אשתף אותכם בבעיה שלי ואשמח לעזרתכם שכן אני כבר די מיואש מכל העניין ומהזריקות של הרופאים.
כבר תקופה ארוכה שאני חש ירידה בחשק המיני, עייפות וחולשה לא מוסברים, ירידה משמעותית במוטיבציה ובביטחון העצמי ועוד מספר תסמינים.
בנוסף, לא התפתח לי שיער בפנים ובשנים האחרונות התפתחה גניקומסטיה.
בעקבות הסימפטומים הנ"ל ביצעתי מספר בדיקות הורמונליות ולהלן התוצאות הרלוונטיות של 3 הבדיקות האחרונות. מהראשונה לאחרונה כשההבדל ביניהן הוא כחודש:
testosterone total: 9.6 nmol/l [8.4-28.7]l
2.
testosterone total: 9.1 nmol/l [8.4-28.7]l
E2: 100 pmol/L - קטן מ
lh: 2.6 IU/l [1-9]l
3.
testosterone total: 11.6 nmol/l [8.4-28.7]l
testosterone free: 0.249 nmol/L [0.225 nmol/L - more than]l
lh: 2.2 IU/l [1-9]l
SHBG: 29 nmol/L [10-57]l
cortisol 8am: 542 nmol/l [118-618]l
ניתן לראות שהטסטוטרון נמצא צמוד מאוד לגבול התחתון, עם קפיצה חד פעמית ולא משמעותית ל11.6 (שבגללה הרופא ציין שמבחינתו הכל תקין). הטסטוטסרון החופשי נמצא ממש על הגבול התחתון (ועוד המדידה נעשתה כאשר הטסט הכולל היה הגבוהה מבין הבדיקות) ניתן לראות גם שה LH בתחום התחתון, מה שיכול לרמוז על היפוגונדיזם משני.
כל אלו תוצאות נמוכות מאוד לגילי 26, יותר מתאימות לאדם בשנות ה 60+. אבל באמת שלא היה כזה אכפת לי מתוצאות הבדיקות אם לא הייתי מרגיש כמו שאני מרגיש והתסמינים הפיסיים האחרים שציינתי. אציין שמעולם לא השתמשתי בסטרואידים או כל שאר הפרו הורמונים למיניהם. אין לי גם עודף משקל.
מה לדעתכם יכול להיות הכיוון שאליו אני צריך לפנות?
הייתי מעדיף לנצל כל אפשרות שיש לי לפני טיפול בטסט חיצוני, שכן אני לא רוצה לפגוע בפוריות או להיות תלוי בזה למשך כל החיים.
דרך אחת ששמעתי עליה היא טיפול בכלומיפן במינונים נמוכים לתקופה של עד 6 חודשים. מה אתם חושבים על זה?
כבר תקופה ארוכה שאני חש ירידה בחשק המיני, עייפות וחולשה לא מוסברים, ירידה משמעותית במוטיבציה ובביטחון העצמי ועוד מספר תסמינים.
בנוסף, לא התפתח לי שיער בפנים ובשנים האחרונות התפתחה גניקומסטיה.
בעקבות הסימפטומים הנ"ל ביצעתי מספר בדיקות הורמונליות ולהלן התוצאות הרלוונטיות של 3 הבדיקות האחרונות. מהראשונה לאחרונה כשההבדל ביניהן הוא כחודש:
1.testosterone total: 9.6 nmol/l [8.4-28.7]l
2.
testosterone total: 9.1 nmol/l [8.4-28.7]l
E2: 100 pmol/L - קטן מ
lh: 2.6 IU/l [1-9]l
3.
testosterone total: 11.6 nmol/l [8.4-28.7]l
testosterone free: 0.249 nmol/L [0.225 nmol/L - more than]l
lh: 2.2 IU/l [1-9]l
SHBG: 29 nmol/L [10-57]l
cortisol 8am: 542 nmol/l [118-618]l
פרולקטין, FSH תקינים לחלוטין. MRI תקין.ניתן לראות שהטסטוטרון נמצא צמוד מאוד לגבול התחתון, עם קפיצה חד פעמית ולא משמעותית ל11.6 (שבגללה הרופא ציין שמבחינתו הכל תקין). הטסטוטסרון החופשי נמצא ממש על הגבול התחתון (ועוד המדידה נעשתה כאשר הטסט הכולל היה הגבוהה מבין הבדיקות) ניתן לראות גם שה LH בתחום התחתון, מה שיכול לרמוז על היפוגונדיזם משני.
כל אלו תוצאות נמוכות מאוד לגילי 26, יותר מתאימות לאדם בשנות ה 60+. אבל באמת שלא היה כזה אכפת לי מתוצאות הבדיקות אם לא הייתי מרגיש כמו שאני מרגיש והתסמינים הפיסיים האחרים שציינתי. אציין שמעולם לא השתמשתי בסטרואידים או כל שאר הפרו הורמונים למיניהם. אין לי גם עודף משקל.
מה לדעתכם יכול להיות הכיוון שאליו אני צריך לפנות?
הייתי מעדיף לנצל כל אפשרות שיש לי לפני טיפול בטסט חיצוני, שכן אני לא רוצה לפגוע בפוריות או להיות תלוי בזה למשך כל החיים.
דרך אחת ששמעתי עליה היא טיפול בכלומיפן במינונים נמוכים לתקופה של עד 6 חודשים. מה אתם חושבים על זה?