הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אבקת חלבון - מזון אולטרה מעובד

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
אני ממש מתאמץ בתזונה ואני עדיין לא קרוב להגיע לכמות החלבון היומית שלי.. מכוון ל-פי 1.8 ממשקל הגוף שזה יוצא לפי החישוב שלי: 125 גרם חלבון ליום

אני רוצה לקנות אבקת חלבון של מייפרוטאין - ללא טעם

אני יודע שזה מיתוס שאבקת חלבון זה לא בריא, וזה מסוכן, וכו' וכו'...
אבל בכל זאת אני נורא בגישה עם עצמי לאכול כמה שיותר טבעי והבנתי שההגדרה של אבקת חלבון זה מזון אולטרה מעובד, השאלה אם אין סיכון לטווח הארוך לסרטן ממזונות אולטרה מעובדים או כל סיכון אחר, או שעדיין אין מספיק מידע לפי המחקרים העדכניים..

מצד אחד אני נורא רוצה להגיע לכמות החלבון, אך מצד שני לא רוצה להכניס משהו שיש סיכוי כלשהו שיכול לגרום לבעיות בעתיד..

חשבתי לקנות את

Unflavoured: Whey Protein Concentrate (Milk) (100%), Emulsifier (Soy Lecithin)

אשמח לשמוע חוות דעת..
תודה!

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
אבל מה ההגדרה של מזון מעובד? זה שורש ה"בעיה".
מה התזונאי שלך הגדיר כמזון מעובד?

מזונות ומשקאות "אולטרה-מעובדים" מעלים את הסיכון לחלות בסרטן. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת הבריטי BMJ
ואבקות חלבון נחשבות ברשימה של האולטרה מעובדים.. לא יודע כמה כתב העת הבריטי BMJ אמין.. אבל אני ממש רוצה לשמוע מהמומחים כאן מה דעתם בכל זאת.. הבנתי את הרעיון של המאמר של מייק, שבביצה יש המון המון מרכיבים אבל זה טבעי לגמריי ולא מעובד, אני שואל על אבקות חלבון בכללי שנחשבות למזון אולטרה מעובד!

מחכה לעוד תגובות 👏

כמו שאמר בעצמך, זה מיתוס.
בשוקולד שאתה אוכל מושקעת עבודה זהה אם לא גדולה יותר בעיבוד שלו.
בסופו של דבר אין פה שום סיכון, וזה שהמזון עבר עבודה כלשהי כדי שיהיה מוכן לצריכה לא אומר שהוא מזיק

• פותח/ת השרשור

Ultra-processed foods and cancer
כמו שאמר בעצמך, זה מיתוס.
בשוקולד שאתה אוכל מושקעת עבודה זהה אם לא גדולה יותר בעיבוד שלו.
בסופו של דבר אין פה שום סיכון, וזה שהמזון עבר עבודה כלשהי כדי שיהיה מוכן לצריכה לא אומר שהוא מזיק

האמת שאני לא אוכל שוקולד..
התזונה שלי מתבססת על קינואה/פסטה/אורז, קטניות, טחינה, חמאת בוטנים טבעית, חזה עוף וקוטג'..

והוספתי למעלה את הרפרנס מה-BMJ..

אשמח בכל זאת להתייחסות נוספת לפני שאזמין את אבקת החלבון ממיי פרוטאין להשלים ערכים..

Ultra-processed foods and cancer

והוספתי למעלה את הרפרנס מה-BMJ
האבסטרקט לא אומר הרבה. יכול לתת רפרנס למאמר עצמו או לצרף אותו?
זה הרפרנס הנכון
Consumption of ultra-processed foods and cancer risk: results from NutriNet-Santé prospective cohort
הסר דאגה מליבך. התגובה של קוצר היתה מדוייקת. הממצאים התייחסו לג'אנק פוד, לא לרכיבי מזון נקיים:
More specifically, ultra-processed fats and sauces (P=0.002) and sugary products (P=0.03) and drinks (P=0.005) were associated with an increased risk of overall cancer, and ultra-processed sugary products were associated with risk of breast cancer (P=0.006) (appendix 6).
הסיבות המשוערות כללו צריכה עקבית של ערכים תזונתיים נמוכים, תוספי טעם ושימור, "נדידה" של רכיבי אריזה לתוך המזון, והיווצרות של חומרים לא מתוכננים תוך כדי הייצור/אריזה/איחסון:
Ultra-processed foods are often characterised by lower nutritional quality and the presence of additives, substances from packaging in contact with food, and compounds formed during production, processing, and storage
בקיצור, צריכה של אבקה איכותית ומבוקרת לא מהווה סיכון.

• פותח/ת השרשור
האבסטרקט לא אומר הרבה. יכול לתת רפרנס למאמר עצמו או לצרף אותו?
זה הרפרנס הנכון
Consumption of ultra-processed foods and cancer risk: results from NutriNet-Santé prospective cohort
הסר דאגה מליבך. התגובה של קוצר היתה מדוייקת. הממצאים התייחסו לג'אנק פוד, לא לרכיבי מזון נקיים:
More specifically, ultra-processed fats and sauces (P=0.002) and sugary products (P=0.03) and drinks (P=0.005) were associated with an increased risk of overall cancer, and ultra-processed sugary products were associated with risk of breast cancer (P=0.006) (appendix 6).
הסיבות המשוערות כללו צריכה עקבית של ערכים תזונתיים נמוכים, תוספי טעם ושימור, "נדידה" של רכיבי אריזה לתוך המזון, והיווצרות של חומרים לא מתוכננים תוך כדי הייצור/אריזה/איחסון:
Ultra-processed foods are often characterised by lower nutritional quality and the presence of additives, substances from packaging in contact with food, and compounds formed during production, processing, and storage
בקיצור, צריכה של אבקה איכותית ומבוקרת לא מהווה סיכון.

תודה על השקעתך בחיפוש התשובה המדויקת ועל כל העזרה

בהמשך למה שרשמת על צריכה של אבקה איכותית ומבוקרת..
MYPROTEIN נחשבת חברה כזאת..? נכון? כי אני רוצה לעשות מהאתר שלהם הזמנה..

והאם יש חשיבות לאבקה ללא טעם(UNFLAVORED) לבין אבקות בטעמי שוקולד/כרמל/וניל/טירימיסו (בגלל שמוסיפים להם את הטעמים..) ?

תודה!

תודה על השקעתך בחיפוש התשובה המדויקת ועל כל העזרה
טריויאלי
MYPROTEIN נחשבת חברה כזאת..? נכון
כן
והאם יש חשיבות לאבקה ללא טעם(UNFLAVORED) לבין אבקות בטעמי שוקולד/כרמל/וניל/טירימיסו (בגלל שמוסיפים להם את הטעמים..) ?
לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית