הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילי הפלא של וינס גירונדה

• פותח/ת השרשור Leon
  • פורסם בתאריך

Leon

משתמש קבוע
1,063
470
נק' מוניטין:
1,096
1,063
470
שלום לכולם. אני כרגע עושה תוכנית של וינס גירונדה(VINCE GIRONDA) הנודע יותר כמאמן של ארני\לארי ועוד כמה אנשים בטופ.
מי שמכיר, מה דעתכם על חלק מהתרגילים שם?
SISSY SQUAT.
GUILLOTINE OR NECK PRESS.
PULL UP TO STERNUM.
יש לו מגוון תרגילים, רציתי לשאול מהמדריכים\מתאמנים יותר ותיקים מה הם חושבים עליו\עליהם.
דיון פורה לכולם )

לפי מה שאני הבנתי הסיסי סקאווט הוא תרגיל מאוד בעייתי ולא מומלץ אגב הנזק שהוא עושה לטווח ארוך לברכיים

• פותח/ת השרשור
ידעתי תמיד שSISSY SQUAT מעמיס על הפאטלה ובלחיצת צוואר הכתפיים פועלות מאוד במקום שהם לא אמורות לעבוד בהן.

מה דעתך על הSTERNUM PULLUP?
אני עובד כולה 20 קג סיסי סקוואט וממש מרגיש את הארבע ראשי. השאלה היא אם אחרי חודש אפשר כבר להביא לשחיקה של הסחוס או במשקלי נוצה אין נזק.
כנל לגבי לחיצת צוואר\גיליוטינה: אני עובד עם 40-50 קילו ל8*8(יחד עם עוד 3 תרגילים: לחיצת בשיפוע חיובי עם משקולות כשכפות הידיים לכיוון הגוף,מקבילים רחב,לחיצה לכיוון המותן מפולי והגיליוטינה). זמן המנוחה של התוכניות שלו מאוד קצר.. כביכול 30-60 שניות גג.

כל התרגילים הפחות מקונבנציונליים יכול להיות שהם יעזרו, אבל הם רק השלמה לתוכנית גדולה יותר, ודי בטוח שאפשר להסתדר גם בלעדיהם, במיוחד ברמת המתאמן הטבעי שלא הגיע לטופ.
יכול להיות ששילוב של התרגילים האלה פה ושם לתקופות מסויימות זה לא דבר רע, אבל אני משוכנע שאפשר להסתדר בלעדיהם וללכת על דברים מוכרים יותר

ידעתי תמיד שSISSY SQUAT מעמיס על הפאטלה ובלחיצת צוואר הכתפיים פועלות מאוד במקום שהם לא אמורות לעבוד בהן.

מה דעתך על הSTERNUM PULLUP?
אני עובד כולה 20 קג סיסי סקוואט וממש מרגיש את הארבע ראשי. השאלה היא אם אחרי חודש אפשר כבר להביא לשחיקה של הסחוס או במשקלי נוצה אין נזק.
כנל לגבי לחיצת צוואר\גיליוטינה: אני עובד עם 40-50 קילו ל8*8(יחד עם עוד 3 תרגילים: לחיצת בשיפוע חיובי עם משקולות כשכפות הידיים לכיוון הגוף,מקבילים רחב,לחיצה לכיוון המותן מפולי והגיליוטינה). זמן המנוחה של התוכניות שלו מאוד קצר.. כביכול 30-60 שניות גג.

אני עשיתי סטרואם פול אפ בתקופה שלא היה לי אפשרות לעבוד הרבה על הרבה הגב ואני חייב להגיד ששילוב התרגיל יחד עם חתירה מאוד עזר לי להרחיב הגב שלי( בנוסף החתירה שלי שלי עלתה יותר טוב באותה תקופה)
בקשר לסיסי סקאווט אני עדיין לא ממליץ ברור שאחרי זמן קצר לא תרגיש את הנזק, במקרה הטוב אתה פשוט תיצור נזק מתמשך שיתגנב לך פתאום בלי שתרגיש כמו שkotzer אמר חפש תרגיל קצת יותר קונבצלי שיחליף אותו.
בקשר ללחיצת צאוור לא ניסיתי ולא שמעתי על התרגיל הזה עד עכשיו אז אני לא רוצה להגיד סתם.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני עשיתי סטרואם פול אפ בתקופה שלא היה לי אפשרות לעבוד הרבה על הרבה הגב ואני חייב להגיד ששילוב התרגיל יחד עם חתירה מאוד עזר לי להרחיב הגב שלי( בנוסף החתירה שלי שלי עלתה יותר טוב באותה תקופה)
בקשר לסיסי סקאווט אני עדיין לא ממליץ ברור שאחרי זמן קצר לא תרגיש את הנזק, במקרה הטוב אתה פשוט תיצור נזק מתמשך שיתגנב לך פתאום בלי שתרגיש כמו שkotzer אמר חפש תרגיל קצת יותר קונבצלי שיחליף אותו.
בקשר ללחיצת צאוור לא ניסיתי ולא שמעתי על התרגיל הזה עד עכשיו אני רוצה להגיד סתם.
הבנתי מבדיקה של מכשיר שבודק כמה נזק מולקולרי וגירוי נותנים לשריר הלחיצת צוואר תפס את המקום ה-1.. והרבה מפתחי גוף נשבעים דרכו. אני כמתאמן ומדריך רשמתי אותו הרבה מהסיבה שהוא הרבה יותר אפקטיבי לחזה עליון מאשר לחיצה בשיפוע או פלייס. ממש שמים לב לתוספת שיש בחזה אחרי שבועיים מתחילת התרגיל. ממליץ אך שוב, התנועה לא טבעית לכתף מעניין מה KOTZER חושב עליו(ביומכניקה וכו)

הבנתי מבדיקה של מכשיר שבודק כמה נזק מולקולרי וגירוי נותנים לשריר הלחיצת צוואר תפס את המקום ה-1.. והרבה מפתחי גוף נשבעים דרכו. אני כמתאמן ומדריך רשמתי אותו הרבה מהסיבה שהוא הרבה יותר אפקטיבי לחזה עליון מאשר לחיצה בשיפוע או פלייס. ממש שמים לב לתוספת שיש בחזה אחרי שבועיים מתחילת התרגיל. ממליץ אך שוב, התנועה לא טבעית לכתף מעניין מה KOTZER חושב עליו(ביומכניקה וכו)
אישית אני לא אוהב את הגישה הזאת של חזה עליון ותחתון היו לי עשרות מתאמנים שהתעקשתי אתם להישאר עם הנטיירלי ופשוט להתמקד לעלות במשקל והפלא ופלא החזה העליון שלהם גדל עם הזמן בלי החלוקה הזאת.
דרך אגב אשמח לראות את תוצאת הבדיקה הזאת על מסמך או משהו כדיי לחקור יותר על הנושא 😃

זו ווריאציית בנצ' נחמדה, אני יודע ששייקו אוהב להשתמש בה.
אם אתה יכול לבצע אותה בלי אי נוחות במפרק אז זה סבבה, אם לא אז לא נורא, לא שהפסדת משהו עצום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית