הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים ממש אחרי סקוואט

• פותח/ת השרשור Bamba
  • פורסם בתאריך

Bamba

משתמש פעיל
452
17
בליווי אישי
נק' מוניטין:
17
452
17
אתמול עשיתי סקוואט, משקל ממש בדיחה פה אבל אנח גם חזרתי להתאמן רק לא ממזמן, גם חיטוב וגם תרמתי דם אתמול, עשיתי 4x12 עם 35 קג, כבר אחרי הסט הראשון או השני התחילו לי כאבים ממש שקשה להסביר, כאילו מישהו לוחץ לי על כל האיזור פלג גוף עליון חזה גב, פשוט ממש קשה לי לנשום וזה כואב לי שאני נושם ממלא את הריאות באוויר..
למישהו זה קרה? מה אפשר לעשות עם זה?

היי,
ככול הנראה יצרת לחץ לא רצויי כתוצאה מטכניקה לא נכונה, הטיית גב ( דבר הגורם לתרגיל להפוך לסוג של גוד מורנינג במקום סקוואט) ובמקום לדחוק את המשקל עם הרגליים בעלייה אתה נעזר בחלק העליון של הגב דבר שמייצר מתח גם בשרירי החזה.
ממליץ לתת למישהו שמבין עניין להציץ על הטכניקה שלך בפרופיל.

• פותח/ת השרשור
היי,
ככול הנראה יצרת לחץ לא רצויי כתוצאה מטכניקה לא נכונה, הטיית גב ( דבר הגורם לתרגיל להפוך לסוג של גוד מורנינג במקום סקוואט) ובמקום לדחוק את המשקל עם הרגליים בעלייה אתה נעזר בחלק העליון של הגב דבר שמייצר מתח גם בשרירי החזה.

היי,

שהכאב ייעלם אז אצלם את הטכניקה בהזדמנות, נראלי היום אני מוותר על הסקוואטים ואני יעשה על המכונה שכביכול מקבילה לסקוואט שדוחקים עם הרגל. ותאמת זה באמת נשמע הגיוני מה שאתה אומר כי לרוב אין לי תכאבים האלה וזה עובר חלק הסקוואטים אולי באמת לא עשיתי טוב.
אגב, אין לי ממש אופציה לעשות עם מוט חופשי, אם אני עושה סקוואט על המוט שמחובר לכלוב, זה גם סבבה?

בדר כלל אחרי תקופה שלא מבצעים סקוואטים הטכניקה משתבשת כמו כול דבר שלא עושים תקופה אבל אין ממה לחשוש, במצבים כאלה אני ממליץ לבצע מספר חזרות מול מראה כדי לחבר את הגוף אל המוח, להזכר מה אנחנו הולכים לבצע ואם אנחנו מבצעים אותו טוב לפני שאנחנו מעמיסים, משקל וגורמים לפציעות.
לגבי ביצוע סקוואט (מוט המחובר לכלוב - סמית'מאשין ) אני לא הייתי ממליץ על כך וזהו נוסף לפציעות מניסיון ומה גם שהטכניקה בו שונה מעט מבצורה חופשית והיא צריכה להיות מבוקרת .
מה זאת אומרת שאינך יכול לבצע באופן חופשי ?
אין לך בחדר הכושר או שאתה מתאמן עם מולטריינר בייתי ?

• פותח/ת השרשור
בדר כלל אחרי תקופה שלא מבצעים סקוואטים הטכניקה משתבשת כמו כול דבר שלא עושים תקופה אבל אין ממה לחשוש, במצבים כאלה אני ממליץ לבצע מספר חזרות מול מראה כדי לחבר את הגוף אל המוח, להזכר מה אנחנו הולכים לבצע ואם אנחנו מבצעים אותו טוב לפני שאנחנו מעמיסים, משקל וגורמים לפציעות.
לגבי ביצוע סקוואט (מוט המחובר לכלוב - סמית'מאשין ) אני לא הייתי ממליץ על כך וזהו נוסף לפציעות מניסיון ומה גם שהטכניקה בו שונה מעט מבצורה חופשית והיא צריכה להיות מבוקרת .
מה זאת אומרת שאינך יכול לבצע באופן חופשי ?
אין לך בחדר הכושר או שאתה מתאמן עם מולטריינר בייתי ?

זהו אצטרך לבדוק איך לעשות..
הבעיה שאצלי מטומטמים מי שאחראי על המכשירים במכון, לא רוצים להשקיע כסף על כלוב נורמאלי שממנו אפשר לקחת מוט חופשי עם משקל לסקוואט, העדיפו לקנות שטויות של אנשים זקנים שחושבים שזה טוב.. ולקחת מהרצפה מוט עם משקל לסקוואט להניף מאחורי הראש לעשות חזרות בתקווה שהחזרה האחרונה שלך היא לא שאתה כבר לא מצליח כי אחרת אתה תיפול עם המוט זה לא הכי אידיאלי חח

כול חדר כושר והמשאבים שלו. צריך להוציא את המירב בכול מקום, לנצל את המכשירים בצורה הכי טובה שאפשר.
לפני המון שנים כשהתחלתי להתאמן, לא היה לנו שום סוג של כלוב בחדר כושר שהתאמנתי בו, אבל לא היתה לי ברירה כי זה מה שהיה אפשר במסגרת התקציב, אבל כבר אז ידעתי את הנחיצות בכלוב ולחצתי על בעל המקום ביחד עם עוד מתאמנים להביא אחד כזה, בסוף הצלחנו. ממליץ לך לנסות לפנות אליו, להסביר לו שהכול מתחיל בשרירי הרגליים ובשביל זה חובה כלוב לבצע סקוואטים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית