הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות בקשר לבניית תפריט

• פותח/ת השרשור kotol
  • פורסם בתאריך

kotol

משתמש מתחיל
17
1
נק' מוניטין:
1
17
1
בניתי תפריט לעלייה במסה נקייה ויש לי כמה שאלות.

1) כשאני בונה תפריט ומחשב ערכים של מאכלים, נניח ואני רוצה לאכול באחת הארוחות 150 גרם של חזה עוף מבושל, איזה ערכים צריך לחשב לסך הערכים הסופיים, ערכים של החזה עוף לפני הבישול או אחרי הבישול? וזה אותו דבר גם לגבי ביצה, אורז ועוד? (את הכל אני רוצה לאכול מבושל, השאלה אם לחשב את הערכים של לפני בישול או אחרי)

2) בניתי תפריט מסויים ועברתי את סך כמות החלבונים שכדאי שיהיו בתפריט (בחישוב הערכים הסופיים של החלבונים של כל המנות יצא שכמות החלבון גדולה ממשקל הגוף שלי כפול 2) השאלה שלי היא אם מותר לחרוג מהכמות הזאת ולצרוך יותר חלבון? (כנ"ל שומנים)

3) בקשר לפחמימות, עד כמה פחמימות בערך מומלץ שיהיה בתפריט מסה נקייה? קשה לי להגיע למספר קלוריות שאני צריך ליום וכמו שרשמתי ב2 עברתי את כמות החלבונים המומלצת. לפי מה שהבנתי הרבה פחמימות במסה נקייה זה לא טוב ואני במצב בעייתי שחסרות לי קלוריות ובערכיים הסופיים יש לי כבר מקסימום שומנים וחלבונים. אז מה לעשות?

תודה לעוזרים

רכים של החזה עוף לפני הבישול או אחרי הבישול?
אחרי בישול

2) בניתי תפריט מסויים ועברתי את סך כמות החלבונים שכדאי שיהיו בתפריט (בחישוב הערכים הסופיים של החלבונים של כל המנות יצא שכמות החלבון גדולה ממשקל הגוף שלי כפול 2) השאלה שלי היא אם מותר לחרוג מהכמות הזאת ולצרוך יותר חלבון? (כנ"ל שומנים)
אין בעיה לחרוג מעט.
תפרסם את הערכים של התפריט שלך + הנתונים שלך (RMR)

בקשר לפחמימות, עד כמה פחמימות בערך מומלץ שיהיה בתפריט מסה נקייה?
אין מספר כזה.
מסה נקייה = פלוס קלורי קטן = עלייה איטית בשריר ובמשקל

• פותח/ת השרשור
אחרי בישול

אתה מתכוון שאם אני רוצה לאכול חזה עוף מבושל להתייחס לערכים אחרי בישול ואם אני אוכל את זה לא מבושל אז להתייחס לערכים לפני בישול או שאתה מתכוון שפשוט עדיף להתייחס לערכים אחרי מאשר הערכים לפניי?

תפרסם את הערכים של התפריט שלך + הנתונים שלך (RMR)

122 גרם חלבון

59 גרם שומן

350 גרם פחמימות

2580 קלוריות

rmr = 1980

אם אפשר, רציתי לשאול גם אם כרגע אני מתחיל מסה ואני חדש לגמרי בחדר כושר, האם אני חייב בשבוע הראשון להיות במאזן ניטרלי ורק אז להוסיף 500 קלוריות לתפריט ?

זה מספיק פלוס קלורי .. אתה לא צריך יותר מפלוס של500
אמורה להיות לך עליה בשבוע של בין חצי אחוז לאחוז משקל גוף...
אם אתה רואה שאתה עולה פחות מידי תוסיף עוד מאה קלוריות .. זה בערך עוד כף טחינה/חמאת בוטנים...
אם אתה עולה מעל אחוז תוריד לך קצת .. עד שזה יהיה מאוזן

זה שונה אז מחיטוב שזה אמור להיות ירידה של אחוז בשבוע?
כן זה שונה.
בחיטוב אתה יורד 0.5-1% ממשקל הגוף כל שבוע
בעלייה במסה אתה עולה 0.5-1.5% ממשקל הגוף כל חודש. תלוי כמה נקי אתה רוצה ללכת עם העליה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית