הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה בסקוואט

• פותח/ת השרשור ran10
  • פורסם בתאריך

ran10

משתמש מתחיל
233
44
נק' מוניטין:
73
233
44
לאחר הפסקה מאימונים חזרתי לפני מס׳ שבועות להתאמן. ברצוני לשמוע את חוות דעתכם לגבי הטכניקה. האם הגב נוטה קדימה מידי? במידה וכן כיצד ניתן לשפר זאת?

תודה לעונים

אז ההבדל בין "היי באר סקוואט" לבין "לואו בר סקוואט" היינו רק בגובה הירידה? כי אם כן אז אני לא רואה סיבה למה לא לסיים את התנועה כשהאגן יותר קדימה והגב יותר זקוף. ככה מכניסים לעבודה גם את שרירי הבטן והאגן, ופחות לחץ מופעל על הגב התחתון בעת עמידת המוצא (בין החזרות).
ועוד דבר, ה"סקוואט המלא" שבו הירידה היא עד למטה, לא פוגע במשהו? מפעיל לחץ גדול מדיי על מפרקים מסויימים? (ברכיים..)?

• פותח/ת השרשור
בשניהם שוברים מקביל. ההבדלים הם במנח המוט בזוית הגב ובעצם כמעט בהכל. תחפש בגוגל ותלמד על השוני ביניהם. אצרף לך תמונה שתמחיש את ההבדל ומשם תמשיך לבד

קבצים מצורפים

• 8F82EF3A-9BDA-4F12-BECF-9AC5709CF894.jpeg
    8F82EF3A-9BDA-4F12-BECF-9AC5709CF894.jpeg
    KB 34.7 · צפיות: 86
אז ההבדל בין "היי באר סקוואט" לבין "לואו בר סקוואט" היינו רק בגובה הירידה?
בשניהם יורדים עד שבירת מקביל, ההבדל הוא איפה המוט מונח על הגב, ב-high bar המוט יהיה פשוט מונח גבוה יותר על הגב, על הטרפזים, וזה ישנה מעט את המכניקה של התנועה.
למרות שלהסתכל עליהם כ-2 תרגילים שונים זה יהיה לא נכון בכלל, אלה פשוט 2 פוזיציות של המוט שמחייבות אותך לרדת בצורה מעט שונה כדי לשמור על איזון. בגדול גם אפשר למקום את המוט בכל מקום בין 2 המקומות "האידאליים" של המוט

כי אם כן אז אני לא רואה סיבה למה לא לסיים את התנועה כשהאגן יותר קדימה והגב יותר זקוף.
אתה יכול אם הגמישות שלך מאפשרת את זה ואתה מרגיש חזק יותר ככה, פשוט לרוב זה לא ככה

ככה מכניסים לעבודה גם את שרירי הבטן והאגן
,תאמין לי שהם עובדים מספיק בכל סקוואט

ופחות לחץ מופעל על הגב התחתון בעת עמידת המוצא (בין החזרות).
זה לא כזה נכון, וגם הקצת שכן לא ממש משנה

ועוד דבר, ה"סקוואט המלא" שבו הירידה היא עד למטה, לא פוגע במשהו? מפעיל לחץ גדול מדיי על מפרקים מסויימים? (ברכיים..)?
כל עוד אתה לא מכריח את עצמך להגיע לעומק שהמפרקים שלך לא יכולים להגיע אליו בצורה טבעית אז שום דבר לא נפגע
זה סרטון במיוחד בשבילך:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית