הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם מותר לשתות קולה זירו בזמן חיטוב?

the sniper

משתמש מתחיל
40
3
נק' מוניטין:
3
40
3
האם מותר לשתות קולה זירו בזמן חיטוב?

זה ישפיע על השרירים? על השומנים? האם השתיה תגרום לירידה איטית יותר באחוזי שומן ?

מותר לשתות קולה זירו, זה לא ישפיע עליך בשום צורה, אתה לא תעלה בשומן או תפתח זימים.
זה קולה זירו סה"כ, אין בזה כמעט קלוריות, ככה שזה לא ישפיע על התונה שלך. גם קולה רגילה אתה יכול לשתות, אבל כנראה זה יהיה בזבוז של קלוריות

שתיה ממותקת אמורה לרדת מהתפריט בטח בירידה במשקל
היא רק תגרום לרעב מוגבר ועליה בקלוריות
לפני אימון תמרים/בננה/קפה קר
אחרי אימון יוגורט+פרי או שייק חלב/יוגורט+פרי
קולה הוא מוצר אולטרה-מעובד רווי כימיקלים וממתיקים מלאכותיים ואין לו מקום בתזונה

🤦‍♂️

• פותח/ת השרשור
חחחח זה אומר שהוא טועה? זה בסדר לשתות קולה זירו נכון ?

ראיתי אפילו בודיבילדר דניאל קוגולביץ משהו כזה שהוא אומר שהוא משה לעצמו לשתות ליטר קולה זירו ביום

זה לא בהכרח נכון. אם אתה רעב ואתה תשתה או תאכל משהו מתוק עם מעט קלוריות, אז כן זה יגביר את הרעב מאוחר יותר, אבל בשילוב נכון זה לא בעיה

למה דווקא אלה? מה הבעיה עם כל דבר אחר?

זה פשוט לא נכון וקצת מטעה. נכון שלא מומלץ לצרוך בכמויות, אבל במינון זה לא בעיה

זה לא בהכרח נכון. אם אתה רעב ואתה תשתה או תאכל משהו מתוק עם מעט קלוריות, אז כן זה יגביר את הרעב מאוחר יותר, אבל בשילוב נכון זה לא בעיה

למה דווקא אלה? מה הבעיה עם כל דבר אחר?
בסמוך לאימון צריך משהו קטן עם אינדקס גליקמי בינוני במינימום קלוריות ובלי שומן סיבים וחלבון
אלה הכי נפוצים

זה פשוט לא נכון וקצת מטעה. נכון שלא מומלץ לצרוך בכמויות, אבל במינון זה לא בעיה
לא מומלץ בכלל
עוד לא שמעתי על דיאטנית/רופא שהמליצו על קולה או שתיה ממותקת בכלל

אם צריך סימוכין מדעי אז How Coca-Cola affects your body when you drink it

נערך לאחרונה:
שתיית סוכרים מועבדים (כמו קוקה קולה או קולה זירו שמישתמש ב ממתיק אחר מ פרוקטוז ) משפיעה באופן חד משמעי על הקיבה ותורמת לדלקת סביב בטן הקיבה ובגוף.
זוהי הבעייתיות של הסוכר - הנזק שנעשה לגוף הוא בידיוק אותו נזק שנעשה מצריכת אלכוהול אבל אנחנו בכיף נותנים לילדים שלנו קולה ומרגישים לא בנוח להביא להם בקבוק סטלה.
נעשו המון מחקרים בנושא - אתה מוזמן לחפש בעצמך ואני ממליץ, במידה ויש לך אנגלית טובה - לראות את דר רונדה פטריק מדברת על הנושא ( Dr Rhonda Patrick )

אם אתה שותה מידי פעם אין עם זה שום בעיה, אבל צריכה יומית במהירות תהפוך לדלקות שונות ברחבי הגוף ככל שהתאים משתנים ויותר חשוב מזה - משפיע על סביבת החיידקים בבטן שתגרום לך לרצות לצרוך עוד סוכרים בסגנון והם יתחילו לאכול את שכבת הקיבה ( השכבה שמפרידה בין החיידקים הבריאים בבטן לבין החיידקים של מערכת החיסונית של הבטן - ששתיהם בעצמם יוצרים מערך בריא) תוך כדי פיתוח דלקות מיידי.
ניתן לראות ירידה בטסטסטרון ושאר גורמים כאשר אנחנו צורכים פחמימות מעובדות - דהיינו, סוכר שכזה. זירו או לא זירו - זה רעל..

נערך לאחרונה:
בסמוך לאימון צריך משהו קטן עם אינדקס גליקמי בינוני במינימום קלוריות ובלי שומן סיבים וחלבון
אלה הכי נפוצים
זה לא ממש נכון, אתה לא רוצה מינימום קלוריות, אתה צריך אותן לאימון, וגם חלבון לא מזיק לפני אימון.
שומן וסיבים אולי לא הכי מומלצים כי הם יכולים לגרום לך להרגיש כבד, אבל במידה והם לא אין ממש מניעה לצרוך אותם לפני אימון.

לא מומלץ בכלל
עוד לא שמעתי על דיאטנית/רופא שהמליצו על קולה או שתיה ממותקת בכלל

אם צריך סימוכין מדעי אז How Coca-Cola affects your body when you drink it
צריך להבדיל, שאף דיאטן או רופא לא ימצא הצדקה לצרוך משקאות כמו קולה, ולכן לא ימליץ לאף אחד לצרוך אותן, אבל האם לאסור, הרוב יגיד לך לצרוך במתינות.
חוץ מזה, מה שנתת זה לא ממש סימוכין, זה יותר פוסטר הפחדה שברובו מוגזם או לא נכון.

שתיית סוכרים מועבדים (כמו קוקה קולה או קולה זירו שמישתמש ב ממתיק אחר מ פרוקטוז ) משפיעה באופן חד משמעי על הקיבה ותורמת לדלקת סביב בטן הקיבה ובגוף.
זוהי הבעייתיות של הסוכר - הנזק שנעשה לגוף הוא בידיוק אותו נזק שנעשה מצריכת אלכוהול אבל אנחנו בכיף נותנים לילדים שלנו קולה ומרגישים לא בנוח להביא להם בקבוק סטלה.
נעשו המון מחקרים בנושא - אתה מוזמן לחפש בעצמך ואני ממליץ, במידה ויש לך אנגלית טובה - לראות את דר רונדה פטריק מדברת על הנושא ( Dr Rhonda Patrick )

אם אתה שותה מידי פעם אין עם זה שום בעיה, אבל צריכה יומית במהירות תהפוך לדלקות שונות ברחבי הגוף ככל שהתאים משתנים ויותר חשוב מזה - משפיע על סביבת החיידקים בבטן שתגרום לך לרצות לצרוך עוד סוכרים בסגנון והם יתחילו לאכול את שכבת הקיבה ( השכבה שמפרידה בין החיידקים הבריאים בבטן לבין החיידקים של מערכת החיסונית של הבטן - ששתיהם בעצמם יוצרים מערך בריא) תוך כדי פיתוח דלקות מיידי.
ניתן לראות ירידה בטסטסטרון ושאר גורמים כאשר אנחנו צורכים פחמימות מעובדות - דהיינו, סוכר שכזה. זירו או לא זירו - זה רעל..
כל אלה דברים לא נכונים, וחלק מפרופוגנדת הפחדה של רופאים וד"ר לשקר כלשהו שמחפשים כותרות.
נכון שלא צריך כמות גבוהה של סוכר בדיאטה, אבל להתייחס אליו כהרשע של העולם זה פשוט לא נכון.
העניין של הדלקות לא ממש נכון, והסוכר הוא רק חלק מאורח חיים גרוע, שמוביל לדלקות.
העניין עם החיידקים זה גם לא ממש נכון. מה שנכן הוא שצריכה גבוהה של סוכר לאורח זמן תעודד יותר חיידקים שניזונים מהסוכר הזה על פני חיידקים אחרים, כי פשוט יש להם יותר מהמזון שמתאים להם, והם עלולים לעודד אותך לצרוך עוד סוכר, מנגנונים מאוד מורכבים שעדיין אנחנו לא יודעים עליהם הרבה.
לגבי האלכוהול זה כבר הגזמה. אלכוהול זה רעל לפי הגדרה, סוכר לא.

ד״ר רונדה פטריק אכן מהחוקרות המובילות היום לתזונה והיא גם חוקרת זהירה וביקורתית.
בעלת תארים בביוכימיה וביומדיה - ואת ה-PHD שלה עשתה תחת חניכתו של פרופסור ברוס איימס - Bruce Ames - מהחוקרים המובילים בעולם של קרצינוגנים (חומרים מסרטנים).
היא אכן ממליצה להפחית ככל שניתן בצריכת סוכר, אבל חשוב לציין (דברים שגם היא אומרת):
1. הכוונה לסוכר מעובד - refined sugar.
2. לכל אחד biome (הרכב בקטריאלי של הגוף) וביוכימיה שונים ולכן ההשפעות של צריכה מוגברת של סוכר מעובד אינן זהות או וודאיות לכולם - מדובר בתופעות סטטיסטיות.
3. סוכר מעובד איננו רעל. צריכה שלו במינונים נמוכים לא מסוכנת - ההערכה היא שצריכה של עד כ-40 גרם יומי היא סבירה.
4. הרבה מחקרים מצביעים על קורולציה בין צריכת סוכר מעובד ומופעים של מגוון בעיות רפואיות. כלומר שיש הרבה סיבות לחשוד בסוכר מעובד כגורם אך זו עדיין לא הוכחה. זו קורולציה.
5. אצל אנשים פעילים מאד - הסכנות הסטטיסטיות בצריכת סוכר מעובד כמעט לא קיימות. הנאמר מעל בעיקר רלוונטי לאנשים שמבצעים מעט פעילות פיסית, או כלל לא.

* מצורף למטה קטע וידיאו שבו משוחחת ד״ר רונדה פטריק על הנושא - מתוך הפודקאסט של ג׳ו רוגן.
* לינק לשיחה המלאה
* לינק להרצאה שלה בנושא

נערך לאחרונה:
זה לא ממש נכון, אתה לא רוצה מינימום קלוריות, אתה צריך אותן לאימון, וגם חלבון לא מזיק לפני אימון.
שומן וסיבים אולי לא הכי מומלצים כי הם יכולים לגרום לך להרגיש כבד, אבל במידה והם לא אין ממש מניעה לצרוך אותם לפני אימון.

כמובן שחייבים ארוחה גדולה 3-4 שעות לפני האימון
הכוונה למינימום קלוריות בסמוך לאימון (בשביל אנרגיה מיידית וזמינה לגוף)

צריך להבדיל, שאף דיאטן או רופא לא ימצא הצדקה לצרוך משקאות כמו קולה, ולכן לא ימליץ לאף אחד לצרוך אותן, אבל האם לאסור, הרוב יגיד לך לצרוך במתינות.
חוץ מזה, מה שנתת זה לא ממש סימוכין, זה יותר פוסטר הפחדה שברובו מוגזם או לא נכון.
כל רופא או דיאטן ימליץ להוריד את המוצר מהתפריט, תפקיד של דיאטן הוא לעזור לך לרדת או לעלות במשקל (תת משקל/השמנה) לטפל בהפרעות אכילה, מחלות עיכול/כבד/לחץ דם וכו', ולא לעודד מחלות מטבוליות (קולה היא אחת הדרכים שיובילו אותך לשם)

כל אלה דברים לא נכונים, וחלק מפרופוגנדת הפחדה של רופאים וד"ר לשקר כלשהו שמחפשים כותרות.
נכון שלא צריך כמות גבוהה של סוכר בדיאטה, אבל להתייחס אליו כהרשע של העולם זה פשוט לא נכון.
העניין של הדלקות לא ממש נכון, והסוכר הוא רק חלק מאורח חיים גרוע, שמוביל לדלקות.
העניין עם החיידקים זה גם לא ממש נכון. מה שנכן הוא שצריכה גבוהה של סוכר לאורח זמן תעודד יותר חיידקים שניזונים מהסוכר הזה על פני חיידקים אחרים, כי פשוט יש להם יותר מהמזון שמתאים להם, והם עלולים לעודד אותך לצרוך עוד סוכר, מנגנונים מאוד מורכבים שעדיין אנחנו לא יודעים עליהם הרבה.
לגבי האלכוהול זה כבר הגזמה. אלכוהול זה רעל לפי הגדרה, סוכר לא.

מסעות הפחדה שייכים לטבעונים פליאוליתים ושאר הקיצוניים שהולכים אחרי העדר ומחליפים הרגלי אכילה כל שנה לפי הטרנד (טבעוניזם ופליאו הם טרנדים) וכידוע אין טרנדים בתזונה

צריכת סוכר מלאכותי באופן קבוע לא שונה מסמים אלכוהול וסיגריות, זה ממכר נקודה. וידוע שמה שממכר מזיק גם לגוף וגם לנפש... למה לתת למישהו לחשוב שזה בסדר להמשיך לצרוך את המוצר הכי מעובד ומזיק שקיים בייחוד בפורום הזה ובייחוד לירידה במשקל שבה אמורים להימנע בכל מחיר ממאכלים ריקים (קלוריות ריקות סוכרים פחמימות פשוטות) ולהגביר במאכלים דחוסים (הרבה נוטריינטים במינימום קלוריות)

בן אדם שאוכל תזונה מאוזנת (ע"פ ההמלצות הרשמיות, נכון להיום הדיאטה הים תיכונית) לא צריך להוסיף שום מוצר מעובד ושום תוסף (פרט לויטמין D שמומלץ לכלל האוכלוסיה) כי כל הרכיבים שהגוף צריך נמצאים כבר במזון

מי שכן צריך מוצרים מעובדים (תרופות למשל) זה אנשים שכבר נכנסו למעגל החולי ותלויים בסטטינים להורדת כולסטרול, כדורים ללחץ דם, תכשירים למדידת סוכר וכו'

לא צריך לעשות דוקטורט על גוף האדם ולקרוא מיליון מאמרים כי את כל המחקרים כבר עשו הארגונים העולמיים (WHO NHS וכו) והעבירו את המסקנות וההנחיות הרלוונטיות לרופאים והדיאטנים, הם ה"מפיצים" של ההנחיות לכלל האוכלוסיה

למה המדינות מתחילות לחוקק חוקים לסימון מוצרים? (גם בישראל למרות שקצת בפיגור) פשוט מאוד כי הם כבר הבינו שסוכר פחמימות פשוטות ומוצרים מעובדים הם המגיפה של המאה ה 21 והרוצח הכי גדול של האדם ומי שנשאר מאחור ועוד לא הפנים את זה כנראה ילמד על בשרו

התאגידים יעשו הכל כדי להמשיך לגרום לך לצרוך את הרעלים שלהם ולהיות חולה, ואחר כך להיות תלוי בתאגידי התרופות והתוספים (תעשיית המזון ותעשיית התרופות וקופות החולים הם שותפים שמתדלקים אחד את השני) וככה בדיוק חוטפים סינדרום מטבולי סוכרת מחלות לב כבד עצמות ומה לא

מי שהגיע לגיל 40 וצרך קולה מגיל 20 לא יצליח להיגמל (בדיוק כמו סיגריות) וזה הגיל שחילוף חומרים מתחיל לרדת, שם בדיוק נכנסים למסלול הסוכרת וכל המחלות הנלוות

מוצר שמכיל כימיקלים וסוכרים מעובדים הוא רעל בהגדרה או לא בהגדרה, אבל רעל... אבקות חלבון ומשקאות "אנרגיה" (קולה למשל) וכל הרעלים האלה אמורים בכלל לצאת מהחוק (בנתיים כבר בדרך להיות סומנים)
"מותר" לשתות קולה מדי פעם ואין עם זה שום בעיה.. באותה מידה "מותר" גם לשתות טיפה אחת של סבון כלים פעם בשנה ואין עם זה שום בעיה... אז למה מלכתחילה? הגוף לא יודע ולא אמור לעכל את הרעלים האלה

אין לקולה מקום בתפריט כי בתפריט מאוזן חייבים להיות 2-3 פירות, מי שצורך סוכר מעובד לא יכול להכניס פירות לתפריט ובעצם מוותר על ויטמינים מינרלים סיבים ונוגדי חמצון לטובת מה... קולה? וכידוע בבקבוק קולה יש 13 כפיות סוכר = 65 גרם שזה פי 2 מכמות הסוכר המקסימלית המותרת לצריכה ביום (בדגש על מותרת, לא מומלצת... הכמות המומלצת היא 0) שזה בעצם רצח הדיאטה והגוף לאור יום

כל אחד שיעשה את הבחירות שלו ומי שממשיך לחשוב "אולי זה לא כזה גרוע" פשוט משחק לעצמו בבריאות
5. אצל אנשים פעילים מאד - הסכנות הסטטיסטיות בצריכת סוכר מעובד כמעט לא קיימות. הנאמר מעל בעיקר רלוונטי לאנשים שמבצעים מעט פעילות פיסית, או כלל לא.
עדיין לא סיבה להמשיך לצרוך סוכר (גם למי שכן פעיל) כי לפי אותה סטטיסטיקה ברגע שתפסיק להיות פעיל, מן הסתם בגיל יותר מאוחר, שם הסוכר יכנס לפעולה
בדיוק כמו להבריח סמים בבטן... יתפשטו לתוך הגוף ברגע שהחומצה בבטן תפרק אותם, או במקרה של סוכר ברגע שתפסיק להיות פעיל

danb, אל תפגע, אבל התגובה שלך היא ערבוב גרוע של בדייה ודמיון עם גרעיני אמת.
אולי מישהו אחר יקח על עצמו את המשימה של לעבור על התגובה שלך ולתקן את כל הטעויות שהצגת שם.
אני די בטוח שלא השקעת מאמץ בלמידה עצמית של הנושא והסתפקת ב-bro science ופוסטים בפייסבוק. יש בתגובה הרבה בבל"ת.

נערך לאחרונה:
״מי שהגיע לגיל 40 וצרך קול מגיל 20 לא יצליח להגמל״

🤦‍♂️
אני מכורה לקולה! איך להפסיק? | AskPeople
danb, אל תפגע, אבל התגובה שלך היא ערבוב גרוע של בדייה ודמיון עם גרעיני אמת.
אולי משהו אחר יקח על עצמו את המשימה של לעבור על התגובה שלך ולתקן את כל הטעויות שהצגת שם.
אני די בטוח שלא השקעת מאמץ בלמידה עצמית של הנושא והסתפקת ב-bro science ופוסטים בפייסבוק. יש בתגובה הרבה בבל"ת.
לא הייתי קורא לזה בדייה ודמיון אולי הגזמה אבל עדיין אמת בבסיס, וממתי לומדים תזונה בפייסבוק, רק מחקרים ממקורות אמינים והצלבה
אוכל אמיתי זה כל מזון שהגיע מהאדמה (ירקות פירות דגנים קטניות אגוזים זרעים) מהחווה (חלב ביצים עוף בשר) ומהים (דגים)
ככל שהמזון רחוק מצורתו הטבעית ומעורבב עם רכיבים אחרים ככה הוא מאבד יותר ערכים והופך לדלקתי יותר (ככל שהחלקיקים בו קטנים יותר ככה הוא נספג מהר יותר לדם או בקיצור עולה באינדקס הגליקמי) קולה היא בקצה הכי רחוק ובגלל זה היא תביא לך פיצוץ אינסולין בדם
יכול להיות ויכוח סביב רמת העיבוד של המוצר (אורגני, מרוסס, מועשר, אנטיביוטיקה, דישון, הקפאה, המלחה וכו') אבל בטח לא לגבי מוצר כמו קולה
יש לוביסטים טבעוניים/פליאוליתים או חוקרים עם אינטרס (ששילמו להם מועצת החלב החקלאות הביצים וכו) שעושים מחקרים גרועים אוספים משפטים ממחקרים אחרים בשיטת cherry picking בשביל כותרות (בדיוק כמו בעיתונות) ואז כל האתרים רצים לפרסם אותם כי ככה העולם העובד, החוקר/מו"ל מקבל חשיפה והאתר/מפרסם מקבל צפיות (כסף), ורק הקורא נדפק ומקבל עוד בלבול ביצים
בגלל זה צריך גם לדעת מה לסנן וכמובן להצליב מחקרים ובטח לא לקרוא באתרים קטנים ולא מוכרים

פאק אחי ניצחה הבאתה
פוסט של מישהי שמכורה לX ובכך הוכחתה שכול מי ששותה x מכור עליו .
עזוב שכולם הביאו תגובות נגד מעוטרות בעובדות מדעיות עזוב אתה מלך!!
רק דוגמה שאפשר להיות מכורים ל X גם בגיל 13, לא מוכיח כלום עדיין
יכול גם להיות שהיא סתם טרול ולא באמת מכורה

רק דוגמה שאפשר להיות מכורים ל X גם בגיל 13, לא מוכיח כלום עדיין
יכול גם להיות שהיא סתם טרול ולא באמת מכורה
מה אתה מסתלבט? אפשר להגיד את זה על כל דבר. אתה מודע לזה שיש אנשים שמכורים למסטיקים, לפיצה, לחלב וכו..?! רוצה יותר קיצוני? יש אנשים שמכורים ללאכול פאקינג עלים כן כן עלים ואני יכול להביא לך דוגמאות מפה ועד אילת. קולה לא ממכרת ולא נעליים. זה כמו להגיד שקנאביס ממכר שזה כמובן שטות מוחלטת. אני שותה קולה מגיל 10 ולא התמכרתי לשניה. היום אני בתהליכי חיטוב והפלא ופלא אני חודשיים וקצת לא נוגע בקולה ואני לא מרגיש בחיסרונה בשום צורה. הכל בראש והעיניין של אופי.

מה אתה מסתלבט? אפשר להגיד את זה על כל דבר. אתה מודע לזה שיש אנשים שמכורים למסטיקים, לפיצה, לחלב וכו..?! רוצה יותר קיצוני? יש אנשים שמכורים ללאכול פאקינג עלים כן כן עלים ואני יכול להביא לך דוגמאות מפה ועד אילת. קולה לא ממכרת ולא נעליים. זה כמו להגיד שקנאביס ממכר שזה כמובן שטות מוחלטת. אני שותה קולה מגיל 10 ולא התמכרתי לשניה. היום אני בתהליכי חיטוב והפלא ופלא אני חודשיים וקצת לא נוגע בקולה ואני לא מרגיש בחיסרונה בשום צורה. הכל בראש והעיניין של אופי.
למה לדעתך שאתה רעב אתה חייב משהו מתוק/גלידה/פיצה/עוגיה/קולה? כי הגוף שלך מכור לסוכר ופחמימות פשוטות (בד"כ בשילוב עם שומן)
ככה זה אצל רוב האנשים, ברור יש מקרים ויש מקרים וכל אחד לגופו אבל זה הרוב
ככל שתרגיל את הגוף שלך לצרוך סוכר כדי להעלים את הרעב ככה יהיה קשה יותר להיגמל מההרגל הזה
יש אנשים שיכולים להיגמל מסיגריות ביום אחד
ויש כאלה שלא יצליחו להיגמל כי מה לעשות הם מכורים
כמה פעמים שמעת את המשפט "קפה 2 סוכר"? מה הסיכוי שאותו בן אדם ישנה את ההרגל הזה? קרוב ל0
בדיוק הכל בראש, התמכרות היא סטיה בתוך הראש

אני חושב שכצמן אמר את זה הכי טוב, יש לך פה הרבה מאוד מידע מוטעה, עם בסיס נכון קטן מאוד.
סוכר נותן תחושה טובה בידיוק מהסיבה שכל החיות התפתחו לחפש מתוק ומלוח - גלוקוז ומלחים, 2 דברים חשובים מאוד לתפקוד שלנו.
הידעת שגבינה מעוררת במוח את אותה התגובה של קוקאין, אז תגיד לי עכשיו שגם גבינה זה סם?
סוכר מוסף הוא אכן אחד הגורמים הגדולים לתחלואה היום, אבל הם לא הסיבה היחידה, והמחקרים מתחילים להצביע לאט לאט שזה לא בהכרח הסוכר עצמו הבעיה, אלא העודף הקלורי בשילוב עם חוסר תנועה. בקצרה, השמנה ואורח חיים יושבני הם הבעיה האמיתית, ועל זה כל אידיוט יסכים.
גם לא כל מה שמתועש זה רע, זו סתם תפיסה שמרנית ובעייתית, סוג של "מה אני לא מבין מפחיד אותי, ומה שמפחיד אותי מסוכן".

ולגבי תעשיית המזון ותעשיית התרופות שמתדלקות אחד את השני, זה כבר משהו שצריך ללבוש בשבילו כובע מנייר אלומיניום בשביל לכתוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית