הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר שאלות

merop3004

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
בוקר אור לכולם,

לפני 4 חודשיים בערך נירשמתי לחודש כושר,
התחלתי במשקלים נמוכים, אני הולך כל יום ולפני חודשיים הפסקתי ללכת בימי שבת בעקבות שהרבה אומרים לי שהגוף חייב לנוח.
אז כל יום ב6 בבוקר, שעה וחצי אימון.

התחלתי עם חיטוב, ירדתי במשקל, התאמנתי ממש טוב, לא עושה לעצמי הנחות בכלל!!!!
לאחר פרק זמן הבנתי שהידיים שלי קטנות ואני חייב להגדיל אותם, התעייצתי עם בחור מסוטים אמר לי לאכול 2700 קלוריות ביום, אז לפני שבועים התחלתי לטחון אוכל, עם זה אני רואה שהקוביות נעלמות (בקטנה), האם אמשיך לאכול כך, ישאר משהו מהשרירים בכלל?

עוד שאלה נוספת, בעבר הייתי עושה כל יוםכמעט[70%] אותם תרגילים כל יום (כנראה טעיות של מתחילים), לאחרונה התחלתי לבצע במשהו אחר:
אני מתמקד ב 4-5 מתקנים גג, אבל נותן שם בכל הכוח, למשל Pull down אני עושה 10-12 סטים של 8-9-10 בערך במשקל של 55-50, האם זה נכון מה שאני עושה?,

המטרה היא לקבל ידיים גדולות, גב, חזה, כתפים, ולחטב את העצמי.
אני מבצע כל יום כפיפות בטן (קרוב ל- 120-140) בהתחלה ובסוף האימון, ריצה של 10 דק, מתיחות ושחרור, אני כן רואה תוצאות מעולות, פשוט רוצה לקבל טיפים...

בנוסף לכך, רציתי לשאול האם יש משקה מומלץ לשתות במהלך אימון? אני שותה מים, אני רואה מספר אנשים שותים משקה בצבע בהיר (מתאר לעצמי שמודבר במשקה אנרגטי?)?

תודה חברים

נערך לאחרונה:
האם אמשיך לאכול כך, ישאר משהו מהשרירים בכלל?
אתה כנראה עולה באחוזי שומן. אתה צריך להשקל כל יום, לבצע ממוצע שבועי ולהעלות בקצב של כ-1% ממשקל גופך בחודש. אם אתה עולה מהר מידי, אז אתה אוכל יותר מידי

ני מתמקד ב 4-5 מתקנים גג, אבל נותן שם בכל הכוח, למשל Pull down אני עושה 10-12 סטים של 8-9-10 בערך במשקל של 55-50, האם זה נכון מה שאני עושה?,
אתה צריך עוד תרגילים/סטים

המטרה היא לקבל ידיים גדולות, גב, חזה, כתפים, ולחטב את העצמי.
זה לא עובד ביחד לגדול ולהתחטב

אני מבצע כל יום כפיפות בטן (קרוב ל- 120-140) בהתחלה ובסוף האימון,
אתה מבזבז את הזמן

אני שותה מים,
זה המומלץ

אני רואה מספר אנשים שותים משקה בצבע בהיר (מתאר לעצמי שמודבר במשקה אנרגטי?)?
מדובר בבולשיט

• פותח/ת השרשור
היי גבא, ראשית כל מעריך את התגובות שלך!
לגביי המים הבנתי,.
גם לגבי הבטן אני מבין ( יש המלצה כמה פעמים ביום?)
אתה בטוח שאי אפשר לחטב ולעלות מסה ביחד?
אגב שאנחנו אומרים לעלות מסה, אנחנו מדברים על לאכול המון חלבון או לאכול המון אוכל? כי יש הבדל

היי גבא, ראשית כל מעריך את התגובות שלך!
לגביי המים הבנתי,.
גם לגבי הבטן אני מבין ( יש המלצה כמה פעמים ביום?)
אתה בטוח שאי אפשר לחטב ולעלות מסה ביחד?
אגב שאנחנו אומרים לעלות מסה, אנחנו מדברים על לאכול המון חלבון או לאכול המון אוכל? כי יש הבדל
תרשה לי גם להיכנס לנסות לעזור פה..

אין שום תועלת בלאמן בטן או כל שריר אחר כמה פעמים ביום, ולהפך אם כבר.

כן, זה בהחלט לא אפשרי לעלות במסה ולחטב בו זמנית. זה שקול ללנסות לרוץ ולשבת בו זמנית. כשאמורים לעלות מסה, הכוונה היא לא סתם לאכול המון חלבון, וגם לא המון אוכל בהכרח. ובכל מקרה, ׳המון׳ זה לא כמות מוגדרת אלא הגדרה שמשתנה מאדם לאדם. הכוונה במסה זה להיות במאזן קלורי חיובי (נאמר +200-+500) ביחס אלייך, לכל אחד יש מאזן קלורי שונה. לחטב זה להיות במאזן קלורי שלילי ביחס אליך. מבין עכשיו איך זה לא עובד יחד? אתה לא יכול לאכול יותר ממה שהגוף שלך מוציא ביום, וגם פחות ממה שהגוף שלך מוציא ביום, בעת ובעונה אחת.

ניכר כי אתה לא בקיא בכלל בתחום, שזה בסדר כמובן, אבל יש גבול כמה תבין מכמה הודעות באשכול שפתחת. ממליץ לך לעבור על חלק מהמאמרים בפורטל על-מנת שיתמצתו לך מידע בסיסי וחשוב.

אם כך אז מה באמת קורה?
מתאמן כל יום, ואוכל המון חלבון מה התוצאה של תהליך כזה?
כל יום לאו דווקא צריך. והמון חלבון זה דבר שאכן צריך לשמור עליו כשהמטרה היא פיתוח שריר/כוח בצורה יעילה. את זה אפשר לשלב עם מאזן קלורי חיובי וגם עם שלישי, ככה שזה משתנה

גם בחיטוב וגם במסה אתה תרצה לאכול הרבה חלבון, כשהכל יחסי למשקל הגוף שלך כמובן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית