הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים הפרדוקס הסיני: הסינים חולים יותר בסוכרת מהאמריקאים

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
הפרדוקס הסיני: למרות שב-30 שנים האחרונות לתושבי סין היה 10% מצריכת הסוכר של ארה"ב, סין עברה את ארה"ב מבחינת תחלואת הסוכרת במדינה. שמעתם נכון, בסין יש יותר מקרי סוכרת מארה"ב (ביחס ל-% מהאוכלוסיה). וזה למרות ש:

- הסינים העלו בכ-200 קלוריות את צריכת הירקות שלהם ובכ-100 קלוריות את צריכת הפירות

- הורידו באופן ניכר את צריכת הפחמימות והעלו את צריכת השומנים והחלבון בתפריט

אז מה הבעיה בעצם? הבעיה דיי פשוטה והיא לא סוכרים אלא מזון דחוס/עשיר בקלוריות, זמין וגם דיי זול. מי שעדיין חושב שזו רק בעיה של צריכת פחמימה בתפריט ולא בעיה של קלוריות באופן כללי הוא בעל הרבה משאלות לב ולא מתבסס על נתונים על פני השטח.

DRLyngzUEAADzhC.jpg

• פותח/ת השרשור
הסינים נמצאים במאזן קלורי חיובי יותר מאשר האמריקאים?
שאלה מעניינת. התשובה לכך תהיה שעדיין לא - לפחות לא לפי זה:
World Rankings: Obesity Rates by Country (July 2017)

השמנה יכולה להסביר חלק ניכר מהמחלה שמוגדרת כסוכרת, אבל זה לא הפקטור היחידי. לערך 20% מחולי הסוכרת כלל לא מוגדרים בעודף משקל חריג/בכלל (שזה מיסתורי בפני עצמו. אולי השפעות גנטיות)

תקן אותי אם אני טועה אבל זה מראה שלא רק עודף משקל גורם לסכרת ויש גורם נוסף דיי משמעותי ?

• פותח/ת השרשור
תקן אותי אם אני טועה אבל זה מראה שלא רק עודף משקל גורם לסכרת ויש גורם נוסף דיי משמעותי ?
לרוב זה יבוא עם השמנה, אבל זה גם יכול לבוא ממקורות אחרים, בינהם גנטים ובעיקר תזונה לקוייה ומחסור בפעילות גופנית

המאכלים העתירי קלוריות שהם צורכים יותר הם בעיקר הבשר? לפי הגרף.

יש לי קצת בעיה עם מחקרים מהסוג הזה.
ראינו תהליך X ואז קרה Y. מצוין. האם יש קשר סיבתי? ייתכן. וייתכן שלא.

• פותח/ת השרשור
המאכלים העתירי קלוריות שהם צורכים יותר הם בעיקר הבשר? לפי הגרף.
בעיקר יותר שומן וקלוריות בפרט

יש לי קצת בעיה עם מחקרים מהסוג הזה.
ראינו תהליך X ואז קרה Y. מצוין. האם יש קשר סיבתי? ייתכן. וייתכן שלא.
אין כמעט קשר סיבתי באף מחקר בתחום התזונה. זה הכל קורולציות. חלקן חזקות יותר וחלקן פחות. העובדה שהסינים חולים יותר בסוכרת זה עובדה. המניע זו השערה. הדפוס התזונתי זה גם נחקר באופן מרחב. האם הוא השפיע כל הסוכרת? לא בהכרח, אבל הטענות החלופיות חלשות הרבה יותר.

נערך לאחרונה:
בעיקר יותר שומן וקלוריות בפרט

אין כמעט קשר סיבתי באף מחקר בתחום התזונה. זה בכל קורולציות. חלקן חזקות יותר וחלקן פחות. העובדה שהסינים חולים יותר בסוכרת זה עובדה. המניע זו השערה. הדפוס התזונתי זה גם נחקר באופן מרחב. האם הוא השפיע כל הסוכרת? לא בהכרח, אבל הטענות החלופיות חלשות הרבב יותר.

אולי זאת אחת הסיבות שיש כלכך הרבה "מחקרים" שמצביעים על דברים שונים לחלוטין.
ברור לי שכמו שאמרת יש קורולציות חזקות ויש לוקשים.

בניגוד לסרטי קונג פו, מי שמכיר את הרחוב הסיני האמיתי יודע שמדובר באנשים שאורח החיים שלהם גרוע.
חלק גדול מהאוכלוסיה העובדת מעשן, שותה הרבה אלכוהול ואוכל מזון ברמה ירודה ולא עשיר בחלבון, אם מוסיפים לזה שינה ירודה ושעות עבודה לא חוקיות ברוב המדינות המערביות, מתקבל כר פורה מאוד להתפרצות סכרת שכאמור משייכים לה יותר ויותר מרכיבים סביבתיים( עישון, מחסור בשינה תקינה) מהשפעת המזון בלבד.

בקשר לעישון:
Beverage Intake, Smoking Behavior, and Alcohol Consumption in Contemporary China—A Cross-Sectional Analysis from the 2011 China Health and Nutrition Survey

זול. מי שעדיין חושב שזו רק בעיה של צריכת פחמימה בתפריט ולא בעיה של קלוריות באופן כללי הוא בעל הרבה משאלות לב
באיזה סכרת מדובר ? הרי יש 2 סוגים:
1. הלבלב לא מפריש אינסולין כראוי
2. התאים לא סופגים את האינסולין כראוי

אני מניח שהאופציה השניה היא הרלוונטית כי לא ברור איך צריכה של שומן וג׳אנק שהוא לא פחמימה ולא סוכר (לא גורם להפרשות אינסולין חריגות) יעלה את רמת הסכרת , הבעיה כנראה היא אורח חיים כללי(לחץ , סדר יום ושגרת חיים קשה) ולא רק התזונה .

• פותח/ת השרשור
אולי זאת אחת הסיבות שיש כלכך הרבה "מחקרים" שמצביעים על דברים שונים לחלוטין.
אין הרבה כאלו את האמת. יש הרבה מחקרים שמבוצעים לא טוב ואנשים שלא יודעים לקרוא מחקרים...

ערכתי את ההודעה ומחקתי את מה שכתבת. זה לא מתאים לאופי האתר אז קח לתשומת ליבך

באיזה סכרת מדובר ? הרי יש 2 סוגים:
1. הלבלב לא מפריש אינסולין כראוי
2. התאים לא סופגים את האינסולין כראוי
לא מדוייק. סוכרת סוג 1 אומרת שתאי האינסולין בלבלב הותקפו ע"י המערכת החיסונית ואין (או כמעט אין) הפרשת אינסולין כלפי חוץ. זו מחלה אוטואימונית. אין לזה כרגע תרופה והאופציה היחידה של האנשים הללו זה להזריק אינסולין כל החיים שלהם בהתאם לחישוב כמות הפחמימה פר ארוחה (כן, הרבה עבודה...)

הסוג השני זה הנפוץ יותר שמדברים עליו בד"כ (גם כאן באשכול) שזה סוכרת סוג 2. בד"כ זה מתחיל מרגישות ירודה לאינסולין ברמת התא. אינסולין מגיע לתא והתא לא מגיב אליו כראוי ולכן נדרש או יותר אינסולין כדי להכניס את הגלוקוז לתא או שנדרש יותר גלוקוז כדי לעורר תגובה אינסולינית. בשני המקרים הסוכר עלול להיות גבוה בדם וזה מצב מסוכן אם מתקיים לאורך זמן. לאחר שישנה הפרשה מסיבית של אינסולין במשך תקופה ארוכה, הלבלב מתעייף ומתחיל להפריש פחות אינסולין ואנשים אלו גם יהיו תלויים באינסולין כל חייהם. במקרה השני המצב כבר דיי בלתי הפיך ופה תזונה ופעילות גופנית כבר לא ממש תעזור והם עדיין ימשיכו להזריק אינסולין (סביר להניח כל החיים. עדיין צריכים להתחיל להתאמן ולאכול כדי לא לגרום למצב גרוע יותר). במצב הראשוני, כשתאי הלבלב עדיין מפרישים אינסולין במינון מספק, ניתן בד"כ להפוך את המצב ע"י פעילות גופנית ותזונה נכונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית