הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ss עזרה

דניאלל21

משתמש מתחיל
29
2
נק' מוניטין:
2
29
2
בידיוק מסיים חיטוב.
רוצה להתחיל מסה.
מחפש תוכנית בדגש על עליה במסת שריר אבל גם רוצה לעלות בכח.
השאלה שלי אם ss תתאים למטרות שלי בהנחה שאני מתכוון לעשות מסה נקיה ולא מלוכלכת לעלות בחודש 1 קג- 1.2 קג גג
במידה ולא אשמח להמלצה לתוכנית אחרת חשבתי אולי על תוכנית לינארית של גוני קנדיטו? או שאולי בכלל למטרות שלי עדיף להתמקד בתוכנית היפרטרופיה לגמרי כמו hst?
גובה: 176
משקל: 67
א"ש: 12-14
משקלי עבודה ל15 חזרות:
לחיצת חזה : 60 קילו
סקוואט: 50 קילו
דד ליפט: 65 קילו

תודה מראש על העזרה

בידיוק מסיים חיטוב.
רוצה להתחיל מסה.
מחפש תוכנית בדגש על עליה במסת שריר אבל גם רוצה לעלות בכח.
השאלה שלי אם ss תתאים למטרות שלי בהנחה שאני מתכוון לעשות מסה נקיה ולא מלוכלכת לעלות בחודש 1 קג- 1.2 קג גג
במידה ולא אשמח להמלצה לתוכנית אחרת חשבתי אולי על תוכנית לינארית של גוני קנדיטו? או שאולי בכלל למטרות שלי עדיף להתמקד בתוכנית היפרטרופיה לגמרי כמו hst?
גובה: 176
משקל: 67
א"ש: 12-14
משקלי עבודה ל15 חזרות:
לחיצת חזה : 60 קילו
סקוואט: 50 קילו
דד ליפט: 65 קילו

תודה מראש על העזרה
המשקלי עבודה שלך נמוכים בשביל HST.
עשיתי את התוכנית של קנדיטו(הגרסא של הpower) והיה מעולה.
לדעתי או ss או קנדיטו

• פותח/ת השרשור
המשקלי עבודה שלך נמוכים בשביל HST.
עשיתי את התוכנית של קנדיטו(הגרסא של הpower) והיה מעולה.
לדעתי או ss או קנדיטו
מעולה גם מבחינת היפרטרופיה או רק בהתקדמות במשקלי עבודה?
השאלה גם אם אני אצליח לעלות במשקלי עבודה בצורה משמעותית למרות שהעליה שלי במשקל תהיה מתונה כ1.2 קילו לחודש

מעולה גם מבחינת היפרטרופיה או רק בהתקדמות במשקלי עבודה?
השאלה גם אם אני אצליח לעלות במשקלי עבודה בצורה משמעותית למרות שהעליה שלי במשקל תהיה מתונה כ1.2 קילו לחודש
לא יודע לגבי הגרסא של היפרטרופיה, אבל הגרסא של הכוח מתפרץ עבדה מעולה

לא

אתה רוצה תוכניות עם יותר נפח. רוב התוכניות כוח לא מכילות מספיק נפח ולכן כנראה אינן טובות להעלאה אידאלית במסת השריר. תתחיל לשנות חשיבה בנושא.

בתוכניות כח צוברים גם מסת שריר...
זה שאלה של מיקסום תוצאות. אתה יכול להעלות 5 ק"ג מסת שריר בשנה או בחצי שנה. מה עדיף?

• פותח/ת השרשור
לא

אתה רוצה תוכניות עם יותר נפח. רוב התוכניות כוח לא מכילות מספיק נפח ולכן כנראה אינן טובות להעלאה אידאלית במסת השריר. תתחיל לשנות חשיבה בנושא.

זה שאלה של מיקסום תוצאות. אתה יכול להעלות 5 ק"ג מסת שריר בשנה או בחצי שנה. מה עדיף?
בידיוק בשביל תשובה כזאת שאלתי את השאלה תודה רבה.
תוכנית hst תהיה טובה למטרה שלי או שאתה ממליץ על תוכנית אחרת ?
בידיוק בשביל תשובה כזאת שאלתי את השאלה תודה רבה.
תוכנית hst תהיה טובה למטרה שלי או שאתה ממליץ על תוכנית אחרת ?
אני שואל מהבחינה הזאת שמרגיש לי שבhst זה רק 3 אימונים בשבוע והנפח לא כל כך גבוהה מכיוון שזה רק 4 סטים לשריר גדול ו2 לשריר קטן פר אימון.
ואני יכול להתאמן בין 4-5 אימונים בשבוע ולשים יותר נפח זה לא עדיף?.

היי, במקומך הייתי עובד עם AB קלאסית מה שנקרא. נראית לי די אידיאלית למטרות ולזמן שיש לך לתת בשבוע לחדר כושר.

• פותח/ת השרשור
היי, במקומך הייתי עובד עם AB קלאסית מה שנקרא. נראית לי די אידיאלית למטרות ולזמן שיש לך לתת בשבוע לחדר כושר.
את הפיצולים הקלאסים אני מכיר חיפשתי משהו מובנה כמו hst לדוגמא.
נראה לי שאתן צאנס לhst ואם לא אחזור לפיצולים הקלאסיים.

אתה מתחיל, כל תכנית לא משנה איזה ראשי תיבות תכתוב כאן תתאים כל עוד תעשה אותה כמו שצריך.

ספציפית אם המטרה שלך היא היפרטרופיה - לא הייתי ממליץ על תכנית כוח אבל כן הייתי ממליץ על לימוד נכון של טכניקה, פרוגרסיב אוברלואד וכו׳.

• פותח/ת השרשור
אתה מתחיל, כל תכנית לא משנה איזה ראשי תיבות תכתוב כאן תתאים כל עוד תעשה אותה כמו שצריך.

ספציפית אם המטרה שלך היא היפרטרופיה - לא הייתי ממליץ על תכנית כוח אבל כן הייתי ממליץ על לימוד נכון של טכניקה, פרוגרסיב אוברלואד וכו׳.

הקטע שלפני הhst עשיתי fbw ושם יצא לי נפח גדול יותר מהhst אז אני מפחד שבכלל אני לא אתקדם ועלה מסת שריר אלא רק אלך אחורה מכיוון שהנפח השבועי ירד.

לאור העובדה שאני כל הזמן קורא כאן ויכוחים של Strength vs Size, או אימוני "פיתוח כח" אל מול אימוני "היפרטרופיה", אני חושב שכדאי להבהיר נקודה חשובה.
הויכוח הזה פשוט לא רלוונטי כשמדובר במתאמנים מהשורה.
אנשים שהם לא ליפטרים או בודי בילדרס מקצועיים, אלא מתאמנים חובבנים - 90% אחוז מחברי הפורום הזה - כל תכנית סבירה שיבצעו יחד עם תזונה מתאימה, תביא לתוצאות של גדילה ועלייה בכח גם יחד. לא ניתן להפריד בין השניים כשמדובר במתאמנים ממוצעים.
פשוט מגוחך לקרוא כאן על ילדים בני 20 ששוקלים 70 ק"ג שמתווכחים על היפרטרופיה כן או לא. זה לא רלוונטי מבחינתכם, פשוט תרימו Iron.

לאור העובדה שאני כל הזמן קורא כאן ויכוחים של Strength vs Size, או אימוני "פיתוח כח" אל מול אימוני "היפרטרופיה", אני חושב שכדאי להבהיר נקודה חשובה.
אנשים שהם לא ליפטרים או בודי בילדרס מקצועיים, אלא מתאמנים חובבנים - 90% אחוז מחברי הפורום הזה - כל תכנית סבירה שיבצעו יחד עם תזונה מתאימה, תביא לתוצאות של גדילה ועלייה בכח גם יחד. לא ניתן להפריד בין השניים כשמדובר במתאמנים ממוצעים.
פשוט מגוחך לקרוא כאן על ילדים בני 20 ששוקלים 70 ק"ג שמתווכחים על היפרטרופיה כן או לא. זה לא רלוונטי מבחינתכם, פשוט תרימו Iron.
מסכים במידה מה, אך יש כאן עוד היבט שלא התייחסת אליו. למה לקרוע את עצמך בתכנית כמו SS ולבצע שלושה אימונים סופר עצימים בשבוע שדורשים גם ככל הנראה תזונה בפלוס יחסית גבוה מהמאזן הקלורי כדי להתאושש בהתאם, כשהמטרה המרכזית היא היפרטרופיה?

• פותח/ת השרשור
אתה כותב משהו מובן מאליו השאלה פה זה לא מה יעבוד כי כל התוכניות יעבדו אלא איך לעבוד כדי למקסם תוצאות בהתאם למטרה שבמקרה שלי זה היפרטרופיה והם ענו לי על זה

לתשעים אחוז מהחברים כאן שהם מתאמנים מתחילים, אין שום חשיבות היפרטרופיה, כן או לא. כל עוד מדובר בנפח שבועי מספיק וחלוקת שרירים נכונה, אין ״למקסם״ כח או גודל. התוצאות יהיו זהות. למתאמן מתחיל כח=גודל. פשוט תתמידו ואחרי שנה של אימונים ממשיים, אפשר להתחיל לדבר על התייעלות.

זה דומה לשני ילדים עם מצופים בבריכה שרק התחילו לימודי שחייה ומתווכחים אם לגלח את שיער הרגליים ישפר את מהירות השחייה. לא רלוונטי עבורם בשלב המצופים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית