הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתיחת שריר בכתף מלחיצת חזה

lior4007

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
0
40
0
אני מתאמן במשך שנתיים בערך עם הרבה הפסקות וכבר מודע לכל הטכניקות של התרגילים
עושה חימום כמו שצריך לפני ומתיחות בסוף האימון, אבל כל פעם שאני עושה בנצ' פרס אני מרגיש מתיחת שריר רק בכתף ימין ופשוט לא מצליח להרים את היד יותר מ90 מעלות....מחכה כמה ימים עובר ואז כשאני ניגש לתרגיל מרגיש שוב את אותו הדבר בכתף ימין...
איך פותרים את הנושא? אני רוצה להעלות במשקל אבל ממש מפחד לגרום נזק בלתי הפיך לכתף.
*חשוב להדגיש שאני עושה חימום לפני התרגיל, מתחיל בשכיבות שמיכה לאחר מכן מוסיף משקל למוט עד למשקל הגבוה

כאחד שסבל בעבר מדלקת בכתף, אני מציע לך לקחת את העניין ברצינות רבה.
זו פציעה מאד נפוצה שקשה מאד להיפטר ממנה.
בבנצ', ככל שהאחיזה שלך רחבה יותר כך מופעל יותר לחץ על הכתף. תרגיל לחיצת פרפר גם יכול ליצור לחץ על הכתף אם אתה מבצע תנועה גדולה מדי לאחור ומשם מתחיל את הלחיצה.
תמנע מלחץ על הכתף עד שהכאבים יעלמו. חד וחלק.

• פותח/ת השרשור
כאחד שסבל בעבר מדלקת בכתף, אני מציע לך לקחת את העניין ברצינות רבה.
זו פציעה מאד נפוצה שקשה מאד להיפטר ממנה.
בבנצ', ככל שהאחיזה שלך רחבה יותר כך מופעל יותר לחץ על הכתף. תרגיל לחיצת פרפר גם יכול ליצור לחץ על הכתף אם אתה מבצע תנועה גדולה מדי לאחור ומשם מתחיל את הלחיצה.
תמנע מלחץ על הכתף עד שהכאבים יעלמו. חד וחלק.

הכאבים נעלמים וחוזרים שוב אחרי התרגיל גם כשלא עשיתי פעילות במשך חודשים ולחיצת חזה אני חייב לשלב באימון שלי זה תרגיל מרכזי, איך אתה הצלחת לפתור את זה אם בכלל?

הפסקתי לחלוטין עם תרגילים שלוחצים על הכתף. אין ברירה אחרת.
לא עשיתי פרפר בכלל, בנץ באחיזה לא רחבה ורק במכונת סמית' - כך שהכתף כלל לא עובדת בייצוב. אוברהד עם משקלי נוצה.
כל עוד יש כאבים, יש בעיה. ולאחר שתבריא ולא יהיו כאבים כלל, תמשיך להיות זהיר מאד ועדין עם הכתף לתקופה.

• פותח/ת השרשור
הפסקתי לחלוטין עם תרגילים שלוחצים על הכתף. אין ברירה אחרת.
לא עשיתי פרפר בכלל, בנץ באחיזה לא רחבה ורק במכונת סמית' - כך שהכתף כלל לא עובדת בייצוב. אוברהד עם משקלי נוצה.
כל עוד יש כאבים, יש בעיה. ולאחר שתבריא ולא יהיו כאבים כלל, תמשיך להיות זהיר מאד ועדין עם הכתף לתקופה.

הלכת לרופא או שמאמן כושר המליץ לך את זה?

כאחד שסובל כרוני מזה ואפילו הגעתי לקרע בלברום אני ממליץ בחום לעבור לפלור פרס, התרגיל מקל משמעותית על הכתף ומאפשר לעבוד על החזה.
הייתי גם ממליץ לך לעבוד במספר חזרות גבוה ומשקל נמוך.

• פותח/ת השרשור
כאחד שסובל כרוני מזה ואפילו הגעתי לקרע בלברום אני ממליץ בחום לעבור לפלור פרס, התרגיל מקל משמעותית על הכתף ומאפשר לעבוד על החזה.
הייתי גם ממליץ לך לעבוד במספר חזרות גבוה ומשקל נמוך.

אני כרגע בתקופת מסה במטרה להעלות במשקלים ולא להוריד

המלצת פיזיותרפיסט.
במקרה שלי, מנוחה עזרה. במקרים יותר חמורים כאשר מדובר בדלקת, נדרש טיפול רפואי - ראה אשכול זה

אוקיי תודה רבה

קודם כל אם אתה עדיין סובל וזה מגביל אותך בהתקדמות באימונים אז גש לפיזיותרפיסט , אוכל להמליץ לך אם תרצה.
דבר שני אם זה כאב שלא בעקבות טראומה , זו פעם ראשונה שאתה חווה אותו אז פשוט תנסה ניטור עומסים תוריד משקל , חזרות ותעבוד בזוויות שלא מחמירות .אם אין החמרה באופן כללי אז מעולה , אם יש החמרה או כמו שאמרת שזה פוגע בהתקדמות שלך אז גש לטיפול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית