הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

zercher squats

• פותח/ת השרשור Hector
  • פורסם בתאריך

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
אני מתלבט בין zercher ל front squats
כעיקרון אני רוצה לוודא ממישהו שמכיר האם אין סכנה לפתח דלקת במרפקים מהתרגיל כי אם כן אני אשאר עם הfront

בכל תרגיל יש סיכון לשימוש יתר של מפרק מסויים אם אין בקרה על קצב ההתקדמות, אבל אם תעשה את זה בצורה חכמה אתה תהיה בסדר.
גם השאלה האם לעשות זרקר או פרונט אמור להיות תלוי יותר במטרה של תרגיל העזר

למה לעשות אותו בכלל?
כי יש לו רכיב איזומטרי גדול, שהופך אותו לשונה מכל מה שמקובל היום בעולם הכושר.
וחוץ מזה הוא עושה אותך חיה רעה.
לגבי דלקת מפרקים - לא, הוא לא עושה, אבל הוא כן מכאיב ובמשקלים גדולים צריך להגן על היד עם מגבת או משהו כזה.
אליהו כתב על זה פוסט מעניין באתר שלו.

כי יש לו רכיב איזומטרי גדול, שהופך אותו לשונה מכל מה שמקובל היום בעולם הכושר.
וחוץ מזה הוא עושה אותך חיה רעה.
לגבי דלקת מפרקים - לא, הוא לא עושה, אבל הוא כן מכאיב ובמשקלים גדולים צריך להגן על היד עם מגבת או משהו כזה.
אליהו כתב על זה פוסט מעניין באתר שלו.

גורם ללחץ על המרפקים.
חוץ מזה נראה שזה יכול לעשות נזק לגב,המוט לא באמת יציב ולא מקובע בתנוחה כזו קשה להשאיר את הגב "flat" במצב כזה שמבצעים את התנועה.
נראה טפל לגמרי התרגיל הזה.

גורם ללחץ על המרפקים.
חוץ מזה נראה שזה יכול לעשות נזק לגב,המוט לא באמת יציב ולא מקובע בתנוחה כזו קשה להשאיר את הגב "flat" במצב כזה שמבצעים את התנועה.
נראה טפל לגמרי התרגיל הזה.
בידיוק בגלל שקשה לשמור על הגב ישר הוא טוב, הוא יעיל מאוד בללמוד לשמור על טורסו יציב

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

אני מתלבט בין zercher ל front squats
כעיקרון אני רוצה לוודא ממישהו שמכיר האם אין סכנה לפתח דלקת במרפקים מהתרגיל כי אם כן אני אשאר עם הfront

כבר תקופה שכל מי שמתחיל אצלי במשקולנות, לומד בחודשים הראשונים לבצע זרצ'ר סקוואט מהרצפה. לא נצפו דלקות מרפקים או בעיה כלשהי, רק קבוצה של מניאקים חזקים.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא מה המטרה שלך. לא הייתי מסתבך עם תרגיל כזה למטרות היפרטרופיה.

להוריד קצת עומס מהגב תחתון, אני רגיל לעשות atg בנעליים די לא מתאימות לזה והגב תחתון שלי לפעמים כואב (השרירים או אולי זה דלקתיות) לא משהו כמו פציעה אבל מטיש ולוקח ימים להשתקם
אני הרבה פחות מרגיש את זה בפרונט סקואט
אני עושה סקואטים בעיקר לכוח ופשוט חיפשתי תרגיל לגוון

בעזהי"ת

השאלה היא מה המטרה שלך. לא הייתי מסתבך עם תרגיל כזה למטרות היפרטרופיה.

זרצ'ר ממש אינו 'להסתבך'. אמנם התרגיל נראה מופרע, אבל בפועל הוא הרבה יותר פשוט. לא יודע בנוגע להיפרטרופיה, אבל בנוגע לתרגיל למיצוי ה-MRV, אני חושב שהוא מעולה.

(שני קטעי זרצ'ר בוידאו. באמת שהוא הרבה יותר פשוט ממה שנראה).

בעזהי"ת

ה- 160 10x10, במסגרת איזה תכנית הוא בא? יכול לתת פרטים בגדול - אורך המחזור, מה הצורה של כל חלק שלו ?

תצורה שמטרתה גיוון ועבודה על סבולת כוח, למתאמן מתקדם. לא ספציפיות לכוח מירבי.

מה הכוונה מיצוי הMRV?
אם שמים שיפור כוח בצד והתמקדות בהיפרטרופיה. השאיפה שלך היא לבצע תרגילים שיתישו אותך כמה שפחות ולהתמקד בקבוצת השרירים הספציפית. לדוגמא בנט אובר, תרגיל מעולה לגב, עם הרבה יתרונות, אבל הוא יתיש אותך הרבה יותר מאשר חתירה עם תמיכה לחזה, כי אתה משתמש בשרירי ליבה להחזיק את הטורסו במנח של התרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית