הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה בסדר להתאמן עייף?

Hugh Janus

משתמש מתחיל
52
1
נק' מוניטין:
12
52
1
בימים האחרונים ישנתי ממש חרא. אתמול פספסתי אימון כי נרדמתי בצהריים. הייתי ממש ממש עייף.

כרגע אני על 4 וחצי שעות שינה לא רצופות(קמתי אחרי שעתיים לכמה דקות)ואני מרגיש די עייף. אני יכול ללכת להתאמן, השאלה היא האם כדאי להכריח את עצמי? אני גם מפחד שאני אגיע הביתה, אוכל ואירדם בלי להגיע למאזן קלוריות נורמלי. היום היה לי יום מאוד מעצבן והייתי בסידורים מתשע בבוקר עד שלוש בצהריים. התרוצצתי במשך שעות.

אני לא רוצה להתחיל לפספס אימונים, אבל האם כדאי ללכת להתאמן היום או שפשוט היום אני אנסה להחזיק קצת יותר מעמד עד איזה 9-10 בערב, אסדר את שעות השינה שלי ואז אלך להתאמן מחר?
פעם אחרונה שהייתי במכון השבוע הייתה ביום שני.

היי
התשובה היא חד משמעית לא. לא רק שאימון במצב של חוסר שינה/ גוף מותש כזה לא יביא אותך לתוצאות שאתה רוצה הוא עלול לגרום ברוב המיקרים לפגיע בשריר, פציעות, חולשה ובטווח הרחוק ( במידה ואתה מחסיר שעות שינה באופן סידרתי ) חלילה לאירוע מוחי.
אני תמיד ממליץ להקשיב לגוף וכך גם באימונים, בכול תרגיל, סט וחזרה.
סדר את שעות השינה ותגיע למחרת לאימון אפקטיבי מיטיבי.

היי
התשובה היא חד משמעית לא. לא רק שאימון במצב של חוסר שינה/ גוף מותש כזה לא יביא אותך לתוצאות שאתה רוצה הוא עלול לגרום ברוב המיקרים לפגיע בשריר, פציעות, חולשה ובטווח הרחוק ( במידה ואתה מחסיר שעות שינה באופן סידרתי ) חלילה לאירוע מוחי.
אני תמיד ממליץ להקשיב לגוף וכך גם באימונים, בכול תרגיל, סט וחזרה.
סדר את שעות השינה ותגיע למחרת לאימון אפקטיבי מיטיבי.
נשמח אם לא תגיב בדברים שאינך בטוח בהם.
כתבתי על כך בעבר כאן:
אימונים - האם מחסור בשינה משפיע לרעה על מסת השריר וביצועים ספורטיביים?

אתה יכול ללכת להתאמן או לוותר על האימון, זה תלוי בך. הייתי מוריד אולי מעט עצימות באימון הזה אבל זה נטו לפי הרגשה. לשבור שיאים לא הייתי מנסה מאחר וזה עלול להיות בעייתי

היי מייק
לשמחתי אני מכיר את המחקרים הללו, הוא טען שהוא עייף מאוד, 4 וחצי שעות ולפי דבריו גם התזונה שלו באותו יום לא אופטימלית ( מי יודע מה קרה בימים שקדמו לכך ומה רמת הקורטיזול ומה ההשפעות שלה שמירת מסת השריר שלו כתוצאת ממחסור שינה מתמשך אבל זה כבר דיון אחר). איזו תועלת תצא מהאימון שכזה.
אני אישית דוחה ליום למחרת מהמתאמנים שלי אימונים כאלה.
לטווח הרחוק קיימים מספיק מחקרים המסכמים את הסכנות בנושא שעות שינה אחד מהם משנת 2011 של האיחוד האירופי שאנשים שמחסירים שעות שינה נמצאים בסיכון מוגבר של 48% לפתח או למות ממחלת לב כללית בתקופת מעקב של 7 עד 25 שנים, ובסיכון מוגבר של 15% לפתח או למות משבץ בפרק זמן זה.

שבת שלום.

לשמחתי אני מכיר את המחקרים הללו, הוא טען שהוא עייף מאוד, 4 וחצי שעות ולפי דבריו גם התזונה שלו באותו יום לא אופטימלית ( מי יודע מה קרה בימים שקדמו לכך ומה רמת הקורטיזול ומה ההשפעות שלה שמירת מסת השריר שלו כתוצאת ממחסור שינה מתמשך אבל זה כבר דיון אחר). איזו תועלת תצא מהאימון שכזה.
במחקרים מדובר על מחסור בשינה של כמה ימים ברצף ,אז 4 שעות זה מצב מצויין

ומה רמת הקורטיזול ומה ההשפעות שלה שמירת מסת השריר שלו כתוצאת ממחסור שינה מתמשך אבל זה כבר דיון אחר). איזו תועלת תצא מהאימון שכזה.
רמת קורטיזול אקוטית לא רלוונטית במובנים של העלאה במסת השריר/השמנה

לטווח הרחוק קיימים מספיק מחקרים המסכמים את הסכנות בנושא שעות שינה אחד מהם משנת 2011 של האיחוד האירופי שאנשים שמחסירים שעות שינה נמצאים בסיכון מוגבר של 48% לפתח או למות ממחלת לב כללית בתקופת מעקב של 7 עד 25 שנים, ובסיכון מוגבר של 15% לפתח או למות משבץ בפרק זמן זה.
זה לא קשור לנושא. זה מחסור שינה כרוני ולא מחסור שינה חד פעמי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית