הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אומגה 3

• פותח/ת השרשור Crogam
  • פורסם בתאריך

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
נכון להיום מה אומרים המחקרים על הכמות האופטימלית לצריכת אומגה 3 והאם אפשר לקחת את כל הכמות באותו הרגע במקום לחלק?

חשוב גם שתשאף ליחס טוב בין אומגה 3 ל6, ז"א מלבד לתסף 3 גם להפחית 6

איך באופן ריאלי עושים את זה?
ממה שהבנתי גם אחרי שמצמצמים שמנים צמחיים עדיין יש כמויות גדולות של אומגה 6 בביצים, עוף ומוצרי חלב, שהם מקורות זולים ונוחים של חלבון למתאמנים רבים.
מצאתי את עצמי מתקשה למצוא מקורות שומן איכותיים מאז שהתחלתי להמנע מאומגה 6.

איך באופן ריאלי עושים את זה?
ממה שהבנתי גם אחרי שמצמצמים שמנים צמחיים עדיין יש כמויות גדולות של אומגה 6 בביצים, עוף ומוצרי חלב, שהם מקורות זולים ונוחים של חלבון למתאמנים רבים.
מצאתי את עצמי מתקשה למצוא מקורות שומן איכותיים מאז שהתחלתי להמנע מאומגה 6.

תאכלס תצודק, אני מתסף די הרבה שמן דגים ומשיג רק תמינימום הדרוש משומן רגיל (בכללי שומן גורם לי לבעיות עיכול קצת)
אבל אולי הרשימה תעזור
ממה שהבנתי 1:1 זה ההתפתחות של בני האדם הקדמונים או משהו אבל אומרים שגם 4:1 זה די סביר

Ratio of fatty acids in different foods - Wikipedia

וגם זה די מעניין:
The importance of the ratio of omega-6/omega-3 essential fatty acids. - PubMed - NCBI

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה 3 גרם שמן דגים, שמכיל אומגה 3.
ו-2 יספיק
אה התכוונת בכללי 3 גרם שמן דגים שמתוכם יספיק צריכה יומית של 2 גרם בערך
EPA = 1080
DHA 720
?

עכ עכשיו הייתי לוקח 3 כודרים של חברת now שכל כדור
EPA = 600
DHA 300
סכנתי את עצמי עם כמות שכזאת?

עכ עכשיו הייתי לוקח 3 כודרים של חברת now שכל כדור
EPA = 600
DHA 300
סכנתי את עצמי עם כמות שכזאת?
ממה שידוע לי אין ל- NOW תוסף עם כמויות כאלה. איזה תוסף אתה לוקח אם אפשר לשאול?
אם אתה מתכוון ל- Ultra omega 3 אז יש בו 500+250.
וסתם טיפ לא קשור - ממליץ לך לפתוח כמוסה אחת ולהריח את השמן. אם יש לו ריח סימן שהוא מקולקל/התחמצן ולא כדאי לקחת אותם. קורה המון עם תוספי אומגה 3 שעוברים משלוח לארץ מחו"ל.

וסתם טיפ לא קשור - ממליץ לך לפתוח כמוסה אחת ולהריח את השמן. אם יש לו ריח סימן שהוא מקולקל/התחמצן ולא כדאי לקחת אותם. קורה המון עם תוספי אומגה 3 שעוברים משלוח לארץ מחו"ל.

באמת ? אצלי זה קרה אחרי שהוא היה זמן מסוים במקרר, זה אומר שכדאי להזמין כמויות יותר קטנות ? לרוב גם שמים לו ויטמין e בישביל זה לא? ואם הוא התחמצן הוט חסר תועלת ?

אתה יכול להזמין בכמויות די גדולות. אם האומגה 3 מגיע אליך כשהוא במצב טוב, אז סביר להניח שבזמן שהוא אצלך בקירור הוא לא יתקלקל לפחות עד שנגמר התוקף. יכול להיות שחלק התקלקל במשלוח. ויטמין E לדעתי זה כתוספת, לא חושב שיש קשר לשימור של האומגה 3. אני קונה בארץ אומגה 3 אפילו אם יוצא קצת יותר יקר. בסוף אם אתה קונה וזורק חצי מזה אז כבר יותר זול לקנות בארץ.
אם התוסף התחמצן, לא רק שהוא לא יעיל, הוא גם עלול להזיק. לא כדאי לקחת סיכון לדעתי.
בדוק אחד מכל חבילה ותמיין.

• פותח/ת השרשור
1. אז מה אתה ממליץ לא להזמין מחול ולדלם פי כמה יותר?
2. אני מאחסן את זה בארון זה בסדר לא?
3. והתוסף שלי הכמויות שם זה 600 פלטס 300

3. והתוסף שלי הכמויות שם זה 600 פלטס 300

ממה שקראתי בטמפרטורות של עד 30 מעלות המוצר נשמר טוב, כשחם הייתי מעדיף לשים במקרר ואם יש מקום אז תמיד. מבחינת הזמנות, נראה לי שהכי טוב לנסות להזמין רק בתקופות לא חמות (לא בקיץ), לך תדע איפה דואר ישראל מאכסנים את זה.
הזמנתי כמה פעמים מחו"ל ועושה רושם שנשמר טרי.

כמה אתה משלם ועל איזה תוסף? כמה כמוסות?
אני קונה תוסף שנקרא אלספה מקס של אלטמן. הוא מכיל בכל כמוסה 790 מ"ג של EPA+DHA.
115 כמוסות אפשר להשיג ב89 ש"ח. אולי קצת יקר יותר מלהזמין מחו"ל, אבל לא בהרבה, והסבירות נמוכה יותר שהשמן התחמצן.

רצוי במקרר. במיוחד בארץ ישראל בחודשי הקיץ.

מסכים עם בובספוג. אם מזמינים אז עדיף בחורף. עדיף אפילו להזמין בחורף אספקה לשנה שלמה ולשמור במקרר מאשר להזמין בקיץ.

שאלה.. אפשר לשמור במקפיא את הקופסאות שלא משתמשים בהם? אם מזמינים בכמויות, אין תמיד מקום להכל במקרר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית