סרטון בדיקת טכניקה בסקוואט

• פותח/ת השרשור ran10
  • פורסם בתאריך

ran10

משתמש מתחיל
233
44
נק' מוניטין:
73
233
44
לאחר הפסקה מאימונים חזרתי לפני מס׳ שבועות להתאמן. ברצוני לשמוע את חוות דעתכם לגבי הטכניקה. האם הגב נוטה קדימה מידי? במידה וכן כיצד ניתן לשפר זאת?

תודה לעונים

תוריד 10% שתוכל לעבוד יותכ טכני ותטפס משם.
כמה דברים שכרגע הכי משנים לי:
1. תצר את העמידה קצת. תעמוד ברוחב כתפיים, שהעקבים יהיו מתחת לבית שחי.
2. אחרי שאתה מכניס אוויר, קח חצי שניה להתרכז כשכל הגוף מכווץ ואז תירד. תעשה הפרדה קטנה בין האוויר לבין תחילת הירידה.
3. תלחם יותר חזק בכניסה של הברכיים פנימה בעליה.

בגדול אני מעדיף נעלים עם עקב מוגבה לסקוואטים.

• פותח/ת השרשור
תוריד 10% שתוכל לעבוד יותכ טכני ותטפס משם.
כמה דברים שכרגע הכי משנים לי:
1. תצר את העמידה קצת. תעמוד ברוחב כתפיים, שהעקבים יהיו מתחת לבית שחי.
2. אחרי שאתה מכניס אוויר, קח חצי שניה להתרכז כשכל הגוף מכווץ ואז תירד. תעשה הפרדה קטנה בין האוויר לבין תחילת הירידה.
3. תלחם יותר חזק בכניסה של הברכיים פנימה בעליה.

בגדול אני מעדיף נעלים עם עקב מוגבה לסקוואטים.

1.במאמרים שקראתי הסבירו שהעמידה שלי צריכה להיות יותר רחבה מכיוון שהרגליים שלי ארוכות יותר ביחס לטורסו. או שאולי אני מדמיין והם פרופורציונליות
2.איישם זאת
3.נלחם בזה לא מעט בעזרת מתיחות

לגבי נעליים, האם נעל מקצועית מונעת את קריסת הברכיים ע״י קיבוע יותר חזק של הרגל לרצפה?

זה בעיקר תלוי בך ולא בנעל. אני מעדיף לעבוד עם נעל מוגבהת כי יותר קל לי לשמור על משקל במרכז הרגל ולא לעבור לאצבעות.

ואני דיי בטוח שעם עמידה ברוחב כתפיים יהיה לך יותר קל לשלוט בברכיים ולשבור 90 מעלות, כי הסקוואט הזה היה גבוה.

אלה שלמעלה צודקים לדעתי. עמידה מרב יותר עם זווית גדולה יותר בין כפות הרגליים תאפשר לך לדחוף את הברכיים הצידה יותר, כך שהגב יהיה מעט אנכי יותר למרות שזה לא נורא.
חוץ מזה כואב לי לראות שימוש בבאמפר פלייטס לא למטרת דדליפט

סה''כ רואים שאתה משקיע בטכניקה וזה יפה. אבל רואים אצלך בעיה שמופיעה גם אצלי ולכן שיגע אותי להבין מה גורם לה: אתה עולה קודם עם האגן ורק אח''כ מרים את החזה. מין 'גודמורנינג'. זה איבוד אנרגיה מיותר. ואני חושב שהפתרון הוא להשתדל לשמור על התנוחה של הגב לכל אורך (השלב הנטוי של) הירידה והעליה. כאילו לשמור על החזה למעלה כל הדרך.

נערך לאחרונה:
יש לא מעט בעיות בסקוואט הזה.
  • אחיזה לא טובה, אתה דוחף את המשקל לכיוון הגב במקום למשוך את המוט למטה או לתמוך במשקל, זה גורם לחזה שלך ליפול, או לפחות לא להיות בפוזיציה שהוא צריך להיות.
  • עמידה רחבה מדי.
  • חוסר יציבות גדול בכף הרגל, זה נוצר גם מחוסר מודעות, רוחב העמידה, והירידה המההירה שאתה עושה, זה כמעט נראה כאילו אתה מנסה לקפוץ תוך כדי ירידה.
תתחיל מלהצר עמידה, להוריד מרפקים, ככה שאתה מושך את המוט, להאט את הירידה, ולהרגיש את המשקל בכף הרגל

• פותח/ת השרשור
סה''כ רואים שאתה משקיע בטכניקה וזה יפה. אבל רואים אצלך בעיה שמופיעה גם אצלי ולכן שיגע אותי להבין מה גורם לה: אתה עולה קודם עם האגן ורק אח''כ מרים את החזה. מין 'גודמורנינג'. זה איבוד אנרגיה מיותר. ואני חושב שהפתרון הוא להשתדל לשמור על התנוחה של הגב לכל אורך (השלב הנטוי של) הירידה והעליה. כאילו לשמור על החזה למעלה כל הדרך.
זה מכיוון שרק לאחרונה התחלתי לנסות לבצע hip drive וכנראה שבגלל זה האגן עולה קודם.

יש לא מעט בעיות בסקוואט הזה.
  • אחיזה לא טובה, אתה דוחף את המשקל לכיוון הגב במקום למשוך את המוט למטה או לתמוך במשקל, זה גורם לחזה שלך ליפול, או לפחות לא להיות בפוזיציה שהוא צריך להיות.
  • עמידה רחבה מדי.
  • חוסר יציבות גדול בכף הרגל, זה נוצר גם מחוסר מודעות, רוחב העמידה, והירידה המההירה שאתה עושה, זה כמעט נראה כאילו אתה מנסה לקפוץ תוך כדי ירידה.
תתחיל מלהצר עמידה, להוריד מרפקים, ככה שאתה מושך את המוט, להאט את הירידה, ולהרגיש את המשקל בכף הרגל

1.האם המשיכה כלפי מטה לא תוביל לכך שהמוט יזוז מהמנח שבו הוא אמור להיות?
2.היום הצרתי מעט את העמידה,אך בשונה מהאימונים הקודמים לא הרגשתי את עבודת המקרבים.
3.אנסה לשפר. האם נעליים ייעודיות ישפרו את זה באופן משמעותי?

עוד הערה לגבי האחיזה.ככל שאני מתקדם במהלך הסט כך האחיזה מתרופפת. כלומר אם בחזרה הראשונה היד צמודה למוט בחזרה האחרונה האצבעות כבר לא צמודות אליו.האם יש איזשהו תרגיל לשפר את הגמישות?

מתיחה לכתפיים.

תבין לבד אם אתה מעדיף אחיזה של אגודל מעל המוט או מתחת למוט.
אני באופן אישי לא אוהב להפעיל על המוט לחץ. אני חושב שהאחיזה שלך סבירה ועם הזמן תוכל להיות יותר טייט, לתפוס יותר קרוב ולהוריד מרפקים. המוט צריך לשבת על מדף שנוצר בגלל הלחץ מהכתפיים והמרפקים.

ואם יש משהו שאני כן חושב שאתה מבצע טוב, זה ההיפ דרייב והשמירה על הזווית האנכית של הגב.

1.האם המשיכה כלפי מטה לא תוביל לכך שהמוט יזוז מהמנח שבו הוא אמור להיות?
אתה אמור למשוך לכיוון הגב, לא הרצפה. לכיוון השקע של הכתף.

2.היום הצרתי מעט את העמידה,אך בשונה מהאימונים הקודמים לא הרגשתי את עבודת המקרבים.
זה בסדר, אתה לא אמור להרגיש בהכרח עבודה קשה של המקרבים

3.אנסה לשפר. האם נעליים ייעודיות ישפרו את זה באופן משמעותי?
הן בהחלט ישפרו את עניין הגמישות, ואולי גם את עניין היציבה, אבל זה גם משהו שאתה צריך ללמוד לעשות בצורה אקטיבית
כף הרגל – החוליה החלשה

עוד הערה לגבי האחיזה.ככל שאני מתקדם במהלך הסט כך האחיזה מתרופפת. כלומר אם בחזרה הראשונה היד צמודה למוט בחזרה האחרונה האצבעות כבר לא צמודות אליו.האם יש איזשהו תרגיל לשפר את הגמישות?
תנסה לאחוז את המוט באחיזה מלאה עם האגודל, אם יש צורך תשתמש ברצועות שורש כף יד

מסכים לגמרי עם מה שנאמר לגבי אחיזת המוט.
בנוסף, לפי דעתי הבעיה המרכזתי פה שאתה לא סוגר את התנועה עד הסוף. הגב צריך להיות ישר בתחילת התנועה ובסופה, והאגן מכווץ. בסוף כל תנועה אתה צריך להכניס את האגן פנימה וליישר את הגב. לדעתי כדאי להוריד קצת משקל ולראות אם אתה מצליח ליישם את זה. אולי כדאי לשים גם יותר דגש על עבודה על בטן ושרירי אגן כדי שלא יגבילו אותך במשקלים בסקוואט.

מסכים לגמרי עם מה שנאמר לגבי אחיזת המוט.
בנוסף, לפי דעתי הבעיה המרכזתי פה שאתה לא סוגר את התנועה עד הסוף. הגב צריך להיות ישר בתחילת התנועה ובסופה, והאגן מכווץ. בסוף כל תנועה אתה צריך להכניס את האגן פנימה וליישר את הגב. לדעתי כדאי להוריד קצת משקל ולראות אם אתה מצליח ליישם את זה. אולי כדאי לשים גם יותר דגש על עבודה על בטן ושרירי אגן כדי שלא יגבילו אותך במשקלים בסקוואט.

לא אישי או בקטע רע, אבל פשוט לא. אין בסקוואט הנ"ל שום בעיה כזאת.
ומה שלא יגביל אותו במשקלים בסקוואט, במשקלים שהוא מרים כרגע, זה לחזק את הסקוואט. גלגל בטן, פלנקים ובק אקסטנשנס סתם יבזבזו לו זמן ואנרגיה.

לא אישי או בקטע רע, אבל פשוט לא. אין בסקוואט הנ"ל שום בעיה כזאת.
ומה שלא יגביל אותו במשקלים בסקוואט, במשקלים שהוא מרים כרגע, זה לחזק את הסקוואט. גלגל בטן, פלנקים ובק אקסטנשנס סתם יבזבזו לו זמן ואנרגיה.
התנועה שלו לא מלאה. שים לב כאן איך הם סוגרים את התנועה בסוף ולא משאירים את האגן בחוץ ואת הגב בשיפוע קדימה:
Barbell Full Squat | Exercise Videos & Guides | Bodybuilding.com
ExRx.net : Barbell Full Squat

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם. מחר אנסה ליישם את זה.
התנועה שלו לא מלאה. שים לב כאן איך הם סוגרים את התנועה בסוף ולא משאירים את האגן בחוץ ואת הגב בשיפוע קדימה:
תשים לב שמדובר בהיי באר סקוואט,שבו תבנית התנועה שונה לחלוטין תנועה שבה הגב אנכי יותר מלואו בר. בלואו בר שינוי של שיפוע הגב למטה ישבש לך את התנועה כלפי מעלה לחלוטין. שים לב גם לעומק שהם יורדים אליו.

אין קשר בין הסרטונים לבין הסקוואט שהוא מבצע. בלי שום קשר אלה שני מקומות פחות מומלצים לרכוש ידע בכל מה שנוגע להרמות בסיס.

סלחו לי על הבורות אבל אין לי מושג מה ההבדל בין "היי באר סקוואט" לבין "לואו בר סקוואט".
אשמח לדעת מה ההבדל בין התרגיל שמבוצע בסרטונים לבין הסקוואט שרן מבצע.
לגבי גובה הירידה ממה שאני יודע, בסרטון ב- EXRX הבחור יורד יותר מדי. הירידה צריכה להיות עד שהירכיים מקבילות לקרקע (והישבן והברך באותו גובה).

סלחו לי על הבורות אבל אין לי מושג מה ההבדל בין "היי באר סקוואט" לבין "לואו בר סקוואט".
אשמח לדעת מה ההבדל בין התרגיל שמבוצע בסרטונים לבין הסקוואט שרן מבצע.
לגבי גובה הירידה ממה שאני יודע, בסרטון ב- EXRX הבחור יורד יותר מדי. הירידה צריכה להיות עד שהירכיים מקבילות לקרקע (והישבן והברך באותו גובה).
הוא שובר מקביל, הירידה שאתה מתאר זה ירידה עד המקביל(שבו הישבן והברך באותו גובה), סקוואט זה ששוברים מקביל, פחות מזה זה לא סקוואט מלא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית