הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לרדת מלוחמה בגלל דיכאון

• פותח/ת השרשור Pitria
  • פורסם בתאריך

Pitria

משתמש מתחיל
56
1
נק' מוניטין:
4
56
1
כשהתגייסתי הייתי פול מוטיבציה, רציתי סיירת משהו מטורף כזה שידחק אותי לקצה יקדם אותי ויאתגר אותי, הגעתי באמת רחוק במיונים אך הפילו אותי בין הכיסאות בצורה מסריחה שלא באלי לפרט עליה כרגע, ובסוף הגעתי לגדודים..בהכשרה היו תקופות טובות וכאלו שפחות אך תכלס היא הכי טובה שהייתה לי, כי מידי פעם היה אתגר וסיפוק.. אחר כך עלינו לגדוד ושם הכל השתבש, התחלתי להיכנס לדכאונות, אני באמת מעריך את הגדודים ואת העבודה השחורה המסריחה שהם צריכים לסבול אך אני באמת שבר כלי פה, אני מרגיש תקוע ומנוון ודי נמאס לי מהשמירות האלה ואני כן מבין שצריך לעשות את זה ובלה בלה מלא סיסמאות (שהן נכונות אבל עדיין).. אבל חלאס אני בדיכאון פה , הרמה הנמוכה ההתעסקות בחרא כל היום, מסדרים והנפצות מסריחות בלי כמעט תכלס, יחס דבילי מהפיקוד, קצינים ביזיוניים, רמה מאוד נמוכה עם אנשים זהב באמת אך עדיין מה איתי ? מה עם הנפש שלי אין לי פה סיפוק אני נשחק אני מאבד קשר עם העולם החיצון מאבד את השמחה שלי את כל מה שהיה לי לפני הגיוס ואני כל היום בדילמה מטורפת כי אני פשוט מת לעוף מכאן מצד שני ישלי מצפון כל כך קשה ומכביד כי ממש רציתי לתרום ולתת אבל לא ככה פשוט!! לא יכול לעמוד בש.ג מחורבן 4 שעות ולהסתיר את הפלאפון כדי שהמג"ד לא יראה ויעיף אותי למפקדה כאילו לא עברתי הכשרה . כל ההתנהלות פה מוזרה והכל אפור. אין אווירה טובה כאן אין כלום רק תחושה של פחד מהרסר. ומה שהכי הורג אותי שהחרא הזה לא קיים ביחידות המובחרות , איפה שחברים שלי נמצאים ואיפה שאני יודע שהייתי צריך להיות אך לקחו לי את זה מהידיים הרסו לי הכל.
אני באמת לא יודע מה לעשות אני אובד עצות , כל החבר'ה הטובים יצאו לקורס מכים אך לא רציתי כי אין לי מוטיבציה בשיט ולא באלי להיות גננת של טירונים בבאח וגם לא כלב שמירה עם אקסטרה אחריות בגדוד . בגלל שסירבתי לקורס רוצים לשים אותי במפקדה כאילו אני לא שווה כלום..
אני פשוט לבדי פה זו בין התקופות הכי חרא בחיים שלי. התחלתי תהליך עם קבן שהולך בסדר ותכלס יש סיכוי טוב להיפלט ולהגיע ליומיות או משהו כזה..( אין לי ברירה כי מפקד
ה בגדוד לא בא בחשבון, מעדיף יומיות ולהסתפק בחייים האזרחיים ואולי להחזיר לעצמי תשמחה לפנים).
אך אני עדיין בדילמה קשה, אני פשוט לא דמיינתי את זה קורה ככה, שהכל מתפרק בין הידיים וכאילו אני מנסה ליצור לעצמי תקווה שיכול להיות טוב אבל תכלס אני יודע שהדיכאון יחזור ברגע שאעמוד בצומת 8 שעות..
ובאמת זה קשה לי ממש כי זה מרגיש לי כל כך אגואיסטי לעזוב אבל הגוף שלי מת די אני חצי בנאדם מבחור חכם , פעיל , חזק פיזית נהפכתי לחלש ומנוון.
ואני באמת לא יודע מה לעשות הייתי שמח לשמוע דעות פה של אנשים בעניין

לך לקב"ן ותדבר איתו. אם הבעיה שלך היא יותר מחסור משביזות חולפת הוא לא יעביר אותך.

• פותח/ת השרשור
לך לקב"ן ותדבר איתו. אם הבעיה שלך היא יותר מחסור משביזות חולפת הוא לא יעביר אותך.

מה שהצגתי לקבן זה הפרעות נפשיות וכו (דברים שיכולים לגרום לי להיפלט )..
הלוואי וזו הייתה שביזות חולפת, החרא הזה תקוע לי בראש שנה וחצי פשוט לאחרונה זה נהיה כבר בלתי נסבל

מה שהצגתי לקבן זה הפרעות נפשיות וכו (דברים שיכולים לגרום לי להיפלט )..
הלוואי וזו הייתה שביזות חולפת, החרא הזה תקוע לי בראש שנה וחצי פשוט לאחרונה זה נהיה כבר בלתי נסבל

השאלה מה אתה רוצה בעצם? ייעוץ אם להישאר היכן שאתה נמצא או לא? זה משהו שרק אתה יכול לענות עליו. ולגבי שיבוץ במקום אחר, אלו דברים שאתה צריך לברר אותם עם גורמים צבאיים. גם אם תרד לג'וב אתה עדיין תתרום (אם החלק של התרומה זה מה שחשוב לך).

• פותח/ת השרשור
השאלה מה אתה רוצה בעצם? ייעוץ אם להישאר היכן שאתה נמצא או לא? זה משהו שרק אתה יכול לענות עליו. ולגבי שיבוץ במקום אחר, אלו דברים שאתה צריך לברר אותם עם גורמים צבאיים. גם אם תרד לג'וב אתה עדיין תתרום (אם החלק של התרומה זה מה שחשוב לך).

אני רוצה ייעוץ מאנשים עם ניסיון שעברו דברים דומים, או מכירים סיפורים בסגנון, מה לעשות ומה היו התוצאות כפי שהם מכירים אותם.
ותשמע ברור שכל עוד אני לא יוצא מהצבא אני תורם חלק מסוים אבל אני מסוגל הרבה יותר וזה מעצבן כי הלוואי הייתי מהחבר'ה הקלילים האלה שעל הזין שלהם המערכת ויאחה עושיך יומיות בסבבה, אני יהיה לי קשה מצפונית וגם האגו ייפגע קצת כי אפמלו שזה יומיות זה לא גאווה לומר אני אחראי מחסנים בלוגיסטיקה..
פשוט כואב לי שהשירות הקרבי לא הלך לכיוון שרציתי ושלא טוב לי.

היי, כשאתה אומר יחידות מובחרות בהן את ה׳שיט׳ הזה, למה אתה מתכוון? חוץ מהיחידות המיוחדות, עוקץ (שאמנם לא עושים שמירות אבל מעבירים את הזמן בשירות לאחר ההכשרה כבודדים בכל חור בארץ בערך, ככה שזו לא דוגמה טובה) ודובדבן ויהלם שיש להם בסיס יחידה ויחסית הרבה פעילות, כל שאר המובחרות עושות שמירות בשגרה, אולי בקווים פחות משביזים - אבל עושות. וזה כולל כל הגדסרים, ומגלן ואגוז. זה להיות לוחם בצה״ל.

• פותח/ת השרשור
היי, כשאתה אומר יחידות מובחרות בהן את ה׳שיט׳ הזה, למה אתה מתכוון? חוץ מהיחידות המיוחדות, עוקץ (שאמנם לא עושים שמירות אבל מעבירים את הזמן בשירות לאחר ההכשרה כבודדים בכל חור בארץ בערך, ככה שזו לא דוגמה טובה) ודובדבן ויהלם שיש להם בסיס יחידה ויחסית הרבה פעילות, כל שאר המובחרות עושות שמירות בשגרה, אולי בקווים פחות משביזים - אבל עושות. וזה כולל כל הגדסרים, ומגלן ואגוז. זה להיות לוחם בצה״ל.

לא דיברתי על השמירות. אני יודע שכולם עושים שמירות מידי פעם למרות שתכלס כן גם בזה הגדודים נדפקים קצת יותר.
אבל אני מדבר על ההתנהלות, לוחם ביחידה מיוחדת מרגיש את הפיתוח של עצמו בפן הפיזי והנפשי, ואין התעסקויות בחרא של שיער זקן ועונשים על כל שטות כי שם יותר מעריכים אותך( מדבר על אחרי ההכשרה בסדיר), הקצינים שם הם אנשים שאתה יכול לתפוס מהם, לעומת הקצינים בחיר שמה לעשות כשהרף נמוך ולקורס מכ"ים יוצאים חבר'ה שלא הייתי נותן להם להיות על קופה בארומה אז זו התוצאה..
מבחינת אווירה וגאווה אין מה לדבר בכלל.
קיצר זה בא לידי ביטוי בכל כך הרבה דברים, לא סתם המלש"בים היום בורחים מהגדודים ומתאמנים קשה כדי להגיע לסיירות , השמועות רצות בין אם זה מהסביבה, אחים גדולים חברים או משוחררים..

הייתי במצב ובהרגשה דומים בסדיר, ואחר כך 21 (וחצי) שנים במילואים... הפתרון שלי לזה התפתח עם הזמן, והיה בעיקרון מעבר הדרגתי מתשומת לב לדברים חיצוניים, כמו מה מישהו יחשוב על איפה אני משרת, לדברים פנימיים יותר כמו העובדה שאני באמת חלק ממשהו חיובי, וחיפוש איפה אני יכול לתרום לאחרים בתוך המסגרת הקיימת.

• פותח/ת השרשור
הייתי במצב ובהרגשה דומים בסדיר, ואחר כך 21 (וחצי) שנים במילואים... הפתרון שלי לזה התפתח עם הזמן, והיה בעיקרון מעבר הדרגתי מתשומת לב לדברים חיצוניים, כמו מה מישהו יחשוב על איפה אני משרת, לדברים פנימיים יותר כמו העובדה שאני באמת חלק ממשהו חיובי, וחיפוש איפה אני יכול לתרום לאחרים בתוך המסגרת הקיימת.

זה פשוט מתסכל, שאם נפלת על חרא של גדוד אז אתה פשוט תאכל חרא ולא תוכל לשנות את זה, אי אפשר לשנות גדוד/ תפקיד וכו, זה או לוחם או טבח אני משתגע מיזה
נגיד בכיף הייתי הולך להיות מדריך קרב מגע
אין אם תחזיר אותי אחורה אני משנה כל כך הרבה דברים..

זה פשוט מתסכל, שאם נפלת על חרא של גדוד אז אתה פשוט תאכל חרא ולא תוכל לשנות את זה, אי אפשר לשנות גדוד/ תפקיד וכו, זה או לוחם או טבח אני משתגע מיזה
נגיד בכיף הייתי הולך להיות מדריך קרב מגע
אין אם תחזיר אותי אחורה אני משנה כל כך הרבה דברים..
אפשר לשאול באיזו חטיבה אתה משרת?

הייתי בדיוק באותו מצב כמוך, רק בשלב יותר מוקדם. גם בכפיר.
רציתי סיירות / עוקץ / לוט״ר ולא יצא לפועל, רציתי להיות שפיץ בגדודים ולבסוף הבנתי את האמת המרה כמה חרא זה גדודים (יסלחו לי מי שבגדודים כאן ועושה את העבודה השחורה עבור כולנו).

יצאתי אחרי 7 חודשים למפקדה, ששם זה חרא מסוג שונה... ממליץ בחום אם לעבור אז יומיות קל״ב.

יש יגידו שזה מצב עצוב, אבל לא התגייסתי לקרבי בשביל לשמור 8-12 שעות ביום באיזה מוצב / התנחלות מבודדת.

היה לי מאבק ארוך אבל בסוף סיימתי ביומיות, לא אגיד שזה כיף חיים אבל לפחות אתה יכול להכניס עוד אלמנטים לחיים שלך חוץ מצבא.

• פותח/ת השרשור
הייתי בדיוק באותו מצב כמוך, רק בשלב יותר מוקדם. גם בכפיר.
רציתי סיירות / עוקץ / לוט״ר ולא יצא לפועל, רציתי להיות שפיץ בגדודים ולבסוף הבנתי את האמת המרה כמה חרא זה גדודים (יסלחו לי מי שבגדודים כאן ועושה את העבודה השחורה עבור כולנו).

יצאתי אחרי 7 חודשים למפקדה, ששם זה חרא מסוג שונה... ממליץ בחום אם לעבור אז יומיות קל״ב.

יש יגידו שזה מצב עצוב, אבל לא התגייסתי לקרבי בשביל לשמור 8-12 שעות ביום באיזה מוצב / התנחלות מבודדת.

היה לי מאבק ארוך אבל בסוף סיימתי ביומיות, לא אגיד שזה כיף חיים אבל לפחות אתה יכול להכניס עוד אלמנטים לחיים שלך חוץ מצבא.
ברור לי שאם לעזוב זה ליומיות, אני לא מתכוון לתפקד פה במפקדה בצחוק אפילו ואם צריך גם אשחק אותה משוגע שלא מדבר..
היה לך מצפון על זה שעזבת ? התגעגעת לזה קצת ? אך זה היה פתאום להגיע ליומיות ולהתחיל לפתח דברים בחיים בחוץ ?

אני בנאדם מאד החלטי אז לא היו לי נקיפות מצפון. התאכזבתי מאוד מקרבי (גדודים) ומהעבודה שהם עושים, שזה בעיקר לשמור על מתנחלים באופן ישיר או עקיף. משהו שאני לא ככ הרגשתי בנוח להקריב את החיים שלי בשבילו (לא שמאלני אבל לא חושב שהצבא צריך להגן על התנחלויות).

• פותח/ת השרשור
אני בנאדם מאד החלטי אז לא היו לי נקיפות מצפון. התאכזבתי מאוד מקרבי (גדודים) ומהעבודה שהם עושים, שזה בעיקר לשמור על מתנחלים באופן ישיר או עקיף. משהו שאני לא ככ הרגשתי בנוח להקריב את החיים שלי בשבילו (לא שמאלני אבל לא חושב שהצבא צריך להגן על התנחלויות).

טוב זה כבר עניין אחר... כי ישלך אידאולוגיה מאחורי הפעולה

תשמח שאתה בגדודים. תנסה להוציא מזה את הכי טוב שלך. תגיע לפיקוד, קצונה, מה שצריך. דווקא ביחידות האלה קל יחסית להגיע לפיקוד

• פותח/ת השרשור
תשמח שאתה בגדודים. תנסה להוציא מזה את הכי טוב שלך. תגיע לפיקוד, קצונה, מה שצריך. דווקא ביחידות האלה קל יחסית להגיע לפיקוד

מה יש לשמוח לא הבנתי ?..אם הייתה סיבה לשמוח שאני בגדודים או איזה יתרון שיש לנו, הייתי מנסה לשמוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית