אישית לא אוהב לעבוד בפירמידות ומעדיף משקל זהה כי כך קל יותר לעקוב אחר נפח עבודה ולהתקדם

• פותח/ת השרשור
תחשב נפח עבודה ואיפה שאתה מקבל נפח עבודה גבוה יותר שם כדאי לעבוד (נפח עבודה מוגדר כסטים כפול חזרות כפול משקל עבודה). בנוסף איפה שתוכל להגיע לנפח עבודה גבוה יותר בטווח זמן נתון. גם אם יצא לך לדוגמה באופן לינארי להגיע לנפח עבודה גבוה יותר מאשר השיטה השנייה, זה לא אומר שזה יהיה אידאלי למשך זמן ואם הייתה עובד עם משקל זהה כבר לאחר 4-5 שבועות הייתה עובר את הנפח העבודה של השיטה הקודמת. אני אישית לא אוהב לעבוד בפירמידות ומעדיף משקל זהה כי כך קל יותר לעקוב אחר נפח עבודה ולהתקדם
תודה רבה!

לגבי ה3-4 סתם אם זה מעניין אותך, במידה ואתה שם דגש טוב על התאוששות גם בסופשים ויש לך חדכ פתוח\אין בעיה להתאמן בשבתות
תוכל לעשות שבוע 3 שבוע 4 כך שלא יוצא אימון אחרי אימון ואז לאחר 3 חודשים יהיה לך 6 אימונים נוספים יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית