הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המודל לעליה במסה

Osher19

משתמש מתחיל
143
0
נק' מוניטין:
0
143
0
למי שמכיר את הספר.. הוא שווה את המחיר?יש שם באמת מידע שעוזר לעליה במסה משמעותית?

יש לך הכל בפורטל מאמרים. אני לא מאמין שיש שם משהו מיוחד שלא נכתב או נאמר כאן.
לפי מה שהבנתי המודל מדבר על תוכניות כוח כפרוקסי להעלאה במסת השריר מה שנסתר מספר פעמים במדע עד כה ולכן זה תלוי מה אתה מחפש. לדעתי זו לא גישה יעילה להעלאה במסת השריר

• פותח/ת השרשור
יש לך הכל בפורטל מאמרים. אני לא מאמין שיש שם משהו מיוחד שלא נכתב או נאמר כאן.
לפי מה שהבנתי המודל מדבר על תוכניות כוח כפרוקסי להעלאה במסת השריר מה שנסתר מספר פעמים במדע עד כה ולכן זה תלוי מה אתה מחפש. לדעתי זו לא גישה יעילה להעלאה במסת השריר
שאתה מתכוון ב 'לא גישה יעילה להעלה במסת השריר ' אתה מתכוון בלא הכי אפקטיבי ולמקסימום תוצאות כאילו?

אכן. ברגע שאתה מתאמן עצים כל הזמן, אתה עושה את זה על חשבון נפח בתוכנית (סטים/חזרות). אתה מוריד באופן משמעותי מנפח העבודה שלך כי יש לך גם חיים מחוץ לחדר כושר וכל אימון שלך הוא לא 3 שעות. ברגע שאתה מקריב את הנפח בתוכנית אימונים, אתה גם מקריב את העלאה במסת השריר שלך (זה לא אומר שלא תעלה. אתה תעלה, פשוט לא אידאלי פר טווח זמן נתון)

• פותח/ת השרשור
אכן. ברגע שאתה מתאמן עצים כל הזמן, אתה עושה את זה על חשבון נפח בתוכנית (סטים/חזרות). אתה מוריד באופן משמעותי מנפח העבודה שלך כי יש לך גם חיים מחוץ לחדר כושר וכל אימון שלך הוא לא 3 שעות. ברגע שאתה מקריב את הנפח בתוכנית אימונים, אתה גם מקריב את העלאה במסת השריר שלך (זה לא אומר שלא תעלה. אתה תעלה, פשוט לא אידאלי פר טווח זמן נתון)
אבל רוב הדברים שכתובים בספר הם לא רק על עצימות , הדבר העיקרי בספר לדעתי זה לשלב את כל טווחי החזרות (חזרות של כוח ומשקל גובה , חזרות בינוניות משקל מאוזן בין כבד לקל , וחזרות גבוהות עם משקל נמוך אבל עדיין מהווה אתגר לחזרות הגבוהות)
וכאילו הם לא מדברים רק על כוח ..
כמה כבר יקח לי אימון עצימות ונפח ביחד ? שעה וקצת אני חושב..

כמה כבר יקח לי אימון עצימות ונפח ביחד ? שעה וקצת אני חושב..
אין דבר כזה אימון שהוא גם מאוד עצים וגם עם נפח מאוד גבוה. אתה חייב לוותר על אחד מהם ברגע שיש לך את השני.

לא.

עצימות לא יכולה להיות שווה לנפח, אלו שני מושגים שונים.

נפח זו משוואה (חזרות X סטים X משקל) בעוד עצימות זה % מהמקסימום שאתה מסוגל.

ב100% עצימות תוכל להרים חזרה אחת. ב90% תוכל להרים נגיד 3 חזרות. ב50% עצימות תוכל להרים באימון שלם אולי גם 100 חזרות. אפשר לעבוד בעצימות משתנה לאורך האימון אבל עצימות גבוהה תמיד תבוא על חשבון נפח האימון. בכל הנוגע להיפרטרופיה, לרדת למס׳ חזרות נמוך ועצימות גבוהה זה פשוט מיותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית