הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיווץ גב עליון בדדליפט

• פותח/ת השרשור K-Dot
  • פורסם בתאריך

K-Dot

משתמש מתחיל
100
9
נק' מוניטין:
23
100
9
אהלן, אני מאמן כושר וכאשר אני מלמד מתאמן דדליפט אני מורה למתאמן למשוך את הכתפיים אחורה וליצור כיווץ בגב העליון.
הסיבה הראשונה כדי לגרום למתאמן להוציא החזה החוצה, והשניה היא על מנת שלא לגרום לריפיון באזור החוליות החזיות ולאפשר לשרירים נוספים לעבוד בצורה איזומטרית.

השאלה שלי היא כמה נורא זה לעשות דדליפט שהגב מעוגל מעט באזור החוליות החזיות?
הכוונה כל עוד זה לא משפיע על החוליות הלומבאריות.

ושאלה נוספת: לפי איך שזה נראה רוב העומס מגיע בעיקר על אזור הגב התחתון. מה לגבי העומס על הגב העליון?

אהלן, אני מאמן כושר וכאשר אני מלמד מתאמן דדליפט אני מורה למתאמן למשוך את הכתפיים אחורה וליצור כיווץ בגב העליון.
הסיבה הראשונה כדי לגרום למתאמן להוציא החזה החוצה, והשניה היא על מנת שלא לגרום לריפיון באזור החוליות החזיות ולאפשר לשרירים נוספים לעבוד בצורה איזומטרית.

השאלה שלי היא כמה נורא זה לעשות דדליפט שהגב מעוגל מעט באזור החוליות החזיות?
הכוונה כל עוד זה לא משפיע על החוליות הלומבאריות.

ושאלה נוספת: לפי איך שזה נראה רוב העומס מגיע בעיקר על אזור הגב התחתון. מה לגבי העומס על הגב העליון?
ההנחיה שלך לקויה, אתה יוצר ריטרקשן. המקרבי שכמות יצרו כיווץ ויקרסו בשניה שהמשקלים יעלו. נכון, לא קריטי כי זה גב עליון אבל זה פשוט פוגע בניתוק.

המטרה היא ליצור הזדקפות טורקלית ודיפרשן על מנת לנעול את הגב העליון. צריך להבדיל בין השניים.

כמו שאמרתי זה לא נורא מבחינת סכנה לפציעה אבל מאחר ותהיה קריסה ברגע הניתוק זה יעלה בכוח יקר וחבל.

העומס על הגב העליון מה איתו?

• פותח/ת השרשור
אז
ההנחיה שלך לקויה, אתה יוצר ריטרקשן. המקרבי שכמות יצרו כיווץ ויקרסו בשניה שהמשקלים יעלו. נכון, לא קריטי כי זה גב עליון אבל זה פשוט פוגע בניתוק.

המטרה היא ליצור הזדקפות טורקלית ודיפרשן על מנת לנעול את הגב העליון. צריך להבדיל בין השניים.

כמו שאמרתי זה לא נורא מבחינת סכנה לפציעה אבל מאחר ותהיה קריסה ברגע הניתוק זה יעלה בכוח יקר וחבל.

העומס על הגב העליון מה איתו?
אז איזה cue נכון להגיד למתאמן על מנת ליצור הזדקפות טורקלית ודיפרשן? כתפיים אחורה ולמטה למשל?

ולגבי העומס על הגב העליון השאלה היא אם פחות קריטי לכווץ אותו מכיוון שהעומס מגיע בעיקר על הגב התחתון?

אז

אז איזה cue נכון להגיד למתאמן על מנת ליצור הזדקפות טורקלית ודיפרשן? כתפיים אחורה ולמטה למשל?

ולגבי העומס על הגב העליון השאלה היא אם פחות קריטי לכווץ אותו מכיוון שהעומס מגיע בעיקר על הגב התחתון?
כתפיים אחורה ולמטה זה כבר יותר טוב, הקיו של ריפטו של נגיעה בעצמות הבריח ולפתוח חזה עובד יפה בעמידה. כמובן עם כתפיים רפויות כדי להדגיש את ההפרדה בין ריטרקשן לאקסטשן טורקלי.

העברה יעילה של כוח תהיה דרך כיווץ בכל הגב, השאיפה היא ללמוד לנעול הכל.

• פותח/ת השרשור
כתפיים אחורה ולמטה זה כבר יותר טוב, הקיו של ריפטו של נגיעה בעצמות הבריח ולפתוח חזה עובד יפה בעמידה. כמובן עם כתפיים רפויות כדי להדגיש את ההפרדה בין ריטרקשן לאקסטשן טורקלי.

העברה יעילה של כוח תהיה דרך כיווץ בכל הגב, השאיפה היא ללמוד לנעול הכל.
מדויק אחלה קיו
הבעיה שהרבה פעמים קשה להסביר את זה למתאמן שאין לו בכלל הבנה גופנית

אני אוהב את הקיו של לנעול תלת ראשי ולסובב את המרפקים פנימה, אצל הרוב זה עובד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית