הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סחרחורת אחרי תרגילים

golangm

משתמש פעיל
633
79
נק' מוניטין:
124
633
79
כבר יותר משנה אחרי כמעט כל תרגיל מסתובב לי הראש לכמה שניות ולפעמים רואה קצת שחור לכמה שניות.
זה התחיל די מזמן כשהייתי עושה סט של סקוואט ואחרי הסט זה קרה, אז ניסיתי לנשום יותר טוב וכל מני דברים וכלום לא עזר עד שבסוף ויתרתי על ברון או לבנתיים, אחרי זה זה קרה לי גם אחרי תרגילים אחרים ויותר מאוחר גם אם אני מתכופף רגיל וקם (גם לאט ממש) הראש מסתובב,
אשמח לרעיונות מה אפשר לעשות

• פותח/ת השרשור
היי
אותם סימטופמים שאתה מתאר היו לי בעבר ובמקרה שלי נבעו מלחץ דם גבוהה. יש לציין שאני מבצע אימוני כוח רוב חיי, במשקל אופטימלי, איני מעשן או צורך אלכוהול בכמויות מופרזות ושעות השינה הממוצעות שלי עומדות ברף, כול אלה עלולים להשפיע על לחץ דם ע"פ מחקרים רבים.
השיפור במצב במצב שלי בוצע בין היתר על ידי הגבלת מינון המלחים אך מרבית השינוי נבע מ:
1. צריכת כוס מיץ סלק ביום.
2. צריכת 1100 מ"ג קינמון ביום למשך מספר שבועות.
3. תרגילי מדיטציה המשלבים תרגילי נשימה והרגעה.

בדקת את זה והמליצו לך לעשות את זה? או סתם על דעת עצמך?
ולא בטוח שבגלל זה זה עבר לך, בכל מקרה אם יש רעיונות אחרים מה אני יכול לעשות אני אשמח, תודה

רופא רופא ושוב רופא.
קינמון וסלק הם לא תרופות לכלום ושום דבר.
אתה מתאר החמרה בסימפטומים.
לך לרופא ואם צריך רופאים נוספים לחוות דעת שנייה ושלישית.

• פותח/ת השרשור
רופא רופא ושוב רופא.
הייתי אצל רופאים וכל פעם הפנו לדבר אחר וכל דבר יוצא תקין ובכל זאת יש בעיה

אין ספק שיש בעיה. וייתכן שגם חמורה.
ואת התשובה אתה צריך לקבל מרופא.
תחפש חוות דעת נוספת. תלחץ ותהיה פרו אקטיבי.
אל תחפש תשובות כאן אצל חסרי השכלה רפואית.

כבר יותר משנה אחרי כמעט כל תרגיל מסתובב לי הראש לכמה שניות ולפעמים רואה קצת שחור לכמה שניות.
זה התחיל די מזמן כשהייתי עושה סט של סקוואט ואחרי הסט זה קרה, אז ניסיתי לנשום יותר טוב וכל מני דברים וכלום לא עזר עד שבסוף ויתרתי על ברון או לבנתיים, אחרי זה זה קרה לי גם אחרי תרגילים אחרים ויותר מאוחר גם אם אני מתכופף רגיל וקם (גם לאט ממש) הראש מסתובב,
אשמח לרעיונות מה אפשר לעשות

אתה נמצא תחת הרבה לחץ?
לי בעבר גם היה לי את השחור בעניים והסחרחורת הזאת... באימונים ולפעמים סתם כשקם... לא יודע אם זה קשור, אבל בנוסף לזה חלה התדרדרות באימונים עד שהפסקתי להתאמן, וחשתי תשישות שעליתי מדרגות אחת אחת ובאיטיות... בסופו של דבר (אחרי בדיקות) זה התברר כלחץ/מועקה נפשית, שאחרי ששיחררתי התחלתי לחזור לעצמי... הלחץ לא היה דווקא בלו"ז עמוס או משהו כזה אלא יותר מחשבות ולבטים...
ממליץ לבדוק ובהצלחה!

רופא רופא ושוב רופא.
לפני שאתה רושם תגובה וקובע עובדות לגבי סלק וקינמון אני מאוד ממליץ לך לקרוא על הסגולות ומחקרים שבוצעו לגבי צריכת מיץ סלק וקינמון בחולים בעלי לחץ דם. קיבלתי את ההמלצה הזו ברפואה אלטרנטיבית ומכיוון שהמנוס האחרון שלי הן תרופות לכן ניסיתי את הדרך הזו.
כמובן שדבר ראשון שעשיתי זו בדיקה ללחץ ונכון שצריך לגשת לרופא תמיד ומיד כשהגוף מתריעה וזה גם מה שאני עשיתי אך הטיפול בנושא שלי היה בדרך שונה.
ולא בטוח שבגלל זה זה עבר לך, בכל מקרה אם יש רעיונות אחרים מה אני יכול לעשות אני אשמח, תודה
למיטב ידעתי אין רופאים בפורום ולכן כול תגובה פה כולל שלי היא בגדר ניסיון אישי.
אין לי מושג מה הבעיה הרפואית שלך אך בגלל שהיא הזכירה את שלי שיתפתי אותך.
לגבי שאלתך אכן ביצעתי בדיקת לחץ דם במאמץ והוא נמצא נמוך. את ההמלצה לטיפול (שאת חלקו הצגתי) קיבלתי ממומחה לרפואה אלטרנטיבית. סלק, קינמון כמו גם הורדת מינון המלחים טיפול בנושאי לחצים, הפסקת עישון, שינה מספקת הם חלק מדרכי הטיפול שמוצאים לבעלי לחץ דם נמוך מזמן מאמץ.
ברגע שהרופאים יחליטו שמצאו את הבעיה שלך תוכל לבדוק מה האופציות ברחבי הרשת אבל עד אז תמשיך לסבול מהתופעה הזו שלי בכול אופן הפריעה מאוד.

חוזר שנית. סלק וקינמון הם לא תרופות.
רפואה אלטרנטיבית היא רפואה שמבוססת על טיפולים שלא עברו מבחני אפקטיביות וביקורת בסטנדרט מדעי והצלחה מעבר לפלצבו. היא פסאודו-מדעית.
זה בדיוק מה שהופך אותה ל-״אלטרנטיבית״ ולא רפואה ממש. או בשפה העממית - תרופות סבתא.

נערך לאחרונה:
חוזר שנית. סלק וקינמון הם לא תרופות.
ורפואה אלטרנטיבית היא רפואה שמבוססת על טיפולים שלא עברו מבחני אפקטיביות - אל מול קבוצות ביקורת והצלחה מעבר לפלצבו. היא פסאודו-מדעית.
זה בדיוק מה שהופך אותה ל-״אלטרנטיבית״ ולא רפואה ממש. או בשפה העממית - תרופות סבתא.
כנראה שיש לך בעיה רצינית בהבנת הנקרא במיוחד עבור התגובה שרשמתי.
1.אין תחליף לרופא.
2. המגיב אינו יודע מה הבעיה הרפואית שלו וגם הרופאים לא כדבריו.
2.סלק וקינמון אינם תרופות כמו שתה עם לימון אינה תרופה לשיעול אך ידעות ביעילותן בעזרה להתמודדות.
3. במקרה שלי סלק וקינמון כן עזרו אז "תרופות סבתא" כדבריך או לא הן אמשיך איתן
4. לילה טוב.

מאמין לך שאתה מאמין שסלק וקינמון עזרו לך.
זו ההגדרה של פלצבו.
תרופה, כמו אנטיביוטיקה, לא דורשת אמונה כדי שתהיה אפקטיווית. זה מה שהופך אותה לתרופה.

קיבלת הפנייה לנוירולוג?
אני מכיר בן אדם שחווה סימפטומים דומים, הרופא הפנה אותו לCT מוח כדי לשלול שמדובר בדברים חמורים.

עוד בדיקה שאתה יכול לבקש מניורולוג זה בדיקת לחץ דם יומית.
מצמידים לך מכשיר ל 24 שעות אשר בודק כל פרק זמן מסויים לחץ דם. קצת מתסכל אבל שווה את זה.
אם תשלח לבדיקה הזאת, תנהל יומן לאותו יום שמתאר מה עשית ממתי עד מתי ויהיה יותר קל לקבל כיוון

לפני שאתה רושם תגובה וקובע עובדות לגבי סלק וקינמון אני מאוד ממליץ לך לקרוא על הסגולות ומחקרים שבוצעו לגבי צריכת מיץ סלק וקינמון בחולים בעלי לחץ דם. קיבלתי את ההמלצה הזו ברפואה אלטרנטיבית ומכיוון שהמנוס האחרון שלי הן תרופות לכן ניסיתי את הדרך הזו.
כמובן שדבר ראשון שעשיתי זו בדיקה ללחץ ונכון שצריך לגשת לרופא תמיד ומיד כשהגוף מתריעה וזה גם מה שאני עשיתי אך הטיפול בנושא שלי היה בדרך שונה.
היתרונות הרפואיים של דברים בסגנון הזה הם נטו כתמיכה, השלמת פערים ויותר שיפור כללי, אין להם אבל שום תועלת רפואית כטיפול.

לפותח הדיון, יכול להיות שתצטרך לעבור אצל עוד רופאים עד שתקבל תשובה חד משמעית, אבל עצה שלי, תנסה לבקש טיפול עם ציפרלקס, או נוגדי חרדה קלאסיים אחרים. במקרה הטוב הבעיה נפתרה ואיכות החיים שלך תשתפר משמעותית, במקרה הגרוע זה לא פתר כלום ואז פשוט תפסיק את הטיפול

• פותח/ת השרשור
היתרונות הרפואיים של דברים בסגנון הזה הם נטו כתמיכה, השלמת פערים ויותר שיפור כללי, אין להם אבל שום תועלת רפואית כטיפול.

לפותח הדיון, יכול להיות שתצטרך לעבור אצל עוד רופאים עד שתקבל תשובה חד משמעית, אבל עצה שלי, תנסה לבקש טיפול עם ציפרלקס, או נוגדי חרדה קלאסיים אחרים. במקרה הטוב הבעיה נפתרה ואיכות החיים שלך תשתפר משמעותית, במקרה הגרוע זה לא פתר כלום ואז פשוט תפסיק את הטיפול
לא נראה לי בכיוון של כדורים נגד דיכאון, גם אם זה בגלל דיכאון/מתח ונגיד שזה מהצבא (פחות או יותר הזמן שהתחילו הבעיות) אני משתחרר עוד 3 חודשים, חשבתי יותר בכיוון רפואי לשאול אם משהו מכיר את התופעות שאני מעלה פה ואולי יוכל לעזור

חשבתי יותר בכיוון רפואי לשאול אם משהו מכיר את התופעות שאני מעלה פה ואולי יוכל לעזור
כאמור, הסימפטומים שאתה מתאר יכולים להתאים למגוון רחב של בעיות רפואיות שונות, מקצתן חמורות ביותר.
בין היתר - דכאון או עקה (stress), בעיות נוירולוגיות, לחץ דם נמוך (שפעמים רבות מהווה סימפטום של בעיה אחרת), בעיות לב ועוד.
אין שום טעם להסיק מחוויה של אדם אחר לגבי הבעיה שלך.
אל תהיה פאסיבי, אל תקבל לא כתשובה, לך חפש אבחנה ברורה אצל רופא. אם לא הראשון, אז השני ואם לא הוא אז השלישי וכן הלאה.

נערך לאחרונה:

מעניין אותי מאוד מה גורם לך להמליץ על כדורי דיכאון (עם תופעות לוואי קשות) כמו ציפרלקס?
ציפרלקס זה לא כדור שהמטרה שלו זה להפסיק סחרחורות (הוא ממש לא ממקד אותך יותר).
וזה ממש לא כדור שאתה מבקש להתחיל איתו טיפול ופשוט מפסיק על דעת עצמך.
אולי אני טועה, אבל אני מכיר שלושה אנשים שלוקחים ולקחו בעבר את הכדור.

מעניין אותי מאוד מה גורם לך להמליץ על כדורי דיכאון (עם תופעות לוואי קשות) כמו ציפרלקס?
ציפרלקס זה לא כדור שהמטרה שלו זה להפסיק סחרחורות (הוא ממש לא ממקד אותך יותר).
וזה ממש לא כדור שאתה מבקש להתחיל איתו טיפול ופשוט מפסיק על דעת עצמך.
אולי אני טועה, אבל אני מכיר שלושה אנשים שלוקחים ולקחו בעבר את הכדור.
אני בעצמי לוקח ציפרלקס ואני יכול להעיד שזה בעיקר שיפר לי את איכות החיים עם תופעות לוואי כמעט ולא מורגשות.
והוא לא טיפול לסחרחורות, אבל הוא בהחלט טיפול ללחץ שמשפיע על הפעילות הפיזית, ובגלל שהרופאים הגיעו למסקנה שכנראה זו הבעיה, אז מומלץ לנסות את הטיפול לבעיה הספציפית הזאת.
וזה כן כדור שאפשר לבקש במידה והמצב מאלץ את זה, ונכון שלא סתם אתה מפסיק על דעת עצמך, אלא בליווי של רופא, אבל הגמילה היא די פשוטה

נכון שלא סתם אתה מפסיק על דעת עצמך, אלא בליווי של רופא, אבל הגמילה היא די פשוטה
נוגדי דכאון שפועלים כ-SSRI (כדוגמת ציפרלקס) ממש אינן תרופות "light" ואין להקל ראש בנטילתן או הפסקתן.

אין ספק שיש ביכולתן לעזור לסובלים מדכאון ו/או חרדה (אף שיעילותן אינה גדולה - ההבדל בין קבוצות הניסוי והביקורת אינו גדול מאוד, כך שניתן ליחס רוב מכריע מהשפעתן לאפקט פלסבו), אך בוודאי שאינן אקמול שניתן לחלק לכל סובל מכאב ראש או סחרחורת.

נוגדי דכאון שפועלים כ-SSRI (כדוגמת ציפרלקס) ממש אינן תרופות "light" ואין להקל ראש בנטילתן או הפסקתן.
ממש לא אקמול.
ברור שלא, אבל ברגע שיש אבחנה לבעיה בריאותית מסויימת כדאי לטפל בה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית