הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים כמה סידן באמת נספג ממקורות צמחיים?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,433
מנהל
נק' מוניטין:
58,710
103,293
12,433
כחלק מהמאמר שלי על חלב שקרב ובא עשיתי טבלה שמשווה סידן במוצר צמחי כנגד מהחי, הכמות שנדרש לצרוך מכל מוצר ובכמה קלוריות זה יעלה לנו כדי להגיע לכמויות סידן המומלצות ליום.

שימו לב ש-4 כוסות חלב במחיר של 600 קלוריות שוות מבחינת תוכלת הסידן ל-4.5 ק"ג עדשים אדומות במחיר 5,724 קלוריות.

כשדנים לגבי כמויות סידן, מה שכתוב על הנייר זה ממש לא מספיק ונדרש גם לאמוד את כושר ספיגת המוצר בגוף האדם יחד עם המינון הריאלי לצריכה, הן כמותית והן אנרגטית/קלורית.

בתאבון 😃

PPP.jpg

מה שאתה אומר זה שעדיף לעשות שייק תרד/קייל/ברוקולי/כרוב סיני על פני כוסות חלב.

לא ציינת מדוע דןוקא 1200מג ולא פחות(רמז חלבון מן החי) .
משום מה אין פה נניח כוס חלב סויה?

***עזוב משה, יש לי תחושה של מאמר בתשלום, ברור שיש לך פה עוקבין שישתו את מה שאתה כותב פה, אבל בחייאת תן לי צילום של תווית חלב רגיל שנותן 300 מג סידן לכוס 250... אם המאמר שלך ממומן, נהוג לציין את זה...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה מה שאתה אומר. אני לא טענתי את זה בשום מקום.

ההמלצה של איגודי הבריאות בישראל, ארה"ב וחלק נרחב אחר מהעולם זה 1,000-1,200 מ"ג/יום כתלות בגיל.

כי כמעט ואין שם אלא אם זה מעושר. לא צרפתי מוצרים מעושרים מאחר ומכניסים להם סידן באופן סינטטי.

יש לי תחושה של מאמר בתשלום,
יש לי תחושה שהנתונים היבשים לא עולים בקנה מידה עם האג'נדה שלך. חוץ מ-LBS/קילוגרם (שהם שלי) אני לא מקושר לאף גוף מסחרי או ממשלתי. מוזמן להריץ עלי בדיקות רקע.

ברור שיש לך פה עוקבין שישתו את מה שאתה כותב פה
אשמח אם תצטט איפה כתבתי שישתו משהו במאמר.

אבל בחייאת תן לי צילום של תווית חלב רגיל שנותן 300 מג סידן לכוס 250
זה מה שמצויין ברוב המחקרים ומשתנה בין מדינות ואף חברות של חלב. הינה דוגמה לחלב לא מועשר 3% שומן של תנובה:
חלב טרי 3% בקרטון - חלב תנובה

ב-250 מ"ל יש 250 מ"ג סידן.

בחלב מועשר אתה תקבל 500 מ"ג סידן ל-250 מ"ל:
חלב מועשר בחלבון : טרה

אם המאמר שלך ממומן, נהוג לציין את זה...
הוא לא. צא מהסרט

אין שום סרט
  • בטבלה שלך כוס חלב = 300 מג, זה ממש על ההתחלה, לפי החישוב החדש שלך 4*250 שווה 1200?
  • תבדוק את עצמך תגלה שכמות הסידן היומית המומלצת מבוססת על תפריט המושפע מאכילת חלבון מן החי, לכן יש הבדלים תהומיים בין ההמלצה של כל אירגון בריאות, שורה תחתונה מי שמבסס את התזונה שלו על חלבון מן הצומח צריך הרבה פחות מ1200, 600-700 ליתר דיוק, ככה שכל נושא המאמר שלך צריך להשתנות בטח הכותרת (לצורכיך תוכל לציין שצריך לאכול רק 2 וחצי קילו עדשים ו3000 קלוריות)
  • אין סויה כי בחרת לצרכי הכותרת שלך לא הכניס, אחרת היה לך קשה להשוות דווקא ל40קילו עדשים, יכולת לדבר על דברים אחרים, אבל הכותרת שלך לא היתה מושלמת ככה.
  • מועשר או לא מועשר, בחירה שלך
  • ישתו את מה שאתה אומר, הכוונה ליקראו בשקיקה
  • יצאתי מהסרט, אבל את מטה מגמתית, יכולת להוסיף גם קליפות תפוזים ודשא

נערך לאחרונה:
בטבלה שלך כוס חלב = 300 מג, זה ממש על ההתחלה, לפי החישוב החדש שלך 4*250 שווה 1200?
300 מ"ג*4 כוסות של 250 מ"ל בהחלט שווה 1200 מ"ג סידן בליטר חלב.

תבדוק את עצמך תגלה שכמות הסידן היומית המומלצת מבוססת על תפריט המושפע מאכילת חלבון מן החי, לכן יש הבדלים תהומיים בין ההמלצה של כל אירגון בריאות, שורה תחתונה מי שמבסס את התזונה שלו על חלבון מן הצומח צריך הרבה פחות מ1200, 600-700 ליתר דיוק, ככה שכל נושא המאמר שלך צריך להשתנות בטח הכותרת (לצורכיך תוכל לציין שצריך לאכול רק 2 וחצי קילו עדשים ו3000 קלוריות)
למה טבעונים צריכים פחות סידן? הגוף שלהם פועל שונה? השרירים שלהם עשויים מחומר שונה? הלב שלהם לא פועם אותו הדבר?

• אין סויה כי בחרת לצרכי הכותרת שלך לא הכניס, אחרת היה לך קשה להשוות דווקא ל40קילו עדשים, יכולת לדבר על דברים אחרים, אבל הכותרת שלך לא היתה מושלמת ככה.
  • מועשר או לא מועשר, בחירה שלך
לפי ההיגיון שלך בוא נכניס גם קפסולות סידן, וצבע לקיר שגם מכיל סידן. הרעיון הוא להתמקד במאכלים איך שהם, כל דבר שתוסיף לו מספיק סידן יגרום לך לצרוך מספיק סידן, השאלה היא מה יש בצורה טבעית

אנשים, אני לא יכול להתייחס ברצינות לתגובות שלכם כאנשי מקצוע אם למרות שאתם שמים קישורים בהם כתוב 100מג ל100מל ואתם ממשיכים להגיד שב1000מל יש 1200 מג סידן, תהפכו את זה איך שאתם רוצים, אבל קחו אוויר ותתקנו את הטעות.

Kotzer, זה לא קשור לגוף המיוחד של הטבעונים, זה קשור לכמות החלבון מן החי שאתה מכניס לגוף שלך...
צבע לקיר? תוסף חלבון אתה לוקח? בום כן, תשובה נכונה 100 נקודות, להמשיך?

מרגיש קצת מיותר כשאין יכולות לפתור מכפלה קצרה...

נערך לאחרונה:
אנשים, אני לא יכול להתייחס ברצינות לתגובות שלכם כאנשי מקצוע אם למרות שאתם שמים קישורים בהם כתוב 100מג ל100מל ואתם ממשיכים להגיד שב1000מל יש 1200 מג סידן, תהפכו את זה איך שאתם רוצים, אבל קחו אוויר ותתקנו את הטעות.
רשום שב-250 מ"ל יש 300 מ"ג סידן, איפה הטעות?

Kotzer, זה לא קשור לגוף המיוחד של הטבעונים, זה קשור לכמות החלבון מן החי שאתה מכניס לגוף שלך...
מה הקשר בין כמות החלבון לכמות הסידן? אתה צריך לצרוך כמות מסויימת של חלבון וכמות מסויימת של סידן, זהו. כמות הסידן לא מבוססת על כמות החלבון מן החי.

צבע לקיר? תוסף חלבון אתה לוקח? בום כן, תשובה נכונה 100 נקודות, להמשיך?
איך אכילת אדמה וצריכת תוסף סידן, ואכילת סויה מועשרת בסידן, שונים אחד מהשני בהקשר של צריכת סידן. הם לא, כי בשניהם הסידן מגיע ממקור אחר שהוא לא המזון עצמו

Kotzer
רשום שב-250 מ"ל יש 300 מ"ג סידן, איפה הטעות?
פה הטעות, מייק צריך לתקן, יותר מזה אי אפשר ואם זה לא ברור, חבל להטעות את הקוראים שלכם...

איך אכילת אדמה וצריכת תוסף סידן, ואכילת סויה מועשרת בסידן, שונים אחד מהשני בהקשר של צריכת סידן. הם לא, כי בשניהם הסידן מגיע ממקור אחר שהוא לא המזון עצמו
אם אתה צורך תוסף חלבון, אתה לא יכול באותה העת לצאת נגד מי ששותה חלב (או אדמה) אם תוסף סידן, זה פשוט מצחיק ...

מה הקשר בין כמות החלבון לכמות הסידן? אתה צריך לצרוך כמות מסויימת של חלבון וכמות מסויימת של סידן, זהו. כמות הסידן לא מבוססת על כמות החלבון מן החי.
יהיה יותר פשוט להגיד שיש מרווח של 100% בין המלצות לצריכת סידן במדינות מסויימות לאחרות

בלי קשר, מה אני יכול לעשות אם כל הטבלה הזאת שגויה ברגע שכמות הסידן בכוס חלב שמצויינת בטבלה אינה נכונה, לא בושה לתקן, פשוט בליטר חלב אין 1200 מל סידן, פשוט אין, גם אם טבעוני מעיר על זה 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

***עזוב משה, יש לי תחושה של מאמר בתשלום, ברור שיש לך פה עוקבין שישתו את מה שאתה כותב פה, אבל בחייאת תן לי צילום של תווית חלב רגיל שנותן 300 מג סידן לכוס 250... אם המאמר שלך ממומן, נהוג לציין את זה...
זה לא טעות. זה מטבלאות שבדקו כושר ספיגה/מחקר. בגירסה הסופית של המאמר אני אשנה את זה רק בשביל נודניקים כמוך כי ברגע שאני אשנה את זה במקום 4 כוסות חלב תצטרך 4.8 כוסות חלב. במקום 600 קלוריות תצטרך 660 קלוריות לערך. זה עדיין יותר פרקטי משאר המוצרים ברשימה מבחינה קלורית/קיבולת.

נשמח לרפרנס מדעי המקשר חלבון מין החי לסידן

פה הטעות, מייק צריך לתקן, יותר מזה אי אפשר ואם זה לא ברור, חבל להטעות את הקוראים שלכם...
תנסה לחשב מחדש את הטבלה עם 250 מ"ג סידן במקום 300 מ"ג ותגיד לי מה מצאת

אם אתה צורך תוסף חלבון, אתה לא יכול באותה העת לצאת נגד מי ששותה חלב (או אדמה) אם תוסף סידן, זה פשוט מצחיק ...
מצחיק שכל הדיון הזה הוא כשל לוגי אחד גדול. לא נמאס לך לפזר כאן אנשי קש?

יהיה יותר פשוט להגיד שיש מרווח של 100% בין המלצות לצריכת סידן במדינות מסויימות לאחרות
תוכיח

בלי קשר, מה אני יכול לעשות אם כל הטבלה הזאת שגויה ברגע שכמות הסידן בכוס חלב שמצויינת בטבלה אינה נכונה
גם אם הייתה "נכונה" הייתה מכחיש את הטבלה כי אתה מונע מאג'נדה ו Bias.

לא בושה לתקן, פשוט בליטר חלב אין 1200 מל סידן, פשוט אין, גם אם טבעוני מעיר על זה
זה יתוקן ל-1000 מ"ג סידן כהמלצה (שזה ההמלצה למי שבגיל 19-51, שזה רוב האוכלוסיה) ונוריד בשבילך את כמות הסידן ל-250 מ"ג לכוס, ככה שאנחנו עדיין נשארים עם 4 כוסות חלב ו-600 קלוריות סה"כ. כמובן ששאר הפרמטרים אתקן לפי 1000 מ"ג סידן ואתה תראה שההפרשים יהיו זניחים ועדיין תצטרך לאכול 7 ק"ג עדשים כדי לקבל מספיק סידן (או לצרוך טופו/סויה מעושר שזה בעצם האופציה הכי טובה לטבעוניים לקבל סידן שלא עולה הרבה קלוריות וזה בסדר).

• איך אתה יכול לקרוא למישהו נודניק אחרי שאתה מפרסם מאמר שמבוסס על 20% שגיאה? אתה לא עושה את זה בשבילי, אתה עושה את זה בשבילך, נהניתי לקרוא את החומרים שלך עד כה, מצטער ששגיאה כזאת בשיתוף כותרת שאין לה שום מטרה הביאו אותי לתקן אותך, אתה צריך להיות שמח בשבילך...
  • אני מוטה על ידי אג'נדה, יכול להגיד עליך אותו הדבר (עיין כותרת ומה מתוך כל הטבלה הצגת המסקנה)
  • כמה סידן, באנגליה בוגר צריך לקחת 700, בגרמניה כפול...
  • 14 ק''ג עדשים? לא בטוח( גם לא אוכל 12 כיכרות לחם או 2טון מספוא) , מה שכן למקרה שיהיו נודניקים אחרים הייתי בודק גם את המספרים האלה...
  • אגב אג'נדה, אני רק מתקן טעות שלך, אתה אחרי שהקזת את דמך ואת דמו של קוצר (שעוד צריך להבין את הטעות) מוכן לעשות טובה ולתקן אותה, אבל אני שבסך הארתי לך על הטעות שעשית הרי פוסל אותה בלי קשר למה שכתוב בה? משעשע

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה מפספס את הנקודה שהטבלה היא מתוך מחקרים מדעיים שבחנו ספיגה של סידן ממקורות שונים שכולם מופעים בטבלה. אתה מוזמן לפנות לתנובה וטרה ולכתוב להם מכתב שהם טעו ב-50 מ״ג סידן ביחס למה שקיים במדינות אחרות/במדע.

ואני עדיין לא חושב שאתה בכלל מבין את הטבלה או רוצה להבין אותה מתוך המניע האג׳נדה הטבעוני שלך שמסרב להשתחרר. ברגע שאני מוריד את כמות הסידן ל-4.8 כוסות במקום 4, זה לא משנה כמעט כלום בטבלה לעומת שאר המוצרים מהצומח. אבל כדי שעוד אנשים עם אג׳נדות כמוך יאבדו את טיעונם, נשנה את הטבלה כשהמאמר יצא כדי שזה ישקף את האג׳נדה שלך גם כן. אתה גם תראה שזה לא שינה כמעט כלום בטבלה ועדיין לא תקבל את כמות הסידן היומית המומלצת אם לא תאכל מוצרים מועשרים בסידן.

מייק, אני לא מבין איך אתה מאשים את תנובה או טרה בזה שהעתקת לטבלה שלך נתונים לא נכונים, מה לעשות באתר של טרה כוס חלב נותנת 250 אותו הדבר באתר של תנובה , כוס חלב 250, בטבלה שלך (שיש בה נתונים שמבוססים על מחקרים מדעיים) כוס חלב מכילה 300 (יכול להיות שאתה מזמין חלב מאמזון, אבל זה לא ריאלי), אין פה אג'נדה ולא צריך לפנות למור, אתה טועה...בכלל הפסקה הראשונה והמנומקת שלך מלאה בכלכלה הרבה סטירות שאני לא יודע מאיפה להתחיל אפילו...

זה יתוקן ל-1000 מ"ג סידן כהמלצה (שזה ההמלצה למי שבגיל 19-51, שזה רוב האוכלוסיה) ונוריד בשבילך את כמות הסידן ל-250 מ"ג לכוס, ככה שאנחנו עדיין נשארים עם 4 כוסות חלב ו-600 קלוריות סה"כ. כמובן ששאר הפרמטרים אתקן לפי 1000 מ"ג סידן ואתה תראה שההפרשים יהיו זניחים ועדיין תצטרך לאכול 7 ק"ג עדשים כדי לקבל מספיק סידן (או לצרוך טופו/סויה מעושר שזה בעצם האופציה הכי טובה לטבעוניים לקבל סידן שלא עולה הרבה קלוריות וזה בסדר).
הפרשים של 20% זניחים? אני מקווה שאתה לא מייעץ ככה ללקוחותיך...

אני אשמח להסביר לך שכל שורה בטבלה שלך שמבוססת מדעית גוררת שגיאה של 20 אחוז בהשוואה לכוס חלב ששמת בשורה הראשונה, עמודות של כמות נדרשת בהשוואה לכוס חלב, או קלוריות בהשוואה לכוס חלב פשוט לא נכונות, בלי קשר לאג'נדה, הן לא נכונות כי טעית בהעתקת הנתונים. לא בגלל טרה ותנובה אלא מקור החלב שממנו העתקת את הטבלה...

התשובות שלך דומות למצב שבו שוטר תופס אותך על 120 במקום 100, אתה תגיד לו שזה בסדר ובסוף כשלא יוותר תגיד לו שהוא נודניק והוא נותן לך דוח כי הוא מצביע שמאל

***אגב יש בטבלה שלך עוד שגיאות , לפחות בשורה אחת נוספת, עשרות אחוזים, אבל כל עטד השגיאה שלך נגרמת בגלל האג'נדה שלי,מה זה משנה...
תוספת 1:
אין ממש מה להוכיח, גוגל פשוט...
  • אוסטרליה - 800
  • איחוד אירופי - 700
  • מקסיקו - 800
  • ונצואלה - 1000
  • אנגליה - 700
  • שבדיה/דנמרק/איסלנד/פינלנד - 800

תוספת 2:
נימוק למי שלא ידע שלחלבון מן החי מלח והתפריט המערבי שחולה על חלבון מהחי יש השפעה על כמה סידן צריך, שורה תחתונה למתאמן משקיע שאוכל חלבון מן החי בכמויות (1.5+ גר לקילו משקל), אני במקום מייק הייתי מתחיל לכתוב את המאמר על החלב מחדש (CTRL+A DEL):

http://apps.who.int/iris/bitstream/...f;jsessionid=6A9E1A52F04C21B97E2CC6799EFA1754
ארוך ומתיש, למי שכן רוצה לדעת יותר ולא לזרוק טבלאות, עמוד 78 מתחיל בתיאור מרכיבים בתזונה המשפיעים על דרישות הסידן, בעמוד 79 מופיעה מילת המפתח animal protein
With a Western-style diet, absorbed calcium matches urinary and skin calcium at an intake of 840 mg (see Figure 4.3). Reducing animal protein intakes by 40 g reduces the intercept value and thus the requirement to 600 mg. Reducing both sodium and protein reduces the intercept value to 450mg.

במקום להגיד טעיתי, לא ידעתי הכי פשוט זה לסטות לאג'נדה
אני מניח שעכשיו תצטרכו לענות לא מהשרוול...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מייק, אני לא מבין איך אתה מאשים את תנובה או טרה בזה שהעתקת לטבלה שלך נתונים לא נכונים
כי יש לך קושי בהבנת הנקרא:

1.jpg

Choices for achieving adequate dietary calcium with a vegetarian diet. - PubMed - NCBI

באותה נשימה אפשר לומר שהברוקולי בטבלה זה לא אותו אחד שמגודל בישראל ותוכלת הסידן שונה. זה לא רלוונטי בכלל ולא נכתב בשום מקום שהטבלה מיוחסת לישראל בלבד.

בכלל הפסקה הראשונה והמנומקת שלך מלאה בכלכלה הרבה סטירות שאני לא יודע מאיפה להתחיל אפילו...
אולי עדיף שלא תתחיל כי לא פרסמת פה עד כה אף לא רפרנס אחד לטענות ההבלים שאתה טוען

הפרשים של 20% זניחים? אני מקווה שאתה לא מייעץ ככה ללקוחותיך...
אנחנו נתייחס לחוסר הבנתך באחוזים בהמשך ומקווה שתלמד אחוזים מחדש

אני אשמח להסביר לך שכל שורה בטבלה שלך שמבוססת מדעית גוררת שגיאה של 20 אחוז בהשוואה לכוס חלב ששמת בשורה הראשונה, עמודות של כמות נדרשת בהשוואה לכוס חלב, או קלוריות בהשוואה לכוס חלב פשוט לא נכונות, בלי קשר לאג'נדה, הן לא נכונות כי טעית בהעתקת הנתונים. לא בגלל טרה ותנובה אלא מקור החלב שממנו העתקת את הטבלה...
אשמח אם תחשב את שאר הפרמטרים עם ה"סטייה של 20%" ותראה לנו איפה זה שינה משהו בטבלה מבחינת הקושי בלספוג סידן ממקורות צמחיים או להכניס קיבולת חסר תקדים כדי לקבל את המינון המתבקש.

***אגב יש בטבלה שלך עוד שגיאות , לפחות בשורה אחת נוספת, עשרות אחוזים, אבל כל עטד השגיאה שלך נגרמת בגלל האג'נדה שלי,מה זה משנה...
איפה יש בטבלה עוד שגיאות?

אין ממש מה להוכיח, גוגל פשוט...
  • אוסטרליה - 800
  • איחוד אירופי - 700
  • מקסיקו - 800
  • ונצואלה - 1000
  • אנגליה - 700
  • שבדיה/דנמרק/איסלנד/פינלנד - 800
אני חושב שאתה צריך לחזור ללמוד אחוזים
כתבת מרווח של 100%. כמי שמתיימר למצוא "טעויות" של אחרים ולהבין בחישוב אחוזים, אני לא רואה פה מרווחים של 100%. להחזיר אותך לחטיבת ביניים? או שאתה תמשיך להמציא מספרים?

נימוק למי שלא ידע שלחלבון מן החי מלח והתפריט המערבי שחולה על חלבון מהחי יש השפעה על כמה סידן צריך
תוכיח את זה מחקרית

זה לא מחקר. אני רוצה מחקר קליני שמראה הפרשי סידן בגוף האדם לצרכני חלבון של 1.5+ גרם לק"ג משקל. מחקרים מוצאים כאן אם אתה לא יודע:
www.pubmed.com
אשמח לקישור אחד משם למחקר שכזה.

תתחיל מזה:
Meta-analysis of the effect of the acid-ash hypothesis of osteoporosis on calcium balance. - PubMed - NCBI

נערך לאחרונה:
בנוגע לטבלה שלך, מוזר שכבר הודת בטעות שלך, מיוחד אחרי שביקרת באתר תנובה/טרה, אבל בכל זאת:
44312

ובכל מקרה למי שקורא ולא מזמין חלב מאמזון אלא חלב בארץ:
44313

לגבי אחוזים, סלח לי זה מביך, אבל, ככה לומדים בתיכון
44314

איפה יש עוד טעויות?
44315

לגבי הדוח שפסלת, אלה המקורות של מה שלא בדקת:
44316

אגב - אתה יכול לעדכן את הכותרת שלך שלא תעקוץ רק את הטבעונים אלא גם רגישים ללקטוז ...

קבצים מצורפים

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    KB 68.6 · צפיות: 672
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    KB 26.9 · צפיות: 1,069
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    KB 5.4 · צפיות: 599
  • Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg
    KB 9.2 · צפיות: 630
  • Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    KB 38.4 · צפיות: 589
נערך לאחרונה:
וואי Sportguru
אתה נודניק.
אם לא טוב לך אל תעשה את זה רק תשחרר מהלחץ שלך שכולם צריכים להיות טבעוניים

וואי Sportguru
אתה נודניק.
אם לא טוב לך אל תעשה את זה רק תשחרר מהלחץ שלך שכולם צריכים להיות טבעוניים

הקשר היחיד לטבעונות זה בכותרת של מייק,
יש פה ערימה של טעויות, שמנהל האתר מסכים ומתעלם מהן בו זמנית

אי אפשר לדרוש קישורים למחקרים קליניים (ככה מייק מנער מעליו כל אחד שיש לו דיעה אחרת) ובו זמנית להצהיר על נתונים שגויים ;-)

• פותח/ת השרשור
אתה באמת ביזבוז זמן. אתה מביא לי רשימת רפרנסים לא קשורה מבלי שקראת אפילו אחד מהם. אני רוצה ציטוט מתוך רפרנס ולא רשימה. אני יכול גם להפנות אותך לספרים שלמים ולא ככה מנהלים דיון. אבל הוכחת כבר שאתה לא יודע לנהל דיון אז מה זה משנה.

רווח של 100% ד"א זה בין 500 ל 1000 לדוגמה. רק להעשרה שלך.

סגרנו את הדיון

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא מחפש כבוד או ש"יתפסו ממני". במיוחד לא מאנשים כמוך שהקשר בינם לבין המדע הוא מקרי בהחלט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית