הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בניית תכנית אימון

GuyBuilding

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
0
17
0
היי אהלן,
גיא בן 22:
שוקל 64.5 ק"ג
למי שארוך לו מדי שידלג לקטע המודגש
בגיל 16 הייתי במשקל של 88 ק"ג ואז בהמלצת רופא התחלתי להשיל במשקל בעזרת ספורט וצמצום בתזונה,
ירדתי לבערך 67 ק"ג ואז התגייסתי לשירות קרבי (לא הקפדתי על ספורט בצורה רציפה בצבא) , השתחררתי על משקל של 69 ק"ג עם אחוז שומן גבוהה יחסית
מאז שהשתחררתי אני מתאמן בצורה רציפה כבר 9 חודשים,
החודשיים וחצי הראשונים היו בחיטוב, שאותו ביצעת בצורה לא נכונה בכלל (ללא הקפדה על חלבון, אימוני משקולות רצפים ועל גרעון קלורי סביר), ירדתי ממשקל של 69 ל 60 ק"ג אבל תוך כדי איבדתי כמות נאה מאוד של מסת שריר.
רציתי לשרוף את השומן העיקש שנותר ובכדי לעשות זאת הבנתי שצריך לעלות במשקל לכן התחלתי במסה נקייה (היה לי מאוד קשה פסיכולוגית לעלות במשקל), הלכתי לתזונאית וספרתי קלוריות וערכים בעזרת MyFitnessPal, הצלחתי לעלות במשקל בקצב מתון וסביר והספירה הקלורית עזרה , אך גרמה למתח נפשי מאוד גדול והייתי תקופה ארוכה במחשבות על אוכל כל היום וחוסר דיוק הפריע לי מאוד מאוד. לאחר תקופה מסוימת הרגשתי מספיק בטוח בעצמי, הפסקתי להשתמש באפליקציה באופן רציף, ויצרתי לעצמי בנק ארוחות (לפי קלוריות וחלבון בכל ארוחה לדוגמא - ארוחות של 800 קלוריות ו50 גרם חלבון , וארוחות של 500 קלוריות עם 25 גרם חלבון).
יש לציין שהתקדמתי נורא לאט במשקלי עובדה ובמשקל בפועל.
לפני חודש החלטתי שfuck it ונמאס לי להיות במרדף אחרי אוכל כל היום, החלטתי שמגיע לי ליהנות גם מהדרך, הורדתי ברמת הדייקנות הקלורית (לפעמים מעט יותר ולפעמים מעט פחות), שמרתי על תבנית מסוימת ועל לפחות 120 גרם חלבון ביום (הרשתי לעצמי גם לשתות אלכוהול בסופ"ש, ולאכול במסעדות מנות שהערכים שלהם מעט מעורפלים) . ברגע ששחררתי את זה גם משקלי העבודה שלי התחילו לעלות והגוף שלי קיבל צורה יפה יותר בעייני.
כיום אחרי חודש אני מרגיש ששוב נתקעתי במשקלי העבודה שלי, והבעיה היא שהתזונה שלי לא סדירה כמו פעם, וכל יום נראה קצת אחרת (מבחינת פחמימות ושומנים, אני מקפיד על 120 גרם חלבון ביום לפחות וההבדלים הם בסדר גודל של בין 100-300 קלוריות ולעתים נדירות אפילו יותר).

עכשיו העניין הוא כזה : אני מרוצה מהגוף שלי מאוד.
אני מרגיש שהגעתי לרמה טובה שלא חשבתי שאגיע אליה בעבר, אני כן חושב שלקראת סיום ההליך אבצע חיטוב קצר כדי לתת לגוף מראה טוב יותר, אך בגדול אני לא מעוניין להגדיל את הגוף שלי יותר (אולי קילו שתיים) , למרות משקלי הלא גבוה. אני כן מעוניין להתחזק ולהשתפר אך לא בהכרח לגדול.
בנוסף המחשבה על לחזור ולחשב ולדייק בתפריט מכבידה עליי מאוד, וגורמת לי להיכנס לסטרסים שלא שווים את המאמץ בעייני.

עכשיו לפי הבנתי כל עוד נשמור על מאזן קלוריות ניטרלי לא באמת נתקדם לשום מקום, גם אם נתאמן כל יום בשבוע, (לא נרד שומן ולא נעלה בשריר), אין לי בעיה עם זה כל עוד זה כן אפשרי להתחזק.
אני נהנה מהאימונים ובאותה המידה אני נהנה לאכול מה שבא לי, ולאכול לפי רעב ולא לרדוף אחרי ערכים.

אני מתאמן במתכונות של AB 4 בשבוע + 10 דקות אירובי כחימום (סך הכל האימון לוקח בין שעה וחצי לשעתיים), ותכנית זו עזרה לי להגדיל עד כה נפח שריר.
עכשיו מכאן הלאה לא ברורות לי המטרות שלי, אני חושב שמה אני מעוניין לעשות כרגע זה לשמר על מה שקיים, ואולי לעלות טיפה, הכוונה היא שאני מכוון למאזן קלורי יחסית ניטרלי עם נטייה קלה מאוד לחיובי (לא באמת מצפה לעלות במשקל).

לשאלותיי -
1. איזו תכנית אימונים תתאים לי לדעתכם לשימור + עלייה קלה מאוד?
2. לי זה נראה מיותר לעשות AB 4 בשבוע אם אני לא מתכנן לגדול בצורה משמעותית,
האם אימוני FBW 3 פעמים בשבוע אידאלי לשימור השריר ושמירה על המשקל (מבחינת הרכב הגוף)?
3. האם ניתן לעשות פעם בשבוע FBW ופעמיים AB. לדוגמא - AxFBWxBxx
4. האם יש צורך בשינוי בתזונה במעבר מab לFBW? (מבחינת ממוצע קלוריות ליום)
5. מה נותן באמת אימון על מאזן ניטרלי (מבחינת פיתוח השריר), לדוגמא - החלטתי ביום בהיר אחד על מאזן ניטרלי לעשות אימון בטן ודאגתי להחזיר את הקלוריות, האם האימון יחזק את הבטן?
6. האם ניתן לבצע חישוב של קלוריות יומיות לפי ממוצע שבועי (לקחת בחשבון אלכוהול וימים לא סדירים+ תבנית יומית בסיסית)?

תודה רבה וסליחה על החפירה ! 😃

נערך לאחרונה:
שמע, אני לא ממש מבין למה פתחת את האשכול. אתה אומר שאתה מאוד מרוצה ממה שיש לך ולא ממש מעוניין לשנות משהו. אתה מתאמן מתחיל ולכן אתה בהחלט יכול להתקדם המון במאזן ניטרלי. פשוט כי כל מה שתעשה עכשיו, יוביל להתקדמות כלשהי. אתה יכול לעשות AB או ABC שלוש פעמים בשבוע. לא הייתי עושה FBW שלוש פעמים בשבוע כי זה כן יוביל לעלייה בתיאבון. אבל שוב, אתה אומר שאתה מרוצה, אין לך סטרס לגבי אימונים ותזונה, הכל סבבה. If it ain't broke, don't fix it. אז תמשיך לעשות מה שאתה עושה. להעלות קילו או שניים של שרירים במצבך זה הדבר הכי קל בעולם.

• פותח/ת השרשור
שמע, אני לא ממש מבין למה פתחת את האשכול. אתה אומר שאתה מאוד מרוצה ממה שיש לך ולא ממש מעוניין לשנות משהו. אתה מתאמן מתחיל ולכן אתה בהחלט יכול להתקדם המון במאזן ניטרלי. פשוט כי כל מה שתעשה עכשיו, יוביל להתקדמות כלשהי. אתה יכול לעשות AB או ABC שלוש פעמים בשבוע. לא הייתי עושה FBW שלוש פעמים בשבוע כי זה כן יוביל לעלייה בתיאבון. אבל שוב, אתה אומר שאתה מרוצה, אין לך סטרס לגבי אימונים ותזונה, הכל סבבה. If it ain't broke, don't fix it. אז תמשיך לעשות מה שאתה עושה. להעלות קילו או שניים של שרירים במצבך זה הדבר הכי קל בעולם.
בגדול פתחתי את האשכול כי נתקעתי במשקלי עבודה ובגלל שאין לי תפריט קבוע אני לא יודע אם להוסיף קלוריות או לא.

זה בסדר אם אני מקפיד רק על 120 גרם חלבון, ומשחק עם הפחמימות והשומנים?

אוקיי. אולי כדאי שתפרט איך נראית התוכנית שלך מעבר לAB ארבע פעמים בשבוע. אילו תרגילים, סטים, חזרות, משקלים וכו. ב 45 בנץ' ו 4x5 מתח אין לך מה להוסיף קלוריות כי אתה רק מתחיל. אתה יכול להתקדם בבנץ' בקלות עוד 20 קילו אם תוריד לפעם וחצי בשבוע (AB) ותחתוך ל 3x6-8. אבל שוב, אם אתה מרוצה, אז מה המטרות שלך? להוסיף קילו או שניים של שרירים זה אמורפי. איפה להוסיף? בכתפיים? חזה? גב? ידיים? רגליים? אתה רוצה להגיע לבנץ' משקל גוף? כל עוד אין מטרות, קשה מאוד לכוון אותך ולייעץ.

זה בסדר אם אני מקפיד רק על 120 גרם חלבון, ומשחק עם הפחמימות והשומנים?[/QUOTE]

חשוב לקבל מספיק שומן. עם הפחמימות יש מרחב תמרון. תראה מה עובד בשבילך.

• פותח/ת השרשור
אוקיי. אולי כדאי שתפרט איך נראית התוכנית שלך מעבר לAB ארבע פעמים בשבוע. אילו תרגילים, סטים, חזרות, משקלים וכו. ב 45 בנץ' ו 4x5 מתח אין לך מה להוסיף קלוריות כי אתה רק מתחיל. אתה יכול להתקדם בבנץ' בקלות עוד 20 קילו אם תוריד לפעם וחצי בשבוע (AB) ותחתוך ל 3x6-8. אבל שוב, אם אתה מרוצה, אז מה המטרות שלך? להוסיף קילו או שניים של שרירים זה אמורפי. איפה להוסיף? בכתפיים? חזה? גב? ידיים? רגליים? אתה רוצה להגיע לבנץ' משקל גוף? כל עוד אין מטרות, קשה מאוד לכוון אותך ולייעץ.

זה בסדר אם אני מקפיד רק על 120 גרם חלבון, ומשחק עם הפחמימות והשומנים?

חשוב לקבל מספיק שומן. עם הפחמימות יש מרחב תמרון. תראה מה עובד בשבילך.[/QUOTE]

רוצה בעיקר להוסיף שריר ביידים, בבטן ולעלות בבנץ.
שים לב שאני כמעט ולא עובד על רגלים כי לדעתי הם קצת מנופחות ולא בא לי להגדיל אותם.

אני עם התכנית הזאת כבר בערך חודש וחצי חודשיים

התכנית.שלי נראת ככה : ABXABXX
כל אימון מתחיל עם 10 דקות קרוס חימום, ונגמר בזוקפים ובטן. לרוב לוקח בערך שעה וחצי שעתיים אבל אני לוקח את הזמן.

כל המשקלים מתייחסים לסך הכל שמונף, לא לכל יד או כל צד.

A : גב , יד אחורית, בטן

גב

מתח 5X4
פול אובר 8X4 (32קג)
משיכה פולי באחיזה צרה 10X4 (קג 35)

יד אחורית

פשיטה יד אחורית מאחורי העורף 8X4 (12.5 קג)
פשיטת מרפק פולי עליןן 12X4 (32 קג)
פשיטת מרפק פולי לכיוון השני (לא באמת זוכר איך קוראים לתרגיל) 3X10 (32 קג)

זוקפי גב
פשיטת גו על ספה 3x10

בטן
כפיפת בטן במכונה (20קג) 5X20
אופניים 100 חזרות
בטן סטטי 4 דקות

B: חזה, יד קדמית, כתפיים בטן
חזה
לחיצת חזה בשיפוע חיובי 3X10 (20 קג בלחץ)
לחיצת חזה בבנץ 3X10 (45 קג בלחץ)
קירוב אופקי על קבל קרוס (חזה תחתון) 10X3
(28קג)

יד קדמית
כפיפת מרפק בכסא כומר 4X8 (12.5 קג)
כפיפת מרפק בפול אובר עם חבל 12X4 (24 קג)
כפיפת מרפק בעמידה במוט עם אחיזה הפוכה 4X8 (7.5 קג)

כתפיים
לחיצת כתפיים בעמידה עם משקולות יד 3X10 (16 קג)
הרחקת כתף בעמידה עם משקולות יד 4X8 (10 קג)
הרחקה אופקית כתף במכונה 12X4 (34 קג)

זוקפי גב
פשיטת גו על ספה 3x10

בטן
כפיפת בטן במכונה (20קג) 5X20
אופניים 100 חזרות
בטן סטטי 4 דקות

רוצה בעיקר להוסיף שריר ביידים, בבטן ולעלות בבנץ.

לדעתי אתה עושה יותר מדי מהדברים הלא נכונים. אין לך מה להתאמן 4 פעמים בשבוע, בטח שלא במתכונת הזו. אני הייתי עובר לAB למספר חודשים טובים. תרגילים מורכבים תמיד ראשונים, מבודדים תמיד בסוף. בשביל ידיים לא צריך יותר מדי, להיפך. תתמקד במתח ומקבילים, תרגיל אחד ליד קדמית ואחד ליד אחורית. בשביל בנץ', תוריד את החזרות ל 6-8. אם אתה מוסיף מקבילים, תוריד את אחד מתרגילי הדחיקה. הייתי מציע לעבור לשיטת פירמידה הפוכה אפילו שאתה מתחיל. מבחינת בטן הייתי עובר להרמות רגליים בתלייה, פעמיים-שלוש בשבוע, 3 סטים של 10-15. או גלגל בטן, במתכונת דומה.

לגבי רגליים: מבין אותך, אבל לדעתי אתה יכול לעשות משהו מינימלי פעם בשבוע שלא יגדיל לך את הרגליים. זה חשוב מאוד לגוף מאוזן וכדי למנוע בעיות בעתיד. החלטה שלך. אני בעד סקווט בולגרי/מכרעים ומשהו להמסטרינג.

תוכנית משופרת תראה ככה
AXBXAXX
BXAXBXX

A - חזה, גב, יד אחורית

בנץ' 3x6-8
מקבילים בלי משקל תבנה לפחות 3x15-20 ואז תתחיל להוסיף משקל ולהוריד חזרות ל 3x4-6-8
תרגיל חתירה 3x6-8
קרוס בכבלים
תרגיל יד אחורית 3x10-12
Reverse fly 3x10-12
בטן וזוקפים

B- גב, כתפיים, יד קדמית

מתח כמו מקבילים
פרס במוט 3x6-8
רגליים או לא, לפי בחירתך
כפיפות מרפקים במוט או דמאבלים 3x10-12
הרחקת כתפיים דאמבלים 3x10-12
בטן וזוקפים

הייתי ממליץ לך לעשות SS. בהחלט אפשר להתקדם במאזן נייטרלי, במיוחד במצב שלך.
120 גרם חלבון על משקל גוף כמו שלך בהחלט נשמע מספיק.

• פותח/ת השרשור
ש
לדעתי אתה עושה יותר מדי מהדברים הלא נכונים. אין לך מה להתאמן 4 פעמים בשבוע, בטח שלא במתכונת הזו. אני הייתי עובר לAB למספר חודשים טובים. תרגילים מורכבים תמיד ראשונים, מבודדים תמיד בסוף. בשביל ידיים לא צריך יותר מדי, להיפך. תתמקד במתח ומקבילים, תרגיל אחד ליד קדמית ואחד ליד אחורית. בשביל בנץ', תוריד את החזרות ל 6-8. אם אתה מוסיף מקבילים, תוריד את אחד מתרגילי הדחיקה. הייתי מציע לעבור לשיטת פירמידה הפוכה אפילו שאתה מתחיל. מבחינת בטן הייתי עובר להרמות רגליים בתלייה, פעמיים-שלוש בשבוע, 3 סטים של 10-15. או גלגל בטן, במתכונת דומה.

לגבי רגליים: מבין אותך, אבל לדעתי אתה יכול לעשות משהו מינימלי פעם בשבוע שלא יגדיל לך את הרגליים. זה חשוב מאוד לגוף מאוזן וכדי למנוע בעיות בעתיד. החלטה שלך. אני בעד סקווט בולגרי/מכרעים ומשהו להמסטרינג.

תוכנית משופרת תראה ככה
AXBXAXX
BXAXBXX

A - חזה, גב, יד אחורית

בנץ' 3x6-8
מקבילים בלי משקל תבנה לפחות 3x15-20 ואז תתחיל להוסיף משקל ולהוריד חזרות ל 3x4-6-8
תרגיל חתירה 3x6-8
קרוס בכבלים
תרגיל יד אחורית 3x10-12
Reverse fly 3x10-12
בטן וזוקפים

B- גב, כתפיים, יד קדמית

מתח כמו מקבילים
פרס במוט 3x6-8
רגליים או לא, לפי בחירתך
כפיפות מרפקים במוט או דמאבלים 3x10-12
הרחקת כתפיים דאמבלים 3x10-12
בטן וזוקפים

תודה רבה! עשית לי הרבה סדר בראש,
כמה שאלות;
1. מה לדעתך ההגדרה של מתאמן מתחיל?
3. מתח באחיזה צרה או רחבה?
2. באימון A מה הכוונה לתרגיל חתירה? חתירה לגב?
3.באימון B מה הכוונה לפרס במוט?
4. האם לדעתך צריך לאכול פחות ביום יום במעבר מ4 אימונים ל3 בשבוע?
5. האם זה תקין שביום אחד בשבוע אני אוכל 75 גרם חלבון במקום 120. זה יוצא בממוצע שבועי 113.5 גרם חלבון ליום (ביום ללא אימון).

נערך לאחרונה:
תודה רבה! עשית לי הרבה סדר בראש,
כמה שאלות;
1. מה לדעתך ההגדרה של מתאמן מתחיל?
3. מתח באחיזה צרה או רחבה?
2. באימון A מה הכוונה לתרגיל חתירה? חתירה לגב?
3.באימון B מה הכוונה לפרס במוט?
4. האם לדעתך צריך לאכול פחות ביום יום במעבר מ4 אימונים ל3 בשבוע?
5. האם זה תקין שביום אחד בשבוע אני אוכל 75 גרם חלבון במקום 120. זה יוצא בממוצע שבועי 113.5 גרם חלבון ליום (ביום ללא אימון).

אין בעד מה.

1- יש הרבה דרכים להגדיר מתחיל. יחס נמוך בין משקל גוף למשקלי עבודה בתרגילים מורכבים זו דרך אחת. היכולת להתקדם בקלות מאימון לאימון ב2.5 קילו ומעלה, אפילו במאזן נייטרלי. אל תיקח את ההגדרה "מתחיל" כמשהו בעל אינדקציה שלילית. זה בסך הכל אומר שיש לך הרבה לבנות. מתחיל יכול לבנות8-12 קילו מסת שריר בשנה אחת עם תזונה ואימונים טובים. וכל שנה אחר כך זה יורד בחצי, במקרה האידיאלי ותלוי בגנטיקה הספציפית שלך.
2- לא משנה. מה שהכי נוח לך. אני עושה ברוחב כתפיים.
2- כן, חתירה לגב. Bent over row, Pendlay Row, Seal Row, one arm db row
3- Overhead Press
4- אם אתה מוציא פחות אנרגיה אז תצטרך פחות אוכל. תקשיב לגוף שלך.
5- באופן אישי אני מעדיף לאכול כל יום פחות או יותר אותו דבר מבחינת ערכים ולא לשנות צריכה יומית. הייתי מקפיד לאכול מספיק חלבון בימי אימון כוח לפחות.

• פותח/ת השרשור
מה הטווח חזרות/סטים האידאלי לסקוואט ולהמסטרינג בהתחשב בזה שאני לא רוצה להגדיל אותם, ועובד עליהם רק פעם בשבוע?

מה הטווח חזרות/סטים האידאלי לסקוואט ולהמסטרינג בהתחשב בזה שאני לא רוצה להגדיל אותם, ועובד עליהם רק פעם בשבוע?

אין כזה, ניסוי וטעייה. אני עברתי מסקווט ודדליפט רגילים לסקווט בולגרי ודדליפט רומני עם רגל אחורית על ספסל. אני מוצא שעבודה על רגל אחת בנפרד היא בדיוק מה שמתאים לי והיא לא מוסיפה כמעט מסה מיותרת ברגליים. יש המון וורייאציות לתרגילים דומים. זה גם תלוי גנטיקה. מבחינת סטים וחזרות, אתה יכול לעשות 2-3 סטים של 5 6 ו8 כשאתה מוריד כל סט את המשקל הכולל ב10%. פשוט תמצא את התרגילים שמתאימים לך, משקל שעובד לך ורוץ עם זה. ברגע שאתה מגיע לגודל שמתאים לך, פשוט תשמר בלי להוסיף. לא יודע מה המצב שלך מבחינת חיטוב ברגליים או באופן כללי, אבל קח בחשבון שאתה לא יכול להוריד שומן ממקומות ספציפים. שווה לשלב אירובי מתון בהמלך השבוע אם אתה עדיין לא עושה את זה. זה יתן לך יותר מרחב תמרון מבחינת התזונה והרגשה כללית טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית