הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון טכניקה סקוואט

אני חושב שנראה טוב חוץ משורש כף היד.
הוא מתעקם ויכוח להפעיל לחץ על המפרק עצמו, המרפק והכתפיים.
כדי ליישר אותו רוב האנשים צריכים להוציא את האגודל מהאחיזה, כלומר שלא יהיה מסביב למוט.
אם זה בכלל לא עוזר צריך לעבוד על גמישות כתפיים ואולי להרחיב אחיזה במעט- אבל חזה יש חיסרון של גב עליון פחות נוקשה.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אני חושב שנראה טוב חוץ משורש כף היד.
הוא מתעקם ויכוח להפעיל לחץ על המפרק עצמו, המרפק והכתפיים.
כדי ליישר אותו רוב האנשים צריכים להוציא את האגודל מהאחיזה, כלומר שלא יהיה מסביב למוט.
אם זה בכלל לא עוזר צריך לעבוד על גמישות כתפיים ואולי להרחיב אחיזה במעט- אבל חזה יש חיסרון של גב עליון פחות נוקשה.
בהצלחה
אני מודע לזה וזה מה שנוח לי.
ניסיתי אגודל מסביב וגם ככה; וככה אני מצליח הכי טוב להפעיל לחץ על המוט. אין לי כאבים ולמרות שזה נראה עקום זה מרגיש לי סבבה.

הסקוואט נראה טוב.
לגבי הגריפ, אחיזה "ריפטואית" עם מפרק כף יד ישר ואגודלים בחוץ היא טובה אבל לא מתאימה לכולם. אני נפצעתי פעמיים בגללה כי כאשר אתה מוריד מהלחץ שהמוט מפעיל על מפרק כף היד אז הלחץ הזה עובר למקום אחר, שהוא בד"כ המרפק. יש כאן טרייד אוף של איפה אתה מעדיף שהמוט ילחץ עליך ואתה צריך להחליט בעצמך איך מרגיש לך יותר בטיחותי.

• פותח/ת השרשור
הסקוואט נראה טוב.
לגבי הגריפ, אחיזה "ריפטואית" עם מפרק כף יד ישר ואגודלים בחוץ היא טובה אבל לא מתאימה לכולם. אני נפצעתי פעמיים בגללה כי כאשר אתה מוריד מהלחץ שהמוט מפעיל על מפרק כף היד אז הלחץ הזה עובר למקום אחר, שהוא בד"כ המרפק. יש כאן טרייד אוף של איפה אתה מעדיף שהמוט ילחץ עליך ואתה צריך להחליט בעצמך איך מרגיש לך יותר בטיחותי.
כן זו הייתה הבעיה בדיוק, הרגשתי הרבה כאבים במרפק.

לא יודע מה היה לך פעם שאתה מגדיר כגלישת ברכיים, אבל כאן נראה שאתה צריך לתת לברכיים ללכת מעט יותר קדימה

• פותח/ת השרשור
לא יודע מה היה לך פעם שאתה מגדיר כגלישת ברכיים, אבל כאן נראה שאתה צריך לתת לברכיים ללכת מעט יותר קדימה
שמח לשמוע, בסרטונים האחרים שלי אם תראה היה לי גלישת ברכיים.
חוץ מזה הכל טוב?

זה מלפני חודשיים

אני חייב להגיד שלפני חודשיים היה נראה יותר טוב, נתת לברכיים ללכת לאן שהן צריכות וכתוצאה מזה המשקל התפזר בין הברך לאגן, ולא בעיקר אגן כמו שאתה עושה עכשיו.
גלישת ברכיים כבעיה זה כשהברך נופלת קדימה ואיתה כל הגוף, זה לא היה המקרה שלך

• פותח/ת השרשור
אני חייב להגיד שלפני חודשיים היה נראה יותר טוב, נתת לברכיים ללכת לאן שהן צריכות וכתוצאה מזה המשקל התפזר בין הברך לאגן, ולא בעיקר אגן כמו שאתה עושה עכשיו.
פעם קודמת שהעלתי כאן לביקורת העלתי טכניקה שנורא דומה לטכניקה מלפני חודשיים ואמרו לי שזה גלישת ברכיים...
בנוסף, בטכניקה שהעלתי יש לי קצת כאבים בהיפ פלקסורס, כמו שאתה אומר שהמשקל הוא על האגן.
לאפשר יותר חופש לברכיים?

אני דווקא חושב שלפני חודשיים הסקוואט היה גרוע יותר.
דבר ראשון כן יש גלישת ברכיים שנראית לא בריאה בוידאו הזה. דבר שני נראה שיש מחסור בהיפ דרייב ובמקביל ירידה עמוקה מדי ואיבוד כיווץ כתוצאה מהגלישה של הברכיים. בנוסף ניתן לראות שבוידאו האחרון אתה יותר אופקי מה שמאפשר לך יותר לנצל את ההיפ דרייב.
עשית לי עבודה קלה שהצטלמת עם אותו המכנס בשני הסרטונים התמונה השמאלית היא הוידאו הנוכחי והימנית היא הוידאו הישן.
upload_2018-5-25_20-34-27.png

גם בשלב היציאה מהבור נראה שאתה הרבה יותר שולט במוט מאשר בוידאו של לפני חודשיים.

נערך לאחרונה:
שים לב בסוף של חלק מהחזרות שלו הוא מאבד כיווץ בבור וגולש טיפה קדימה.
אני חושב שהוידיאו של עכשיו מעולה, התנועה של המוט הרבה יותר ישרה, יש הרבה יותר שליטה בתנועה, ואולי אין הרבה אבל יש תנועת ברכיים, להשוואה הנה סקוואט שלי עם תנועה מאד דומה:
Yaniv Goft on Instagram: “Starting to build my strength back up, here is 180x3x5 #beltless #squat and 190x5 beltless #deadlift BW is about 87kg these days, I'll pass…”

מה שכן, כשאתה לוקח אוויר לפני חזרה אל תיקח אוויר לריאות שמנפח את השכמות בוריס שייקו אומר שזה רע, תיקח אוויר רק לבטן

פעם קודמת שהעלתי כאן לביקורת העלתי טכניקה שנורא דומה לטכניקה מלפני חודשיים ואמרו לי שזה גלישת ברכיים...
אנשים אוהבים לזרוק גלישת ברכיים כל פעם שהם רואים את הברך עוברת את כף הרגל, זה ממש לא נכון

בנוסף, בטכניקה שהעלתי יש לי קצת כאבים בהיפ פלקסורס, כמו שאתה אומר שהמשקל הוא על האגן.
אתה אומר עכשיו או לפני חודשיים?

לאפשר יותר חופש לברכיים?
לדעתי כן, אבל לא להגזים, אולי נעל מוגבההת תפתור בצורה טובה יותר את הבעיה

דבר ראשון כן יש גלישת ברכיים שנראית לא בריאה בוידאו הזה.
לפי מה אתה אומר את זה?

דבר שני נראה שיש מחסור בהיפ דרייב
ממש לא, חסר עקביות בחזרות, אבל למשל בחזרה הראשונה רואים היפ דרייב מעולה, פשוט אחרי זה הטכניקה מתרשלת מעט

בנוסף ניתן לראות שבוידאו האחרון אתה יותר אופקי מה שמאפשר לך יותר לנצל את ההיפ דרייב.
היפ דרייב ממש לא אומר אגן למעלה, זה פשוט אומר דחיפה של האגן למעלה ביחד עם שאר הגב

שים לב בסוף של חלק מהחזרות שלו הוא מאבד כיווץ בבור וגולש טיפה קדימה.
זה נכון, אבל זו בגלל התרשלות בטכניקה, לדעתי אם הוא היה משקיע את הזמן שלו בליצור אחידות בחזרות ופחות לתקן בעיה שלא באמת קיימת היה עדיף

להשוואה הנה סקוואט שלי עם תנועה מאד דומה:
למבנה גוף שלך (ירך קצרה יחסית) סגנון הסקוואט הזה עובד טוב מאוד, תסתכל על אנשים סגנון jure rus (אלוף אירופה ב-83 קילו) ותראה שהסקוואט שלו מאוד דומה לשלך, פשוט בגלל העובדה שעם מבנה גוף כזה הברך צריכה לזוז מעט מאוד, אז רוב התנועה באה מהאגן, אבל מישהו עם ירך ארוכה יותר יצטרך ברך יותר קדימה/
תראה למשל סקוואט שלי, שיש לי ירך ארוכה מאוד ושוק קצרה, תראה כמה הברך נמצאת קדימה בסוף הסקוואט:
Yonatan Kotzer on Instagram: “The streak continues! Best looking and fastest moving 190 squat ever, even with the bar jumping like crazy at the start which threw me off…”

לפי מה אתה אומר את זה?
לפי התמונה שהעליתי בתגובה הקודמת שלי. לי זה לא נראה טוב.
ממש לא, חסר עקביות בחזרות, אבל למשל בחזרה הראשונה רואים היפ דרייב מעולה, פשוט אחרי זה הטכניקה מתרשלת מעט
זה טבעי שכשהברכיים גולשות קדימה יש פחות היפ דרייב. זה מה שלדעתי קורה אצלו וזאת הבעיה המרכזית שהייתה בוידאו של לפני חודשיים ונפתרה בוידאו המעודכן.
היפ דרייב ממש לא אומר אגן למעלה, זה פשוט אומר דחיפה של האגן למעלה ביחד עם שאר הגב
לדעתי לא הבנת את הכוונה שלי. התכוונתי שכאשר אתה אופקי יותר יש לך אפשרות לשמור על מיקום מרכז המסה בלי לגרום לברכיים לגלוש. לעומת זאת כשאתה יותר אנכי מרכז המסה מוטה במהלך הירידה והגוף "מפצה" על זה על ידי גרימת גלישה של הברכיים ולא תמיד יש לך שליטה על זה אלה אם הkinesthetic sense שלך ברמה גבוהה מאוד. אני לפחות לא מצליח. לדעתי האישית כמו שאמרתי קודם, האנכיות היא השיפור בין הסרטונים שהועלו שגרמו לעליה להיות נקיה יותר.

לפי התמונה שהעליתי בתגובה הקודמת שלי. לי זה לא נראה טוב.
אז אני לא רואה על מה אתה מדבר, אני רק רואה ברכיים שעוברות את כפות הרגליים

זה טבעי שכשהברכיים גולשות קדימה יש פחות היפ דרייב. זה מה שלדעתי קורה אצלו וזאת הבעיה המרכזית שהייתה בוידאו של לפני חודשיים ונפתרה בוידאו המעודכן.
זה נכון שיש פחות היפ דרייב כשהברכיים גולשות קדימה בצורה לא מועילה, אבל אם הן גולשות בצורה מועילה זה לא מוריד מהיעילות של היפ דרייב.
גלישה מועילה מתרחשת בעיקר כשאתה מנסה להשתמש יותר מדי באגן ומנסה להיות יותר מדי אנכי, וכדי לפצות על העומס על האגן הגוף מעביר את העומס קדימה יותר לארבע ראשי

לדעתי לא הבנת את הכוונה שלי. התכוונתי שכאשר אתה אופקי יותר יש לך אפשרות לשמור על מיקום מרכז המסה בלי לגרום לברכיים לגלוש. לעומת זאת כשאתה יותר אנכי מרכז המסה מוטה במהלך הירידה והגוף "מפצה" על זה על ידי גרימת גלישה של הברכיים ולא תמיד יש לך שליטה על זה אלה אם הkinesthetic sense שלך ברמה גבוהה מאוד. אני לפחות לא מצליח. לדעתי האישית כמו שאמרתי קודם, האנכיות היא השיפור בין הסרטונים שהועלו שגרמו לעליה להיות נקיה יותר.
זה יותר תלוי אינדיבידואל מכל דבר אחר, ולא עם איך שאתה בוחר לעשות. ברוב המקרים הפרופורציות והנקודות החזקות של הגוף ישחקו תפקיד חשוב יותר מחלוקה מתמטית של המשקל.
יש אנשים שבמשקלים מקסימליים יפלו יותר קדימה ויהיו אנכיים יותר, ויש מי שישארו אנכיים לחלוטין, תלוי מאוד בסקוואט.
עקרונית עדיף להתאמן אנכי כמה שיותר, בלי להתנגד למנגנונים הטבעיים של הגוף, זה יחזק את היכולת לשמור על גב ישר ובזווית קבועה, ויפזר את המשקל בצורה שווה כמה שיותר בין הגב לרגליים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית