הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

האם מותר לשתות קולה זירו בזמן חיטוב?

the sniper

משתמש מתחיל
40
3
נק' מוניטין:
3
40
3
האם מותר לשתות קולה זירו בזמן חיטוב?

זה ישפיע על השרירים? על השומנים? האם השתיה תגרום לירידה איטית יותר באחוזי שומן ?

סוכר גורם לדלקתיות, זה שהגוף יכול "לכבות" אותה (בעזרת רכיבים אנטי דלקתיים משאר התזונה, תנועה וכושר גופני, גנטיקה, פרוביוטיקה וכו) זה לא הופך את הסוכר ללא מזיק
סוכר צריך לקבל לתוך הוריד מי שנמצא בהיפוגליקמיה או בתת הכרה כדי להחזיר את רמת הסוכר שלו בדם לתקינה
לאדם בריא אין שום צורך בסוכר
אני לא מדבר על גלידה פעם בשבוע בשביל הנפש (שגם זה גובל בהתמכרות) אבל בטח לא בשביל הגוף
מי שמעדיף קולה על גלידה זה כבר עניין של בחירה אישית, ועדיין לא מכיר אף אחד שיעדיף קולה על גלידה
עכשיו תנסה לדמיין מה יקרה אם יגידו לך שעד סוף חייך אסור לך גלידה? (בד"כ ככה זה אצל סכרתיים) אם אתה חושב שלא תעמוד בזה, פה הסוכר נכנס להגדרה של התמכרות, הרי הגוף שלך לא צריך את הגלידה, אבל הראש שלך כן
אני בעצמי אוכל גלידה פעם בשבוע כי מה שווים החיים בלי ההנאות הקטנות
אבל באותו יום מוריד מ 2-3 פירות לפרי אחד ומשתדל להוריד בפחמימה כדי לאזן את הסך הקלורי
רוב האנשים לא עושים את החשבון הזה (או מתוך בורות או חוסר מודעות למה שיש להם באוכל) ושם הם נופלים למעגל ההשמנה
סוכר דוחפים ל 90% מהמוצרים בסופר ככה שקל מאוד ליפול למלכודת הזאת
יש הבדל בין גלידה פיצה או קולה (או כולם ביחד למגזימים) ביציאה עם חברים, שוב בשביל הנפש לא בשביל הגוף, לבין לשתות קולה כתלות במשהו אחר ובעצם להפוך אותו להרגל קבוע/התמכרות (אני הולך להתאמן ובגלל זה אני הולך לשתות קולה)
זה עוד בלי להתייחס לכמה שהמוצר הזה מעובד

סוכר גורם לדלקתיות, זה שהגוף יכול "לכבות" אותה (בעזרת רכיבים אנטי דלקתיים משאר התזונה, תנועה וכושר גופני, גנטיקה, פרוביוטיקה וכו) זה לא הופך את הסוכר ללא מזיק
זה כבר חוסר הבנה של מה היא דלקת, תאמין לי שזה תהליך הרבה יותר מורכב, וסוכר הוא לא חלק ממנו.

סוכר צריך לקבל לתוך הוריד מי שנמצא בהיפוגליקמיה או בתת הכרה כדי להחזיר את רמת הסוכר שלו בדם לתקינה
לאדם בריא אין שום צורך בסוכר
אתה חי על גלוקוז על כל צורותיו, שהוא סוג של סוכר. אתה בכל המובנים חי על סוכר.
סוכר מוסף שאתה מוצא במזון הוא רק צורה אחת של סוכר שאתה יכול לצרוך.

אני לא מדבר על גלידה פעם בשבוע בשביל הנפש (שגם זה גובל בהתמכרות)
זה חוסר הבנה של מה היא התמכרות.
התמכרות היא צורך נפשי, ובעיקר פיזי במשהו.

עכשיו תנסה לדמיין מה יקרה אם יגידו לך שעד סוף חייך אסור לך גלידה? (בד"כ ככה זה אצל סכרתיים) אם אתה חושב שלא תעמוד בזה, פה הסוכר נכנס להגדרה של התמכרות, הרי הגוף שלך לא צריך את הגלידה, אבל הראש שלך כן
יש הבדל גדול מאוד בין באסה ורצון להמשיך לצרוך משהו שאתה אוהב, לבין חוסר יכולת אמיתית להפסיק לצרוך משהו. במקרה של ג'אנק פוד הרוב המוחלט של האנשים יפול בקטגוריה הראשונה, אולי מעט יהיה להם התמכרות נפשית קלה, אבל יותר ממוטיבים סוציאלים.

אבל באותו יום מוריד מ 2-3 פירות לפרי אחד ומשתדל להוריד בפחמימה כדי לאזן את הסך הקלורי
דווקא פירות זה לא משהו שאתה צריך באמת, אין שם כמעט שום דבר שאתה לא יכול להשיג ממקורות אחרים.

רוב האנשים לא עושים את החשבון הזה (או מתוך בורות או חוסר מודעות למה שיש להם באוכל) ושם הם נופלים למעגל ההשמנה
זה נכון, אבל מי שכן עושה את החישוב ולוקח בחשבון דברים כמו פיצה, גלידה, וקולה, לא יפול למעגל ההשמנה.

זה עוד בלי להתייחס לכמה שהמוצר הזה מעובד
וזה לא אומר כלום באמת

היי לכולם
אני אמנם מתחילה בתחום, ואין לי הרבה מה לתת מבחינת תזונה ספציפית לפיתוח גוף, אבל כאחות במקצועי, אני כן יכולה לספר על ממתיקים מלאכותיים, שקצת עלו כאן - ויש כאן הרבה מאוד באלגן....
אז ככה,
יש משפחה של ממתיקים שבנויים כימית ככוהלים (כוהל זה מבנה כימי, לא להתבלבל עם אלכוהול בבקשה...), מדובר בכל החומרים שנגמרים ב "ול": סורביטול, מניטול וכו...
בניגוד לממתיקים אחרים, יש בהם יחסית יותר קלוריות, ויש להם תופעת לוואי של שלשולים וכאבי בטן - זה בגלל הכימיה שלהם ולא כמו שנאמר כאן בגלל שהם עושים דלקת בדופן המעי, המבנה שלהם סופח מים...תתפלאו אפילו לשמוע שברפואה מנצלים אותם לטיפול בבצקות בדיוק בגלל זה. הם נמצאים בדרך כלל במסטיקים וסוכריות.

הממתיקים בקולה זירו הם ממתיקים ממשפחה אחרת לגמרי שנקראת אספרטיים ואסוסולפאם - מדובר במשפחה הכי ותיקה, כאשר זה חומר שאינו נספג בכלל בגוף. כאן המחקרים הצביעו שבכמויות מאוד גדולות יכולה להגרם הרעלה, ואולי אולי אולי - זה מחקרים ממש מהעת האחרונה, אצל חולי סוכרת, זה עשוי לעודד שינויים ברשתית של העין.

הסיבה ששתית קולה אינה מומלצת, קשורה דווקא בכל החומרים האחרים שיש בה, כמו זרחן, מלחים, צבעי מאכל וחומרי טעם וחומצות, שלעיתים אפילו מנוצלות כמו במצבי התייבשות ושלשולים (זה שנוי במחלוקת אבל קיים).
לטעמי כל עוד אתם לא חולי כליות, אין מניעה לשתות קצת משהו מתוק שעושה לכם טוב לנשמה בכמות סבירה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית