הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיכאון

• פותח/ת השרשור mxrash9
  • פורסם בתאריך
ברוב המקרים דיכאון או יותר נכון דכדוך זאת בחירה.. (אני לא מדבר על דיכאון קשה שמצריך טיפול תרופתי או חלילה אישפוז)
תבדוק עם עצמך את המחשבות שלך , הדיאלוג הפנימי שקיים בראש שלך..
איזה מחשבות מורידות אותך למטה? מה מטריד אותך?
בסופו של דבר המחשבות ואותם דיאלוגים פנימיים מייצרים את התחושות שלנו , דיכאון , כעס , חרטה וכו'
יש לך את היכולת לשנות את המחשבות האלה , לשים מולם מחשבות יותר פרודקטיביות.

לפעמים אנחנו נהנים לרבוץ ולנבור בשלילי בלי בכלל לחשוב על הדברים שיש לנו בחיים שאנחנו צריכים להוקיר ולהודות עליהם.

אני חושב שצריך להבדיל בין דכדוך/עצב/דאון לבין דיכאון. בראשון, מקווה שעליו אתה מדבר, אפשר לעשות את הדברים שאמרו לך כאן, לדעתי אפשר גם פשוט לקבל את העצב/דכדוך הזה ולתת לו מקום, "להרגיש" אם אתה בקטע של ציור/מוזיקה/יצירה אחרת אולי תנסה ליצור משהו מתוך העצב (אני בטוח שהרבה שירים טובים נולדו ככה).
דיכאון זה כבר מצב אחר, מצב שלא רוצים כלום ולא רואים טעם ומשמעות לכלום, אני רואה את זה כמו נגיד מחלה/וירוס כלשהו - לפעמים זה קל שבנאדם מעביר את זה עם יום-יומיים של חום גהוה ומנוחה ולפעמים זה קשה יותר וצריך טיפול רציני יותר.
יש לי פתרון להומלסים - לכו הביתה!

אני חושב שצריך להבדיל בין דכדוך/עצב/דאון לבין דיכאון. בראשון, מקווה שעליו אתה מדבר, אפשר לעשות את הדברים שאמרו לך כאן, לדעתי אפשר גם פשוט לקבל את העצב/דכדוך הזה ולתת לו מקום, "להרגיש" אם אתה בקטע של ציור/מוזיקה/יצירה אחרת אולי תנסה ליצור משהו מתוך העצב (אני בטוח שהרבה שירים טובים נולדו ככה).
דיכאון זה כבר מצב אחר, מצב שלא רוצים כלום ולא רואים טעם ומשמעות לכלום, אני רואה את זה כמו נגיד מחלה/וירוס כלשהו - לפעמים זה קל שבנאדם מעביר את זה עם יום-יומיים של חום גהוה ומנוחה ולפעמים זה קשה יותר וצריך טיפול רציני יותר.

יש לי פתרון להומלסים - לכו הביתה!
upload_2022-2-2_20-18-41.png

פתרון לבעית הילדים הרעבים באפריקה - תאכלו משהו (למרות שהילדים באפריקה רעבים כי ילדים מפונקים במדינות מפותחות לא מסיימים את הדייסה שלהם)
ממה שיצא לי לשמוע הרבה לאחרונה רעב בעולם זה כבר בעיקר עניין פוליטי, שהעולם מייצר מספיק מזון לכולם גם במקומות נידחים וחוסר גישה למזון היא או התנהלות לא נכונה או הרעבה מכוונת

• פותח/ת השרשור
מה זה דיכאון בשבילך?
דיכאון מפרידה אחרי שנה ביחד
מבאס
מקבל אותו עם שתיה חריפה ואלי קפקא ברקע

״חלומות, שרקמנו מתנפצים כמו הגלים
ובים סוער טובעים שני אוהבים
מביטים בחייהם שנהרסים״

*אם שותים לא נוהגים
*מגיל 18
יותר מדכא אלכוהול אבל

דיכאון מפרידה אחרי שנה ביחד
מבאס

יותר מדכא אלכוהול אבל
להתמקד בעצמך 100% יעזור לך בתהליך של אחרי פרידה, לך תטרוף את העולם
, אל תרשה לעצמך להיכנס לשגרה, תשתדל כל יום לעשות משהו אחד לפחות שלא תואם את השגרה, משהו שיתן לך תשוקה, תדע שבסופו של דבר שזו תחושה זמנית,

כרגע אתה עם משקפיים ״שחורות״ שנותנות לך תחושה של חרא, ברגע שתבין שאפשר להוריד את אותם משקפיים אתה תראה שזה עבר כאילו זה אף פעם לא היה, ותתחיל להרגיש את העולם בצבעים שונים.

• פותח/ת השרשור
להתמקד בעצמך 100% יעזור לך בתהליך של אחרי פרידה, לך תטרוף את העולם
, אל תרשה לעצמך להיכנס לשגרה, תשתדל כל יום לעשות משהו אחד לפחות שלא תואם את השגרה, משהו שיתן לך תשוקה, תדע שבסופו של דבר שזו תחושה זמנית,

כרגע אתה עם משקפיים ״שחורות״ שנותנות לך תחושה של חרא, ברגע שתבין שאפשר להוריד את אותם משקפיים אתה תראה שזה עבר כאילו זה אף פעם לא היה, ותתחיל להרגיש את העולם בצבעים שונים.
תודה.

יש להבדיל בין דיכאון כאב שלאחר פרידה.
חבל להגדיר סתם את המצב,כדאי לדבר עם פסיכולוג

אצלי זה לנסות להיות במקום שקט/להתרחק מאנשים ובעבודה לנסות להיות כל הזמן עסוק/עובד

אני נתקלתי בזה :Huberman Lab
באחד הפודקסטים שלו , הוא ממליץ כל בוקר להיחשף לשמש (זה גם עוזר "לכוון" את השעון הביולוגי בגוף , אבל זה גם חשוב לדברים כמו הפחתה של תחושות דיכאון וכו'...) .
אני התחלתי לעשות הליכות בבקרים (כל בוקר) וזה מדהים .
אני לאחרונה גם התחלתי להרגיש שאימוני כוח בלבד לא מספיקים בכדי להוריד מצבי לחץ ומומלץ לשלב גם הליכות ביחד איתם , מכיוון שכשהגוף נמצא בתנועה ואתה רואה אנשים בחוץ או סתם מטייל ליד הים ורואה ציפורים וכו'... זה מרגיע את האזור של ה - AMIGDALA במוח ומפחית את הלחץ באופן דרסטי

נ.ב : stan efferding האגדה בעצמו ממליץ על זה גם :

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית